13 rokov trpím úzkosťami a panickou poruchou

nisa86
15. feb 2021

Ahojte, rada by som chcela otvoriť túto tému, nakoľko sú tu nejaké diskusie o tejto téme, ale chcela by som sa možno trocha vyrozprávať a počuť vaše názory a vaše skúsenosti s touto hnusnou chorobou. Už 13 rokov trpím úzkosťami a panickou poruchou, beriem lieky aj keď s prestávkami, ale posledný pol rok to nejde tak ako som si predstavovala. V lete sme sa pokúšali o ďalšie bábätko, tak som sa pokúsila prestať brať lieky a odvtedy to ide dole vodou. Aj keď som sa po mesiaci vrátila späť k liekom, lebo stavy boli hrozne, stále to niesom ja.😭 Otehotnela som, žiaľ neuspesne. Mám dobrého manžela, krásnu zdravú dcérku, no neviem sa vnútorne ukľudniť, dobre cítiť. Chcem sa spýtať, či máte s tým niekto skúsenosti a ak áno, aké cviky, dýchanie, meditácie alebo čokoľvek vám pomohlo. Ďakujem. vám veľmi pekne z každú odpoveď.💞

3009
15. feb 2021

@nisa86 skús na youtube sú videá na relaxačné cvičenia, relaxačná hudba, nejde to zo dňa na deň.

jamie
15. feb 2021

@nisa86 ak vieš po anglicky, skús túto knihu https://www.amazon.com/Dare-Anxiety-Stop-Panic-... (nemyslím, že je preložená)

scorpionlady
15. feb 2021

@nisa86 Pekný deň, odporúčam Vám produkt Viva od Zinzina. Jeho kľúčovou zložkou je šafrán. Robili sa s ním viaceré štúdie, ktoré preukázali, že pomáha pri stavoch ako depresia, úzkosť, nespavosť, zlepšuje náladu. Môžu užívať deti aj tehotné. Nie je návyková a môže sa užívať dlhodobo. Na Vivu si môžete pozrieť napr. toto video

https://www.youtube.com/watch?v=m-mnRSfhJ-Q

Taktiež by som vám odporúčala zistiť si hladinu omega 3 mastných kyselín a celkovo pomer omega 6 a omega 3. Môžete mať veľkú nerovnováhu a môže to viesť ku chronickým zápalom a civilizačným ochoreniam a môže to aj s vaším stavom súvisieť. Mám na FB aj skupinu, kde to rozoberám. Ak chcete môžem Vám na ňu poslať link.
Ak máte otázky, tak sa kľudne spýtajte 🙂

teleskop
15. feb 2021

PSYCHOLÓG, LIEKY SÚ 50 PERCENT ÚSPECHU

nisa86
autor
15. feb 2021

@scorpionlady dakujem, môžte mi poslať link? Kde si môžem zmerať hladiny mastných kyselín?

scorpionlady
15. feb 2021

@nisa86 pisala s vam spravu

3009
15. feb 2021

@scorpionlady len pozor účinky šafránu nie vždy sú vhodné pri užívaní niektorých AD, niečo podobné ako ľubovník, ktorý sa nesmie užívať pri niektorých AD.

scorpionlady
15. feb 2021

@3009 tak ak niekto berie lieky, tak je vzdy vhodne konzultovat alternativnu liecbu aj s lekarom.
A samozrejme svojvolne ziadne lieky od lekara nevysadzovat.

luccija
15. feb 2021

@nisa86 chodíš aj na terapie?13 r je dlhá doba je to tvoj štýl reagovania na problémy, stres a to lieky upravia, ale akonáhle ich vysadis reagujes zase tak isto zle ako už máš naprogramovane v mysli..Podla mňa máš aj pocit zlyhania, že si to nezvládla bez liekov.V zime a za tej situácie čo je vonku plus to, že si prišla o bábo je pochopiteľné, že to chce čas.Skus byť vďačná a pokorná za to, čo máš lieky nevysadzovat hore dole a pôjde to správnym smerom.Meditacia, cvičenie je fajn ty musíš zmeniť štýl myslenia, ako reagujes, aké máš očakávania dobrý psychoterapeut Ta navedie

nisa86
autor
16. feb 2021

@luccija ďakujem za odpoveď...no teraz som začala chodiť na terapie, ale ešte len druhá predomnou čiže uvidím či to pomôže...ja chcem myslieť pozitívne, aj sa snažím ale niekedy je to ťažké ale je to dlhá trať...aj hľadám nejaké videá na YouTube ale ani neviem ktoré môžu pomôcť.

jankaryan
17. nov 2021

@nisa86 čítala som veľmi je dobrý ŠAFRAN na depresie a paničkou poruchu len treba kvalitný šafran... Veľa som čítala o tom. Lebo dostať aj lacný a ten neni dobrý prečítajte si o šafrane..