5-dňová karanténa

lekita
1. nov 2022

Žienky prosím vás ako sa ráta päťdňová karanténa pri covide. Syn bol v sobotu pozitívny v pondelok som samozrejme volala aj doktorke len som sa zabudla spýtať či sa do karantény ráta aj deň odkedy je pozitívny alebo sa to ráta až od nasledujúceho dňa.

eliska105
1. nov 2022

1.den je ten v ktory mu vysiel pozitivny test... takze doma do stredy

lekita
autor
1. nov 2022

@eliska105 ďakujem veľmi pekne za odpoveď

anonymous87
1. nov 2022

@lekita no ja viem tak, ze den testu je den 0 🤷‍♀️ Cize vo stvrtok je 5 den a polnocou konci karantena. Cize v piatok uz nie je

luliu
1. nov 2022

@lekita karantena 5 dní len ak je bezpriznakovy, minimálne 2 dni musí byť bez príznakov a až potom sa ukončuje karantena.

anonymous87
1. nov 2022

@luliu ano to je dalsia vec. Moj syn ma dnes piaty den. Robila som mu test a ciarka tam este bola. Slaba ale bola 🤷‍♀️ A to mal cely cas len sopel. A teda este aj ma…. Uvidime ako to bude v nedelu. Ci vobec pojde od pondelku do skoly

panelacikova
1. nov 2022

aj ja to poznám tak, že deň testovania je deň "0". čiže aj mne to vychádza tak, že do školy až v piatok. a nesilila by som to, poslala by som dieťa do školy až v pondelok.

patka06
1. nov 2022

Karanténa minimálne 5 /ukončených/ dní tzn. do štvrtka - ak nemá príznaky
@lekita

vikusjk
1. nov 2022

@lekita podla mna je dobre sa pre istotu este potom otestovat znova, u nas boluz muz negat, ale my s dcerou sme este mali vyrazne dve ciarky

anonymous87
1. nov 2022

Baby a ked bude test negativny ale este bude sopel, je clovek infekcny pre okolie? Neviete ako to je? 🤔