10 šikovných kuchárok z Modrého koníka testovalo vo svojom kráľovstve – v kuchyni - kvalitné a využiteľné produkty kuchynského riadu od Delimano, Stone Legend. Pretože dobré jedlo robí domov domovom a čo je lepšie ako si s celou rodinou sadnúť k prestretému stolu?
Prečítajte si ich skúsenosti, ktoré nadobudli počas varenia. Bol to chutný a lahodný test.
Testovali sa tie pomôcky:
Multifunkčný hrniec Stone Legend - S týmto hrncom vyčarujete chutné jedlo aj vy. Je totiž univerzálnym riešením na vyprážanie, prípravu jedál na pare, pečenie, varenie a restovanie. Multifunkčný hrniec Stone Legend jednoducho nahradí rôzne druhy kuchynského riadu a ušetrí drahocenný priestor v zásuvkách. Jednoducho sa čistí, je vhodný do umývačky riadu a môže sa používať na všetkých druhoch sporákov a v rúrach. Jeho priemer je 24 cm a objem má 4,9 litra. Na testovanie vám ho pošleme aj s roštom na restovanie a vnútorným košíkom/sitkom na fritovanie, naparovanie a cedenie.
Univerzálna rajnica Stone Legend - Ak chcete z chuti každej potraviny a ingrediencie vyťažiť len to najlepšie, táto rajnica vám v tom pomôže vďaka svojmu špeciálnemu povrchu. Kombinácia povrchu quantanium REAL STONE s charakterom skutočného kameňa a prírodného smaltu je to najlepšie pre zaručenie skvelej chuti a funkčnosti - má vynikajúcu tepelnú vodivosť a uzamkýna teplo, takže šťavnatosť, vitamíny a chuť jedla ostanú zachované. Je vhodná ako na sporák, tak aj do rúry. Rajnica má objem 4 litre.
Panvica na vyprážanie Stone Legend - odolná panvica má taktiež špeciálny povrch, ktorý kombinuje vlastnosti nerezového a kameninového riadu. Povrch prirodzene nelepí a nepripaľuje sa, čo vám umožní použiť menej oleja pre vaše zdravšie varenie. Smaltovaný vonkajší povrch sa rýchlo zohreje a udrží teplo. Tvrdý, ale hladký a nelepivý povrch sa nepripáli. Panvica na vyprážanie Delimano Stone Legend sa môže používať na všetkých typoch sporákov vrátane indukčných varných dosiek. Jednoducho sa čistí, stačí vytrieť papierom a opláchnuť. Priemer má 28 cm.
Veľký wok Stone Legend - či už ide o množstvo rôznych jedál pre celú rodinu, alebo zdravé a rýchle pokrmy, jednoduchú omeletu na raňajky alebo popcorn k večernému filmu, veľký wok Stone Legend to zvládne hravo a nenáročne. Je vyrobený len z netoxických materiálov, ktoré nie sú škodlivé pre vaše jedlo ani pre vaše zdravie. Výnimočná vrstva Quantanium REAL STONE umožňuje zdravý spôsob varenia s použitím iba malého množstva oleja a postupne uvoľňuje teplo z woku do jedla, čím zachováva čo najviac vlhkosti, vitamínov a chutí.
Oválny pekáč Stone Legend - univerzálny pekáč, s ktorým hravo zvládnete varenie, pečenie, zohrievanie ale aj servírovanie jedla. Môžete ho používať nielen v rúre, ale aj na klasickom alebo indukčnom sporáku. Pekáč predstavuje 2 pekáče v 1: jeden väčší a hlbší a druhý menší a plytší, ktorý môže slúžiť ako pokrievka na pekáč so špeciálnou samopodlievacou funkciou, ktorá zachytáva vlhkosť a tá následne kvapká späť na pečené jedlo. Pekáče však môžete používať aj samostatne. Je vyrobený z úplne netoxických materiálov a má výnimočný povrch Quantanium REAL STONE obohatený o titán a prírodné minerálne častice.
Aké máte skúsenosti s Delimano Stone Legend? Napíšte nám váš názor aj vy!
---
Vedeli ste, že s Delimano na koníku už jedno testovanie prebehlo? Áno, testovali sme legendárny Nutribullet. Ak vás zaujímajú recenzie mamičiek, kliknite sem: https://www.modrykonik.sk/forum/modry-konik-testuje/vase-skusenosti-s-nutribullet/
Pri testovaní hrnca Delimano som si povedala, že pôjdem nad svoje kuchárske možnosti a zručnosti. Rozhodla som sa pripraviť jedlá slovenskej kuchyne a niečo málo z talianskej a belgickej kuchyne podľa tradičných receptov. Chcela som použiť postupy našich mamičiek a babičiek. Ony dobrému jedlu vždy venovali čas, lásku a tie správne ingrediencie. Požiadala som o rady ľudí, ktorí majú už čo-to odvarené, odpečené a niečo som aj googlila. Samozrejme som neodolala a pripravila aj niečo zdravé po tých hodoch. A výsledok?
Do testovania Delimano riadu Stone Legend som sa prihlásila s tým, že skúsim nevyskúšané recepty. Keď ma vybrali, pár dní som žila v "očakávaní", ktorý z riadu mi pošlú. 🙂 Veľmi som sa potešila, keď prišiel univerzálny hrniec Stone Legend. Obsahoval navyše sitko na fritovanie, cedenie a rošt na restovanie a parenie.
Takže nápadov bolo zrazu veľa. Už len dať týmto nápadom - receptom spoločnú myšlienku. A tá prišla ..... TRADIČNÉ ......
Tradičné pre mňa tieto testovacie týždne znamenalo:
- používať prevažne tradičné suroviny,
- používať tradičné postupy pri príprave,
- vytvoriť tradičné jedlá.
Milujem parené buchty mojej mamy. No nikdy som si na ne netrúfla. Mama ich vie pripraviť nadýchané ako páperie. My sme sa ich ako deti so sestrami nevedeli dojesť. Teraz aj napriek tomu, že mám vlastnú rodinu, vždy som sa na ne radšej nechala s rodinou pozvať. Pri tomto testovaní som však pozvala ja mamu k nám, aby ma parené buchty naučila robiť. A podarilo sa... Dokonca ma naučila grífy, ktoré ona prevzala od svojej dobrej svokry. A možno ich raz ja naučím svoju dcéru. Tu je recept aj pre vás.
