Vaše skúsenosti s Rajo Cottage Cheese

konik_testuje13.1.2020

10 gazdiniek čarovalo s Rajo Cottage Cheese a vykúzlilo chutné jedlá, ktoré pošteklili naše chuťové poháriky. Inšpirujte sa aj vy a pripravte pre svojich známych chutné pokrmy na slano i na sladko, po ktorých sa budú všetci zalizovať.

Testovali sme Rajo Cottage Cheese v troch rôznych príchutiach. Je výborný nielen samotný, ale je aj vynikajúcou prílohou k šalátom či iným jedlám. Môže byť súčasťou teplej i studenej kuchyne a navyše ním viete ozvláštniť rôzne jedlá a dodať im tak nový rozmer. Na jar, kedy si naše telo žiada trocha odľahčiť a prejsť na ľahšiu stravu, je priam ideálny. Vďaka svojej konzistencii je vhodný na priamu konzumáciu alebo ako výborný rýchly snack. Nemusí sa krájať ani strúhať, stačí otvoriť a pustiť sa do toho.

Cottage Cheese BIELY, PAŽÍTKA a CHILLI

Tento chutný čerstvý syr s lahodnou chuťou by nemal chýbať vo vašom jedálničku. Všetky mamičky, ktoré si strážia svoju líniu, ocenia, že je nízkotučný, s podielom tuku iba 4 %. Ako moderný mliečny produkt je zdrojom vápnika, fosforu a minerálnych látok. Je výborný na slano, ale jeho originálna chuť vynikne aj v sladkej kombinácii. Svojím zložením obohatí stravovanie celej rodinky, preto by nemal chýbať na žiadnom stole. Pochutia si nielen dospelí a deti, ale vďaka prospešnému zloženiu ho ocenia napríklad aj tehotné ženy. Cottage cheese je vhodný ako samostatná potravina, ako alternatíva nezdravých ingrediencií v jedlách, ale aj ako plnohodnotná súčasť jedál. Perfektne obstojí nielen v teplej kuchyni, ale aj v studených a sviežich jedlách. Pripravte jedno hubky, obložené misy alebo iné chutné občerstvenie. Vymyslite recepty, ktoré by iným ani na um neprišli a prekvapte svojich známych.

---

Viac sa dozviete tu: https://www.rajo.sk/sk/sortiment/cottage-cheese

---

RAJO je na koníku obľúbenou značkou. Testovali sme aj RAJO Brejky. Prečítajte si, ako toto obľúbené mliečko dopadlo v testovaní: https://i.modrykonik.sk/rajo_brejky

A čo hovorili mamičky na lahodný dezert RAJO Panna Cotta? Prečítajte si, ako tento taliansky dezert obstál v testovaní v slovenských domácnostiach: https://i.modrykonik.sk/2gukKyR

RAJO myslí aj na laktózovo intolerantných. Ich rad Laktofree tiež prešiel testom. Výsledky si môžete prečítať tu: https://www.modrykonik.sk/forum/modry-konik-tes...

Ženy, ktoré majú rady poctivé slovenské výrobky bez zbytočnej chémie testovali novinku RAJO. Hustý Tradičný jogurt, v ktorom lyžička stojí bez zaváhania. A potešil nielen jemné ženy, ale aj hustých chlapov. Recenzie si môžete prečítať tu: https://i.modrykonik.sk/recenzie_rajo_hustý

Soľ nad zlato. Testovali sme aj nevšedné novinky Acidko a tvaroh s kyslou smotanou obľúbenej značky RAJO: https://i.modrykonik.sk/recenzie_rajo_slany

Ako sme testovali Rajo Cottage Cheese

Zdravá strava má v našej domácnosti pevné miesto a Cottage Cheese nájdete v našej chladničke naozaj vždy. No nikdy ho nebolo toľko, aby som ho mojej rodinke aj návštevám ponúkala vo veľkom 😊 Až raz ma vybrali do testovania Rajo Cottage Cheese!


