17 ročná dcéra má gynekologické problémy

vitez
19. máj 2018

ahojte..môžete poradiť?..dcéra (17) má niekedy strašné bolesti "tam dole"....vtedy ani sedieť...ani stáť...iba si čupnúť...a čakať...gynekolog po vyšetrení povedal že je to tam všetko v poriadku....je mi jej strašne ľúto...prosím poradte...

citronely
19. máj 2018

@vitez moc jej niekto kontroloval?

vitez
autor
19. máj 2018

@citronely áno..pred tým ako mávala "tieto bolesti"mala zápal močového mechúra...

citronely
19. máj 2018

@vitez tak lebo niekedy to skresluje. ze si clovek mysli, ze gynekologicke problemy a nakoniec je to zapal mocoveho mechura. neviem ja som tiez mavala bolesti a nikdy mi nic nezistili az nakoniec podozrenie na endometriozu. uz ma dcera menstruaciu? mava bolesti?

vitez
autor
19. máj 2018

@citronely áno má....pred menšt.asi dva dni..a aj počas asi prvé 2dni máva aj krče...vtedy niekedy berie Buscopan..prozi krčom

citronely
19. máj 2018

@vitez no to ti tazko niekto poradi ja som v tomto kolotoci bola tri roky. sice som nemala 17 ale 27 ked to zacalo ale viem si to predstavit. mne vzdy povedali, ze su zeny co to prote tak maju. Ale pride to mi to odignorovanie veci. Neviem nejsom doktor takze tazko sa mi k tomu vyjadruje a endometriozu vedia diagnostikovat len laparoskopicky a tomu som sa vyhybala ako cert krizu.

vitez
autor
19. máj 2018

@citronely no ved...aj jej povedal dr.....že to je pre ženy normálne...😒 a tebe čo pomohlo..ak sa smiem opýtať..je to smutné..ak vidiš svoje dieťa...že má bolesti a nevieš jej pomôcť

citronely
19. máj 2018

@vitez tehotenstvo momentalne 😋. inak nic dali mi na to antikoncepciu ale z nej by bolo zle. davkovali ma kvapkami od bolesti a liekmi. az som si odpalila crevo a dostala histaminovu intoleranciu. len ja som mala okrem bolesti aj mnoho inych problemov. vies ono tazko poradit ja som skusala potom aj akupunturu co mi obcas pomohla, nejake gynekologicke caje - ale co funguje na jedneho nefunguje na druheho. mrzi ma ze je taka mlada a takto trpi. len tieto novodobe choroby co sa objavuju a nevedia s tym nic robit je smutne 😩

vitez
autor
19. máj 2018

presne----aj jej radil gynekolog antikoncepciu(ale je nato dosť mladá napchávať sa takými tabletkami).....skúšala aj gynekologické čaje..ktoré neveľmi vedela vypiť...

citronely
19. máj 2018

@vitez vsak to, nemam nic osvedcene co by pomohla aj ked velmi rada by som pomohla :( treba ju aspon psychicky podporit to velmi pomaha ked ma oporu v niekom? a ty si ako matka nemala takyto problem?

vitez
autor
19. máj 2018

@citronely ja som našastie nemala...mala som výtoky...(ktoré máva aj ona..)...ale že vraj aj to je v poriadku podľa gyn.,,,,máva to každá jedna žena😔

vitez
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
vitez
autor
19. máj 2018

@citronely dakujem pekne za tvoj čas..pekný zvyšok dňa....možno sa niekto ozve...alebo poradí😒

ikonica
19. máj 2018

skuste kvapky gynex

topasitta
19. máj 2018

@vitez dobre su cisto bylinkove tinktury Nadeje,
K05 z rastlinnych pucikov, obsahuje 4 flasticky, vyrovnavaju hormonalnu rovnovahu, myslim, ze je to ovela lepsia volba ako antikoncepcia.

citronely
19. máj 2018

@vitez drzim paste inak fakt treba skusit to co tu pisu baby, ja som gynex tiez brala par mesiacov a niekomu pomaha a je to na bylinkovej baze. hovorim treba skusit vsak zas tieto veci nejsu nejake mega drahe. nie je zaco drzim dcerke prsty a prajem menej bolesti 😘

sisi0108
19. máj 2018

@vitez ja som tieto problémy mala stále, také krče, že som ten prvý den skoro umrela, znamy mi vtedy zhanal cipky a lieky spasmoveralgin, neviem, ci to este existuje a pomohlo mi jedine poloha na pravom boku skrutit sa do klbka, nahrievaci vankus na krize a zakryt sa. Takto som trpela asi 25 rokov, az mi odstranili vsetko, ani rodit som nemohla prirodzene

citronely
19. máj 2018

@sisi0108 a aj ti nieco zistili? z coho to bolo ci vobec?

citronely
19. máj 2018

inak ano termo vankusik pomahal mne ale ja som uz davala take davky ze som mala normalne horuce brucho ale s nim som aj zaspavala.

