Absces na pečeni

lienka263
5. máj 2017

Ahojte vsetci,
Ide o menej prijemny prispevok,ale predsa. Manzelovmu otcovi diagnostikovali vcera absces na peceni,dnes operacia. Mate s tym niekto skusenost,popripade ako mu pomoct? Ja som pred 5 rokmi mala absces na kostrci z coho som sa dostala bez operacie,ale to bolo na povrchu..mne vtedy pomohol aj wobenzym...dufame,ze to nebude nic horsie ☹

stnka2311
5. máj 2017

ahoj, nemam sice osobnu skusenost, ale mam nadory na peceni ( nezhubne) a kym mi ich diagnostikovali ( v hre boli aj zhubne) tak som vela googlila a citala a pamatam si aj co to o abscese. Je to urcite vazna diagnoza, ktora vie byt aj zivot ohrozujuca, preto je vyborne, ze lekari to dokazali diagnostikovat a riesia to,lebo nie vzdy sa im to podari rychlo a cas hra proti. Operacia je standardny postup. Abces je vlasne zapalene lozisko, ale je to az druhorady dosledok ochorenia. Najcastejsia pricina je zapal zlcovodou. Menej Rozsirene priciny su zapaly v bruchu ci rozne infekcie, parazity,poranenia. Ale pre upokojenie, nadory, rakovina ako taka, nebyvaju pricinou abscesou....Cize je velmi velka sanca ze sa z toho dostane,ale bude to dlhsia liecba a zrejme aj celozivotna, pokial ma zapaleny zlcnik.....Wobenzym urcite nic nepokazi,ale vsetko konzultujte s lekarmi. KOlko ma otecko rokov? Bol v dobrej kondicii doteraz? Ma aj ine ochorenia?

lienka263
autor
5. máj 2017

@stnka2311 presne pred mesiacom mal 65 rokov. Kondicku ma lepsiu ako my 30-tnici mozem povedat 🙂 ma vyoperovanu stitnu zlazu a o inych ochoreniach velmi neviem ☹ dnes ked ho operovali,tak mu vypustili 2dcl HNISU a zaviedli drenaz...ja uz fakt si nepamatam,ako dlho ja som mala drenaz,ked som absces mala ☹ tak verime,ze sa z toho dostane ☹

stnka2311
5. máj 2017

@lienka263 drzim palce a podla toho co pises, tak to zeje fit, hra v jeho prospech...ak nema stitnu asi berie lieky vsak? mozno aj tie podrazdili tie zlcovody. Ono vsetky lieky, ktore sa dlhodobo uzivaju,maju aj negativa....aj moje nadory na peceni su papiatka na antikoncepciu. Sanca bola 1:100 000 ale hold na niekoho to padnut musi :/ Dryim silno palce!!!!!!