Ahojte, pravdepodobne sa mi spravil absces medzi zadkom a pisulou. Citala som rozne diskusie, tak asi nejlepsie bude, dat to uplne vyoperovat. Vie mi niekto na to odporucit dobreho lekara, najlepsie vychodne slovensko, dakujem
Ahoj chcem sa spytat .... syn ma lieceny abses honeopatickou licbou od nasej pediatricky po tom co mu ptadol a vytiekol hnis sa to krasne stiahlo pouziasli sme na to betadine aj repik aj framykoin ale trapi ma ci je to ok ... nehnisa nam to ani nic je to takmer vtiahnute do seba... nemozem si ale pomoct , mam strach ci to nerastie dnu
Ja som absolvovala operáciu abscesu pred dvomi rokmi po neskutočných bolestiach, som myslela, že mi bije posledná hodina, horšie ako pôrod mojich dvojčiat. Operácia v celkovej narkóze, po operácii obrovská úľava, drén, antibiotiká a PN skoro mesiac. Doteraz je hmatateľná asi 2 cm jazva, ktorá pri problémoch s vyprázdňovaním narastie a opäť praskne, príp. niekedy si ju prasknem sama, lebo bolesti sú veľké, ani sedieť neviem. Potom opäť úľava. Jazva dodnes mokvá, svrbí, ale s tým už nič neurobím. 🙂
Zdravim...chcela by som sa opytat ze presne pred mesiacom som aj ja mala absces na kostrci....bola som na zakroku narezali ma...mesiac som chodila na cistenie...vsetko sa zahojilo...teraz ma to zas boli...moze to byt ztoho ze mi to sestra silno potlacila ci sa mi ta zas siri zapal???bo ziaden opuch ani gulku okrem rany ktora je v poriadku nemam
ahoj.ja som mala za mandlami.lekar mi poradil,ze aby sa mi to nevratilo,tak najlepsie bude mandle odstarnit.ja som nesuhlasila a preto sa mi to casto vracialo spat,az som prisla do takeho stavu,ze ma odviezla zachranka a so slzami v ociach som odsuhlasila vybratie mandli.vsetko v plnej narkoze a od toho dna mam pokoj, 😉
Uff....verim ti...urcite to bolo hrozne...mna tiez poslali na operaciu...ale som v 37tt a nechcem ist...teraz by ma zas len narezali a ked spomeniem pred mesiacom ako som to znasala aj maly,tak radsej to pretrpim zas doma..vtedy som myslela ze porodim chudacik sa skoro vykopal von :( robili mi to pri vedomi....len to schladili ze akoze nic nebudem citit a citila som vsetko
@him2106 Neviem, z čoho to môžeš mať, ale určite by som zašla hne´d k lekárovi, nech ti to nenarastie opäť. Ale mňa to tiež ešte nejaký čas po čistení pobolievalo a mala som tot aké tvrdé, takú guličku. mne ten absces pri rezaní ani neschladili, ale tak nebola som tehotná, takže verím, že ste si obaja užili svoje...Mne chirurg po tom ako sa to zahojilo odporučil sanáciu fokusov. Obvodná nebola nadšená, že mi má brať krv, moč, strery...ale mala som papier od chirurga, tak to spravila. Aj mi vravela, že na čo, však to je len jeden absces. Bola som aj u gynekológa, zubára a aj na gastro. Nezistili mi príčinu. Akurát zubár zistil pravdepodobnú možnú príčinu, z čoho sa mi mohol spraviť zápal - problém s čeľusťou . V každom prípade som zmenila stravu, začala cvičiť, snažím sa eliminivať potraviny, ktoré mi môžu spôsobovať zápaly....treba si skúsiť ísť za hľadaním tej príčiny. Aj keď ti možno budú vravieť, že zveličuješ. U mňa to bral vážne len zubár a lekárka na gastre. Na gastre aj mala podozrenie na zápal čriev, nepotvrdilo sa to našťastie...
