Dnes spúšťam Vaše Skúsenosti s Tekmar. Budeme testovať všetky tyčinky značky Tekmar!
Krédo spoločnosti Tekmar je zároveň zaujímavé a sľubné: "nehovoriť o tom, akí sme dobrí, ale hovoriť o tom, aké dobré a kvalitné sú naše výrobky". Je totižto pravda, že ich prvoradou hodnotou sú produkty a že do nich vložili príbeh, inovatívnosť, chuťovú pestrosť a želania spotrebiteľov. Je to cítiť v ich prístupe, v dizajne obalu, v zložení produktov, v ich transparentnosti, proste vo všetkom 🙂
Testovať sa bude box so všetkými tyčinkami Tekmar - spolu 8 produktových radov.
Prečítajte si skúsenosti a recenzie našich používateliek 🙂 Tešte sa na ich názory! Bude to zaujímavý test.
Viac o ich produktoch tu: http://www.tekmar.sk/sk/cerealne-tycinky.html
Ked mi firma Tekmar oznamila, ze som bola vybrata do testovania, az ma pot oblial, ze ups, naco som sa to ja dala pri tych mojich troch detoch do troch rokov. No "nestastie" netrvalo dlho a vystriedala ho radost a ocakavani.
Kurier k nam dosiel okolo obeda, a to bol cas, kedy vsetky tri deti na mne viseli, manzel dosiel na obed domov a vsetci netrpezlivo cakali, kedy balik otvorim. Po otvoreni nas cakalo prekvapko, kedze v baliku bolo 28 tyciniek. Hned som musela detom jednu vybrat a islo sa testova.
1. Musli tycinka v jogurte a greckom jogurte
Prva tycinka po ktorej sme siahli bola v podstate overena klasika, ktoru asi kazdy z nas uz ochutnal - MUSLI tycinka v jogurte s prichutami.
Len sa tak po nej zaprasilo, co sa deti tyka. Ja som len kusocek uchmatla, aby som poznala chut a mohla pisat dojmy
Detom velmi chutila. Ved preco by nie. Sladka bola az az, a ta nezdrava "jogurtova" poleva.... hmm. Ja sa priznam, ze niesom fanusickou musli tyciniek, ci uz v jogurtovej, alebo kakaovej poleve. Jogurtova poleva je cukor, palmovy tuk a jogurtovy/kakaovy prasok, cize stuzeny tuk.
Jahodovy musli tycinka - obsahuje suseny ananas, chut za jahodami ziadna. obsahuje iba jahodovy sirup.
Pre mna najhorsia testovana tycinka. So zdravou stravou nema nic spolocne. Takze tento druh tyciniek kupovat nebudem Pre mna ziadny roziel, ci je tycinka obalena v jogurte, alebo greckom jogurte.
2. Musli&superfruits
Na druhy den sme sa vybrali do Kosic na rychly vylet. Nebol cas, aby som nieco rychlo nachystala do auta, tak som schmatla 4 tycinky a uz sme sedeli v aute. Ja som hned siahla po tycinke, kde bolo viditelne napisane 0% pridaneho cukru. A dobre som spravila. Pre mna najlepsie tycinky z celeho testovania. Nemaju polevu, obsahuju najviac ovsenych vlociek - 26-28%, zo vsetkych testovanych tyciniek. Vsetky tieto tycinky krase vonaju. Uz po rozbaleni orechovej tycinky vidiet cele arasidy, lieskove orechy a hrozienka. Do buducnosti budem urcite siahat po tycinkach bez polevy. Budu pre mna a moju rodinu rychla desiata v dnoch, ked nic nestiham, alebo sa vyberieme mimo domu.
Velke plus je kraasny obal.
3. Musli&Fruits
Dosla k nam necakana navsteva, a tak som sa narychlo snazila pripravit rychlu zdravu desiatu. Takze dopadlo to takto - bananovy koktail s ovsenymi vlockami a muesli tycinka.
Tato tycinka je ozdobena jogurtovou polevou.
Manzel ju ohodnotil: "fajnaaa"
Sestra ju ohodnotila: "ako kazda ina"
Pre mna velke plus, ze nie macana, alebo polomacana v poleve. Takze OK, tato moze byt.
4. Harmony a Vitality
Ta je velmi dobra. hned po rozbaleni krasna vona, velke para orechy, ani brusnice tam hladat nemusime. Skoda, ze je polomacana v tej nezdravej "jogurtovej"poleve. Pre mna asi jedine minus tejto tycinky.
5. Juicy bar - ceralne tycinky s ovocnym zele
U nas v rodine tato tycinka pohorela najviac. Deti len co ochutnali, vypluvali. Pravdepodobne nemaju radi zele, co je pre mna tiez novinka
Mne osobne chutila, ale takuto tycinku by som si nikdy nekupila, podla mna ma od zdravej stravy velmi daleko.
6. GreenLine Probiotic - tropicke ovocie
Chutovo velmi osviezujuca, stavnata, uz po rozbaleni krasne pomarancovo vonia. No palmovy tuk sa nachadza priamo v tycinke, aj v poleve, co je velka skoda. (je polomacana v jogurtovej poleve)
Tycinka dobre zasyti.
7. Protein Sports Bar
Tieto tycinky nie su pre mna novinka, manzel ich kupuje pravidelne, kedze uz cez 6 rokov aktivne beha. Takze pre ludi, ktori sa venuju sportu su super, dodaju energiu. Chutovo su dobre.
Vanilkova - po otvoreni som myslela, ze je kokosova, a po precitani zlozenia sa mi to potvrdilo, v tycinke sa kokos nachadza, vanilku som v zlozeni nenasla.
Cokoladova je dobra, ved co moze byt na cokolade zle?
Brusnicova - krasne vonia po brusniciach, aj po prekrojeni vidiet v tycinke susene brusnice.
Biela cokolada/jahoda - opat krasna vona, no po jahodach ani stopa. Tycinka obsahuje 1,5% jahodoveho koncentratu. Tato sa mi zdala zo vsetkych najsladsia.
Protein Bites su pre mna velmi pozitivna novinka. Manzel pred sportovanim dal prednost prave tymto mini proteinovym kockam. Ked siel behat, zjedol dve kocky a siel. Dodaju dostatocnu energiu. Chut je dobra. Krasna vona.
