Ahojte, dcérku (necelé 2 roky) dnes podvečer pichla asi včela(mala žihadlo) do chodidla, teraz chytla vysokú teplotu a zvraciala mi. Otecko dnes odišiel do práce a som sama s deťmi. Mám volať do nemocnice?
@ramona7 Stav každého uštipnutia treba sledovať. Ak sa vytvorí iba bolestivý opuch a nič iné sa do 30 minút nedeje, ide v podstate o bežnú reakciu. Ak sa objaví triaška, nevoľnosť alebo bolesti hlavy, treba vyhľadať lekára.
@biela_sova nemoze sa otecko uvolnit z prace, ostane so zdravym dietatom, a Ty pojdes s chorym na pohotovost?
Ak mas nosic, daj si malu do nosica, bude pokojnejsia na pohotovosti.
Ako to dopadlo s dcérkou? Boli ste na pohotovosť? Chudatko malé, snáď jej to prešlo.
@fiafia nešla som, no pozorovala celú noc a ráno sme šli k pediatričke. Jasné, že dala antibiotiká a octanové obklady. Keďže teplotu už nasledujúcu noc nemala, tak antibiotiká som ani nepodala. A keď sa ešte "surovo" správala k dcérke, že je rozmaznaná, tak sme zhodnotili, že je čas na zmenu pediarta. Keď sa maličká necítila dobre, tak nebudem po nej vrieskať. Matka, keď to odsleduje v noci a potom dieťatko spinká je asi najlepšie.
Ďakujem ešte raz 🙂
https://zdravie.pluska.sk/zdravy-zivot/ustipnut...