Cesto: 1/2kg polohrubej múky, 1 vajce, cukor (dala som od oka, možno aj 4 polievkové lyžice), trochu soli, roztopené maslo (to som tiež dávala od oka, ale cca 60-70g - viac ako polovicu 125g balenia), kvások: 1 pohár teplého mlieka, trochu cukru, viac ako polovička kocky droždia, skoro 3/4
Postup: cesto vymiesime, necháme vykysnúť, na jemne pomúčenej doske ZĽAHKA (netlačiť na valček, aby cesto zostalo nadýchané) vyvaľkáme na cca 1 cm. Na vyvaľkané cesto si po jeho dlhšej strane nakôpkujeme plnku (lekvár, ovocie) - kôpky dávame tak od kraja, aby sme ich potom mohli PRELOŽIŤ (prikryť) cestom. Ja som mala pohárik s priemerom cca 4,5cm-5cm (šálka na espresso), chcela som ich menšie (mama robieva väčšie), takže som tie kôpky dávala cca 5cm od kraja. Kôpky teda prekryjeme cestom, pohárom vykrojíme, a tým sa nám pekne plnka uzavrie a cesto krásne spojí (toto som ja napríklad nikdy nerobila, urobila som štvorec alebo kruh, dala plnku a cesto som zatáčala). Buchty sú akoby v tvare písmena D, lebo tú preloženú časť už máme uzavretú, tam nekrájame.....Cesto si odrežeme do roviny a spravíme si ďalší pás s plnkami, a tak pokračujeme, kým cesto neminieme. Zvyšky, odrezky cesta využijeme tiež, jemne premiesime a znovu necháme podkysnúť, vyvaľkáme a urobíme buchty aj zo zvyšku. Buchty necháme podkysnúť cca 10 minút. Necháme si v hrnci prevrieť osolenú vodu pod pokrievkou. Do vriacej vody poukladáme buchty (buchty by mali mať rovnakú veľkosť), zakryjeme pokrievkou, ak je treba, stíšime plameň, aby nám to veľa nebublalo (ja mám indukciu, a stačil mi 3-4.stupeň). Stopneme si 6-7 minút. Na tie menšie priemery, ako som mala ja, to stačilo. CCa po 5minútach sme s mamou kontrolovali. Pichli sme vidličkou do jednej buchty, ako keby sme odškrabkali kúsok šupky 3mm, aby sme videli, že vnútro už vyzerá hotové. Ak ešte treba trochu času, tak znovu prikryť a pridať plameň, aby voda jemne vrela. Lebo tým, že hrniec otvoríme, uvoľníme paru, a voda zostane bez bubliniek. Keď je buchta hotová, povyberáme ich po jednej, jemne, najlepšie naberačkou s dierkami a riadne odkvapkáme od vody. Na tanieri do buchiet popicháme špajdlíkom, pekne hlbšie, akoby až k plnke, cca 2 vpichy do každej. A hneď ich potrieme roztopeným maslom. Potom už si zdobíme a dochucujeme podľa vlastnej predstavy.
Kváskový chlebík
Ten istý deň, ako som robila parené buchty, ma moja dobrá kolegynka a výborná kuchárka Ľubka obdarovala domácim kváskom, receptom na chlebík a dokonca mi požičala aj ošatku. Chlebík som už párkrát piekla. Ale z domáceho kvásku, o ktorý sa treba starať s presnými postupmi, nechať cesto viackrát podkysnúť a podobne, tak takýto som ešte nerobila. A tak som sa prvýkrát pustila do kváskového chlebíka. Teda do jeho prvotnej prípravy, ktorú som zvládla večer. Ešte pred polnocou som preložila mierne vykysnuté cesto do ošatky a pokračovala som po cca 5-hodinovom spánku. Ráno som neverila vlastným očiam, ako cesto v ošatke nakyslo.
Cesto bolo pripravené do "zázračného" hrnca a šup s ním do rúry. Hrniec som ničím nepotierala, cesto neobsahovalo olej, nič mastné, a pritom chlebík po upečení šiel z hrnca naozaj ľahúčko, v hrnci nezostali žiadne pripečené zvyšky. Keď sa chlebík dopiekol, mohla som ísť pobudiť mojich spachtošov a prekvapiť ich takýmto krásnym chlebíkom hneď zrána.
K tradičnému kváskovému chlebíku som večer pripravila netradičnú polievku z hokaido tekvice. Tentokrát som mala možnosť otestovať mixovanie priamo v tomto hrnci, keďže sa hovorí, že sa môže doň ísť aj ostrými predmetmi. A hrniec to naozaj
ustál, aj keď naspodu bolo vidieť jemné čmuhy, ale škrabance to neboli.
Ďalším orieškom pre mňa aj pre hrniec boli dukátové buchtičky s vanilkovým krémom preliate javorovým sirupom a orechami. Hrniec zvládol upiecť kysnuté cesto, buchty sa ľahko vyklopili von. A potom sa tam už mohol variť vanilkový "krém". Krém pri umývaní zišiel z hrnca bez väčšej námahy.
Keďže kysnuté cesto som mala za tieto dni ako tak v ruke, vyskúšala som aj výborné Michalovské langoše.
Tu som prvýkrát v hrnci fritovala. Do rozpáleného oleja som pridala aj plátky mrkvy, aby sa langoš nespálil a tiež nebol nasiaknutý olejom. Vyskúšajte, používam to aj pri vyprážaní šišiek.
Vo fritovaní som však pokračovala a dala som hrncu ťažšiu skúšku, a to fritovanie belgických hranoliek. Aj v tejto skúške hrniec obstál a je celkom dobrou konkurenciou pre klasickú fritézu. U mňa spokojnosť.
Keď už sme sa presunuli od slovenských jedál k belgickým, môžeme ďalej pokračovať obľúbenými tradičnými talianskymi BOLOGNESE cestovinami a nemôžu chýbať pravé talianske LASAGNE.
Recept na lasagne som získala od kamarátky, ktorá ho má od kamarátky z Talianska 🙂 Ešte ste sa nezamotali? .... Tak pokračujem. Tento jej recept som ešte skombinovala s receptom známeho českého kuchára Pohlreicha. Keď vynechám kváskový chlebík, tak príprava lasagní mi zabrala najviac času spomedzi skúšaných receptov, a to zhruba 3 hodiny, ale výsledok stál naozaj za to. Základom je omáčka, ktorá sa varí viac ako 1,5 hodiny. Keďže omáčka varením mierne hustne a má sklon k pripaľovaniu, treba ju miešať. Tu musím upozorniť, že hrniec Delimano Stone legend je perfektný na omáčky, ktoré sa v ňom naozaj nepripaľujú vďaka jeho nepriľnavému dnu.
Podobnú receptúru na prípravu omáčky má aj typická BOLOGNESE omáčka, ktorú som si pripravila s cestovinami a tymianom na ďalší deň.
A nepriľnavosť som testovala aj ďalej. A to prípravou obyčajného karamelu. Chcela som dezert pre nás štyroch na večer. Zo sezónnych, dostupných surovín. A tak som si vymyslela - jablká na karamele s praženými vlašskými orechami.
Pozrite ako sa ten karamel doslova odliepal z hrnca.
Testovanie sa pomaly končilo a my doma sme potrebovali do tela aj niečo zdravšie, a tak som použila kamarátkin overený recept na špaldový jablkovo-orechový koláč so 74%-nou čokoládou.
A takmer na záver druhého testovacieho týždňa som prvýkrát v živote parila zeleninku. Do hrnca som si dala zovrieť cca 2cm vody, položila nad vodu restovací rošt s poukladanou zeleninkou, hrniec som zakryla pokrievkou a jemne osolenú zeleninku som parila cca 10-15 minút. Woala. Zelenina na pare s bylinkovým maslom - mňam.
Ako som pridávala na svoj blog príspevky, našli sa niektoré mamičky, ktoré mali aj iné ako dobré skúsenosti s Delimano riadom. Tak som sa s otázkami mamičiek (a niečo z toho zaujímalo aj mňa) obrátila priamo na spoločnosť Delimano (D), a tu je výsledok:
JA: "V návode na používanie riadu píšete, že sa neodporúča hrniec dávať do umývačky riadu."