8. GreenLine protein
Cappuccino - tycinku citit za kavou. Tmava cokoladova poleva v ktorej je tycinka obalena je cukor, palmovy tuk a kakaovy prasok. Skoda. Prva proteinova tycinka, ktoru som dokazala zjest sama celu. Ja som si pochutnala.
Protein cheesecake - dostatocne sladka, krasna na vyzor, po prerezani vidiet chia. Aj tato je obalovana v tmavej poleve.
Protein chocolate - chut po kakau. opat je pritomny palmnovy tuk, co je skoda. Inak je chutovo dobra.
Testovanie tyciniek skoncilo a ja dakujem firme TEKMAR, ze som mohla byt sucastou tohto chutneho testovania. Pre mna je to velmi pozitivna skusenost.
V prvom rade by som sa chcela poďakovať za možnosť testovať tieto musli tyčinky a za veľkú škatulu s 28 kusmi sladkostí. Testovala som hlavne ja a synček a tiež sme dali ochutnať aj manželovi.
Musli tyčinky v jogurte gréckeho typu – rozdiel v jogurtovej poleve gréckeho a negréckeho typu som veľmi necítila a čo sa týka bohatosti na ovocie, platí to isté, ako pri prvých tyčinkách.
A teraz nasledujú kategórie, s ktorými som doteraz nemala skúsenosti ani od iných výrobcov a keďže čakám bábätko, tak testoval viac manžel, ako ja. Mne osobne však nechutili žiadne z testovaných druhov a príchutí.
Na záver musím podotknúť, že firma Tekmar ma toľko príchutí a možností tyčiniek, že si určite nájde to svoje každý. Vyrábajú tyčinky aj zdravšie a aj také, ktoré okolo zdravej stravy ani neprešli, ale nie každý si na to potrpí. A samozrejme, ešte raz sa chcem veľmi pekne poďakovať za možnosť testovať.
Ďakujem Modrému koníku za to , že som mohla vyskúšať produkty od firmy Tekmar. V pokoji som ležala na gauči a užívala si to "ticho" keď dieťa spí ,keď mi cingol mobil . Ukazala sa mi správa a v nej že som vybraná na testovanie Tekmar tyčiniek. Naozaj som sa veľmi potešila, pretože nikdy som nič nevyhrala / nebola nikde vybraná . Ešte v ten týžden ráno mi volal kuriér že mi prinesie balíček . Hneď ako som ho doniesla domov, trhala som krabicu . Krabica s obrázkami ovocia ukrývala 28 tyčiniek rôznych chutí . Niektoré mi boli veľmi známe , niektoré vôbec.
Ako prvé sme /hneď/ :D vyskúšali Protein Bar Bites lieskový orech a vanilka .
Chuťou mi pripomínali keksíky .Vo vnutri mali aj také malé chrumkajuce guličky. A brusnice -goji boli naozaj lahodné .
Neboli moc sladké -tak prijemne. Ako dalšie naozaj veľké plus bolo to balenie , ktoré je znovu uzatvárateĺné.Takže ak už nemáte chuť zatvoríte, odložíte tyčinky. Pritom nestratia svoju chuť . Možno divné, ale mne sa nepáčilo, že každý tvar bol iný a jedno najväčšie mínus bolo, že som ich doteraz nikdy v obchode nevidela. K tejto sorte ešte patria aj tyčinky Protein sport bar, ktoré sú mi už známe, kedže si ich kupujem v obchode . Odporúčam ich hlavne maminám ktoré nemajú čas, nestíhaju sa napapať pri deťoch a maminám, ktoré cvičia vždy keď som hladná zasýtia ma aj na 2-3 hodiny, po cvičení mi vždy dodali energiu.
Ďalej sme pokračovali tyčinkami Muesli & Superfruits a ktomuto vám napíšem len ANO ANO ANO .Najlepšie tyčinky ,ktoré firma Tekmar má. Chutné a niesú presladené, dokonca bola výraznejšie cítiť aj chuť ovocia ...proste pre mňa uplná BOMBA . Jediné mínus majú že ich nebolo viac ! Nemám čo vytknúť .
Ďalej sme pokračovali radou GreenLineProbiotic tie tiež patrili do kategorie výborné, aj keď už boli o trošku sladšie boli chutné, ovocné a jogurtová poleva bola v celku fajn oživením .
Predposledné z kategorie Výborné boli Harmony a Vitality. Nestihla som ani odfotit pretože s mužom sme ich tak zhltli že sa len zaprášilo. Užasné super orechové ( žiadne ako to býva že napríklad pistaciová a su tam namrvené dve pistácie ) veľké kusky v mojej para orechov a príjemná ovocná chuť . ODPORÚČAM.
Posledné z mojej kategorie Výborné boli Greenline proteinové tyčinky mne už teda znovu známe pretože si ich kupujem von na dlhé chvíľe pri kočíku 🙂 mne veľmi chutia , zasýtia ma keď som hladná a nie sú presladené taká jemná sladká chuť . Jediné čo mi vadí že sa cheescake tyčinka dosť drobí .
Naša ďalšia kategória je nie moc dobré alebo boľazub (po moc presladenom ma bolia zuby), kde sa to všetko začína kaziť. Muesli & fruits s yougurtom. Je síce makká a nelámu sa na nej zuby no príde mi naozaj sladká a začínam hladať chuť nášho ovocia. Odporúčam len pre ľudí ktorí majú radi sladké. Na obale písané Real fruits no ja to ako si necítim.
Ďalšie nie moc dobré tyčinky boli Musli tyčinky v jogurte a v gréckom jogurte. Tieto tyčinky poznám a možem povedať, že nepatria medzi moje obľúbené. Moc sladké , obalené sice v bielej poleve no tá im nepomáha stiahnuť tú sladkú chuť. Mne osobne tam chuť ovocia naozaj chýba . Tyčinky v gréckom jogurte som jedla prvý krát mne moc nechutili - no muž ich všetky spásol.
Posledné, ktoré sme skušali boli Juicy bar. Neboli až také presladené čo ma prekvapilo. Odporúčam tým ktorý maju radi salonky. Pretože tak chutia . Okolo ovocia to ani nechodilo .
