3 mesiace trvajúce ťažkosti - tráviaca sústava

ado88
10. sep 2024

Ahojte,

podelím sa s vami o moje ťažkosti, ktoré začali koncom júna.
Prešli už takmer 2 a pol mesiaca.
Pociťoval som na konci júna dosť výrazne bolesti brucha, hnačky.
Neprestávali ani po užívaní liekov ako yomogi, neskôr hylák, tasectan.
Nasledovala samozrejme dieta, kde boli najmä banány, ryža, čierny čaj.

Ale potom prišli ďalšie problémy, ako extrémne bolesti žalúdka, nafukovanie, pálenie záhy.
Za tú dobu som navštívil lekárov, ktorí mi urobili hadičku cez nos do žalúdka, kolonoskopiu, výtery, vzorky zo stolice, odberi krvi, ultrazvuk. Všetko bolo v poriadku, jediný problém bol zápal žalúdka, ktorý mi zistili cca 7.7., po kontrole mi bolo povedané, že môžem začať znova konzumovať všetko pomaly, ale mne bolesti aj tak neprešli.
Tak som si zaplatila alergo, nezistila sa žiadná alergia na jedlo, sibo dýchové testy negatívne, histamín negatívny, laktóza negatívna, jedine čo vyšlo pozitívne bola fruktozová intolerancia/maloabsorpcia.

Za to obdobie som schudol takmer 10 kg, keďže cukor konzumujem úplne minimálne, ovocie a zeleninu takmer vôbec. Ťažkosti však stále pretrvávajú, aj pri dietnej strave. Bral som helicid, ale z neho som mal skôr pocit, že je horšie tak som dostal Ozion, užívam probiotika ProTrio.

Jem dosť málo, pretože po jedle prídu bolesti, hneď s tým aj zhoršenie nálady a nechuť do jedla.

Čo by ste ešte odporúčali ďalej? Alebo môže ten zápal žaludka (bol len mierny na malom kusku) ešte stále štrajkovať? aj po dvoch mesiacoch? Aj keď už mi bolo povedané, že by to malo byť okej?

Nemal som ani skryté krvácanie, ani chudokrvnosť, či vôbec.

siegi
10. sep 2024

@ado88 sice neporadim, ale ja sa tiez trapim s travenim uz od zaciatku augusta. Od minuleho tyzdna sa to konecne zacalo zlepsovat ze som mohla jest aj porcie vacsie ako pre babatko a aj pestrejsie. No dnes zase uplne zle. Tiez mam pochodene gastro, rozne vysetrenia. Helicid ani ziadne ine inhibitory tvorby kyseliny mne nerobili dobre. Bolel ma z nich strasne zaludok. Ja som uz zo zufalstva isla skusit aj akupunkturu. Beriem bylinkove kvapky od valovica na zaludok, aloe vera kazde rano. Skusam vsetko a je to na nervy. Po poslednej akupunkture mi bolo 11 dni relativne dobre

bbshop
10. sep 2024

@ado88 skús možno Nolpazu ta je lepšia ako helicid a má menej nežiadúcich účinkov. Berie sa nalacno hodinu pred jedlom. Možno máš dyspepsiu a takto reagujes na stres. Cítiš bolesť aj keď nemá to žiadnu príčinu. Raz mi bolo povedané, že nie každá bolesť má pôvod. Niečo proste boli len tak. Bohužiaľ.

bbshop
10. sep 2024

@ado88 ešte mi napadla celiakia - intolerancia na lepok. Tá sa zisťuje ťažko a veľakrát sa na ňu nepríde hneď. Tu v prispevku nespominas či ta na tu testovali.

mira0611
10. sep 2024

@ado88 ahoj, ja neviem co ti je, ale tie hnacky a bolesti brucha mal aj moj syn.
1. Mal alergiu na ryžu, zobrali mu krv a lekar zaznacil 6 veci, na co ho maju vysetrit. A hovori synovi, ze da sa vysetrit na 10 veci nech este 4 zaznaci on co si mysli, a on dal ryzu, lekar sa aj smial, ze toto urcite nebude lebo to ma iba 0,3%populacie. 🤪🤪 no a vysla mu ryza, aj lekar sa drzal za hlavu.
2.mandle, mal ich zvacsene, a preto mal aj zdurene uzliny v bruchu, to mu zistili na sone.
Dali sme mandle von, ryzu sme vysadili a vsetko sa dalo do poriadku.
Toto je len typ. Drzim ti palce.

jarabica123
10. sep 2024

@ado88 viem o čom hovoríš . Mala som zápal žalúdka štyri roky dozadu a teraz sa mi to v lete vrátilo. Stres v práci a bolo to naspäť. Veľmi som sa bála , že mám vtedy, ale na gastro sa to chvála Bohu nepotvrdilo. Tiež som mala užívať Nolpazu , ale mne bolo z toho ešte horšie. Jediné čo pomohlo bola striktná dieta, trvalo to veru tri mesiace a konečne môžem normálne jesť. Plus kvalitné probiotiká , dávam si hneď ráno nalačno mám Probiodom od Kompavy, veľmi mi vyhovujú, kúpiš aj v DM, potom som si nasadila kozie kolostrum, ale musí byť ozaj kvalitné . Vtedy sa mi začal stav zlepšovať, a jedla som že raňajky , a až keď som úplne vyhladla, dala som si obed, a zase tak. Pri gastritide je dôležité jesť častejšie ale menej. Ale nie vždy sa mi to podarilo, hneď ako som to prehnala s jedlom, som mala kŕče v žalúdku , neuveriteľné bolesti . A presne ako píšeš, človek už nemal náladu na nič. Určite skús toto, a dlhodobo, postupne sa všetko začne zlepšovať. Proste musíš naštartovat trávenie. Držím palce 🙏

evickuska
10. sep 2024

@ado88 psychiater, po tom co som si precitala, mozes mat podvedomy stres, uzkost, zo zapalu zaludka nesravas ani nemas zahu, mala som ho... ked som potom dostala uzkosti po porode, velmi podobne sa prejavovali ako tebe 😳

ado88
autor
10. sep 2024

@bbshop to mi vraj zistili, ze nemam na zaklade vzoriek pri hadičke a naslednych testoch tej vzorky

ado88
autor
10. sep 2024

@evickuska nemavam hnacky, stolicu mam 1-2 denne ale vzdy je kasovita, nikdy nie husta

ado88
autor
10. sep 2024

@mira0611 je pravda ze ryze jedavam viac poslednu dobu, ale nikdy predtym som problem s ryzou nemal

mira0611
11. sep 2024

@ado88 aj moj syn to mal tak, predtym vsetko ok a potom sa to zacalo.

ado88
autor
11. sep 2024

@mira0611 tak to je zaujímavé, no každopádne, ryža je pre mňa asi ako posledná možnosť popravde, neviem čo ďalej skúšať, poprípade kam ešte ísť, keď už mi robili asi všetko ..

mira0611
11. sep 2024

@ado88 chod si este skontrolovat mandle.

evickuska
11. sep 2024

@ado88 ano, vsetko moze robit psychika, podvedomy stres... ludia si to hanbia priznat a casto podstupia zbytocne vela narocnych vysetrení 🙄

ado88
autor
11. sep 2024

@evickuska musím už len prísť na to, ako s takým stresom bojovať

evickuska
11. sep 2024

@ado88 nie vzdy sa musí liekmi, ja mam terapeuta a som s nim spokojna