6 mesiacov trpím nespavosťou

viva13
5. mar 2022

Prosim poradte pol roka bojujem s nespavostou no zhorsilo sa to.Najprv som 2hod/neviem vypn.vela premyslam/ zaspavala brala som tritico 2/3 super som sa vydpala asi 2tyzdne uz nezabera ani 1cela.uz som skusala aj grandex.stilnox.teraz mam zopiclon z neho sice hodinu zaspavam spim potom 3hod a odvtedy sa len vela x budim.cez den som nervozna.podrzdena lebo som.nevyspana.chodim spat 22-23 h.ako sa citim unavena ale v posteli sa za tie 2hod preberiem.Poradite prosim?

marianarem
5. mar 2022

@viva13 Este Mirzaten zvykne dobre uspavat, skua si este vypytat ten. Ale ak je problemom stres a vela premyslania, tak aj treba najst sposob relaxacie, co samozrejme nie je jednoduche. Mne inac celkom pomaha, ked si pri zaspavani pustim do sluchatiek biely sum, je vela aplikacii, skus si nieco najst pripadne.

mamina0078
5. mar 2022

Lieky na spanie potlacaju nespavost ale ju neliecia treba zistit pricinu. Najcastejsie pri nespavosti je to psychika dlhodobi stres, vyhorenie, fyzicke a psychicke pretazenie atd. Alebo moze to byt naopak, ze mas malo fyzickej aktivity. Alebo tvoje telo je citlive na energeticke napoje s obsahom kofeinu ja napriklad hoc aj rano o 6 si dam jedno Latte kde je minimum kavy celu noc sa nevyspim a kebyze si ho davam pravidelne dovolim si povedat, ze spim ako ty a tiez nie stale tak moje telo reagovalo na kofein, pritom tiez som unavena ale zaspat mi nejde ani za nic.

oli18
5. mar 2022

Som prekvapena, ze ti Stilnox nezabera. Ten hned navodzuje spanok. Na zaciatku zabera aj 1/4 tabletky. Zrejme potrebujes liecit psychiku, uz ju mas riadne rozhadzanu.

bmuller
5. mar 2022

@viva13 nikdy si neskusala melatonin, hormon spanku?

viva13
autor
5. mar 2022

@bmuller melatonin ano ale čo je hormon spanku?Harmony Caps od Nahrin tento mám a už som si aj 1celu dala jedna nič

silvika99
5. mar 2022

@viva13 predpokladám že tie lieky ti nespadli len tak z neba v prvom rade konzultovať s psychiatrom nech nasadí zmenu prípadne terapie. On má byť hlavný sprievodca.

viva13
autor
5. mar 2022

@silvika99 tam som dostala triticco

silvika99
5. mar 2022

@viva13 tritico sa dá zvyšovať až do dávky 2 celé tablety. 300 mg. Je to veľmi dobrý liek. Dala by som mu šancu.

viva13
autor
5. mar 2022

@silvika99 myslela som že max 1

viva13
autor
5. mar 2022

@silvika99 1mi nezabera a hned na 2 neviem ked mám 1 predpísanu

silvika99
5. mar 2022

@viva13 treba volať alebo ísť na akútnu kontrolu. Zmeniť a navýšiť môže kedykolvek 🙂

silvika99
5. mar 2022

zvyšuje sa to postupne po tretinách nie naraz. Možno zaberie aj jedna tretina navyse

bmuller
6. mar 2022

@viva13 melatonin sa vola aj hormon spanku, lebo navodzuje telu signaly, ze sa ma pripravovat na spanok. uvadzala si, ze mas problem aj zaspat, preto sa pytam, ci si ho neskusala, lebo by ti mohol pomoct "vypnut" organizmus. samozrejme, nemusi zabrat, ak je tvoj problem inde. https://www.eotazky.sk/melatonin-ako-ho-uzivat-...
a ako ti pisali vyssie, skus aj pridat do aktivit v priebehu dna sport a prechadzky na cerstvom vzduchu, aby ta to trochu "znicilo" a aj precistilo ti hlavu (ale nie tesne pred spankom). lebo uz mozes mat aj vytvoreny nejaky podvedomy vzorec "nezaspim, to zas bude noc", z toho si v strese, mas problem zaspat... a tak dookola.

pablo169
6. mar 2022

Skusili ste uz CBD, viem ze sa o tom uz vela popisalo ci pozitine alebo negativne, ale mne osobne to velmi pomohlo. Pouzivam cbd od Hemp Point a mozem potvrdit rapidne zlepsenie.

viva13
autor
6. mar 2022

@bmuller brala som melatonin 3dni a nezaspala som do 2hod. Ja vela premyslam. A vsetko ma rusi len nieco pukne okno.podlaha v radiatore alebo vonku...lebo tak a preberiem sa.

viva13
autor
6. mar 2022

@bmuller https://www.naturvitamins.sk/produkt/melatonin-... tento mam ale pozeram ze aj 10mg je a neviem ci moj je s predlzenym uvolnovanim pre mna by bolo vhodnejsie

marca12
6. mar 2022

@viva13 Mavam obdobia nespavosti,ale nikdy som to neriesila liekmi. Viem,ze ked odstranim pricinu nespavosti,tak budem spat. Zamysli sa,aky mas problem? Ak si napata,skusaj cvicenie. Mas plny youtube roznych cvikiv na rozne priciny,len sme tak lenivy,ze nechceme na sebe pracovat. Musis premoct svoju mysel a postupne sa naucis spat. Este ma napadlo,mne ked sa zhorsi spanok,nasadim vysoke davky vitC a to mi pomaha.

bmuller
7. mar 2022

@viva13 skus ten, co mas, to mnozstvo je v nom urcite dostatocne.... lebo ako aj v tom clanku pisu, neznamena, ze viac je lepsie... mali by stacit aj davky 0,5-1 mg, takze ten tvoj s 3 mg je urcite dost