Celkovo môžem zhodnotiť, že niektoré tyčinky ma príjemne prekvapili. Ako veľké mínus beriem to, že v obchode som veľkú čast týchto tyčiniek nikdy nevidela.
#test_tekmar Na úvod by som sa najmä rada poďakovala teamu Modrého koníka za super nápad s testovaním výrobkov a hlavne firme Tekmar s.r.o. za to, že si spomedzi veľkého počtu záujemkýň vybrala práve mňa. Toto bola prvá kampaň, o ktorú som mala záujem a veľmi som sa jej chcela zúčastniť .
Od kedy mi prišla správa od admina, že ma vybrali, netrpezlivo som očakávala kuriéra s balíčkom. Aké však bolo moje prekvapenie, keď nám doniesol pomerne veľký balík až s 28 ks tyčiniek. Samozrejme sme sa hneď s babami dali do rozbaľovania a testovania.
1. Musli tyčinky v jogurte a jogurte gréckeho typu ( jahodová, jablková, marhuľová, višňová, lesné ovocie; čučoriedková a brusnicovo-malinová )
Priznám sa, ze nie som zástancom klasických musli tyčiniek, ale mala som aj tak určité očakávania. Rozdiel medzi jogurtom a jogurtom gréckeho typu som nepostrehla, nakoľko poleva sa mi vôbec nezdala ako jogurt. Je to žiaľ len hmota z cukru, mliečneho prášku a palmového tuku. Naviac je podľa mňa príšerne sladká a ovocie chutilo umelo. Inak konzistencia dobrá, nie tvrdá ani lepivá. U našich detí bola táto tyčinka jednou z najobľúbenejších .
2. Muesli and Fruits (červené jablko, čučoriedka, goji-brusnice)
Tyčinka dekorovaná jogurtovou polevou, opäť teda len sladkou hmotou. Oproti predchádzajúcej kategórii sa veľmi nelíši , su len troška tvrdšie a pre mnǎ vďaka výberu ovocia aj chutnejšie . Deťom až tak veľmi nechutili.
3. Muesli and superfruits ( brusnicovo-malinová, marhuľová, limetová a oriešková )
Tak po týchto tyčinkach som okamžite skočila ja, pretože sú bez pridaného cukru, čo mne , mamičke cvičiacej a stražiacej kilá veľmi vyhovuje. Sú naozaj veľmi chutné , nepresladené, cítiť ich po ovocí . Ja milujem maliny, tak som si ju dala ako bonus k môjmu tradičnému bielemu jogurtu na raňajky.
Túto tyčinku si vybral aj moj muž, ktorý ju dostal ako dezert k obedu. Túto orieškovú príchuť si naozaj veľmi pochvaľoval .
4. Juicy bar ( malina, pomaranč , citrón-limeta)
Toto bola pre mňa absolútna novinka medzi musli tyčinkami. Je to cereálna tyčinka plnená ovocným želé. Priznám sa , že táto tyčinka bola pre mna veľkým sklamaním . Tyčinka je opäť zbytočne presladená, želé umelé . Ešte je aj pokrytá vrstvičkou akože čokolády - opäť len zmes tuku , cukru a kakaového prášku. Staršej dcérke však chutila najviac zo všetkých , jej cieľová skupina teda asi skôr budú deti a ľudia milujúci sladké, ako vyznávači zdravej stravy. Mladšej naopak nechutila vôbec .
5. Harmony a vitality
Konečne sa dostávam k tomu najlepšiemu prekvapeniu z testu. Tieto dve tyčinky ma nadchli a zaujali natoľko, že ich určite budem hľadať na pultoch obchodov. Vynikajúce, nepresladené tyčinky plné celých orechov a brusnic, skvelá, prirodzená chuť. Uvítala by som, keby na nich vôbec nebola poleva.
6. Greenline Probiotic ( slivka a tropické ovocie )
Po týchto tyčinkách som siahla v čase, keď ma trápila brušná viróza. Obsahujú probiotické kultúry , celkom mi chutili , neboli veľmi sladké , ale chuťovo nevýrazne, probiotiká len v stopových množstvách . Dodali mi energiu.
7. Greenline proteinové tyčinky ( chocolate, cheesecake, cappucino)
Kategória tyčiniek, na ktorú som sa najviac tešila. Kedže aktívne športujem, proteinové tyčinky pravidelne kupujem. Vďaka vysokému obsahu bielkovín výborne zasýtia a sú adekvátnou náhradou jedného malého jedla ( desiata, olovrant) . V tejto rade mi ale absolútne nesadli príchute, kedže ja som skôr na svieže , ovocné . Ochutnala som len cheesecake, oceňujem snahu o dodanie populárnych chia semienok. Páčilo sa mi, že tyčinky sú príjemne mäkké . Hlavným testerom bol teda moj muž , ktorý si ich veľmi pochvaľoval a príchute sa mu zdali dobré.
8. Proteín sport bar ( jahodová, vanilková, čokoládová, brusnicová ) a Proteín bites ( brusnice-goji a lieskový orech-vanilka)
Vanilku a čokoládu opäť testoval moj muž, tradične mu chutili. Ja som si vybrala ovocné príchute, boli výborne, mäkké, zasýtili ma. Čo sa mi však nepáči je to, že tieto tyčinky sú i tak plné sacharidov a tukov. Určite je to lepšia a zdravšia voľba ako presladené musli tyčinky , nie sú však stále porovnateľné s top výrobkami pre fitness, kde je snaha o zníženie tukov i cukrov a naopak o zvýšenie obsahu bielkovín az na min. 50%.
Pri proteín bites je to obdobné, páči sa mi balenie po menších kúskoch, uzatvárateľné, vhodné na cesty. Nepáči sa mi obsah cereálnych chrupiek v orechovych tyčinkách , podľa mňa to nemá v proteínových tyčinkách čo robiť.
Zhrnutie :
Z tyčiniek z tohto testu mam zmiešané pocity, musli tyčinky ma naozaj veľmi neoslovili, všetky sú uplne zbytočne prisladené cukrom, vo veľkej miere poliate polevou z cukru a palmového tuku. Jedinou kategóriou je musli a superfruits , ku ktorým sa rada vrátim . Super výnimkou je aj tyčinka harmony a vitality, tie sú vynikajúce , orechové a budem ich ďalej odporúčať .