D: "Áno, riady Stone Legend sa môžu umývať aj v umývačke riadu, avšak my odporúčame ručné umývanie, nakoľko mnohé prostriedky do umývačky riadu sú agresívne. Tým, že povrch riadov je nepriľnavý, tak umývanie v umývačke riadu naozaj nie je potrebné."
JA: "Druhá vec, na ktorú sa pýtajú mamičky z Modrého koníka, prečo sa im panvice po čase používania ohýbajú v strede? Porovnávajú to s iným riadom, ktorý sa im neohýba. Prečo tomu je tak?"
D: "Dno panvice sa môže vyduť pri nesprávnom používaní. Nakoľko ide o energeticky úsporný produkt, je potrebné používať len stredný ohrev. Uvádzame to aj v návode. Taktiež treba dávať pozor, aby sa riady zbytočne neprehrievali naprázdno."
JA: "Podľa návodu výrobca neodporúča používať ostré predmety do riadu, pričom sa propaguje v TV, že sa v ňom môže rezať aj nožíkom. Ja osobne používam umelé varešky, ale skúšala som napríklad aj mixovať tyčovým mixérom a nič sa s hrncom nestalo, ale vidieť naspodu malinké škrábance (nie ryhy, len čiarky, ktoré vidíte pri svetle)."
D: "Povrch hrncov Stone Legend ma odolný materiál a môžu sa používať aj ostré predmety. Po použití môžu ostať menšie škrabance, ale ak sa neodlupuje vnútorná vrstva povrchu, funkčnosť ostáva rovnaká.
Ak však chceme, aby riady mali čo najdlhšiu životnosť, odporúčame používať plastové alebo drevené kuchynské pomôcky."
Ja som bola s univerzálnym hrncom Stone legend spokojná a ako hlavnú výhodu vidím nepriľanavý povrch. Práve kvôli tejto vlastnosti si plánujem kúpiť minimálne panvicu alebo wok. Ďakujem týmto spoločnosti Delimano a teamu Modrého koníka za príležitosť testovať tento super hrniec.
Keďže som človek, ktorý je na seba náročný, inak tomu nebolo ani teraz. "Naložila" som si na seba naozaj časovo-náročné recepty s postupmi, ktoré som predtým veru neskúšala. Ďakujem týmto mojej rodine za trpezlivosť. Lebo aj napriek tomu, že sa mali pri mne tieto týždne ako v raji, čo sa týka varenia, pečenia. Ale čo sa týka môjho času, veľa z neho som venovala práve kuchyni, foteniu a nie im, mojim najbližším. Ľúbim vás rodinka moja!
Tak toto bolo testovanie, ktoré ma bavilo asi najviac zo všetkých, ktoré som mala možnosť absolvovať. Týmto sa chcem opäť veľmi krásne poďakovať ❤ za túto príležitosť vyskúšať hrnce, po ktorých som túžila už dlhšiu dobu.
Z možných piatich hrncov sa mi ušiel obrovský oválny pekáč Delimano Stone Legend.
Na môj "pekáčik" som čakala síce dlhšie ako som bola zvyknutá, no stálo to za to 🙂 A po odchode kuriéra sa u nas píšťalo od radosti 😀
Presne tento pekačik som si vysnívala ❤ a dala som sa v tej chvíli na testovanie. A čo ako prvé otestovať na povrchu, kde sa nič nelepí a nič nepripáli? No predsa volské oko 🙂 doslova po povrchu plávalo. A ja som bola nadšená, pretože všetky moje panvice boli antivajíčkové :D Testovanie po tomto zážitku mohlo naplno začať.
Počas môjho testovania som toho napiekla a navarila celkom dosť, občas som musela dokonca využiť mrazničku a zásoby budeme dojedať ešte ďalší mesiac 😀
Moje nadšenie z hrncov Stone Legend od Delimano rástlo každým jedným vydareným jedlom či koláčom... Jednoducho som si ich zamilovala ❤❤❤
Milujem kváskovanie a chleby z tohto pekáča mi nikdy krajšie nevychádzali ako teraz
Upiekla som v ňom asi 6-7 chlebov a uuplne odporúčam všetkým kváskovačkám. Môj najvydarenejší chlebík z môjho "repertoáru" 🙂 je spravený metódou 123, čo znamená, že 1 diel rozkvasu 2 diely vody (pivo, cmar, kefir...) a 3 diely múky ( legenda hovorí 😂 , že s múkami možeme experimentovať a miešať podľa chute) A tak som si teda spravila tento chlebíček = úplna dokonalosť.
A čo všetko som v pekáči vyskúšala?
- omeleta, lečo, špekáčiky
- chlieb vo vajíčku s minimom oleja
- zeleninové hranolky s pečeným pstruhom
- pečená zeleninová krémová polievka z jedného "hrnca" (zelenina-masl.tekvica, mrkva, zeler, petržlen, cibuľa, cesnak v šupke sa upečie v rúre, pridá sa vývar a ešte chvíľu pečieme. Potom pekač vyberieme, rozmixujeme zeleninu ponorným mixérom, dáme na šporák a dolejeme smotanu. Ochutíme podľa chuti soľou, korením pripadne zázvorom. Ozdobíme podľa fantázie)
- zapekané cestoviny Mac&cheese
- obráteny čokoládový koláč a karamelizovanýni banánmi (ten nevyšiel podla mojoch predstav, no zmrzka ho zachránila 😀)
- dve pečené kačky na nedeľný obed tam sadli ako "riť na šerbeľ" 😀
- samozrejme klasika... francúzske zemiaky, lievance, rôzne bublaninky, ktoré mi z pekačika vyskakovali samé ❤ bez akéhokoľvek vymastenia a vysypania
- skvelá žemľovka z nepodarenej kváskovej bábovky
- a pre návštevu som napiekla fokaaače a fokaaače 😀 samozrejme kváskové 😉
Bolo toho snáď aj oveľa viac, keďže som pekáčik mala stále na šporáku kvôli jedinej nevýhode.... Do mojej kuchynskej linky sa už nevošiel 😱🤔 no rozmýšľam, že mu budem musieť to miesto spraviť a možno aj jeho súrodencom, ktorých by som si rada zaobstarala 🙂. Zatiaľ v ňom robim všetko od tých vajec, cez omáčky až ku koláčom.
A pre mňa, keďže som doma pri 6 člennej rodine zatiaľ jediná umývačka riadu, je najlepšou výhodou všetkých týchto hrncov ich užasné umývanie ❤
Počas týchto dvoch týždnov neustáleho varenia a pečenia, keď som mala pocit, že v tej kuchyni aj nocovať budem, som na nich žiadne negatívum nenašla... snáď len, že su určené do 230 stupňov.
