3 dni mám bolesť žalúdka

babybear
1. nov 2021

Dobry deň,poraďte mi prosím.Už 3dni ma v kuse bolí žalúdok.Dala som si ibalgín,paralen, čaj na žalúdok a všetko pomôže možno na 20min.Nemám ani chuť do jedla.Pred spaním som si dala hrejivú náplasť na brucho a prestalo to.Čo by mi pomohlo prosím?Ďakujem za rady. 🙏🙏🙏

3009
1. nov 2021

@babybear smer pohotovosť.

majamat
1. nov 2021

och, Ibalgin vobec nei na zaludok, moze ti ho este zatazit. Paralen je skor od teploty a aj na mienru bolest,a le nei zaludka, na zaludok skor Algifen kvapky.
ak su problemy s travenim, tak tu zavisi od toha ke konretne probley su.

no na pohotovst mozes zajst, tam ti lepsie poradia, ked to neprechazda.
kludne je mozne, ze mozes mat aj crevnu virozu., kamoska sa s nou pred tyzdnom trapila. cela rodina si tym presla, dost vracali vsetci. no samozrejme takto zle to nemusi prebeiehat u kazdeho. ja osobne pri crevnej chripkne nemavam ani hnacky, ani vracanie, iba krce v zaludku. a zvycajne najhorsie je to 2-3dni.

stanulienkat
1. nov 2021

V prvom rade žiadne lieky od bolesti. Ešte viac zaťažia a podráždia žalúdok, to je úplne základná znalosť. Po druhé na pohotovosť nemusíš ist robiť paniku, tam ti nič nebudú robiť, stačí ak zájdeš k svojmu praktickému lekárovi a moze ti dať lieky Omeprazol, ktoré ukľudňujú a ošetrujú žalúdočnú sliznicu. Ty sa skús zdravo stravovať, vyluc sladkosti, vyprážané jedlá a choď si vypýtať praktickému lekárovi tie tabletky. Ak ti nepomôžu, tak potom nech ťa pošle gastroenterológovi.

megyi1711
1. nov 2021

@babybear nemáš stresove obdobie? Skus trosku dietnejsie jest, vynechat kavu, tazke vyprážané sladkosti... A uvidis.. Ale keď neprejde chod k dr.. Mna takto bolel zaludok niekoľko dni, potom creva mi krútilo po večeroch, potom ma pichalo kde je žlčník.. Bola som u gastro.. Vsetko stresom, dal mi lieky take na podráždene creva zaludok a tak a prešlo to..

michaela789
1. nov 2021

@babybear isto choď k lekárovi, dovtedy by som vyskúšala niečo na trávenie ako hylak, espumisan, možno nospa.....?
A diétnejšia strava....

babybear
autor
1. nov 2021

Dala som si Pancreolan a pomaly to prechádza

iwesska
1. nov 2021

Ibalgin sa NESMIE davat pri bolesti zaludka. Je to liek,ktory tie bolesti vyvolava. Ak ti pomohol Pancreolan,tak si si zrejme podrazdila pankreas nevhodnym jedlom.

majamat
1. nov 2021

@babybear Pankreolan je fajn, doplna traviace stavy, kludne ho mozes aj 3xi, alebo aj 3x2. odsleduj si kolko tbl potrebujes,a by ti bolo lepsie, aspon par dni ho mozes aj pravidelnejsie.

ja mam roky problem s nedostatkom traviacich stiav a preto mi Pancreolan velmi pomaha.

annamaria4
2. nov 2021

trapi ta aj nieco ine, ci len ten zaludok?

babybear
autor
2. nov 2021

@annamaria4 Iba žalúdok

annamaria4
6. dec 2021

tak je mozne, ze to budu nejake problemy s travenim mozno. ono napriklad Optifibre je na toto fajn. je to vlaknina, ale co je dolezitejsie, tak je prirodna a to je isto lepsie ako dopovat sa kadejakymi tabletkami, co sa tu spominaju. s nou mam ja asi tak najlepsie skusenosti doteraz pri kadejakych zaludocnych problemoch.

majamat
6. dec 2021

@annamaria4 vlaknina ma vyznam v creve, nie v zaludku, ak chybaju traviace stavy, tak nepomoze vlaknina, treba doplnit to, co chyba.