Nechcelo sa mi veriť, že na druhej strane telefónu, ktorý sa mi rozdrnčal v pondelok o pol ôsmej večer, môže byť kuriér. Áno, priniesol mi tašku plnú Cottage Cheese - čistý, chilli aj pažítkový – každý po 6 kusov. Verte mi, aj kuriér sa čudoval, že čo mi to z Raja takto urgentne posielajú 😀



Zásielka prišla naozaj vo vhodnej chvíli. Kristove roky ma zastihli uprostred teplej jari, ku ktorej u nás jednoznačne patria prvé grilovačky. A plná chladnička Cottage Cheese rozhodla, čo sa bude podávať... Cottage v klasickej (nezmenenej) podobe je u nás klasika, no skúsili ste ho už niekedy spracovať do „Zaziky“ omáčky? Nie takej „akože“, ale do omáčky, za ktorú by sa nehanbil ani pravý Grék? Pomohol mi mixér, ktorý hrudkovitú konzistenciu Cottage zmenil na hladkú kašu, ktorá sa po pridaní gréckeho jogurtu, citrónovej šťavy, soli, uhorky a kôpru, zmenila na hotovú delikatesu.



Ani lístkové cesto, ktoré som mala v chladničke sa u nás dlho neohrialo. Čo tak vyskúšať niečo netypické? Napríklad slaný koláč s Cottage Cheese? Stačilo len rozprestrieť lístkové cesto na plech, kraje mierne nadvihnúť a potrieť ich mliekom a do stredu vyliať zmes dvoch Cottage Cheese ľubovoľnej príchute, dvoch vajíčok, nasekanej šunky či salámy a po 30-tich minútach pečenia bola na svete naozajstná pochúťka.




K zmene, ktorú som pred časom v našej domácnosti vykonala, patrí jednoznačne domáca príprava chleba i pečiva. Ako inak – kváskového. Som jeho zástanca hlavne po tom, ako sa s nástupom môjho pečenia u nás skončil nekonečný kolotoč soplíkov, kašľa a antibiotík... Tak prečo nevyskúšať zapracovať Cottage Cheese aj do pečiva? Žemličky mi vyšli naozaj super a deti ich dostali tak, ako ich majú najradšej – ako „hamburgery“ plnené zeleninou, kvalitnou šunkou a Cottage Cheese...



Ani domáce tortilly sa nazaobišli bez plnky z Cottage Cheese rôznych príchutí, zeleniny a pre niektorých hladošov aj s domácou šunkou.



Výhodou bieleho Cottage Cheese je jeho neutrálna chuť. Pôvodne som plánovala vyskúšať jednoduchý Cottage koláč s ovocným želé, ale deti ma prehlasovali. Na večeru si priali Brumíkov... A tak som sa znovu dala do pečenia. Do pol hodiny boli na svete zdraví čokoládoví Brumíci s malinami a malinovým dipom z Cottage Cheesu a domácej ricotty.



Aký je náš verdikt?


Cottage Cheese má naozaj všestranné využitie. Či z neho urobíte slané či sladké dobroty, nikdy nesklame. Zjesť sa dá len taký sám, bez ničoho, alebo ho stačí zmiešať s vajíčkom a bielkovinová večera je na svete. Určite by skvele chutil aj v cheesecake, ale na to nám bolo týždenné testovanie prikrátke. Isté je, že v našej chladničke nechýba naozaj nikdy, veď na to, aby som vyčarovala chutnú a ZDRAVÚ večeru pre celú našu rodinku, musím mať kvalitné suroviny. A k tým Rajo Cottage Cheese jednoznačne patrí.


#test_rajo_cottage #recenzia

Testovanie s cottage od RAJO

Moje testovanie RAJO cottage začalo pomerne rýchlo. Keď som videla možnosť zapojiť sa do tejto výzvy, tak som to skúsila, s tým, že mňa určite nevyberú. Nikdy som nemala šťastie na takéto veci ☺️


Bola som však príjemné prekvapená, keď som bola vybratá. 


Cottage cheese sa mi vždy spájal s diétami a zdravou stravou. Už od puberty som ho jedla so suchármi, keď som potrebovala zhodiť nejaké to kilečko. Teraz som však tehotná, čiže toto testovanie som brala ako zdravú variantu stravovania pre seba a pre bábo 🙂 


Keď mi milý kuriér zazvonil pred domom s taškou plnou chutných dobrôt, nevedela som sa dočkať, kedy začnem vymýšľať rôzne recepty. 


Osobné, mi najviac chutil cottage s príchuťou pažítky. Jemná chuť malých guľôčok sa mi rozplývala na jazyku 😃 


Biely bol u mňa na druhom mieste. S touto variantou človek nič nepokazí. Pikantný cottage mi však nejako nesadol a tak som ho posunula mamke a svokre. Tie si ho nevedeli vynachváliť 😊 


Počas tejto výzvy som skúšala rôzne variácie jedál. Od lievancov po koláčik, ktorý veľmi dobre nevyzeral, no chutil báječné 😃🤷


Tak vám ukážem príklad toho, čo sa dá urobiť si na raňajky, obed, večeru či olovrant.


