Ahojte nevie mi dakto pomôcť už približne 3 týždne v kuse má bolia nohy väčšinou s prednej časti nôh po celej dĺžke pocitovo ako keby svalovica ale zároveň take slabé ako keby sa mi trasli. Opuchat mi neopuchaju a zranenie nebolo. Neviete čím to môže byt alebo dakto s podobným problémom ? Ďakujem
@anka4434 ahoj. Mala som niečo podobné. Pomohla mi len kúpa lymfodrenážneho masážneho prístroja.
Môžeš skúsiť
Oni sú proste tie nohy take ako keby napnuté brnia v pokoji a aj jemne zatrhavanie cítim teraz po kupeli
@anka4434 to by malo byť v poriadku, ten cukor, skús čo ti radí vyššie @matrioshka333
@anka4434 neviem veru , my máme doma to isté, len tam bol diabetes zistený Poškodenie nervov – môže viesť k pocitom, ako je znecitlivenie alebo, naopak, jemné mravčenie v nohách. V niektorých prípadoch sa však môžu objavovať aj zášklby a bolesti v nohách. Poškodenie nervov je veľmi typické pre pacientov, ktorí trpia cukrovkou.
Pre istotu si raz za čas zmeraj cukor, ak to budes mat nalačno pred a 2hod po jedle v poriadku, príčinu hľadať ďalej. Skús aj detralex alebo podobné lieky s diosminom a hesperidinom, a masáž krém alpa dosť pomáha, magnézium pravidelne užívať, držím palce nech sa ti to zlepší ❤️. Potom už len lekár, sono dolných končatín, neurológia, emg vyšetrenie, ako píšeš, to je nadlho nájsť príčinu a tých môže byť veľa.
Lebo je to divne normálne chodidla brnia ako keby mravcenie
@anka4434 ten cukor si skontroluj zopárkrát, aby si vedela, že ti neskáče hore dolu, náhodne môže byť aj dobrý a inokedy vyskočiť alebo klesnúť. Ak to bude ok, určite choď k lekárovi, dostať sa na vyšetrenia zaberie dosť času, tak to riešiť radšej skôr než neskoro. Držím palce a pevné zdravie prajem 🙏
@susitko akože hitka mi spúšťa tetaniu ale posledné tri dni som si dala magnosolv ale reálne väčšinou poslednú dobu užívam magne b6. Vyšetrenia už sukremneho neurológa som mala aj na infúzie som chodila niecely pol rok do zadu tak neviem a mala som aj mri mozgu tak by sa zistila ta skleróza. Dám tomu čas či to neprejde ak nie tak to bude riešiť