no neviem ako ťa to bolí, ale v mojom prípade som mala také šialené bolesti, že mi to rezali hneď a bez debaty. to nie je vec, s ktorou človek vydrží do konca tehotenstva. a je to zápal a to treba hneď odstrániť a neudržiavať ho zbytočne dlho v tele. Je to každopádne "povrchová" operácia, bábätku sa nič nestane. Mne sa to urobilo takto pred troma rokmi na prsniku zospodu, bolo to 5 mensich abscesov vedla seba, no hnus. Mam doteraz taku pozdlznu jazvu zospodu prsnika, presne ako keby som mala jazvu po silikonovom implantate 😀
ja to mám pri konečníku už my to 4 krát asi narezali a stale sa my to robí, myslela som že si mala podobne ty na inom mieste, ale dakujem
Malinkeho som operovat nedala. Jemu to vyskocilo a zahnisalo celkovo 3krat vzdy ked mu isli zubky. Teraz to ma zahojene stoshnute a bez hrcky pod kozou. Posledne som mu to vycistila od hnisu ked mu to same prasklo von. Cistila som mu to betadinom a repikom umyvala a vyzera to tak ze je to zhojene dobre. Yvidime co bude dalej. Inak je to zdravy chlapcek 😊
Abces treba operačne odstrániť,pretože sa bude stále opakovať.
Tak to je pekne...ale poznam jedno male babo operovane a aj tak samu to vratilo. A sam chirurg minpovedal ze to ze sato vyoperuje neznamena ze sa to nevrati.... ja som sa nerozhodla len tak ze mi to prislo na um...ale po dokladnych konzultaciach aj scprdiatrom aj s chirurgom ze pockame
Samozrejme to je super. A plne chapem ze v tvojom pripade operacia bola nutna. Mali mal abses na ritke a aj tie pripady co som o nich pisala boli podobne a teda slo o povrchove vyustenie kde hnis dokazal v podstate odtiect von... vnutorne ochorenie tohto charakteru by som isto riesila ako ty operacne. O tom niet pochyb.
Musim povedať, že bol to neskutočne hnusný pocit a hlavne po operácii, ale to skôr asi tie mandle 🙂
To verim
Mal som absces pri konečníku,operovali ma v celkovej narkoze,po 6týždňoch sa my to vrátilo,lekári nechápali,prečo sa my to tak skoro vrátilo, po operácii povedali vraj tam už nebol hnis,ale stvrdnuté tkanivo a krvavé zrazeniny,teraz som mesiac po operácii a znovu cítim raz pálenie raz svrbenie,len dúfam,že sa to nevracia
Ahojte neviem kde začať .... Mne dnes absces rezali bez úmrtvenia v aute som sa rozplakala ako malé dieťa... Trvalo to asi 10min .. keďže tam bol zápal tak injekciu nedávali nič horšie som asi nezažila a to mam za sebou tri sekcie rozrezane brucho od pupka... Teraz to mám zalepene a v stredu mám prísť zas :( prosím mala ste niektora takéto?
@miskachrumka
Áno ja som to mala a aj mávam dosť často pred menštruáciou od kedy som prišla o 1 vaječník. Už mi to asi 5x rezali. V našom meste mi nevedia povedať prečo to mávam od nového roka sa to pokúsim vyriešiť lebo keď to takto pôjde ďalej budem samá jazva.
@astika ahoj mozem otazku ohaldne tvojho dávneho abcesu
@him2106 ahoj tebe sa to vrátilo presne na tom istom. Mieste
@snapi ahojnn mlzem este otazku ohladne tej guľôčky co si cotila po abcese
@miskachrumka ahoj mne dnes rezali na stehne zo zadu tiez bez umrtvenia akurat mi zamrazili aby som necitila ako to reze.....no hroza bolest ked to zacal vytlacat....zajtra mam ist na prevez ale mam paniku z toho.....mam aj drenaz zavedenu... Mala si to tiez drenazovane???chodila si ako dlho na prevez.....a nevratilo sa ti to naspet???
@simca99 akurát mám pocit že sa mi to začína zas robiť...áno mala som drenaz
@simca99
@sugarfree999 ja mám tiež na tom istom mieste jeden teda mala som po pôrode a teraz po roku sa mi zas začína vytvárať 🫣
@branka111 ahoj no ako si natom?? Riešila si to ?
to si si sama určila diagnozu?lebo absces sa jednoznačne operuje,drénuje + atb....