10 rokov mám tetániu a panickú poruchu

7. jún 2023

Ludkovia uz dlhsie mam rozne bolesti pocity
Tetaniu a panicku poruchu mam 10rokov ale vzdy ma vie prekvapit zase nieco nove necakane....
Uz 2 mesiace ma boli ruka od lakta dole obcas rameno ,na lavej strane krku vnutri citim akoby hrcu nie nonstop ale mam stale pocit ze ma tam nieco taha 🙈,vzdy som to malala v celom krku nie len na jednej strane .
Minuly tyzden som mala seknutu hrudnu chrbticu (tlak pichanie bolest na hrudniku). Volala som zachranku vsetko ok . Po 3 dnoch preslo chrbat este citlivy... ked mi to zacalo isla som k mojmu dr ten ma len popukal 🙈
Ale napodiv mi to okrem tej hrudnej asi na 3-4dni pomohlo ( necitila som hrcu v krku na lavej strane,nebolela ma vobec ruka nic uplne super ).
A uz par dni zasa. Vcera palenie ruk,dnes zase ruky studene ,od vcera mam 2 opary na perach . Vecer teplota zvysena asi choroba aj sa tak citim.
Ale xo spravit s tou rukou? Ma to niekto? Moze to sposobovat chrbtica?
Uz 2,5 roka kojim len z laveho prsnika a cele noci lezim prevazne kvoli tomu na lavej strane a naklanam sa pri kojeni .
Poprosim o rady. U dr. Som bola ale ten ma len popukal a koniec.... ak by sa dalo uz som davno od neho prec ale nikde neberu..
Dakjujem za rady

autor
7. jún 2023

Este by som dodala ze mavam palenie na hrudi a v krku. To si len matne spominam ze tusim som to na zaciatkoch mavala a potom dlhe roky nic :/

evulincula
7. jún 2023

Fuha, co tak citam, tak zatial si na tom asi najhorsie z ludi, ktorych poznam, co tetaniu maju. Kamaratka toto ma uz tiez niekolko rokov, neviem presne kolko, ale zakazdym sa stazovala akurat tak na busenie srdca, na to, ze jej trpnu ruky a zvycajne mava take stavy, kedy sa skutocne boji o svoj zivot a fakt ze bez priciny. Vyliecit sa to teda vraj neda, ale nepomaha na to realne nieco? Berie magnezium, to jej kazali si pravidelne davat, ale v podstate nic ine. Jedine sa s tym naucit zit, ale to tiez nie je bohvieaka rada, povedzme si narovinu.

laladua
7. jún 2023

Chodis pravidelne na neurologiu, ked mas tetaniu? Co ti ten doktor povedal? Moze to byt aj prejav tetanie ta ruka, ale moze to byt aj od chrbtice, dozaista treba urobit nejake vysetrenia, toto co popisujes je take, ze dovidenia. Pristup za vsetky drobne.

luccija
7. jún 2023

Pravdaže to môže spôsobovať chrbtica.Cvicis, masáže, rehabilitácie?lieky na uvoľnenie.To kvôli chrbtici si si volala záchranku?🙂
Opary máš z choroby virozy

autor
7. jún 2023

@laladua bola som na neuro po dlhej dobe este vo februari kedy ma ta ruka netrapila. Teraz mam ist na ct ale chrbtice od pasa dole.. ked k nej pojdem tak jej o tej ruke musim povedat.
Ono mam obdobia ze mi volaju zachranku kazdu chvilu a potom zase nic ...vzdy nieco ine a uz dom na nervy z tpho :( ...lebo cele roky ma vsade odb9jaju ze tetania...

autor
7. jún 2023

@luccija aj bolest ruky moze sposobovat twtania? Od lakta dole a bolest v ramene? Ja sa vzdy laknem ze tp moze byt srdcom ...aj tie guce v krku?
Necvicim nic ,ani masaz,rehabilitacie vobec nic...ale na masaz sa chystam objednat

luccija
7. jún 2023

Samozrejme, že Ta to môže bolieť od chrbtice prečo nie?Niečo máš zablokované.Ja, keď som mala krčnú bolela ma celá ruka, lakeť, trapezy.
Prečo CT od pása dole?bolievaju Ta kríze?

autor
7. jún 2023

@luccija aj tske palenie ruk?
Obcas citim ruky studene a potom zase vrele :/
Ano bolesti chrbtice a2 roky mam bolesti brucha a nevedia mi zistit z coho...ked si postlacam urcite body na chbte tak ma zaboli /pichne v tom miedte kde tie bolesti mavam takze preto tam idem..