8-ročná má bolesť na hrudi, točí sa jej hlava a má paniku

pattulda
25. aug 2023

Dobrý večer, chcem sa spýtať, mam 8 ročnú dcérku, asi pred 2 týždňami začala mať problém s prehltaním, bolesťou na hrudi, točením hlavy, panika.Boli sme u pediatričky, psychologičky, ale žiaden výsledok. Vedel by mi prosím niekto poradit, možem jej nejako pomôct? Má s tým niekto skúsenost? Nejaké dobre homeopatiká?

deti95060810
25. aug 2023

magnézium by nemohla? dávame dcére ,ale ona má 13 r.

anjelicek26
25. aug 2023

Stitnu zlazu sono ste boli?

pattulda
autor
25. aug 2023

@deti95060810
@deti95060810 davam jej, aj magne b6, ale moc
nepomaha. Mozno je to kratka doba?

pattulda
autor
25. aug 2023

@anjelicek26 nie doktorka nas neposlala, spytam sa, dakujem

marianarem
25. aug 2023

@pattulda Ake mate doma prostredie? Nie je prilis stimulacne - napr. casto pustena TV, elektronicke blikajuce a hrajuce hracky a podobne? Ako mala travi volny cas? Vztahy v rodine su ok?

anjelicek26
25. aug 2023

@pattulda dcera mala velke cysty v stitnej zlaze, zle sa jej zacalo prehltat... zvonku si nic nevidela... na sone uz ano... nastavili jej liecbu a bolo dobre, cysty sa vstrebali... je to len jedna z moznosti... ale ten pocit je velmi neprijemny.

pattulda
autor
25. aug 2023

@marianarem zomrel mi manzel, jej otec, ale to su 3 roky. Zijem sama s nou a mladsou dcerkou, na ktoru ziarli. Myslim, ze je to psychosomatickeho povodu, hladam len nieco prirodne , co by jej pomohlo. V poslednom case nema o nic zaujem, len sledovat telku, ani von ani na ihrisko...

marianarem
26. aug 2023

@pattulda Och boze to mi je luto, mate to velmi tazke :( No ppdla mna toto je urcite na psychologa., tam by som este sla. A inak co najviac setrit a upokojovat nervovu sustavu (ja sama mam tieto problemy). Obmedzila by som tu telku, radsej trebars Netflix bez reklam a aj tam treba vyberat nieco, kde sa nehemzia obrazky jeden za druhym, nieco pokojnejsie. Aj nakupne centra ak chodie a celkovo hlucne rusne miesta, kde je vela podnetov, nerobia dobre. Samozrejme ak pouziva nieco ako TikTok tak tiez pozor na to, to je velmi stimulujuce a neurotizujuce.

patus_2
26. aug 2023

@pattulda možno nejaký bylinkový čajík? Skús sa poradiť s bylinkarkou. Ďalej v lekárni sa dá kúpiť sedatif PC, ten môžu aj deti, len neviem od akého veku. V lekárni ešte dostať Persen, ale ten je asi až od 12 rokov. Robila lekárka krvný obraz? Pozri si na YouTube dýchanie pri panickom záchvate. Nacvicte si ho dopredu a keď jej začne byť zle tak nech skúsi tieto dychové cvičenia. Ešte ma napadá nejaké ľahké cvičenie, znova nájdeš videá na internete.

marianarem
26. aug 2023

@pattulda Este doplnim, ze v prirodnych veci mozete skusir levandulu a valerianu.

aceris
26. aug 2023

@pattulda ak je to psychickeho razu treba si zhodnotit aky mavate den. Kolko casu je venovane iba jej. Ma mladsie dieta oproti nej vyhody? Dostane viac niecoho? Dostane co si vypyta a pritom jej sa veci zakazu? Kolko fyzickeho kontaktu a objati dostava kazde dieta? Je tam rozdiel?
Pripadne sleduju sa doma televizne noviny, vie co sa deje vo svete? Nema strach z toho? Treba sa s nou vela vela rozpravat. Napriklad ked mladsie ide spat skor, tak potom s nou sa porozpravat ako s "dospelou", zahrat sa hru a venovat sa len jej.

taktotedanie
26. aug 2023

@pattulda ano psychosomatickeho povodu to bude
Ja by som edte raz riesila psychologicku

pattulda
autor
17. okt 2023

@patus_2 dakujem😘