Medzi prvými som si urobila zdravý šalátik na raňajky, kde som použila práve pikantný cottage. Musím povedať, že tu mi jeho chuť vôbec nevadila.


Použila som pikantný cottage, vajíčka, syr, uhorky a pažítku. Rada sa hrám s jedlom a pekné si ho zdobím. Výsledok bol takýto. 



Na druhý deň som premýšľala čo na obed. Človek už niekedy fakt nevie čo variť. 


Prevalcovali ma tehotenské chute a tak som si pripravila rybku na masle a na hrášku so zemiakmi a bielym cottage. Musím povedať, že táto kombinácia mi neskutočne chutila. Sama som bola prekvapená, ako to k sebe pasovalo. Ešte teraz keď si na to spomeniem, mi tečú slinky. 😃



Neskôr, som si dopriala na večeru cestoviny s bielym cotagge a bolo to ozaj fenomenálne... Ľahký recept sa mi osvedčil a určite som to nejedla poslednýkrát. 



A tak by som rada poďakovala za možnosť testovať RAJO cottage cheese. Bola to skvelá možnosť, ktorú by som si rada opäť zopakovala. A už teraz sa teším, ako ho v obchode nákupim do zásoby 😊


Jana 


#test_rajo_cottage  #recenzia

O tom, ako som testovala cottage a popritom stratila pár kíl 🙂

Keď som sa hlásila do testovnia cottage, tak už v "súťažnom"komentári som uviedla, že pre mňa by bolo testovanie cottage skvelým pomocníkom v snahe zbaviť sa niekoľkých kilogramov navyše, ktoré sa ma už nejaký ten čas držia.


A teraz pár faktov, prečo si spájam cottage práve s chudnutím 🙂 


Okrem toho, že cottage cheese obsahuje množstvo vápnika, ktorý posilňuje kosti, tento druh syra má aj množstvo iných výhod. Vedeli ste, že dokáže zlepšiť váš metabolizmus a upraviť hladiny cukru v krvi? Komparatívna štúdia zistila, že všetky druhy cottage cheese sú zdravé bez ohľadu na množstvo tuku. B vitamíny, ktoré nájdete v cottage cheese, zlepšujú metabolizmus. Vitamín B12 zlepšuje funkcie mozgu a pomáha telu lepšie absorbovať železo. Riboflavín premieňa sacharidy na energiu a kyselina pantoténová zlepšuje metabolizmus bielkovín, tukov, sacharidov a aminokyselín v tele.


Štúdia z roku 2015 zistila, že cottage cheese vám môže pomôcť schudnúť, a to aj bez pravidelných náročných tréningov. V štúdii boli 2 skupiny ľudí: ľudia s nadváhou, ktorí konzumovali nízkokalorickú stravu a pravidelne jedli cottage cheese bez toho, aby robili nejaké fyzické cvičenie, a v druhej skupine boli ľudia s rovnakou diétou, ktorí zároveň cvičili. Obidvom skupinám sa podarilo schudnúť, takže ak nemáte čas drieť v posilňovni, vaším prvým krokom by mala byť zmena stravy.


A teraz si dovolím upriamiť pozornosť na poslednú vetu... To je presne to, čo som potrebovala. Pri dvoch malých deťoch sa človek síce nabehá dosť, ale tu zahryznem do niečoho nezdravého, tam tiež. A tak spolu s testovaním cottage som počas celého týždňa (a sa mozrejme aj po testovaní) prešla na zdravšiu stravu ako experiment, či skutočne cottage dokáže byť nápomocný v zhadzovaní kilogramov.


Ako to dopadlo?


Kuriér prišiel presne v čase kedy som ho očakávala a keďže ja som tvor netrpezlivý, hneď som sa pustila do testovania. Tým hneď myslím naozaj HNEĎ. 



Už v prvý deň testovania som zverejnila dva recepty, ktoré si ma získali a cottage syr v  nich zohral dôležitú rolu (nebolo to iba moje kulinárske umenie, čo spôsobilo, že mi jedlá tak chutili 😀 )


Recepty ako aj fotky jedál som pridávala pravidelne aj do svojho blogu, takže podrobné recepty sem rozpisovať nebudem 🙂 Prvým boli brokolicové placky zo surovej brokolice s  ovsenými vločkami, ku ktorým som si spravila skvelý a osviežujúci šalát s bielym cottage syrom. 


