Chcela by som sa opytat, ci sa niektora z vas popri materstvu musi vysporaduvat s touto, ci podobnou psychiatrickou diagnózou a ako ste to zvladali. Pre tie, ktore maju nazory, že ženy so schizofrennym ochorenim by nemali mat deti tato otazka nie je.
...ale ano,velmi podobne. Mame 2 male deticky. Niekedy je to koniec sveta, ale potom sa to vyvazi zas niecim velmi peknym. Tak si potom uvedomime ako je to fajn, ked je dobre obdobie.
Nastastie, ale v tazkych chvilach vzdy zvitazi zdravy rozum a zodpovednost...
Jedna mudra pani doktorka mi povedala, ze schiza je krasna choroba...v podstate ma pravdu.
V dnesnej dobe je uz kazdemu nieco. Su ovela zakernejsie choroby.
aké sú príznaky tejto choroby?
Nespavost, nechutenstvo, zvukove bludy pri dlhsej nespavosti, manycko-depresivne spravanie...u mna
u mna socialna izolacia,uzkost,obcas hlasy,obcas vidiny a miesanie depresie a manickych faz(prilisna nadnesenist,radost,nespavost,citenie.maxinalnej energie aj po 2 hodinach spanku)...ale terapie mi viac pomahaju ako lieky,ktore strasne otlmuju
mávate aj zavraty
@carla27 ja chcem len vyjadrit velky obdiv a odvahu. Vela sil prajem <3 <3 <3
@carla27 ja mám kamarátku ktorá má dvojčatá , trpí mániodepresívnym ochorením , výborná mamamina , naozaj na jednotku , deťom sa venuje, berie lieky a chodí na terapie . Manžela má liečeného alkoholika , abstinujúceho 10 rokov. Spoznali sa na nejakej dovolenke .
Keď sa jej narodili dvojčatká tak to s ňou riadne zakolísalo a museli ju znova nastavovať, vtedy jej pomáhala jej mamina s deťmi . Dnes majú dievčence 5 rôčkov , ona nepracuje je s nimi doma, žije s manželom vo Švajciarsku .
môžem sa opýtať či beriete dlhodobo lieky?
ja beriem deviaty rok, zhruba..antipsychotika, antidepresiva...podľa lekárov to u mňa spôsobili traumy( týranie, zneužívanie)..v génoch to nemáme....viac ako lieky mi pomáhajú psycholog.terapie
Som dieťa matky so schizoafektivnou poruchou. Ak máš nejaké otázky aj na mňa, IP prosím.