No už aj na to som si zvykla a tak si nižšou teplotou chránime aj svoje zdravie 😉
MILUJEME DELIMANO! a niekoľko mojich známych si vďaka mojim odporúčaniam počas testovania hrnce aj sami kúpili 😉
Tak hor sa do varenia a pečenia 🍞🍕🍗🍲🎂🍰🍩
Nie, nie! Neskryli sme nášho Tea do žiadneho hrnca! A dokonca ani nikoho z jeho bratov. A predsa je posledné dva týždne u nás vystavený na „polici“ hrniec, v ktorom sa stále niečo deje. Hoci to nie je mrčanie, i tak v hrnci stále niečo rastie, kysne, pečie sa, mieša sa, tvorí sa, rodí sa a vzniká 😉 .Ozaj, ako to celé vlastne vzniklo?Tak ako každú nedeľu, aj vtedy sme boli na návšteve u mojich rodičov. Stretávame sa tam spolu s ostatnými súrodencami a všetkými našimi deťmi a preberáme všetko možné od výmyslu sveta. V tamtú nedeľu už klasicky prišla reč aj na to, kto čo doma varil a ako sa mu obed vydaril, komu sa čo pripieklo. Pri tejto téme sme o.i. spomenuli aj jednu známu reklamu na Stone Legend hrnce a panvice a ja som len tak „do vetra“ povedala, že by sa taký hrniec oplatilo vyskúšať, aby sme vedeli, či v reklamnom spote hovoria fakt pravdu, alebo opäť len informácie neprimerane „nafukujú“, aby produkt predali.Vietor moje vyslovené prianie zaniesol až k samému nebu a hneď v pondelok som našla tu na „koníku“ výzvu zapojiť sa do skúšania PRESNE TOHTO riadu. Bolo to vôbec druhý raz v živote, čo som sa do podobnej výzvy zapojila pridaním príspevku. A keďže prvý pokus bol neúspešný, ani teraz som neverila, žeby to mohlo vyjsť, a tak som sa k tejto výzve pridala len krátkym komentárom. Napísala som pravdivo, že ja síce moc nevarím, ale skôr rada pečiem a tak v prípade, žeby ma predsa len na testovanie vybrali, od radosti by som asi upiekla tortu. Čuduj sa svete! Tentokrát to skutočne vyšlo. Prišla mi správa, že som vybraná a čím skôr mám poslať svoje kontaktné údaje, aby bol balík (so Stone Legend hrncom) čím skôr u nás doma. Pár dní na to sme už s našim najmenším „testerom“ vybaľovali krabicu, (pre neho) „veľkú ako svet“.A potom sme sa už naplno pustili do testovania hrncov od Delimana. Plánovali sme, pripravovali sme, varili sme, piekli sme, fotili sme... Skrátka, skúšali sme, čo všetko tento červený hrniec vydrží, aby sme sami sebe dokázali alebo vyvrátili predpoklad, že reklamné televízne pásma nehovoria vždy len pravdu. Hodili sme mu rukavicu a vyzvali sme ho do boja.Keďže sľuby sa musia plniť, prvá prišla na radu „Víťazná torta“, u nás pracovne nazvaná ako „Lenivá kokoska“ (recept: viď tu). Bola to aj pre mňa skúška odvahy, keďže ešte nikdy som nepiekla koláč/tortu v nevymastenom a múkou nevysypanom plechu a už vôbec nie v hrnci. Do poslednej chvíle som tŕpla, či koláč z hrnca vyklopím, alebo ho budú moji chalani z neho vyškrabovať s lyžicou. Keďže som však hrniec pomyselne vyzvala na súboj, neplánovala som mu nič uľahčiť a koláč som urobila z náročného a lepivého, sladkého a kokosového cesta. Možno som chcela sama seba utvrdiť v tom, že mám pravdu, ak si myslím, že väčšina reklám nám neservíruje pravdivé informácie. Moja nedôvera v tento hrniec však získala veľkú trhlinu, keď mi koláč z hrnca takmer vypadol. Skôr, ako som ho stihla preklopiť na podložku. Táto trhlina ma však nebolela 🙂. Práve naopak. Príjemne hriala pri srdci, keďže torta sa podarila a moji chlapci sa mali po príchode zo školy a škôlky na čo tešiť. Hrniec viedol 1:0.Ostatné testovanie už teda nebolo až natoľko adrenalínové, keďže prvá skúška dopadla tak, ako dopadla. I keď, ešte vždy vo mne rezonovali obavy, či sa to podarí aj druhý, aj tretíkrát, resp. či sa nájde jedlo alebo niektorá forma jedla, ktoré sa pripečie o dno hrnca tak, že nepôjde oddeliť. Skúšala som napr. Gratinované zemiaky s hruškou (recept tu), a klasické Francúzske zemiaky (po slovensky 🙂). Keďže aj manžel chcel otestovať kvality Stone Legend hrnca, rozhodol sa, že upečie chlieb. Nejaké skúsenosti už mal, keďže jednému nášmu synovi pečie bezlepkový chlieb, avšak vždy v domácej pekárničke. Ale ešte nikdy nepiekol chlieb priamo v rúre a už vôbec nie v hrnci. Však prečo by aj? Chlieb pripravil a zamiesil len tak „od oka“ – ako sa hovorí. V jeho recepte použil: 3 druhy múky (350g celozrnná chlebová, 150g polohrubá a 150g hrubá); 1ČL soli; 1 vrecko sušeného droždia; 1ČL cukru; 1,5dl oleja; cca 500ml vody. Množstvá všetkých surovín sú uvedené len odhadom, keďže manžel zarobil cesto ozaj „len tak“ odhadom (bez konkrétneho receptu). Zarobený chlebík (s menom: Eduard 🙂) sme nechali niekoľko hodín (cca 3h.) postáť a podkysnúť s tým, že sme ho dvakrát premiesili. Napokon sa Eduard piekol v rozohriatej rúre, najskôr sa 10 minút „slnil“ pri 250°C a potom ešte cca 35 minút pri teplote 200°C. Počas pečenia sme boli opäť v napätom očakávaní, či sa ťažké chlebové cesto podarí vyklopiť z hlbšieho Stone Legend hrnca, ktorý opäť nebol vopred ani vymúčený, ani vymastený. Výsledok však preskočil všetky naše očakávania. Chlebík sa z hrnca opäť takmer sám vykotúľal. Stačilo, aby sme hrniec len naklonili a už bol vonku. Pričom ani teraz (rovnako ako aj pri predošlých pokusoch) neostala na stenách hrnca ani len smietka, hrniec je vždy čistý akoby sa v ňom ani nič nepieklo). Chlieb bol chutný, chalani (vlastne my všetci) sa za ním išli „potrhať“. Ani sme sa neotočili a bolo po ňom. I napriek tomu, že dnes je v móde kváskový chlieb, my sme sa rozhodli vyskúšať starú dobrú „klasiku“. Nabudúce (už čoskoro) však skúsime v hrnci upiecť práve chlieb pripravený pomocou kvásku. Na záver testovania som sa rozhodla zaradiť do hrnca konečne niečo ozaj zdravé a fit. A podobne ako sme tortou začínali, tak tortou (koláčom v hrnci) aj končíme. Tentokrát je to tortička z ovsených vločiek, ovocia a jogurtu, pracovne nazvaná "Lenivá ovsenka" (presný recept nájdete tu). Opäť som skúsila špecifický druh cesta, ktoré by sa mohlo v iných podmienkach pečenia asi aj dobre prichytiť a ťažko oddeliť (od nevymúčeného plechu). Teraz však už s istotou a bez obáv, že všetko vyjde tak, ako má, že koláčik sa krásne upečie a ešte krajšie vyklopí. Už žiadne napätie a strach, posledné dni s hrncom Stone Legend ma presvedčili o pravdivosti tvrdenia z reklám, že v kameninovom hrnci sa nič nepripáli a neprichytí. Keďže ja som presne ten typ, ktorý si musí ozaj všetko overovať, aj pre vás som aspoň v skratke a úplne amatérsky natočila krátky šot o tom, ako v skutočnosti vyzerá vyklopenie koláčika z hrnca. Vyklopenie vždy prebieha rovnako, nech už sa v hrnci pečie čokoľvek. Upečený produkt vždy treba zachytiť, lebo vám z hrnca SÁM "utečie" von 🙂.Práve tento aspekt je jeho nespornou výhodou a veľkým bonusom oproti ostatným riadom v našej kuchynskej linke. Nevýhodu som zatiaľ neobjavila, možno časom a častým používaním sa niečo „objaví“. No nateraz si hrniec si zaslúži naše rodinné ocenenie za svoje jednoznačné víťazstvo a čestné miesto v našej polici.Veríme, že už čoskoro k nemu pribudne ešte nejaký „červený súrodenec“ – ideálne sestra (panvica, rajnica a pod.) 😀.V našej rodine s prírastkami vždy rátame, nech sú akékoľvek 😉.#test_stonelegend
Tak a je to tu. Dva týždne prešli ako voda a my máme #test_stonelegend za sebou.
