Ahojte, som po 5 dňovej karanténe aj pn, lenže necítim sa ešte úplne dobre a lekárka povedala že mi pn nemôže predĺžiť, že majú tak dané 5dni karanténa 5 dní pn.... je to pravda?
Lekarka nech si to dostuduje, pri priznakoch (alebo stale pozitivnom domacom teste) sa karantena predlzuje...
zaujimave ako sa lekari ohanaju karantenou a zoberie si pani doktorka na svedomie ked by ti ju ukoncila a nedajboze by si nakazila niekoho ineho? ach skoda slov.
@rozalka_13 nie je to pravda veď človek sa po teplotach môže cítiť zle ešte oveľa viac dní kamoška tiež je ešte úplne chorá.
@rozalka_13 pani doktorka je divná. 5-dňová karanténa znamená povinnosť byť doma minimálne 5 dní. nie povinnosť ťa po 5 dňoch vypísať do práce. vo všeobecnosti platí, že nemáš mať 24 hodín žiadne príznaky, aby si mohla nastúpiť do práce. PN ti tak môže trvať pokojne aj 2 týždne.
To je co za doktorku? PN sa predlzuje, ak pretrvavaju priznaky…
Nechapem, ak mas este nejake tazkosti a nie je ti proste dobre, tak si myslim, ze na to nie je nejaka tabulka a mala by ti to proste predlzit pn
Ešte mám slabú nádchu a kašeľ. To mi na to povedala že to je covid a to mi bude pretrvávať najmenej 3 mesiace. Že zo zákona mi nemôže predĺžiť pn... vzala som si na 3 dni dovolenku z práce
Moja dcera ma teraz covid. Vo stvrtok pozitivny test aj prve priznaky, v piatok priznaky, od piatku uz nic...doktorka povedala, ze mam v utorok zavolat a povedat ako sa ma, podla toho rozhodne, ci moze ukoncit karantenu. Pri priznakovom priebehu o ukonceni karanteny rozhoduje lekar, v zasade ak mas 24 hod pred ukoncenim 5 dnovej karanteny priznaky, tak karantenu nekoncis. Zavolaj na NCZI a informuj sa. Ak potvrdia, karantenu zavolaj lekarke nech ti laskavo predlzi PN...
Dobrý deň aj ja by som sa chcela pripojiť a spýtať pozitívna som od stredy som našťastie bezpriznakova sestra to doniesla zo školy pcr pozitívny piatok viem že karantena konci po 5 dni po pcr čo by bolo stredu ale doma som si robila test antigen a stále pozitívny viete mi poradiť dokedy môžem byt pozitívna na teste a dokedy je človek infekcny ? Nech viem radšej ďakujem
@rebeka3333 bezpriznakovi koncia karantenu po 5 dňoch, netreba zbytocne robit test, pozitivita moze stale pretrvavat
@rebeka3333 ak ti vychádza domáci test stále pozitívny ešte si infekčná tie domáce ukazujú len vyššiu infekkcnost...
Kamoška má teraz covid a písala mi, že 5 dňová karanténa končí vtedy, ak posledný deň z tých 5 nie sú príznaky, inak lekár PN neukončuje. Takže pani lekárka by si asi mala naštudovať opatrenia.