sisi0108
19. máj 2018

@citronely zrejme z prechladnutia, vela som sportovala a lezali sme pri treningoch na studenej trave, mala som zrasty, potom velke myomy

sono2
19. máj 2018

@vitez určite zmeniť doktora. Ten čo ju chce hormonmi napchavať len zakryje problémy. Spomalia sa tým vaječníky a o par rokov, keď bude chcieť byť tehotná bude problém.
Určite zájsť za iným odborníkom. Má to len akože cez MS? Či kedy má tie problémy?

eliska1986
19. máj 2018

@vitez alchemilku caj nech vyskusa.

basska23
19. máj 2018

@vitez ja som mavala neskutočne bolesti každý mesiac na injekcie k lekárovi som chodila (od 13 rokov ) mne pomáha Alchemilka odvtedy si nemusím ani tabletu dávať a ani na injekcie chodiť 😉

alzbeta1234
19. máj 2018

PROSIM PORADTE MI....Dobry den prosim vas potrebujem pomoc,radu som mlada a da sa povedat nie az tak skusena.v marci 1 som potratila bola som na zaciatku tehotenstva na vycisteni som nebola tyzden po mojom potrate som si robila test ktory bol negativny.Cca 29.4. Som mala menstruaciu asi 3 dni no 13.5.som znova zacala spinit uplne slabuckou krvom na druhy den to uz bol tmavohnedy vytok a bolesti v podbrusku.spravila som si 2 tehotenske testy ktore boli pozitivne. 16.5.som sla na vysetrenie spravili mi odbery hcg vysledok pozitivny pri ultrazvuku doktor nic nevidel slezinu ze mam dost nizko na gravitnost.poslal ma na rizikove aby vylucili mimomaternicove tehotenstvo a aby zistili ci to niesu vo mne zbytky po potrate.tu ma objednal na 18.5.odber krvi na hcg bol zvyseny slezina sa o otrochu zvacsila ale ze musia vycistit maternicu a vylucit mimomater...(kyretaz) na prijem 15 minut pred zakrokom som si to rozmyslela a pidpisala reverz....je mozne ze som tehotna len par dni a plod na ultrazvuku este neni vidno? Spravila som dobre ze som odmietla? Dakujem

nika_kika
20. máj 2018

@alzbeta1234 mne Dr tiež pri prvom nič nevidel keď som tam bola no podľa odberu som bola tehu tiež mal podozrenie na mimomaternicove tak ma objednal na kontrolu o pár dní neskôr s tým aby som bola preistotu nachystana na príjem no našťastie sa to nepotvrdilo a na ultrazvuk uvidel malú bodku dnes má krpec už 5 rokov

vitez
autor
20. máj 2018

@sisi0108 ale ked sa to nedá ..napr .ak je v škole....alebo práve nie je doma..nevie si to dovoliť

vitez
autor
20. máj 2018

@sono2 zvykne to mať aj pred MS aj počas mesiaca..kedy ako...😒

vitez
autor
20. máj 2018

@basska23 a kedy piješ ten alch..čaj..iba ak mávaš bolesti?

sono2
20. máj 2018

@vitez Može ho piť celý cyklus, keďže nechce byť tehotná, ináč by sa pije len do ovulácie.
Ja radim porobiť vyšetrenia, nemala nejaké operácie? Problémy s črevami? Celkovo s vnutrom? Na problémy je mladá, ale kľudne môžu nejaké byť. Bolo by aj dobre si písať kedy má tie bolesti, teda kedy v cykle. Môže mať bolesti v období ovulácie, potom by už nemala mať až do pred MS. Z pravidla by nemala cítiť maternicu max deň pred MS. A zmena toho dr.

carmenuska
20. máj 2018

Viem co su to tie bokesti.A dojto kusi zistot pricinu.Nejaka isto je.Mne tiez nevedeli,az kym som.nebola na laparo.a tam zrastene vsetko so vsetkym,endometrioza a ine veci....Je sice mlada,ale zrasty mat moze.Bolia svinsky a endometeioza ma toez take priznaky.Zrasty moze mat zo zapalov aj z prechodenych,pises ze mala aj zapal mechura....Urxite.nie antiku,len to zakryje problem...mne nepomohla aj tak.

ivec16
20. máj 2018

@vitez ja som mavala bolesti od 12 rokov odkedy som zacala menstruovat, mama mi vravela len ze to treba vydrzat ze to je normalne... zo skoly som musela chodit domov, zelena.... neskor som zacala brat hak aby som nemala bolesti, potom boli zas ine problemy a musim povedat ze najviac mi pomohol pupalkovy olej, hned prvy mesiac som nemala bolesti take silne... inak vzdy krce, zimnica... moze sa dlhodobo, najlepsie kupit pupalkovy olej v lekarni a jednu lyzicku rano a jednu vecer kazdy den