Ešte v ten istý deň som dumala, čo s načatým cottage, keďže som ho neminula celý a už dlho ma lákalo skúsiť ho použiť ako ingredienciu do sladkého receptu (doposiaľ som to nikdy neskúšala). A tak vznikol môj druhý recept, sladký dezert s makom, domácimi ríbezľami a ako inak cottage syrom...


Tento recept mal u nás asi najväčší úspech zo všetkých počas celej doby testovania, chutil manželovi aj deťom a vôbec nebol presladený, ťažký, práve naopak. Veľmi fresh a chutný. 100 % odporúčam vyskúšať, recept je opäť v mojom blogu 🙂


Na druhý deň som mala takú klasiku-ľahšie raňajky v štýle cottage-šalát. Nič neobvyklé, ale to som už behala v kuchyni a chystala niečo menej zdravé (ale o nič menej chutnejšie) pre manžela, ktorý bol zvedavý, či sa dá cottage využiť aj inak, než len ako doplnok šalátov, či samostatný na raňajky, ako bol naň doteraz zvyknutý. 



Jedným z mojich hobby je aj kváskovanie a tak som skĺbila testovanie práve s touto záľubou a upiekla pre muža kváskový podplamenník, kde som zakomponovala všetky tri príchute cottage, ktoré som testovala: čistý, pažítkový aj chilli. Ja na štipľavé chute veľmi nie som, ale podľa mňa cottage chilli nie je nijak extra pikantný, zvládla som ho zjesť aj ja 🙂 A na tom podplamenníku to bola úplná bomba! Samozrejme top by to bolo s pridaním slaninky, ale snažili sme sa aspoň trocha ostať v medziach zdravších verzií receptov :D 


 

Keďže si bolo treba žalúdok odľahčiť po výdatnom obede, poobede som opäť experimentovala a upiekla banánovo-mrkvový chlebík s bielym (rozmixovaným) cottage vo vnútri. Ja vo všeobecnosti sladké môžem, tak som hľadala naozaj ľahšie alternatívy klasických koláčov či zákuskov. A tento chlebík sa mi opäť veľmi vydaril 🙂



Ja by som inak z vlastnej iniciatívy asi nikdy cottage nepoužívala do sladkých receptov 😀


A ešte ľahučká večera v ten istý deň, ktorý bol plný receptov s cottage syrom... Mala som predvarenú cviklu, tak som si ju nakombinovala do šalátu. Cvikla nepatrí medzi moje obľúbené potraviny, ale uvedomujem si, že je zdravá a plná vitamínov, tak som jej skúsila dať šancu... V šaláte jej chuť nebola vôbec výrazná, k tomu domáce vajíčka od kamaráta a jeho šťastných sliepočiek, cottage, soľ, korenie a hotovo.



Už som spomínala, že sa snažím čas strávený v kuchyni eliminovať? Kedysi som trávila varením aj celé hodiny... Ddjakživa je to moje hobby, ale ako sa vraví, priority sa menia. S narodením detí a ako postupne rástli, človek časom prehodnotí, čo je skutočne dôležité a čo nie. A zabíjať čas zbytočne zdĺhavým varením, je pre mňa momentálne skrátka mrhaním času, ktorý radšej strávim s deťmi. Varím rýchlo, účelne a podľa možnosti chutne a zdravo tak, aby jedlá chutili celej rodine, ale aby som aj mala istotu, že dostávajú (najmä deti) dostatok zdravej, vyváženej stravy, dosť vitamínov atď. Veď to poznáte, omieľa sa to stále dookola, aká je dôležitá strava najmä v prvých rokoch života detí. Aké stravovacie návyky im pomôžeme vytvoriť, také im ostanú pravdepodobne celý život. A u nás sa nevarí deťom zvlášť. Takže testovali aj recepty s cottage bez zbytočného frflania...


Vlastne až na....