Rada proteínových tyčiniek je podla mna fajn pre bežného konzumenta hľadajúceho alternatívu k čokoládových tyčinkám, nie však ako tyčinka do fitka. Zďaleka nedosahuje parametrov profesionálnych športových výrobkov .
Veľmi pekne ďakujem za zaujímavú skúsenosť .
Keď mi prišla správa, že som vybraná na testovanie, veľmi som sa potešila. Nikdy som nič podobné nerobila, takže to bola pre mňa aj taká malá výzva. Tak som netrpezlivo čakala, kedy konečne zavolá kuriér a my sa budeme môcť pustiť do dobrôt. Týmto by som sa chcela Modrému Koníku a Tekmaru poďakovať za možnosť zúčastniť sa. Keďže so mnou a sladkosťami je to dosť ťažké, tak som zapojila celú rodinu, samozrejme každú tyčinku som poctivo ochutnala a na toto som prišla:
1. Musli tyčinky v jogurte (jahodová, jablková, marhuľová, višňová a lesné ovocie) a Musli tyčinky v jogurte gréckeho typu (čučoriedková a brusnicovo-malinová) - chuťovo super, pre mňa top bola jahodová a višňová, najmenej mi chutila brusnicovo malinová. Milo prekvapili tým aké boli mäkké, pri musli tyčinkách som sa s tým ešte nestretla a super chuť po ovocí. Mínusom bola jogurtová poleva, cukru.
2. Muesli & Superfruits (brusnicovo-malinová, marhuľová, limetová a oriešková) - pri týchto štyroch ľutujem, že som sa na ne neulakomila sama. Vôňa a chuť po ovocí, žiadny pridaný cukor a žiadna poleva. Po týchto určite v budúcnosti siahnem. Top príchuť pre mňa bola marhuľová, najmenej mi chutila brusnicovo-malinová.
3. Muesli & Fruits (červené jablko, čučoriedka, goji-brusnice) - znovu škoda tej polevy. Dosť sladké ale chuťovo fajn, bolo cítiť aj ovocie. Najviac mi chutila jablková najmenej goji-brusnice.
4. Juicy bar - cereálne tyčinky s ovocným želé (malina, pomaranč, citrón-limeta) - áno, tieto budú pre mňa must have, ak budem chcieť siahnuť po niečom sladkom a "nezdravom". Milujem želé a aj keď sa vyhýbam sladkostiam, ak niekedy dostanem chuť, tieto tyčinky si pôjdem kúpiť. Všetky 3 príchute za mňa top!
5. Harmony a Vitality - polomáčané v jogurtovej poleve, ktorá je znovu samý cukor a palmový tuk, avšak vyrovnajú to celé kúsky orechov a brusníc. Vitality bola super.
6. GreenLine Probiotic (slivka a tropické ovocie) - polomáčané v jogurte, to isté čo pri predchádzajúcich. Slivková príchuť, bolo niečo nové a chutné. Tieto tyčinky som mala na raňajky a veru na to že ja neraňajkujem to bolo fajn dobitie energie.
7. GreenLine proteínové tyčinky (chocolate, cheesecake, cappuccino) - a sme pri mojich top produktoch, proteínové tyčinky som mala odskúšané už rôzne druhy no priznávam že s Tekmarom som sa v tomto smere ešte nestretla. To bola chyba. Všetky, ktoré som ochutnala doteraz mali práškovú chuť no pri tekmare nie. Možno to bolo netradičnými príchuťami, možno pridaným cukrom (aj z neho by som trochu ubrala), no každopádne, iné tyčinky ako tieto si už kupovať nebudem. Pred cvičením mi dobili energiu a vydržala mi naozaj dlho. Top príchuť pre mňa cheesecake s chia semiačkami.
8. Protein Sport Bar (jahodová, vanilková, čokoládová, brusnicová) a PROTEIN BITES (brusnice-goji a lieskový orech-vanilka) - platí takmer to isté čo pri GreenLine proteínových tyčinkách, až na to, že tu sú klasické príchute, ktoré však chutia omnoho lepšie ako u ktorejkoľvek konkurencie. Pre mňa top príchuť jahodová a najmenej chutila brusnicová. PROTEIN BITES super balenie, oceňujem uzatvárateľnosť a to, že pri mojich rozlietaných dňoch a starostlivosti o dcérku sú vždy poruke.
Takže taký súhrn toho čo som po testovaní zistila je, že som asi zaujatá proti brusniciam (asi ich nemám rada :D) a že som po rokoch skúšania a ochutnávania našla proteíny čo mi vyhovujú aj chuťovo, aj tým koľko energie mi pred cvičením dodajú. A našla som svoj nový "must have" produkt - PROTEIN BITES, ktorý odteraz nesmie chýbať v mojom batohu. 🙂
Ďakujem Tekmar!
♥ #test_tekmar
Možnosť testovať müsli tyčinky ma zaujala, kedže rada maškrtím a moj syn sa v tomto podal na mňa a tieto tyčinky mi prišli ako zdravšia forma. No po prečítaní zloženia sa mi to už nezdalo až tak vhodné, kedže väčšina obsahuje veľa cukru, umelých látok, palmový tuk, olej, tak sme sa pustili do testovania s manželom, no aj malý trochu ochutnal.
1. Müsli tyčinky v jogurte a v jogurte gréckeho typu
Tieto typické müsli tyčinky v jogurte malému samozrejme chutili, kedže sú dosť sladké, no pre mňa až priveľmi, hlavne tá jogurtová poleva, ktorá s jogurtom nemá veľa spoločného, pretože obsahuje iba 2% jogurtového prášku.
Tiež ma trochu zarazilo, že príchute sú v tyčinkách vačšinou obsiahnuté iba ako sirup a koncetrát, aj to iba 1-2%. V jahodovej dokonca ani necítiť jahody 🙂 a v ostatných cítiť skôr arómu ako chuť ovocia. Najviac mi chutili lesné ovocie a čučoriedka.
Rozdiel medzi jogurtovou polevou a polevou z gréckeho jogurtu necítim.
