AB0 inkompatibilita krvných skupín

zuz0110
29. sep 2021

Videla som, ze nejake maminky tu si tym uz presli. Mna by zaujimalo, aky ste mali priebeh a kedy vas prepustili domov? Ako skoro na to prisli? My sme v porodnici prave 6ty den po porode a teda, je to ako na horskej drahe. Nastastie prisli na to este prvy den, hned pod svetlo a dali malej imunoglobuliny. Odvtedy striedaky svetlo a bez, infuzky ked je najhorsie. Vraj treba uz len cas (a vela papat). Ale kolko casu to zabralo u vas? Dakujem.

Ps.: prosim nepiste mi o rh faktoroch, toto je nieco ine a vela ludi si to myli.

kikavadi
29. sep 2021

A má silnú žltačku, či ako sa to prejavuje?

zuz0110
autor
29. sep 2021

@kikavadi ano, ma velmi silnu zltacku v podstatie od porodu.

andrejka1974
29. sep 2021

Ja mam krvnu skupinu 0 a syn zdedeil po tatovi B a po porode mal problemy s dychanim mal vysoku zltacku prevážali mi ho na patologickych novorodencov fo vacsej nemocnice na 3 den, kde pobudol mesiac potom mi ho pustili domov

kikavadi
29. sep 2021

@zuz0110 čo viem od kamarátky, tak cca mesiac bol najvážnejší stav, potom postupne pomaly sa dával malý dokopy. Ale tiež len aby čo najviac dojčila, nech sa vyplavuje bilirubín. Ten odchádza z tela stolicou a močom. Držím palce, nech ste čím skôr v poriadku