Ako dopadol? Prečítajte si 🙂
Do testovania som sa ešte nikdy nezapojila, no keď som videla, že sa bude testovať Stone Legend od Delimano, neváhala som ani minútu, napísala som komentár a čakala. Mala som šťastie, keď mi prišla správa, že ma vybrali a mám čakať kuriéra.
A radosť z balíčka mal aj môj malý huncút 🙂
V balíčku na mňa čakala táto univerzálna rajnica. Priznám sa, že som bola trošku sklamaná, čakala som panvicu, ale ako sa hovorí "darovanému koňovi na zuby nehľad", nejako sa skamarátime 🙂
Kedže som nevydržala do druhého dňa, hneď som sa pustila do testovania. Ako prvé som vyskúšala banánové lievance. Rajnicu som len veľmi jemne potrela kokosovým olejom a začala. A tu nastalo sklamanie č.2. Lievance boli v strede zhorené a po bokoch surové. Robila som ich na plynovom sporáku na najnižšom plameni. Chcelo by to asi rozptyľovač na plameň, ten však nemám. Myslím si, že rajnica je vhodnejšia na elektrický sporák alebo indukciu, kde je teplo rovnomerne rozložené. Alebo som len proste nemala dobrý deň a lievance by sa nevydarili ani v inej panvici, ktovie... Fotku zhorených nemám, kedže putovali rovno do koša...
Nevadí, veď máme pred sebou ešte dosť času, uvidíme ako si poradí s inými receptami.
Keďže mám doma rybára, ktorý bol na love úspešný, prvý obed v univerzálnej rajnici bol
Pečený zubáč s tekvicou a zemiakmi na rozmaríne
Na tento obed som sa fakt tešila, zbožňujem ryby. Rajnicu som jemne vymastila kvapkou oleja, poukladala nakrajané zemiaky, tekvicu a ochutila soľou, sladkou červenou paprikou a rozmarínom. Prikryla alobalom, dala do rúry a čakala. Po pol hodine som rajnicu vybrala a dala dole alobal. Už vtedy som vedela, že tento obed si fakt vychutnám 🙂 Poukladala som na prílohu zubáča, dala na vrch maslo a dala dopiecť. Mňam! Na včerajšie sklamanie som zabudla, obed hotový, zjedený.
Na ďalší deň som chcela upiecť niečo dobré ku káve, tak som sa rozhodla pre môj obľubený:
Mrkvovo ananásový koláč
Kedže v reklame hovoria, že všetko v jednej rajnici, od miešania až po pečenie, pustila som sa do toho. Hrnček sem, hrnček tam, všetky suroviny som dávala rovno do rajnice, zmiešala cesto a dala piecť. Prvýkrát bez vymastenia. Koláčik hotový a nezhorel! Super, som spokojná 🙂
Ďalšie dni sa u nás hlavne pieklo. Kedže muž je aj poľovník, vyskúšala som:
Pečené stehno z diviaka so sušenými slivkami
... Na obed sme mali aj
Pečenú lopatku z diviaka špikovanú cesnakom
aj obrátené rezne z diviaka, ktoré boli tak mäkkučké, že sa po nich len tak zaprášilo, nestihla som ani odfotiť 🙂 Keďže máme radi aj kuracie mäso, vyskúšali sme aj:
Medové kuracie stehná so šalátom a cesnakovým dipom
ale aj bezmäsité jedlá ako:
Zapekané cestoviny s brokolicou
Camembert so šalátom
Samozrejme sme museli vyskúšať aj pár koláčov ako:
Mäkké plnené rožteky
Pizza slimáky z lístkového cesta
Čokoládový koláč s broskyňami a posýpkou
Tento koláč som robila na želanie môjho drahého dva dni po sebe, lebo je fakt rýchly a chutný, len som do posýpky pridala trochu škorice, nech má trošku zmenu 🙂
Týmto koláčom som skončila moje testovanie. Ako ho hodnotím?
Univerzálna rajnica je fakt univerzálna. U nás mala najväčšie využitie pri pečení v rúre. Za to jej dávam 10/10 bodov. Je fakt super, netreba ju vôbec vymasťovať a múčiť. Cesto môžete rovno vyliať do rajnice a dať piecť, určite sa neprilepí ani nezhorí.
Za varenie na sporáku jej však musím dať 7/10. Robila som aj kuracie stehná, prsia, camembert, tie nešťastné lievance a robilo sa mi horšie. Možno je to len chyba sporáku a na elektrickom by to bolo fajn, to však posúdiť neviem. Alebo veľkosťou rajnice, je dosť veľká na jeden horák.
Tiež musím spomenúť, to, čo tak reklamujú v TV. Fakt sa rajnica nepoškriabe?
Nôž som použila v rajnici iba dvakrát. Pri rezaní mrkvového koláča a krájaní stehna z diviaka so sušenými slivkami. Rajnica má škrabance, niektoré iba jemné, no niektoré hlbšie, tak buď môj muž veľmi brúsy nože alebo... 🙂
Celkovo hodnotím testovanie pozitívne, bola som rada, že som sa mohla zučastniť a rada by som si ešte dokúpila pekáč s pokrievkou, tá mi dosť pri tejto rajnici chýbala, ale alobal to zachránil. Škrabance nabudúce odpustím, veď bežne nožom nekrájam v pekáči, no bola som zvedavá...
Toľko moje skúsenosti so Stone Legend .
