Ahojte, 7 mes chodím po vyšetreniach a na nič neprišli. Hučí mi v hlave 7 mes, neustale piskanie, ktore sa ani na sekundu nezastavi. Pridali sa k tomu extremne bolesti hrudnej chrbtice. Zajtra musim nastupit uz do prace, ale neviem ako obsedim:( v marci mi robili aj testy na boreliozu, nakolko neurolog tvrdil, ze mam priznaky. Vysli neg. Zopakovat test este raz ? Co ine moze byt za tinitusom ? Trapi niekoho rovnaky problem ? Moja neurologicka mi povedala, ze tento rok mala uz 5 pacientov, ktorych trapi hucanie v hlave. Mala som covid, som ockovana pfizerom.
@bashawelle brala som infuzne cavinton cca 10 dni, tebokan, milgamu, rehabky…nic nepomojhlo
Skus 3x denne magnezium. Mne pri tinituse pomáha
Milgamu dlhodobejšie? Ak nie tak by som ju užívala ďalej. A skúsila ešte iné rehabilitácie. Bola si na ct, mri alebo niečom takom?
@bashawelle na mri mozgu a krcnej chrbtice, krcna ok uplne, mri mozgu drobne demyl. Lezie a pinealna cysta, nervoval. Konflitk
Mam presne to iste, mam neuroboreliozu. Lekári tu v SR robia nepresne testy, vyšli mi negatívne. Až u Dr. Ďurovskej z BA, ktorá posiela do nemeckeho laboratória, mi vyšli pozitívne. 4 roky som trpela a teraz to už nejde vyliečiť, mam ju už chronickú, len udržiavať stav. Skončila som na ID a ZŤP.
Ja mám tinitus skoro 10 rokov, chodila som s tým k neurologicke, tá ma riešila tebokanom a odporučila do Komárna k Mudr cekesiovej. Robí v centre pre poruchy rovnovahy, bolo to veľmi užitočné vyšetrenie, pre ľudí s tinitom ho môžem len odporucit.
@zefyra ahoj dakujem, vystrasila si ma poridne, mam 30 a bojim sa neuroborelipzyy.. som z ke, neviem ci sa dostanem k tej lekarke..ona poslala krv do nemecka ? Kolko to stoji ?
Áno, posiela krv do Nemecka. Pred rokom stal ten test cca 150 euro, neľutujem ani jediný cent, mala som k nej ísť hneď, nemusela by som takto skončiť.
@zefyra a 4 roky si mala neustale priznaky ? Tazkosti ? Prepqc ak sa pytam a vadi ti to
Vôbec mi to nevadí. Áno, cele 4 roky príznaky ktoré sa stupňovali. Ku koncu som si už prestávala cítiť nohy a to ma dotlacilo ísť k tej Ďurovskej.
@zefyra lebo mne zacali tie nohy len teraz, posledne roky som nemala zidne tazkosti, 5 rokov som nebola u obvodnej az posleens rok ako na klaviri
Ono sa to bude všetko postupne ešte zhoršovať, ak máš boreliozu, treba poriadnu ATB liečbu.
@zefyra ale ked v KE mi nevedia urobit iny ako elisa test. Prvy v aprili bol negat. Vysledky boli take. Teraz od ustipnutia v juli este cakam na vysledok.
Ja tym cislam nechapem
Mas to negat
@zefyra nevies berie aj novych pacientov ?
Kolega ma tiež tinitus, podla mudr ako následok očkovania. Ja mam tinitus už dobrých 20 rokov. Ak nezaberu lieky, je ešte možnosť načúvaci aparát, ktorý tinitus bude tlmiť. Pomáha to, vlastná skúsenosť.
@aandrea9 mne to zacalo po ockovani ale nie hned az osty cas…nevies po akom case jemu ?
Tuším cca 5 mesiacov po tretej dávke
Áno, berie.
Akú liečbu už máš za sebou? Aj nejaké rehabilitácie? Lieky, vitamíny...