2. Muesli & Superfruits
Tieto tyčinky neobsahujú žiadnu polevu, aj preto mi asi chutili viac ako tie v jogurte, sú bez pridaného cukru, čo je tiež plus, no škoda, že je nahradený umelým sladidlom, radšej mohli využiť nejakú zdravšiu náhradu cukru, napríklad kokosový.
Chutili mi všetky testované, sú osviežujúco kyslasté,
okrem marhuľovej, no ja nemám až tak rada marhule, takže to bude asi tým 🙂 Oriešková bola najlepšia, výborná, nepresladená tyčinka s kúskami orechov.
Ďalším plus je, že majú najkrajší obal.
3. Muesli & Fruits
Na posilnenie počas cesty som siahla po jablkovej Muesli & Fruits. Obsahujú sušené ovocie, nielen sirupy ako obyčajné müsli tyčinky, takže su lahodnejšie a tiež nemajú polevu, sú iba ozdobené jogurtom, čo je plus. Sú dostupné v zaujímavých príchutiach, červene jablko, čučoriedka, goji-brusnice.
4. Juicy bar - cereálne tyčinky s ovocným želé
My s manželom sme tejto tyčinke vôbec neprišli na chuť. Ochutnali sme len jednu, aj to sme ju mali problém zjesť. Želé nie je naše obľúbené, čiže je to subjektívne a tým, čo ho majú radi, by pravdepodobne chutila. No so zdravou tyčinkou toho asi nemá veľa spoločného, pretože obsahuje umelých látok.
5. Harmony a Vitality
Keď som dostala chuť na orechy, siahla som po tyčinke Harmony a Vitality a urobila som dobre. Už po otvorení príjemná vôňa, celé orechy a nakoniec aj skvelá chuť, dokonca aj s vitamínmi.
Trochu by som asi pozmenila obal, lebo mi príde nudný a nemoderný, aj keď sa mi páči, že je z časti priehľadný, čiže je vidieť tyčinku.
6. GreenLine Probiotic
Obsahuje probiotické kultúry, čo je určite plus, má sviežu, tropickú chuť. Zase by som vynechala tú nezdravú polevu. Slivkovú ochutnala moja mamka a chutila jej.
7. GreenLine proteínové tyčinky
Proteínové tyčinky chutnal môj manžel, čokoládová bola fajn, cappucino mu až tak nechutila, no tyčinky dodajú energiu pri športovej aktivite, takže ich hodnotí pozitívne.
Ja som ochutnala cheesecake + chia no musím povedať, že mne to nechutilo, príde mi to strašne umelé.
Jediné, čo ho nezaujalo je obal, povedal, že keby ju videl v obchode, tak si ju nekúpi. Ocenil by na obale nejaké postavičky, siluety športovcov, aby bolo hneď jasné, pre koho sú tyčinky určené.
8. Protein Sport Bar a Protein Bites
Tak ako pri GreenLine tyčinkách, manžel ocenil prísun energie. Brusnicová má výraznú vôňu aj chuť. No vanilková je suchšia a vanilku tam nie je cítiť, jahodová obsahuje viac jabĺk ako jahôd...
Takisto by manžel zmenil pri týchto tyčinkách obal, aby bolo hneď jasné pre koho sú určené.
Protein Bites hodnotíme veľmi pozitívne, výborná chrumkavá chuť orechovej varianty a svieža, ovocná brusnicovej. Veľké plus sú malé kúsky, takže si môžu pochutiť viacerí a znova uzatvárateľný obal.
Ďakujem firme TEKMAR, že som sa mohla zúčastniť tohto testovania a ochutnať tak množstvo chutných tyčiniek a aj niekoľko menej chutných, bola to pre mňa pozitívna skúsenosť.
#test_tekmar V prvom rade sa Vám chcem poďakovať,že sme celá rodinka mohli ochutnať vaše skvelé tyčinky.Bolo ich dosť veľa... 🙂 čo je super.
Po príchode kuriera som rozbalila krabicu a hneď som si všetký tyčinky pofotila nech sa môžem pochváliť aj na fb priateľom.
Tyčinky som porozdávala po rodine (priblížne kto akú chuť obľubuje).Chutnalo nás viac (ja,manžel,syn,mamina,brat,svokra).Ja som sa snažila z každého ochutnať kúsok aby som vedeľa ako chutí každá jedna.Manžel chutnal hlavne proteínové a mamina orechové a brat ovocné.
Jednotlivé druhy a môj názor:
1. Müsli tyčinky v jogurte (jahodová, jablková, marhuľová, višňová a lesné ovocie)
-Obal pekný,každá tyčinka bola dobrá,mne osobné chutila najviac marhuľová,mamine a bratovi chutilo najviac lesné ovocie a višňová krásne voňala 🙂
Müsli tyčinky v jogurte gréckeho typu (čučoriedková a brusnicovo-malinová) :
-taktiež obal super ale na mňa trochu tvrdé ale chuť dobrá.
2. Muesli & Superfruits (brusnicovo-malinová, marhuľová. limetová a oriešková):
-Obal super,príchute tiež veľmi chutné až na limetovú tá mi moc nechutila.Vôňa dobrá.Mamine som dala orieškovú a výborne si na nej pochutila 🙂
3. Muesli & Fruits (červené jablko, čučoriedka, goji-brusnice )
-veľmi výrazná chuť a vôňa..super môže byť.Obal pekný!To srdiečko na ľavo hore je zlaté...
4.Juicy bar-cereálne tyčinky s ovocným želé (malina,pomaranč,citron-limeta):
- TOP!!!!!!! Tieto tyčinky som nikdy nejedla a to bola veľká škoda...To bolo niečo neskutočnéééé.Super mňam.Obal výrazné pekné farby.Veľmi pozitívne tieto tyčinky hodnotím.
5. Harmony a Vitality:
-Tiež tieto tyčinky boli pre mňa veľmi veľké prekvapenie...Tie celé orechy a brusnice super.Chuťovo tiež veeľmi dobré.Ja som ochutnala tú brusnicovú a mamina orechovú a s maminou sme skonštatovali,že by sme zmenili obal.Orechovéj tyčinke by sme dali celý obal orechový a tak isto brusnicovéj celý brusnicový.A tie vitamíny veľké +
6. GreenLine Probiotic (slivka a tropické ovocie) :
-tieto mne moc nechutili aj,keď boli mäkké a výzorovo v poriadku,obal v pohode.