Reklama neklame.Posledné dva týždne u nás ubehli varením, pečením a skúšaním nových receptov v rajnici od Delimano Stone Legend. Výdrž, kvalitu a funkčnosť sme testovali každý deň a ako to dopadlo? Viac sa dozviete v článku. 🙂 Ako na MK asi každá druhá, aj ja som sa už niekoľkokrát prihlásila do rôznych testovaní, avšak nikdy som nemala to šťastie, že by si mi aj vybrali. Ale keď som uvidela, že sa bude testovať Stone Legend od Delimano,vedela som, že to bude to pravé pre mňa. Mojou najväčšou záľubou, koníčkom, je práve varenie a pečenie. Varím niekoľkokrát denne -rôzne jedlá ako polievky, mäsko, cestoviny. A vôňu sladkého koláča z rúry by ste u nás cítili každý deň. Mala som obrovské šťastie, keď mi prišla správa, že si ma vybrali na testovanie a o týždeň neskôr som už aj mala doma moju novú krásnu červenú rajnicu. 🙂 Je krásna, ja som bola z nej úplne hotová. 🙂 Dúfala som, že mi príde buď pekáč alebo rajnica. "Ak chcete z chuti každej potraviny a ingrediencie vyťažiť len to najlepšie, táto rajnica vám v tom pomôže vďaka svojmu špeciálnemu povrchu." Najprv som si myslela, že to bude len nejaká chytľavá reklama. ALE! To prvé , čo som v pondelok varila boli kuracie prsia.Kuracie prsia som nakrájala na tenké plátky, pridala som grill korenie a minimálne množstvo oleja a dala som to piecť na strednom ohni. Výsledok? Boli šťavnaté a krásne upečené. Ale, hneď mi napadlo, že to jediné, čo mi chýba je pokrievka. Áno, viem, je to rajnica a rajnice nepredávajú s pokrievkou. Dá sa to ľahko vyriešiť, v obchode si to dokúpim a môžme variť jedna radosť! A obrovským plusom je to, že sa nič nepripálilo a povrch sa dá ľahko umyť.Bohužiaľ nie som žiadnou šéfkuchárkou, teda dekorácia taniera sa mi nepodarila najlepšie, ale na druhej strane to bolo výborné jedlo.Ďalší deň, ďalší recept. Určite to poznáte aj vy, sú dni, keď jednoducho človek nemá na nič chuť a nemala som ani ja a teda som celý deň ani nič nenavarila. Ale o siedmej sa chlap vracia z práce a chladnička je prázdna a aj môj žalúdok. Mojou najobľúbenejšou rýchlovkou je pizza. Na cesto potrebujeme: 400 g hladkej múky,1pohár vlažnej vody, kocku droždia, štipku cukru, 2pl olivového oleja,štipku soli.Cesto necháme kysnúť aspoň 40 minút na teplom mieste. A na pizzu môžme dať hocičo čo máme radi. Ja dávam kečup alebo smotanu, korenie(bazalku, oregano) salámu alebo šunku, rajčiny, šampióny, papriku, cibuľu, kukuricu, olivy, syr. Nikdy som nemala formu na pizzu, ale už kupovať ani nebudem. Nepreháňam ak poviem, že moja najlepšia domáca pizza sa piekla v rajnici od Stone Legend. Cesto bolo krásne,vôbec nebolo vysušené a chuťovo bola pizza famózna. To jediné, čo sa mi nepodarilo boli domáce tortily. Bohužiaľ neboli rovnomerne upečené, ale je možné, že som urobila zlé cesto. Ale tortily už radšej v rajnici skúšať nebudem. Zhrnutie: Tento riad vám určite odporúčam. Tieto produkty Stone Legend od Delimano sú kvalitné a nemali by chýbať vo výbave domácej gazdinky. Ja plánujem ešte dokúpiť pekáč, hrnce a panvice. A tá krásna červená farba dodá šmrnc a eleganciu každodennému vareniu! Prajem vám príjemné varenie a chutné jedlá pre celú rodinu! #test_stonelegend
Prvýkrát sme sa spolu zoznámili na detskom ihrisku. Mamičky Ťa ospevovali a ja som už vtedy dostala chrobáka do hlavy, že tento rok budeš na mojom zozname Ježiškovi. Keď prišla výzva na Modrom koníku, tajne som dúfala a moje želanie sa stalo skutočnosťou. Teraz vďaka testovaniu Ťa mám doma.... a o čom hovorím?....dám Ti hádanku.
Už vieš? Je to môj pomocník v kuchyni, červený kucháriček, parťák, predsa môj veľký Wok Stone Legend od Delimano 😉.
1. Ako prvé som varila rizoto z nazbieraných plodov nášho lesa.
DUBÁKOVÉ RIZOTO
Ryžu som orestovala na šalotke a kvapke oleja, pridala nakrájané dubáky, zaliala 2 dcl bieleho vína, za stáleho miešania nechala odpariť. Následne zaliala vývarom. Varila do stavu al dente, ryža nesmie byť rozvarená a nesmie sa lepiť. Keď bola hotová, pridala som 2 plátky masla a parmezán.
2. Druhou výzvou boli bedle, hubárska sezóna vrcholí, prečo to nevyužiť ?
VYPRÁŽANÉ BEDLE
3. Moje ďalšie varenie: zeleninka, vajíčka, klobáska a prečooo?
Lebo máme radi….
LEČO
4. Takto varíme spolu, keď nás trápia zuby...
RESTOVANÁ PEČIENKA
Kuracie pečienky sa rozplývali na jazyku, nezabudnúť ich posoliť až úplne na konci.
5. Ďalší deň sa prihlásila o slovo slovenská klasika...kapustové fliačky s vlastnoručne pripravenou cestovinou.
KAPUSTOVÉ FLIAČKY
6. Čo tak regionálny recept pochádzajúci z Hornej Nitry? Vyskúšala som pripraviť bravčové karé…Nebude však tvrdé?
KOŠOVSKÁ
Opražila som si cibuľku, pridala na pásiky nakrájané bravčové karé, opražila najprv sprudka, potom podliala trochou vody. Keď už bolo mäsko mäkké, pridala som nahrubo nastrúhané kyslé uhorky a na koniec 1 PL horčice. Môžu sa pridať aj čili papričky. Podávala som s tarhoňou.
7. Ak už neviete, čo z cukety, robíte dozber pred mrazom, ponúkam vám overenú chutnú inšpiráciu.
CUKEŤÁK
Cukety (môže sa pridať aj baklažán alebo patizón) som nakrájala a orestovala na cibuľke a paprike, pridala 500 ml rajčinového pretlaku, ďalej soľ, korenie, bylinky ako tymián, bazalku. Varila som to asi 30 minút.
Zatiaľ som si rozvaľkala lístkové cesto, pridala zeleninovú zmes a piekla v rúre pri 180 stupňov asi 20 minút. Vôňa a farba lístkového cesta nám napovie, že jedlo je už hotové.
8. Ďalší recept mi pripomína detstvo, keď nám mamina varila králika... Tak som to skúsila aj ja prvýkrát.
KRÁLIK NA SMOTANE
9. A čo tak si osladiť život?
KURACIE PRSIA NA MEDE
Ešte som len maličká, chcem byť ako mamička... Keďže moje 2 dcérky ma videli každý deň variť v mojom novom woku, tiež ho chceli vyskúšať pripraviť mi nejakú špecialitu vo svojej kuchynke 🙂.
