89-ročná starká stratila koncentráciu, vracia a má bolesti

1. júl 2024

Maminy viete mi poradiť? Stretli ste sa niektorá s týmto? Starká, 89 rokov, mesiac ako naraz zoslabla, stratila koncentráciu, reaguje ako kedy, bolesti srdca a žalúdka. Denne zvracia min.4x. Volali sme záchranku, nechali ju doma, že mame ísť k obvodnému. Obvodný lekár vypísal žiadosť na hospitalizáciu, videl starku a povedal, že je potrebné urobiť komplet všetky vyšetrenia a okamžite hospitalizovať. Boli v nemocnici, no prišla domov, že na hospitalizáciu to nie je. Ako mám postupovať? Starká na vyšetrenia nevládze chodiť, je vyčerpaná a slabá. Ako ďalej?😞

pukina
1. júl 2024

vydupat si hospitalizaciu, ja by som sa teda odbit urcite nenechala. normalne ma to aj za teba vytocilo, ze zas a znova ta neochota personalu nemocnice, pretoze stary clovek, akoby bol nieco menej. skuste inu nemocnicu.

deti95060810
1. júl 2024

mali sme v rodine... vek o čosi vyšší ako vo vašom prípade.
V nemocnici zomrel za necelé 2 týždne. keď sme sa aj pýtali že čo a ako tak len povedali aby sme sa pozreli na dátum narodenia. Takže ani od nemocnice nečakaj zázraky.
možno keby zostal doma tak žije doteraz.... možno.

deti95060810
1. júl 2024

zavolaj RZP... a povedz že starká odpadáva a vracia a stav je stále horší a horší...
oni babku zoberú... len čo už bude v nemocnici....

vierka82
1. júl 2024

Zoberú dačo povysetruju a pošlú nazad.(Vlastná skúsenosť)

vanilkovazmrzka
1. júl 2024

Uprimne, necakaj zazraky. Ci doma ci v nemocnici…

jaskolka
1. júl 2024

Tak môžete naliehat na hospitalizaciu, ale na druhej strane, babka "má už svoj vek" a telo môže postupne pomaly odchádzať

blaazi
1. júl 2024

Nam sa starka takto pomalicky stracala, sice nevracala, ale postupne prestavala jest a pit, a hladala svoju mamicku. Zomrela doma obklopena rodinou. Niekedy je lepsie postarat sa v rodinnom kruhu. Pomoct kolko sa da, konzultovat s obvodnym lekarom , k nam chodil domov. A byt starkej na blizku, utesit, pohladit. To moze byt viac aķo vlacit po doktoroch alebo nechat samu v nemocnici. Myslim na vas.

guudy
1. júl 2024

Suhlasim s tym, co uz bolo napisane. Este pridam, ze kontaktuje znova obvodneho lekara, nech jej aspon riesi to vracanie…nezobral jej ani krv a zakladne vysetrenia, ked tam bola ?

tahomi
1. júl 2024

A chcete naozaj 89 rocnu pani “tahat” po nemocniciach?
Nemas doma spravu z nemocnice? Pridaj ju do skupiny zdravotnici bez osobnych udajov, pozriem sa na to, som lekar.

astika
1. júl 2024

My teraz riešime presne toto isté, ocino s dg. Alzheimer, pred týždňom v noci obrovská triaška, bolesti hrude, spotený chúďa ako myš, vracanie. Volali sme RZP, síce ho zobrali do nemocnice, ale po 5 hodinách ho pustili, že má gastritídu- hlúposť na entú, neustále sa chytá za hlavu, odvtedy pomaly neje, zvracal opäť včera, len pospáva, nič ho nebaví, a to ešte pred 2 týždňami behal ako srnka. Hrôza, na toto sa pozerať, nikto nič nerieši, každý len povie, že veď to vek, neviem, ako toto skončí, ale hospitalizácia bude jeho koniec....Zatiaľ to riešime doma, ale dokedy to dáme, fakt neviem...

taktotedanie
3. júl 2024

@deti95060810 pretoze ani lekari, dalsi zdravotnici nevedia robit zazraky a omladzovat cloveka