7. GreenLine proteínové tyčinky (chocolate,cheesecake,cappuccino):
-Cheesecake: túto tyčinku si manžel už niekoľko krát kupoval takže veľmi mu chutila...
-Cappuccino:Super.Výborná kávová chuť.Najlepší obsah bielkovín 40%.Manžel povedal,že túto tyčinku si musí ešte niekedy kúpiť 🙂
8. Protein Sport Bar (jahodová,vanilková,čokoládová,brusnicová) :
-Jahodová: tú som chutnala aj ja a bola MEGAAA.
A ostatné tyčinky boli taktiež veeeľmi dobré a manžel si ich zobral so sebou aj do Chorvátska 🙂
PROTEIN BITES (brusnice-goji a lieskový orech-vanilka):
-Obal mal veľmi dobré zatváranie.Manžel ich chutnal pri mori a taktiež mu veeeľmi chutili...
Aj keď nie všetký tyčinky nám chutili ale určite ich bolo len zopár tak toto naše testovanie nám dalo to,že sme spoznali nové chute vaších tyčiniek a to musím určite spomenúť tyčinky Juicy bar,ktoré mi vyrazili dych svojou chuťou.A taktiež musím spomenúť všetký proteínové,ktoré boli tiež najviaaac 🙂Takže pre nás topky: Juicy bar,Harmony a Vitality a všetky proteínové.
Ďakujeme za možnosť testovania...
V prvom rade by som sa chcela poďakovať Modrému koníkovi a hlavne spoločnosti Tekmar ze mi umožnili vyskúšať tieto úžastne chutné tyčinky. Musela som sa s nimi podeliť aj s manželom,sestrou a neterou a každý z nás si našiel obľúbenca ktorého keď nájdeme v obchode určite si kúpime a vychutnáme si znovu tieto maškrty. Tak a teraz možeme prejst k hodnoteniu jednotlivých druhou tyčiniek.
1. Musli tyčinky v jogurte gréckeho typu ( jahodová, jablková, marhuľová, višňová, lesné ovocie; čučoriedková a brusnicovo-malinová )
Tradičná chuť a za mňa úplne TOP všetky som zjedla hneď v prvý deň. Sú perfektné osviežujúca ľahko kyslastá chuť ovocia ponorená v sladučkom jogurte.
2. Muesli and Fruits (červené jablko, čučoriedka, goji-brusnice)
Tiež veľmi chutné dosť podobné tým v jogurte len sú viac suchšie len poliate jogurtovou polevou. Obľúbenejšie u tých, ktorý nemajú v obľube príliž sladké tyčinky. Je to taký zlatý stred medzi sladkými tyčinkami v jogurte a superfruits.
3. Muesli and superfruits ( brusnicovo-malinová, marhuľová, limetová a oriešková )
Musli tyčinka v pravom slova zmysle nemajú žiadnu polevu len ovocie a musli. Doporučujem tým čo nemajú radi príliž presladené sladkosti. Ovocie je znovu príjemne kyslasté. Obsahuje veľa vlákniny, minerálov a vitamínov.
4. Juicy bar ( malina, pomaranč , citrón-limeta)
Veľké prekvapko ma čakalo v tejto tyčinke. Vôbec som netušila že také musli existuje. Keď som prvý krát ochutnala juicy mne to pripomenulo vianočné salónky zo stromčeka.
Je to klasická musli tyčinka plnená chutným želé.
5. Harmony a vitality
Tak to je láska na prvý pohľad, teda na prvé kusnutie. Tieto keď nenájdem v obchode asi sa zbláznim lebo toto sú jednoducho najlepšie musli na svete. Väčšinou mi orieškové tyčinky nechutia sú bezchuti čo sa tvária že majú v sebe nejaké orechy a videli orechy tak jedine na obale tyčiniek ale toto je úplná bomba celé orechy a tyčinka je podmáčaná v jogurte. Prvé musli ktoré rozhodne chutí za orechami.
6. Greenline Probiotic ( slivka a tropické ovocie )
Konečne probiotický výrobok, ktorý aj perfektne chutí. Pri mojich tráviacich ťažkostiach stále hľadám probiotické výrobky ale ani zďaleka nechutia tak výborne ako tieto musli tyčinky. Zamňa ak probiotiká tak jedine tyčinky od tekmar.
7. Greenline proteinové tyčinky ( chocolate, cheesecake, cappucino)
No čakala som od týchto tyčiniek viac neviem prečo mne vôbec nechutili akoby som žuvala proteinový prášok a ešte k tomu neskutočne tvrdé. Fakt som od nich čakala niečo viac. Som z nich veľmi sklamaná. Na rozdiel odomňa manželovi veľmi chutili a tie všetky zjedol na počkanie.
8. Protein sport bar ( jahodová, vanilková, čokoládová, brusnicová ) a Protein bites ( brusnice-goji a lieskový orech-vanilka)
Chuťovo čokoládová tyčinka chutila presne ako tá z greenline. Zamňa to je presne to isté zase veľké sklamanie. Ale manžel si zase pochutnal. Oceňujem akurát protein bites za to balenie super k telke pochutná si celá rodina a dá sa znova zatvoriť
Zhrnutie:
Musli tyčinky mi veľmi chutili veľmi určite si ich vyhľadám aj v obchode hlavne v greckom jogurte a harmony a vitality. a odporučím aj ostatným ostatný v rodine si prišli na svoje aj pri iných a tiež už obzerali v obchodoch kde ich nájdu. Ďakujem za príležitosť ochutnať tieto skvelé tyčinky.
Aj keď nie som najväčší milovník müsli, povedal som si, že testovať Tekmar tyčinky môže byť celkom sranda. A aj bola!
Doteraz som jedával hlavne proteínové tyčinky, predovšetkým pri dlhších jazdách na bicykli alebo pri behaní. Vedeli ma zasýtiť, no vždy mi chutili ako keby som jedol Lego. Preto som sa tešil, či sa to dokáže zmeniť a či nájdem niečo, čo nebude chutiť ako umelé ovocie.
Okrem toho, bol som zvedavý aj na bežné müsli, či chutia vždy rovnako alebo existujú rozdiely. Výsledok ma prekvapil. Nielenže chute boli odlišné, ale aj celkom nové. Víte, co to znamená? To znamená, že jsme zase o krok před nimi!