Mojou špeciálnou úlohou bolo variť vo woku slovenské jedlá za 30 minút. Vyberala som väčšinou klasické recepty vhodné na varenie vo woku obsahujúce dubáky, kapustu, med, králika, väčšinou v časovom intervale.
Moje hodnotenie:
Plusy:
Mínusy:
CELKOVÝ DOJEM:
Na záver chcem veľmi pekne poďakovať firme Delimano a aj Modrému koníku za možnosť zúčastniť sa tohto zaujímavého testovania. S čistým svedomím odporúčam Wok Stone Legend aj ostatným ľuďom, ktorí by si chceli zjednodušiť prácu pri varení. Je to najlepšia zo všetkých panvíc, aké som kedy mala a už teraz píšem Ježiškovi o ďalšie 🙂. Svoju spokojnosť budem ďalej šíriť aj medzi kamarátkami a známymi a udeľujem mu takéto vysvedčenie...😉.
Čo čert nechcel, alebo náhoda je blbec, či ako, a usmialo sa na mňa šťastie a bola som vybratá na #test_stonelegend od spoločnosti Delimano. Potešila som sa tomu. Veď ani si nepamätám, kedy som naposledy niečo vyhrala. Ok, druhá vec je, že málokedy sa zapájam do súťaží, či zdieľačiek, ci iných foriem moderného marketingu. Keď ma vybrali, začala som ako správna mamka googliť. Zo všetkých strán samé dobré recenzie. Sesternice si tieto hrnce nevedia vynachválit. Bola som zvedavá 🙂
V pondelok doniesol kuriér balíček. Bol mi pridelený Oválny pekáč. Páni, ten je veľký. To bolo veru prvé, čo mi napadlo 😀 Pochopte ma, nie sme nejakí veľkí jedáci (teda čo sa množstva týka), dcérky sú skôr anti-jedáci, tak som ani netušila, čo v takom mega hrnci budem robiť.
Nanešťastie si nás našla i viróza a 75% rodiny bolo v testovací týždeň usoplených a ukašľaných, vrátane mňa, hlavného a jediného kuchára v našej domácnosti. C´est la vie… Najmä ten skôlkársky, veď to poznáte.
Neznášam plytvanie jedlom, keď polovica sveta hladuje, a tak pondelky bývajú u nás väčšinou o dojedaní z vikendového menu. Neodolala som však a vyskúšala som na základe receptu z www.delimano.sk pripraviť teplú večeru. Recept som prispôsobila obsahu našej chladnicky. Zemiaky v šupke som umyla a dala ich variť do pekáča Stone Legend. Keďže som bola oboznámená s tým, že hrnce sa možu používať len na stredných teplotách, vzala som to easy-peasy, sklokeramicka doska, stupen 3, trvalo to večnosť a zemiaky surové, tak som pridala na 5-ku. Zemiaky som poprekrajovala, dochutila slaninkou, bryndzou a jarnou cibuľkou a dala zapiecť do rúry. Výsledok však nebol ani taký chutný a veru ani taký rýchly, ako som očakávala.
Zatiaľ však plusom je, že sa nič nepripalilo a aj sa povrch dobre umýva.
Utorok – nový deň – nová výzva! Keďže viróza úraduje, stavila som na klasiku. Domáci vývar a pečené kura s ryžou. S Pánom Pekáčom sa veru ešte iba zoznamujeme a asi to chce este vychytať nejaké muchy. Kuracie stehná boli viac suché. Za mňa dávam teda bod v tejto kategórii asi skôr sáčku na pečenie, tu to chcelo asi viac podliať. Vývar bol ale TOP!!! A čo je dôležité, hrniec šiel umyť šup-šup, čo sa pri nerezovom nedá povedať.
Robiť všetko v jednom hrnci je niečo, na čo si zvykám. Vyskúšala som zapekané cestoviny. Na plechu s použitím len toho množstva oleja, v ktorom som kuracie prsia marinovala, som kuracinku orestovala, pridala zeleninu, surové cestoviny, zaliala smotanou s trochou mlieka a šup do rúry. Nakoniec kúsok zapiect so syrom a hotovo 🙂
Nedeľnú kačku zvládol Delimano hrniec upiecť ľavou zadnou (ak by ju mal). Pečené pstruhy tiež.
Zatiaľ ako najväčšiu nevýhodu červeného zázraku vnímam jeho veľkosť. Nezvykneme variť až také množstvá jedla, radšej varím častejsie a čerstvé.
V ďalšom týždni testovania som skúšala slovenskú klasiku Francúzske zemiaky. Tentokrát som pre istotu poučená z minula, zemiaky poriadne predvarila a až tak dala zapekať. Boli výborné a nič sa nepripalilo. Posledným testovacím jedlom boli morčacie rezne na dijon horčici s kôprovou omáčkou. Opať na výbornú.
Zhrnutie: u mňa hrniec prešiel na 1. Počiatočné muchy vychytané – hrniec musí byť dobre rozohriaty, ale bacha na prehriatie!!! Fakt sa nič nepripáli, vybore sa umýva. Zapekané jedlá budem asi kvôli množstvu robiť radšej asi naďalej v menšej zapekacej mise. Už teraz sa teším ako budem robiť obrátené rezne z bravčového karé či lasagne 🙂
Čaute žienky!
Nikdy som sa v kuchyni nejako extra neobšmietala,varenie som prenechávala skôr svojmu milému.No keď prišli deti,bola som nútená skamošiť sa so sporákom..predsa len mm si nemohol popri práci dovoliť stáť celé dni v kuchyni.Pomaly som sa však do toho dostala.Dnes už nevarím preto,že musím,ale preto,že ma to baví.No nakoľko mám doma dve malé šidielka,varím najradšej jedlá,ktoré sú ľahké a rýchle..
Jedného dňa som našla na Modrom koníku výzvu,že stačí napísať komentár a keď sa pošťastí,vybrané mamičky budú mať možnosť testovať výrobky od Delimano-konkrétne výrobky zo série Stone legend..Tak som pod tento príspevok napísala komentár aj ja.O tejto sade som počula už dávnejšie,dokonca sme nad ňou premýšľali s mm,nakoľko sme menili elektrickú varnú dosku za indukčnú.Len môj muž stále váhal,lebo s touto značkou nemal doposiaľ žiadne skúsenosti..A tak som tajne dúfala,že ma vyberú.A aj ma vybrali!!👏
Týmto sa chcem ešte raz veľmi pekne poďakovať celému tímu Delimano,aj Modrému koníku,že som dostala možnosť testovať jeden z týchto skvelých výrobkov 😊
Balík mi kuriér doručil neskutočne rýchlo 😊 Bola som veľmi zvedavá, ktorý z výrobkov mi prišiel.Moje bambulky sa postarali o to,aby som nemusela dlho čakať, a balík hneď otvorili.Asi netreba ani veľmi opisovať akú zábavu z toho mali.A najväčšiu radosť mali z tých polystyrénových šulčekov,ktoré boli naozaj že všade. (Svokra až takú radosť nemala.😂)..No k veci..Na testovanie mi prišiel obrovský wok.WOW!!A tak som začala s testovaním..
