2.x Covid pozitívna

13. dec 2021

Ahojte,
Kamoska ma druhýkrát covid. Po prvom raze jej klesla kapacita pľúc na60% dostala lieky k regenerácii pľúc … no este s nestihla ani dať do poriadku už ma zase covid .
Volala obvodnej tá jej kázala užívať sinupret a robitusin. V najhoršom si ma volať sanitku.
Aj vás obvodný lekári liečili takýmto spôsobom?
Aké lieky vám odporučili ?

anjelicek26
13. dec 2021

Tazko povedat, vacsinou je to druhe kolo horsie, ako prve co tu sledujem :( Nech si dava pozor na seba a skutocne tu sanitku vola nacas. Vela lekarov dava preventivne antibiotika.

mmirka02
13. dec 2021

Prečo nepýtala antibiotika?Potom sa nečudujme, že sú plné nemocnice keď sa ľudia liečila slabými liekmi z lekárne.

suve99
13. dec 2021

fúúú, teda dosť nepríjemné - mne lekár nasadil aj ATB, nakoľko som ako dieťa mávala problémy s prieduškami... najskôr AZITROX 500mg, neskôr ešte SUPRAX 400mg každých 24 hodín, samozrejme vysoké dávky C, B, D, lieky od kašľa. Veľa tekutín a veľa oddychu...

mojavolba
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
anjelicek26
13. dec 2021

@mmirka02 tak antibiotika na virus su kravina... navyse oslabuju travenie, zhorsuju celkove vstrebavanie criev a spomaluju regeneraciu...takze nie su vhodne pri covide...su vhodne pri covide, kde sa pridrzui bakterialna infekcia (vyssie crp), dlhsie horucky, stazene dychanie, teda pri covide zo zlym priebehom (co 80% ludi nema)..takze lekar si to proste musi sledovat a komunikovat s pacientom a vcas zasiahnut... tuto u kocky vyssie kedze uz ma znizenu kapacitu pluc - je to ale rozumne dat preventivne.

autor
13. dec 2021

@anjelicek26
@mmirka02
@suve99
Atb jej odmietla nasadiť … vraj toto stačí …
Ma 26r … snad bude okej

suve99
13. dec 2021

..no, vieš ťažko radiť. Ja som mala týdeň horúčky, zimnicu,..takže u mňa lekár neriskoval.. Samozrejme popri ATB som využívala 2 druhy probiotík, od ATB s odstupom aj 4-7 hodín...

akinom0077
13. dec 2021

Najvacsia chyba je ked lekar neda prislusnu liecbu a neha ludi “ na paralene” … pripadne sa k lekarovi ani nedovolaju:( Obvodny predpisal: Isoprinosine- antivirotika, Azytrromicin- amtibiotika, Erdomed + kazal paralen, aspirin , C, D, Zinok

akinom0077
13. dec 2021

@akinom0077 a probiotika to je jasne

suve99
13. dec 2021

@anjelicek26 to máš úplnú pravdu, ale pri nej je asi dosť riziko tie ATB nedať, ak má tak zníženú kapacitu pľúc...

cica8
13. dec 2021

@mmirka02 covid sa lieči antibiotikami?

patka06
13. dec 2021

@mmirka02 ATB na vírusové ochorenie? To je hlúposť a zbytočné zaťaženie organizmu,, ATB sa dávajú len v prípade komplikácií a pridruženého zápalu..

autor
13. dec 2021

@suve99
@akinom0077
Teploty už nemá … mala prvé 2dni..
Ale kašeľ a dýchanie každým dnom horise … ide napísať dr písomný email a požiadať o adekvátnu liečbu … nech to ma čierne na bielom …
Lebo cez telefon ju odbije volnedostupnymi liekmi ….

cica8
13. dec 2021

A je zaockovana?

