Ahojte, ma niekto skusenosti s konzumovanim čisto ovocia a zeleniny? Veľmi veľa som si o tom študovala, a vraj je to jediná cesta ako byt zdravý, ako očistiť svoje telo od nánosov bordelu z “normálnej” stravy. Vraj je mýtus že telo potrebuje take množstva bielkovín ako tvrdí dnesny “fitness priemysel”. Vraj si telo z ovocia a zeleniny vie vziat úplne vsetko, čo pre svoj chod potrebuje, vrátane proteínov. Vraj je totalne nepodstatne koľko kcal prijmeme denne, nezalezi na kvantite ale kvalite jedla. No mne sa to nezdá. Naozaj sa toho bojím, predsa sa da vydržať len na ovocí a zelenine a nemať podvýživu alebo niečo take? Sú ľudia, čo sa takto stravujú roky, vyzerajú dobre, nemajú ani gram tuku, sú zdraví, zbavili sa ochorení, ich telo sa vyčistilo. Ma niekto reálne skusenosti? Aj dobre aj zle. Všetky. Ďakujem.
Poznam babu, ktora si tym znicila zdravie. Takze zacala opat jest zivocisne vyrobky, aby mohla normalne fungovat.
Z toho čo si napísala súhlasím akurát s tým, že záleží na kvalite jedla...a veľmi!
Ja som momentálne na zdravotnej diéte GAPS. Tam sa je najmä mäso, ryby, vývary, zelenina, ovocie...
Prečíta si niekoľko článkov aj o tom a sama si urob názor na raw, vegan, gaps, nizkosachardovu dietu, paleo,....
Ak sa chceš starať o svoje zdravie aj cez jedlo, prestaň jedz cukor a procesované jedla (žiadne polotovary, nič čo obsahuje konzervant a ochucovadlá). To je dobrý začiatok 🙂
Var len doma a zo surovín, ktorého pôvod poznáš 🙂
Daj si týždeň taký detox raz za čas a stačí..
@alikal ja si davam taky detox v lete 2-3 tyzdne. V horucavach super. Ale dlhodobo - nepredstavitelne. Inak som vyse 30 rokov vegetarianka.
Môj názor je, že človek je vsezravec, čiže jest ma všetko, sme na to jednoducho prispôsobeni trávením, enzymami a podobne . Nevravím, že prezierat sa, ale nevidím význam vylúčiť z jedálnička mäso, mlieko, a podobne. Proste všetko normálne s mierou. Pokiaľ nemáš vyslovene alergie ci intolerancie, je nezmysel sa takto obmedzovať. A to, že niekde vidíš bombasticke články o" super zdravých "a štíhlych spokojných ľuďoch, čo jedia len ovocie a zeleninu, je čisto reklama alebo, s prepáčenim somarina ako traky.
Hodila som ti sem link - moj nazor je nie. Su tam vegani a ako vyzeraju po rokoch. Nie vsetci, biektori to znasaju lepsie, ini horsie, no ked sa tak zamyslim, evolucne by sme neboli tam,kde sme, ak by nasi predkovia boli na zelenine len. Ovocie v zime ani nemali... a ak hovorime o ekologii - vobec nie je ekologicke importovat sem ovocie cez pol sveta, cize avokado, mango, ananas atd
Clovek, ktory konzumuje vsetko, nema v tele ziadne "nanosy". Vsetky tieto moderne "detoxy" len podporuju cloveka v tom, aby si myslel, ze mame v tele 50kg bordelu. Ano, crevo sa ti bude lepsie hybat, ked budes jest vela vlakniny. Nezbavis sa ale "bordelu a nanosov" lebo ziadne neexistuju.
To je to iste, ako ked niekto povie, ze po vysadeni antikoncepcie sa mu na tvari robia vriedky "lebo sa cisti od bordelu". Proste nonsens. 😀
@solange7 zaujímavá teória. aj niecim podložena?
@anonym Chod za tvojou lekarkou a prekonzultuj to, co sa chystas spravit. Mne je to srdecne jedno. Jedine je mi tak trochu luto tych ludi, ktorym budes vykladat o tvojom sposobe zivota. A tej doktorky sa spytaj na "nanosy". 😀
a preco to preboha robit? neverim tomu ze prezijes na mrkve, bielkoviny SU nutnou sucastou jedalnicka. dobre, aj strukoviny maju bielkoviny, ale iba rastlinne. myslim ze stravovat sa zdravo sa da aj bez takychto extremov. ked chces mat teda ciste telo, kup si domace vajcia, alebo nejake domace syry, mlieko, maso...ak to nemas ako presvedcenie ze nechces "zabijat" zvierata, pride mi to ako hrozny extrem len preto lebo niekto pisal ze to je jediny sposob zit zdravo, nevidim v tom zmysel. to je ale moj pohlad