O tejto tyčinke sa nedá veľa napísať. Grécky jogurt, negrécky jogurt, nič to nemení na tom, že tyčinka bude vždy chutiť ako klasické müsli v jogurte. Sladká umelá chuť, ktorú chcem zjesť len vtedy, keď tyčinke končí záruka. Nijak ma neprekvapila a rozhodol som sa všetky chute nevyskúšať. Stačilo vidieť, že čučoriedková verzia obsahuje 3% sušeného ananásu a 1,2% sušených sliviek. Čučoriedok tam bolo riedko. Tyčinke dávám bod, maximálně dva.
Keďže nie som fanúšikom bežných müsli tyčiniek, túto nedokázala zachrániť ani príjemná chuť orieškovej verzie s hrozienkami, lieskovcami a arašidmi. Bola len minimálne sladká, ale to bolo jediné, čo sa mi na nej páčilo.
Na tejto tyčinke ma najviac zaujal jej opis: dekorovaná polevou s jogurtom. Na chvíľu som uveril, že bude chutiť ako zákusok. Namiesto toho chutila ako bežná müsli tyčinka. Žiadne prekvapenie sa nekonalo - ako bežne - chutila sucho, ako vtáčí zob.
Opísať chuť tejto tyčinky sa dá jedným slovom a dvomi pomlčkami: pa-rá-da! Je veľmi svieža a má výborné zloženie. Obsahuje napríklad mandle, para orechy, kokos, sušené hrozienka či brusnice. Chutí ako mix sušeného ovocia s orechami - s tým rozdielom, že ich nemáte v miske, ale zaliate do tyčinky a s jogurtovou polevou. Odporúčam!
Človek by povedal, že na müsli sa nedá vymyslieť nič nové. Tak tomu skutečně dřív bývalo, že všade len ovsené vločky. Pak se ale dalo pár chytrých hlav dohromady a řekli: dost! A vymysleli Juicy bar. Tyčinka je zložená zo želé, cereálií, sójových vločiek, hrozienok a poliata jogurtom. Je sladká, svieža, lepkavá a zachutila mi. Ak by som si prečítal takéto zloženie pred testom, tak by som si ju určite nedal. No test ma donútil a som rád.
Toto je druhá proteínová tyčinka v mojom živote, ktorá mi chutila. O tej prvej si môžete prečítať o pár riadkov nižšie. Mal som ju vo verzii cheesecake a chia semienka alebo čokoládová a obe mali čokoládovú polevu. Nebola príliš tvrdá, na čo som bol doteraz pri proteínových tyčinkách zvyknutý a zároveň chutila veľmi dobre. Síce nerozumiem, čo obsahuje, ale odteraz si budem na bicykel kupovať už len Tekmar. A čo je to chondroitín sulfát a glukosamín sulfát, to si doštudujem.
Keď som ochutnal túto tyčinku, chcel som si ju zobrať všade a tešil som sa, kedy najbližšie pôjdem na bicykel. Je to prvá proteínová tyčinka, ktorá nechutila ako vytlačená z plastu na 3D tlačiarni. Zobral som ju aj na Majstrovstvá sveta v horskej cyklistike 🙂 Zloženie je v tomto prípade zrozumiteľnejšie ako pri GreenLine Protein, no tak či tak sú to samé prášky, sirupy, tuky a polevy. Práve kakaová poleva sa mi na tyčinke páčila a príjemne ozvláštnila celkovú chuť.
Ak si vybrať müsli tyčinku s jogurtovou polevou, tak túto. Je svieža, chutná a príjemne ovocná. Obsahuje napríklad ovsené vločky, sušené marhule, sušený ananás či pomarančovú kôru. Na moje pomery je príliš sladká, ale to preto, lebo nemám rád cukor. Tejto tyčinke to však dokážem prepáčiť. Vo verzii tropického ovocia sa mi páčila.
Zopár záberov, kam som s tyčinkou behal. PS: Rukavice už nemám dotrhané, kúpil som si nové.
Ďakujem @konik_testuje za možnosť testovať Tekmar tyčinky. Bolo to zábavné 🙂
Mário
Úvodom by som chcela poďakovať za príležitosť vyskúšať tyčinky od spoločnosti Tekmar. Značka mi je dôverne známa, pretože sa mi už na základnej škole občas vyskytla v školskej taške a vychutnala som si ju na desiatu.
Odvtedy sa design obalov výrazne zmenil a poviem vám, k lepšiemu. Tyčinky lahodia oku a podľa mňa si ich v regáli všimnete skôr ako konkurenciu. Produktové rady, ktoré sa ku mne dostali, ma prekvapili svojou pestrosťou a nasledovaním trentov súčastného stravovania - chia semienka, goji, proteín, low carb, ale aj overená klasika - muesli v jogurte a oriešky. No čo ma teší úplne najviac - Tekmar je slovenská značka a myslím si, že potrebujeme podporovať vlastných výrobcov a vlastnú ekonomiku.
Musím vás upozorniť, že som nezjedla všetky tyčinky, z každého radu som ochutnala jednu - dve a podelila sa z blízkymi. Alebo sme si z nich navzájom odhrýzali. 🙂 Preto sa nebudem vyjadrovať k jednotlivým tyčinkám, ale k radom.
1. Protein bites
Začala som praktickým balením malých kúskov vo veľmi peknom obale. Ideálne doplnenie sacharidov a bielkovín po tréningu. Brusnica aj vanilka chutia skvelo, a preto vrelo odporúčam. Samozrejme, nie zjesť celé balenie na posedenie, skôr si dať jednu-dve kocky v prípade nedostatku energie. Veľmi ma teší zníženy počet cukrov a pekné množstvo proteínu. Vysoký obsah vlákniny tiež oceňujem. Balenie je taktiež praktické, takže uvažujem, že nejaké zadovážim priateľovi, keď pôjdeme na výlet.
Neodporúčam však pri intolerancii laktózy. Ja som neskôr cítila, že som skonzumovala sušenú srvátku, jogurtový prášok a srvátkový bielkovinový koncentrát.
