Absces medzi zadkom a nohou

barnecka
28. apr 2024

Dobrý deň pred pár dňami sa mi spravil absces medzi zadkom a nohou natierala som to gafrovou masťou a včera poobede praskol,lenže od včera mi stále do dnes vyteká taka bledšia krv je to v poriadku? Ďakujem za pomoc

anavixy
28. apr 2024

Ano je. Nie je to bledsia krv ale je to krv zmiesana s inym sekretom.. treba ranku dezinfikovat, atb mast a preliepat. Ak by sa to nezlepsovalo, rana sa zvacsovala alebo by boli velke bolesti ci teplota, tak vyhladat lekara.

slavomira236
28. apr 2024

@barnecka ja som mala pod prsnik pod kozou. Rychlo rrastol a bolelusel mi ho chirirg narezat

barnecka
autor
28. apr 2024

@anavixy zatiaľ také problémy nemám ani horúčku a bolesť ustupuje lebo to už prasklo ďakujem

aurinia
29. apr 2024

@barnecka kup si betadine a 3x denne dezinfikuj. Dobre je ak sa rana nebude prelepovat ale dychat ...liecba abscesu trva dlhsie...rana sa nešije ...zarastie sama

barnecka
autor
30. apr 2024

@aurinia robím to už asi 3 deň stále ztoho vyteká niečo žlté zmiešané s krvou,ale veľmi na zlom mieste to mám😶
Dosť veľkú dieru tam mám akože ale mala by som to už nechať otvorené nech sa tam spravi chrasta.

anavixy
30. apr 2024

@barnecka chrasta sa ti tam nespravi, kym to nie je ciste, treba dezinfikovat stale a preliepat, kedze to mas na takom mieste kde to nie je volne, ale sa to bud trie koza o kozu alebo o oblecenie. Pokial je to velke a tecie ti z toho stale hnis, mozno by boli potrebne aj atb, zvaz navstevu lekara.