Ahojte, moja dcéra ma ms rok a pred dvoma týždniami dostala namiesto ms hnedokrvavý výtok.
A včera po 2 týždnoch zas, čo za tým môže byť? Má očakávať normálny menzes? A môže ísť s výtokom normálne do vody?
Tehotenstvo vylúčte kedže nemá priateľa... pomožte ďakujem dominika
@buzasovadominika nehľadaj pomoc tu, tu ti nikto nedá odpoveď,všetko to budú len dohady.. Už dávno mala byť u lekára.
@katarinamarkova ahoj u gynekologa sme este neboli
@buzasovadominika nezrely rozmnozovaci system, konkretne slaba druha cast cyklu, ktora zavisi od produkcie hormonu progesteronu - ma ho malo, takze telo neudrzi vystelku maternice a ta sa zacne odlupovat skor, ako je to bezne. Mozete googlit aj "nedostatocnost zlteho telieska".
@buzasovadominika v tom prípade platí vyššie napísané....
Prve dva roky moze dievcatu menzes blbnut, nemusi byt pravidelny, ani rovnako intenzivny. Telo sa este len nastavuje a cyklus rozhadze kazda blbost, viroza alebo stres. Takuto odpoved som dostala kedysi ja na rovnaky problem ako ma tvoja dcera, cyklus sa mi upravil sam. Ak by sa dcere ale pridali nejake dalsie symptomy, tak urcite treba zajst k lekarovi, radsej to nepodcenit.
Moja kamarátka mala podobný problém ked bola prvacka na strednej... Dr zistil ten má anatomicky problém niekde dnu a nedozrievali jej vajíčka musela brat hormonálnu liečbu lebo jej hrozilo že bude neplodná ak to nebude riešiť.
Jednoznačne s ňou choďte k Dr... nepodceňujte to len preto že rezeň u Dr nebola.... lekár to zisti Ján podľa sono činná cyklus v akej fáze a či má zrelého vajíčka... veď to nie je sranda nemať menzes.. ta krv vlastne vylučuje neoplodnene vajicko a vsetku sliznicu do ktorej by sám uhniezdilo oplodnené... ak ta krv nepride, je mozne, že neprebieha cyklus ako má.. nechcem vášne plasit ale nepodceňujte to
Prepacte preklepy... telefon mi automaticky doplňuje slova 🙏🏻
Lajtman v NR
Tiez som mavala menzes kazde 2 tyzdne ako 13rocna.... tyzden krvacala a 2 tyzdne pokoj. Takto to chodilo ..a potom sa to upravilo same. Ale mamina ma brala gynekologicke tiez. Ale aslon porozpravat sa gynekologovi by nebolo zle. Ved uz ma 15. Minimalne sono urobit a aby vedela, ze tam treba chodit kazdy rok.
V tomto to veku to nie je nič nezvyčajné. Ja mám MS od 12-tich a tiež som prvé roky mala takýto divoký cyklus. Ale jednoznačne by som navštívila gynekológa. So mnou mamka tiež bola. Nemusí to znamenať nič vážne (napr. hormonálna nerovnováha v puberte bežná) ale nikdy si nemôžeš byť istá a netreba to podceňovať.
nie je prichuda, ze by nemala ovulku? moze byt.. alebo nejaka mykozka (z plavarne, atd).. chodte na gyndu, to bude naj 🙂
Ja som toto mavala tiez, pomohlo mi zacat cvicit - nie tak aby som vecer umierala od vycerpania, ale tak aby mi to bolo prijemne. Dcerka urcite zaziva nejaky hormonalny disbalanc - to je v jej veku este normalne, ale skuste jej navrhnut nejaky pohyb - beh, yogu (ta je super!), cokolvek, co by nevnimala ako zataz a povinnost, ale ako radost. Ani nemusi cvicit nejako dlho, ale mala by cvicit denne. Telo sa rozhybe, vyplavia sa endorfiny, organy zacnu pracovat intenzivnejsie, dostavi sa aj viac hormonov a menstruacia sa upravi spontanne, aj bez zasahu lekarov. Ja by som ju k Dr. este netahala pokial nema ine problemy, zbytocne by vam ju onalepkoval nejakou diagnozou ktoru oni aj tak nevedia riesit, tieto hormonalne veci su skor o tele, pohybe, strave a dusevnom nastaveni (pozor na stres! aj to je obrovsky faktor!). Dajte vediet 🙂
Nezačala bez toho aby si to ty vedela brať antikoncepciu? Alebo nebrala nejaké antibiotiká?
@buzasovadominika ja mam tal bezne.. h´avne zo zaciatku a potom uz normalne
@buzasovadominika na to,aby žena bola tehotná nemusí mať priateľa 🙂
- tehotenstvo
- zápal
- hormonálne zmeny
- hocijaká viroza
- dala si bez tvojho vedomia predpísať antikoncepciu a trochu si rozhádzala cyklus
- veľa schudla
- veľa pribrala
- prechladnutie
u gynekologa ste boli?