Ahojte
Už som fakt zúfalá, skúšala som všetko ako jesť viac vlákniny, slivky, ovsené vločky, viac tekutín, čaje, ľahšie cvičenie, mlieko, masáže, teplý kúpeľ... Prehanadiel sa bojim, to si fakt do seba nebudem pchať. Čo mi ešte môže pomôcť? A kedy ísť k doktorovi?
Prečo sa bojíš prehanadiel? Sú aj šetrné, lekár ti ich tiež poradí, stále lepšie ako zapcha
@marhulka13 kŕče v bruchu a môže to poškodiť organizmus
@martinka13 dá sa aj v lekarni kúpiť? Jaká značka?
Viac ti poskodia toxiny,ktoré sa v tele po takej dobe hromadia....daj si cipok...
Kŕče v bruchu sú určite menšie zlo ako 5 dňová zápcha… kúp si v lekárni čaj figuran, krušinový čaj, alebo čaj lietajúca lastovička …
@andaluzia12 všetky tieto čaje už som skúšala
@anjelicek26 jaká značka je dobra?
Zápcha môže ešte viac, ale tak ty vies
Pár kvapiek gutalaxu a vybavene. Keď si to dáš raz určite ti to nijako neuškodí, to by si to musela uzivat denno denne...
Glycerinove cipok
Tak si kúp senný čaj, ak nezaberie ani ten, odporúčam lekára … senny čaj ma pomerne silný účinok …
Si ešte nemala perforované črevo zo zápchy...
No napíšem ak ani toto tak musíš k doktorovi: ráno nalačno 1 deci zajecicka voda horká aj večer, po obede senny čaj, sušené slivky, probiotiká jamieson 60 billion
nechaj cez noc v mlieku namocene ovsene vlocky, rano z nich uvar kašu a ku koncu pridaj pomlete lanove semiacka. Vlocky musia byt namocene cez noc a lanove semiacka musia byt pomlete.
Kúp si tie glycerínove čipky. Pomôžu určite. Z toho kŕče mať nebudeš, keďže sa rozpustia priamo v konečníku/čreve. Len pozor, môže ťa tlačiť na záchod hneď po zavedení, ale to nebude stolica, ale ten čipok, tak aby si ho hneď po zavedení nevykadila. Daj tomu niekoľko minút.
Čípok, tepla voda s 2 KL oleja a kúpila si zajtra slivkovu stavu v dm
Môžeš skončiť aj v nemocnici...prevencia potom denne otruby ovsené
Proste si pýtaj v lekárni glycerinovy čipok. Netuším, či sú nejaké špeciálne značky.
Na zapchu mi zaberala Lactulosa. Vecer som si dala a rano som normalne sla na zachod, bez krcov.
@diewcatqoo Mne v lekárni vraveli, že to nie je na zápchu ale na zjemnenie stolice 🤷♀️ a dala mi glycerínove čipky, že to je na zápchu
Skús Šaraticu. Vypi čo najviac, zaručený výsledok. 5 dní ešte nie je veľká tragédia. Vetry máš?
Inak proti zápche je tiež dobré Psyllium a veľa vody. Zápcha sa môže objaviť aj ako dôsledok stresu, nielen životosprávy. Ak je to jednorazové, tak to nie je problém, ale ak sa ti stav zmenil náhle a pretrváva, tak by som určite odporúčal návštevu lekára.
@earlgrey neviem, ja som v tehotenstve tiez nechodila aj 5 dni. Dala som si vecer Lactulostu a rano som sla 🤷♀️
A si po pôrode?či ako?
Šaratica
Kup si knihu Zdravie z Bozej lekarne od Marie TREBENOVEJ, je tam liecienie vyslovene na prirodnej baze,Urcie tam nieco najdes.Ale je tam aj ze zihlavov caj pomaha na zacpu.Mne osobne pomohol
@diewcatqoo Tak hlavne, že pomohlo. To je najdôležitejšie.
@diewcatqoo mnevtuez veľmi pomohla práve Lactulosa. Žiadne kŕče ci iné problemy
Keď je to jednorazový problém, tak asi prehanadlo, až to máš častejšie tak chod na gastro, ja som mala tento problém a zistili mi Crohna na tenkom čreve
Dala by som už glycerínovy čipok