2. Sport protein bar
Veľmi chutný rad proteínových tyčiniek. So spolubývajúcimi sme vyskúšali všetky tak, že sme si ich rozkrájali na tanierik na jednohubky. Mali sme za sebou každý svoj tréning či náročný deň, takže sa prísun bielkovýn a komplex 10. vitamínov hodil. Veľmi ma potešil vápnik, ktorého je až 150mg a horčík, ktorého je 70mg. Túto tyčinku si preto budem brávať na turistiku a bicyklovačky. No inak nie, sú veľmi presladené.
V tomto prípade mi srvátkový bielkovinový koncentrát nespôsobil bruchabôľ.
3. Juicy bar
Pre mňa stará známa klasika. Povedala by som, že kto chce poriadne cukrovo zhrešiť, tak s touto crazy tyčinkou. Predsalen - cereálie a želé, sú celkom nevšedná kombinácia. Najradšej mám pomarančovú verziu, je príjemne svieža a úžasne voňavá. No všetky veľmi pekne voňajú a ešte lepšie chutia....hmmmm, dala by som si ešte. Presne tieto som jedávala ešte na základke.
4. muesli & super fruits
Veľmi chutná tyčinka, na ktorej ma najviac potešila výrazná chuť ovocia a 0% pridaného cukru. Túto tyčinku si budem určite kupovať, pretože neobsahuje laktózu. No vadí mi, že obsahuje palmový olej a palmový tuk. Nedalo by sa to bez neho? Každopádne, tyčinka mi veľmi chutila a ostanem jej verná.
5. Green line probiotic a green line protein
Neodolala som a musela som si dať slivkovú z radu probiotic a čokoládovú z radu protein. A boli skvelé! Slivková bola akurát sladká, akurát svieža. Zavrela som obe oči a tvárila som sa, že laktóza nie je prítomná, pretože takú mňamku som dlho nejedla. Čokoládová protein bola veľmi hutná, štruktúrou mi pripomínala pečivo, no chuťovo bola veľmi príjemná. No vyslovene úplne odporná bola cheesecake s chia.
Celý tento "zelený rad" je chuťovo veľmi dobrý a vyvážený. Myslím, že nikto na trhu nerobí probiotické tyčinky, takže tento krok veľmi oceňujem.
6. Müsli v jogurte a müsli v gréckom jogurte
Tieto tyčinky som zásadne nejedla. No spolubývaci zjedli každú jednu - do posledého kusu. 🙂 A pochvaľovali si. Trošku im vadila výrazná sladkosť a lepkavosť, no v zásade, nič vážne. Chlapi ľúbia sladké. 🙂
7. Muesli & Fruits
Či už príchuť červené jablko, čučoriedka alebo goji a brusnice, tyčinku považujem za takú overenú klasiku, ktorou sa nedá nič pokaziť. Že by ma extrémne zaujala, to nie, no chuťovo bola vyváženejšia ako niektoré konkurenčné tyčinky podobného typu.
8. Harmony & Vitality
Výborná tyčinka, ktorú som si dopriala na Pohode na zahnanie vlčieho hladu. Fakt skvelá a oceňujem, že aj keď bolo na slnku hádam aj 100 stupňov (okej, možno 30), tak tyčinka držala tvar, bola šťavnatá, orechov bolo dostatok a zasýtila. Vadilo mi podmáčanie, no v prevahe bola lahodná chuť orechov.
PLUSY
+ slovenské výrobky,
+ široký výber príchutí a druhov,
+ moderné ingrediencie,
+ dobré, pevné balenie, vhodné na cesty,
+ tam, kde majú byť oriešky, tak ich je naozaj veľa,
+ vitamíny, minerály, výživové hodnoty a všetky informácie sú jasne a presne popísané a človek si vie v obchode vyhľadať to, čo mu najviac vyhovuje,
+ tyčinky tie spomínané vitamíny, probiotiká, minerály a pod. naozaj obsahujú,
+ celkovo mi chutili, zahnali chuť na sladké, dokonca aj akútny hlad
+ veľmi pekne spracovaná webová stránka spoločnosti 🙂
MÍNUSY
- pridaný palmový tuk a olej. Veľká nevýhoda týchto výrobkov pre množstvo ľudí.
- pre mňa (a iných intolerantných) je to laktóza vo väčšine radov, ale to si viem v obchode jasne vyhľadať (v tomto má Tekmar +, že má aj produkty bez),
- veľmi sladké, ba až presladené (na tomto sme sa zhodli aj so spolubývajúcimi, že sa nám tá sladkosť niektorých tyčiniek až priečila a často sa tyčinky nedali dojesť alebo len vtedy, ak človek bažel po niečom extra sladkom),
- nemyslím, že je to "zdravá" alternatíva sladkostí. Zdravé sladkosti sú podľa mňa oxymoron. :D To už si radšej doprajem kvalitnú horkú čokoládu alebo sušené ovocie.
- úplne najviac mi vadili tie "máčadlá" - akože čokoláda, akože jogurt - myslím, že keby sa to vo výrobe vynechalo, tak by aj ušetrili v nákladoch a ľudia by sa nekŕmili práškom. No chalanom to nevadilo, ževraj to malo s tým šmrnc.
Celkové hodnotenie na záver
Tyčinky od spoločnosti Tekmar sú dobrou občasnou desiatou alebo nabíjačom bateriek na túre, či pri iných aktivitách ako napríklad - prestávka počas prednášky, vlčí hlad vo vlaku, státie v dlhokánskom rade, či behanie po úradoch, lekároch a podobne. Každý človek si, podľa mňa, nájde tú svoju tyčinku, pretože majú veľmi bohatú ponuku druhov a príchutí. Nikto nezostane sklamaný, pretože má možnosť stále skúšať.
Našla som si svoje "topky", ktoré zaradím do nákupných zoznamov, no taktiež som našla rady, ktoré sú pre mňa maximálne nevyhovujúce. Nemám deti, takže neviem posúdiť, či je vhodné im dávať takéto tyčinky. No celkovo je to dobrá maškrta.
Ešte raz by som sa však chcela Tekmar-u aj Modrému koníku poďakovať za túto jedinečnú možnosť. Mám takto prehľad o týchto produktoch a keď sa budem baviť s rodinou a známymi, tak im budem vedieť odporučiť to najlepšie.
Prajem vám pekný deň,
Petra