Ako 1.jedlo som skúsila navariť vo woku hneď v ten deň rýchlu a chutnú večeru-KURA NA ČÍNSKY SPÔSOB A KUSKUS S MEDVEDÍM CESNAKOM.
Moje deti milujú kuskus-tentokrát som ho ochutila pestom z medvedieho cesnaku.Kuskus som nasucho osmažila,podliala,sem tam premiešala,a za pár minút odstavila.Prikryla som ho provizórnou pokrievkou (k woku si určite dokúpim) a o chvíľu bol hotový.Už som len primiešala medvedí cesnak.
Potom som sa pustila do kuracieho mäska.Mäso som narýchlo opiekla,olej som nepridávala,mäsko bolo napácované.To úplne stačilo.Potom som len primiešala zeleninu-čínsku zmes,trochu podliala a povarila.No ozaj len chvíľočku.Mäsko ostalo pekne šťavnaté a zelenina chrumkavá a pekne farebná.Celú večeru som mala hotovú za pol hodinu.Nič sa mi nelepilo, nepriháralo.😊Wok stačilo po kuskuse utrieť papierovou utierkou a mohla som ďalej pripravovať mäso..1.testovanie dopadlo na výbornú 👍
Ako druhé som sa rozhodla vyskúšať urobiť vo woku KURACIU CIGÁNSKU.Najskôr som si na trolinke oleja narýchlo opiekla mäso z oboch strán, a potom som hO robila už na slabšie,no nie dlho-len nejaké 2-3 minútky.Mäso som zabalila do alobalu a na výpeku z mäsa som si osmažila do zlatista na krúžky nakrájanú cibuľku.Nakoniec som vo woku opiekla na rýchlo aj žemľu.Mäsko bolo po odbalení z alobalu krásne šťavnaté a šťavou som poliala aj žemle a spodnú natrela ešte ukrajinskou horčicou .Cibuľka ostala chrumkavá a bola výborná, sladučká.Naozajstné nebíčko v papuľke.Všetci sa len tak olizovali. 😊
A keďže všetci milujeme CESTOVINY,rozhodla som sa,že ich vyskúšam urobiť vo woku.Super sa v ňom uvarili,nakoľko je naozaj obrovský.Po uvarení som na troške olivového oleja osmahla uhorky,pridala som rajčiny a tuniaka.Premiešala som s kukuricou a primiešala k tomu uvarené celozrnné cestoviny.Vo woku sa všetko premiešalo veľmi ľahko,nič sa nevysýpalo.😊Obed sme mali hotový za 20 minút aj s naložením 😉
CESTOVINY S VAJÍČKOM A CESNAKOM.
Tieto cestoviny majú moje deti najradšej zo všetkých.A ich príprava je naozaj jednoduchá.Opäť som si cestoviny uvarila wo woku.Wok som vyutierala papierovou utierkou a na troške oleja som narýchlo osmahla prelisovaný cesnak.Potom som k nemu zamiešala cestoviny a na ne som vyliala 3 celé vajcia.A miešala,kým sa vajce neuvarilo.Trošku som mala obavy,že mi to vajíčko bude prihárať,ale vôbec.A zase mi na prípravu obeda stačilo necelých 20 minút 👏
PRAŽENICA ZO 6TICH VAJEC A SEKANÁ
Nie,žiadne raňajky pre celú rodinu,ale večera pre môjho mužíčka 😂 Cibuľku som na troške masla osmažila do zlatista,vyliala som na ňu celé vajcia,posolila a miešala.Praženica bola hotová za tri minúty.Potom stačilo wok vytrieť papierovou utierkou a sekanú som narýchlo opiekla z oboch strán na sucho-bez oleja-pustila si vlastný.Nič sa nepripieklo ani nelepilo.Ja som bola spokojná,že som ho mala vyriešeného za pár minút a on bol spokojný tiež.😉
ŠPENÁT S VAJCIAMI A FIALOVÝMI ZEMIAKMI
Najprv som si vo woku uvarila vajcia na tvrdo.Dala som ich bokom a uvarila som v ňom tieto fialové zemiaky.Všetko som sa dnes rodhodla urobiť vo woku.Keď boli zemiaky hotové, zliala som z nich modrú vodu do misky.Wok som si vyutierala papierovou servítkou a prevarila som v ňom špenát.Listy špenátu si najskôr vždy zmixujem s trochou mlieka,vajcom a s cesnakom.ŠPENÁT som dochutila soľou.Preložila som ho do hrnca.
Wok som si umyla,vyutierala a urobila som si v ňom zásmažku.Pridala som do nej vodu zo zliatych zemiakov (Áno,tú modrú 😊), pridala kuracie mäsko na menšie kúsky,mrkvu a kaleráb.Osolila a keď bolo mäso aj mrkva už mäkké a uvarené, pridala som predvarený karfiol a hrášok.Deti mi túto polievku milujú.Tentokrát ju mali zjedenú ešte rýchlejšie, lebo bola farebná 😊
Niekde som sa dočítala,že vo woku sa dajú urobiť aj pukance.Dosť som sa bála,že sa zničí,ale keďže neznášam pukance robené v mikrovlnke,tak som sa rozhodla to risknúť.A super,pukance všetky perfektne vypukali a boli vyborné 👍 Wok im odolal,nezostal poškriabaný a pukance sa ani nechytali..😊
Ako posledné som skúsila urobiť vo woku toto chutné KURACIE SOTÉ S BAKLAŽÁNOM,ANANÁSOM A AVOKÁDOM.
Keďže sa snažím nejesť večer prílohy,urobila som si na večeru túto mňamku.Najskôr som si na troche oleja osmažila cibuľku,a primiešala som k nej na kocky nakrájaný baklažán.Posolila som ho jemne a prikryla(tou už spomínanou provizórnou pokrievkou.)Nechala som ho dusiť.Potom som ho preložila, wok som ani neumývala a urobila som v ňom mäsko.Nakrájané na slížiky som ho opiekla na troche oleja,podliala trochou sójovej omáčky.A bolo hotové.Vo woku som ešte opiekla na sucho plátky ananásu.Na tanier som naložila podusený baklažán,plátok ananásu,plátky mäska a kopčeky z avokáda.😊
Moje testovanie sa už skončilo,ale určite budem vo woku varievať teraz pravidelne.Som s ním spokojná,veľa vydrží,ale som zvedavá,či bude taký odolný a nedoškriabaný i o rok..😊
PLUSY:
-super veľký,navarí sa v ňom naraz pre celú rodinu
-dobre sa v ňom mieša,jedlo sa pri miešaní nevysypáva
-jedlo sa nelepí,nepripaľuje
-jedlo hotové max.do 30 minút
-mäso ostáva šťavnaté a zeleninka chrumkavá
-je to také 2v1 -veľká panvica aj hrniec
-dá sa v ňom variť,opekať,dusiť(s pokrievkou)
-ľahko sa umýva
-pasuje aj na indukčný sporák
MÍNUSY
-chýba mi k nemu pokrievka (určite si dokúpim )
-ťažko skladovateľný-priveľký aj s rúčkou
Tak to je z môjho testovania všetko.Snáď som vás aj trochu inšpirovala niektorými mojimi receptami😊
Majte všetky pekný deň.
Júlia