akinom0077
13. dec 2021

rozumiem niekedy treba tlacit, doslova si to vydupat. Paralen nemusi ak nema teplotu. Ale urcite tam su potrebne atb aj antivirotika aby nedostala zapal pluc.
Stale viac a viac je chorych aj okolo mna ktory nemuseli tak dopadnut ako dopadli keby dostali liek

huginko
13. dec 2021

sinupret a robitusin? žasnem.....Znova by som volala a žiadala adekvátnu liečbu. A následne by som brala kartu od tejto lekárky.

lala123
13. dec 2021

@anjelicek26 tiež som mala tieto informácie o atb a nechcela som ich pri covide brat ale kamoska lekárka mi vysvetlila, že aj keď covid je virusova infekcia tak rovnako napáda sliznicu pľúc, kde môže práve vytvoríte zápal v ktorom sa môžu namnožiť baktérie a tie spôsobiť zapl pluc( laicky podané - nie som zdravotník tak mi to ona vysvetlila) .Ide o to, že ak je človek oslabený alebo mamine pridružené ochorenia atb pri covide lekári predpisujú úplne bežne. Dokonca aj deťom v prípade teploty som mala favat

atafrog
13. dec 2021

Podla mna by mala najst v okoli covid ambulaciu a bud tam zavolat, alebo tam ist… tam jej aj tak budu vediet lepsie poradit a nastavit liecbu.

zalka
13. dec 2021

Autorka,
kamoška by mala ako píšu navštíviť covid ambulanciu.
Presne pre to, že po prvom covide ma poškodené plúca, tento druhý môže byť pre ňu fatálny. U nás v meste cca mesiac do zadu, pomerne mladá baba v januári covid, nevedela/ nestihla dať plúca do kopy, v oktobri chytila druhý raz, a tento už nedala. Určite covid ambulanciu a hneď.

huginko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
alenamihal
13. dec 2021

Mne lekar nasadil ANTB na 6 dni (SUMAMED) ..JA som mala nosen dutiny hrozne upchate ,vsetko mozne som skusala,potom mi dal este CEZERA (na alergie) ,Fraxiparine injekcie a dlhy email ohladom vitaminov a davkovanie...2x do tyzdna ma kontroluje,ci som ok a podla toho mi predpise este ak nieco treba...klobik dole nad nim,,,jeden z mala lekarov,coo isto pomaha..a kedze ma vela pacientov s covidom a chodi do nemocnice vypomahat ,tak ma skusenosti s Covidom ...na stratu chuti a čuchu mi poradil Milgamu,kedze je to nervoveho systemu ..

basska_b
13. dec 2021

Áno, nám minulý rok obvodný lekár povedal toto: "liečba je symptomaticka, čiže keď máte kašeľ, niečo na kašeľ, keď sopel, niečo na sopel, keď teplotu, niečo na teplotu." A keď sa budeme dusit, môžeme si volať sanitku... Slabá ambulantna starostlivosť je dôvodom, prečo umiera toľko ľudí. Zápal pľúc nie je včas zachytený, lebo obvodný lekár nechce pozitívneho ani vidieť. Môj švagor je všeobecný lekár v ČR. po skončení ordinácných hodín si zavolá pozitívnych, počúva im pľúca, včas ich smeruje do nemocnice, teraz čo je tá liečba protilátkami, tak ich smeruje na to

kahh
13. dec 2021

Dozaista by to mala riesit aj dalej nielen s obvodnym, ked je to uz takyto problem, ze nie je v pohode. Ono to nie je sranda, v takychto pripadoch ozaj ide o vela a kazda minuta, kazda hodina moze byt rozhodujuca.

nic0le
13. dec 2021

Potom, že sú plné nemocnice, keď sa lieči takýmto spôsobom. Čo sa aj lieči bežne. Treba liečiť od začiatku adekvátnym spôsobom, a nemuseli by vyplakávať, že sú plné nemocnice. Väčšina ľudí to asi stále nevidí :-/ a budú stále len o očkovaní točiť!

akinom0077
13. dec 2021

@lala123 ano a preto aby sa tam nepridruzila bakteria a nenastal zapal pluc bohuzial tie atb treba

akinom0077
13. dec 2021

@nic0le presne!!!