3 cm polyp v konečníku

15. máj 2023

Ahojte, mal niekto takyto velky polyp v konecniku? Ja som bola na kolonoskopii a vsetko bolo v poriadku az na ten polyp. Dnes som bola u chirurga/proktologa o on ma uplne vystrasil,ze taky velky polyp moze byt zhubny a hned vybrat a histologia.
Ja som teraz uplne v panike,mal niekto takuto skusenost?

guudy
15. máj 2023

Priamo s polypom skusenost nemam. S kolono ano.
Neurobili ti pocas kolono rovno aj biopsiu? Co ti povedali na gastro k tomu? Ja by som sa vopred neplasila, polypy su bezne, netreba to zanedbat, ale riesit, co robis.

autor
15. máj 2023

@guudy nie,na kolono povedal,ze ten polyp treba riesit s chirurgom. Nebral z toho vzorku nic. Gastroenterolog sa tvaril normalne,az dnes proktolog ma uplne vystrasil,ze ten polyp je strasne velky a ze treba to hned riesit🥺

guudy
15. máj 2023

Tak postupuj podla toho, ako ti odporucili. Ako som pisala, vopred sa neplas. Odstrania ho a poslu na histologiu. Teraz nic viac spravit proste nemozes…drzim palce🙂

mira0611
15. máj 2023

Ahoj, kde si bola u proktologa?

luccija
15. máj 2023

Môj otec ich mal, ale hneď po kolonoskopii mu ich vybrali.Nikto nevie aký je má pravdu musí ísť von a histologia

autor
15. máj 2023

@mira0611 revive v Ba

autor
15. máj 2023

@guudy no som vyplasena,lebo mam 7mesacne babatko a ze pri takych velkych polypoch je sanxa 50:50 na rakovinu

autor
15. máj 2023

@luccija a vyberal ich chirurg?

guudy
15. máj 2023

Ak chces, ozvi sa mi cez spravu…nechcem tu rozoberat osobne info verejne.

hygienka
15. máj 2023

Takéto veľké polypy a odstraňujú normálne operačne, počas kolonoskopie sa neodstraňuju keďže sú veľké a bolo by veľké riziko komplikácií. Treba ísť k chirurgovi, dohodnúť postup a riešiť. To že je veľký neznamená hneď rakovinu. Koľko ľudí má maličký polyp a zhubný. Veľkosť vôbec nesvedčí o charaktere nádoru. Takže kľud, choď na vyšetrenie čím skôr.

mira0611
15. máj 2023

Dakujem

daffynko
25. nov 2023

@mira0611 ahoj bola si ako si dopadla prosím

mira0611
25. nov 2023

@daffynko nie nebola som, ale buduci rok este pred letom tam pojdem. Bojim sa ako cert kriza.
Bojim sa diagnozy, nie vysetrenia.

daffynko
28. nov 2023

@mira0611 a nerobi ti to problemi pri stolici ? Ja som 4mes po porode a mam nieco podobne ale pri stolici plačem

mira0611
28. nov 2023

@daffynko ale robi, pouzivam glycerynove čapiky, sem tam ked nezabudnem pit, tak nemam problem so stolicou, ale to je len raz za mesiac.

majla87
31. máj 2024

Ahoj, ako si dopadla?