ahojte..môžete poradiť?..dcéra (17) má niekedy strašné bolesti "tam dole"....vtedy ani sedieť...ani stáť...iba si čupnúť...a čakať...gynekolog po vyšetrení povedal že je to tam všetko v poriadku....je mi jej strašne ľúto...prosím poradte...
@vitez no to ti tazko niekto poradi ja som v tomto kolotoci bola tri roky. sice som nemala 17 ale 27 ked to zacalo ale viem si to predstavit. mne vzdy povedali, ze su zeny co to prote tak maju. Ale pride to mi to odignorovanie veci. Neviem nejsom doktor takze tazko sa mi k tomu vyjadruje a endometriozu vedia diagnostikovat len laparoskopicky a tomu som sa vyhybala ako cert krizu.
@vitez tehotenstvo momentalne 😋. inak nic dali mi na to antikoncepciu ale z nej by bolo zle. davkovali ma kvapkami od bolesti a liekmi. az som si odpalila crevo a dostala histaminovu intoleranciu. len ja som mala okrem bolesti aj mnoho inych problemov. vies ono tazko poradit ja som skusala potom aj akupunturu co mi obcas pomohla, nejake gynekologicke caje - ale co funguje na jedneho nefunguje na druheho. mrzi ma ze je taka mlada a takto trpi. len tieto novodobe choroby co sa objavuju a nevedia s tym nic robit je smutne 😩
presne----aj jej radil gynekolog antikoncepciu(ale je nato dosť mladá napchávať sa takými tabletkami).....skúšala aj gynekologické čaje..ktoré neveľmi vedela vypiť...
skuste kvapky gynex
@vitez ja som tieto problémy mala stále, také krče, že som ten prvý den skoro umrela, znamy mi vtedy zhanal cipky a lieky spasmoveralgin, neviem, ci to este existuje a pomohlo mi jedine poloha na pravom boku skrutit sa do klbka, nahrievaci vankus na krize a zakryt sa. Takto som trpela asi 25 rokov, az mi odstranili vsetko, ani rodit som nemohla prirodzene
inak ano termo vankusik pomahal mne ale ja som uz davala take davky ze som mala normalne horuce brucho ale s nim som aj zaspavala.
@vitez alchemilku caj nech vyskusa.
PROSIM PORADTE MI....Dobry den prosim vas potrebujem pomoc,radu som mlada a da sa povedat nie az tak skusena.v marci 1 som potratila bola som na zaciatku tehotenstva na vycisteni som nebola tyzden po mojom potrate som si robila test ktory bol negativny.Cca 29.4. Som mala menstruaciu asi 3 dni no 13.5.som znova zacala spinit uplne slabuckou krvom na druhy den to uz bol tmavohnedy vytok a bolesti v podbrusku.spravila som si 2 tehotenske testy ktore boli pozitivne. 16.5.som sla na vysetrenie spravili mi odbery hcg vysledok pozitivny pri ultrazvuku doktor nic nevidel slezinu ze mam dost nizko na gravitnost.poslal ma na rizikove aby vylucili mimomaternicove tehotenstvo a aby zistili ci to niesu vo mne zbytky po potrate.tu ma objednal na 18.5.odber krvi na hcg bol zvyseny slezina sa o otrochu zvacsila ale ze musia vycistit maternicu a vylucit mimomater...(kyretaz) na prijem 15 minut pred zakrokom som si to rozmyslela a pidpisala reverz....je mozne ze som tehotna len par dni a plod na ultrazvuku este neni vidno? Spravila som dobre ze som odmietla? Dakujem
@alzbeta1234 mne Dr tiež pri prvom nič nevidel keď som tam bola no podľa odberu som bola tehu tiež mal podozrenie na mimomaternicove tak ma objednal na kontrolu o pár dní neskôr s tým aby som bola preistotu nachystana na príjem no našťastie sa to nepotvrdilo a na ultrazvuk uvidel malú bodku dnes má krpec už 5 rokov
@vitez Može ho piť celý cyklus, keďže nechce byť tehotná, ináč by sa pije len do ovulácie.
Ja radim porobiť vyšetrenia, nemala nejaké operácie? Problémy s črevami? Celkovo s vnutrom? Na problémy je mladá, ale kľudne môžu nejaké byť. Bolo by aj dobre si písať kedy má tie bolesti, teda kedy v cykle. Môže mať bolesti v období ovulácie, potom by už nemala mať až do pred MS. Z pravidla by nemala cítiť maternicu max deň pred MS. A zmena toho dr.
Viem co su to tie bokesti.A dojto kusi zistot pricinu.Nejaka isto je.Mne tiez nevedeli,az kym som.nebola na laparo.a tam zrastene vsetko so vsetkym,endometrioza a ine veci....Je sice mlada,ale zrasty mat moze.Bolia svinsky a endometeioza ma toez take priznaky.Zrasty moze mat zo zapalov aj z prechodenych,pises ze mala aj zapal mechura....Urxite.nie antiku,len to zakryje problem...mne nepomohla aj tak.
@vitez ja som mavala bolesti od 12 rokov odkedy som zacala menstruovat, mama mi vravela len ze to treba vydrzat ze to je normalne... zo skoly som musela chodit domov, zelena.... neskor som zacala brat hak aby som nemala bolesti, potom boli zas ine problemy a musim povedat ze najviac mi pomohol pupalkovy olej, hned prvy mesiac som nemala bolesti take silne... inak vzdy krce, zimnica... moze sa dlhodobo, najlepsie kupit pupalkovy olej v lekarni a jednu lyzicku rano a jednu vecer kazdy den
@vitez moc jej niekto kontroloval?