Naše deti ľúbia cottage, ale biely. Zjedia aj iné príchute, keď sú s niečím skombinované, alebo ukryté v receptoch. Ale na raňajky si najradšej pochutnajú na čistom bielom. A tak som jedného testovacieho dňa dala synátorovi cottage pažítkový 😀 Výsledok netreba komentovať... Ako sa vraví, sto ľudí, sto chutí 😉



Aby som sa tu už zbytočne dlho nerozpisovala, keďže ja som receptov zverejnila počas testovania viacero, tak ešte spomeniem omeletu z domácich vajíčok s chilli cottage pre manžela - inak je fakt dobrá odjedala som mu z nej 😀 A moju topku, nátierku z cottage, tofu a fety, mňam! (Túto dobrotu odporúčam nielen ako nátierku, ale aj ako chutný dip k čerstvej zeleninke) 




Najväčším experimentom, aký som počas testovania vyrobila, bola mrkvová roláda s cottage, bez použitia čo i len gramu múky! Neverila som, že to môže držať pokope, ale fakt to fungovalo 🙂 Veľmi chutná zdravá alternatíva občerstvenia na Veľkú noc, či keď príde návšteva (ktorá by mala holdovať zdravšej strave, lebo napr. môj otec roládu zjedol, ale za klasickú syrovú či šunkovú by ju nevymenil 😀)



Celkovo bolo testovanie pre mňa veľkým prínosom. Jasné, že cottage som poznala a používala už dávno predtym, no skôr len ako ľahkú večreu. Klasicky som vzala kelímok, lyžičku, otvorila zjedla a hotovo. Zelenina k tomu a večera je na stole. No práve testovanie ma primälo k tomu, aby som rozmýšľala ako kreatívne a chutne cottage využiť, aby som ho nejedla iba tak ledabolo. Myslím, že som svoje očakávania splnila, recepty naozaj ulahodili mojej chuti. Celý týždeň som jedla DENNE cottage, často vo viacerých jedlách zo dňa (samozrejme nie stále, mimo toho som konzumovala aj iné potraviny). Cottage mi chutí a tak to pre mňa nepredstavovalo žiaden problém...


Čo ma ale potešilo najviac a možno tým niekoho povzbudím či inšpirujem, vďaka cottage a týždňu zdravších receptov som zhodila aj cca 2kg na váhe 🙂 Neznie to ako ktovie čo, ale zase povedzme si úprimne... Za necelých 7dní? Celkom slušné... Za posledný predchádzajúci rok sa mi nedarilo schudnúť ani gram, tak toto je pre mňa veľmi príjemná zmena 🙂 Cottage odporúčam určite, nielen kvôli prípadnému chutnutiu, ale skrátka preto, že je chutný, preukázateľne zdraviu prospešný an ako som mala možnosť zistiť, tak aj všestranne využiteľný. 


Ďakujem za možnosť ho testovať a určite ho budem kupovať naďalej


#test_rajo_cottage #recenzia

Ako 3 druhy cottage miešali chute v našej kuchyni

Veľmi rada skúšam nové veci, čo sa týka jedla a preto dostať možnosť testovať tri druhy cottage (biely, chilli a pažitka) bola pre mňa samozrejme výzva. Keď kuriér doniesol taký veľký počet téglikov, v hlave mi nastal chaos, ako toto všetko vmiešam do našich bežných jedál.


Cottage v našej rodine som jedávala iba ja, takže som s obavami išla do tvorenia jedál, kde som tieto produkty využila. U nás veľmi radi raňajkujeme vajíčka na rôzne spôsoby. Tak moje prvá voľba bolo použiť pažítkový cottage do praženice. Postup bol veľmi jednoduchý, stačí ak necháte praženicu trochu vychladnúť a následne do nej vmiešate cottage, pokojne môžete použiť aj iné príchute, či biely alebo chilli, záleží, ktorú chuť preferujete. Musím priznať, že táto kombinácia bola veľmi chutná, cottage dal praženičke veľmi dobrú chuť a jedlo bolo veľmi sýte, čomu sa potešil aj môj partner, lebo sa najedol do plnosti ako sa povie.



Druhá moja voľba jedla, kde som použila čisto biely cheese, mi pomohla v tom, ako prekvapiť mojich hostí a ponúknuť im niečo, čo ešte nikdy nejedli. Vybrala som si  preto kombináciu cottage so sladkým. Stačilo použiť iba med a orechy. Musím priznať, že návšteva sa trochu zdráhala tejto chuti, ale našlo sa zopár z nich, ktorým tento dezert chutil. Ja by som odporučila k tomu ešte mixované bobuľové ovocie, lebo kyslosť cottage bola výraznejšia ako chuť medu.



Biely cottage sa u nás ujal asi najviac, chutil každému členovi mojej rodiny aj tomu najmladšiemu, ktorý ešte aj vylizoval téglik. Ja som ho použila tiež ako dresing k môjmu obedu, ktorý tvorila špargľa obalená schwarzwalskou šunkou. Rozmixovaný cottage mal dostatočnú hustotu a jeho trpká chuť dodávala sladkastej špargli veľmi delikátnu chuť. Určite tento dresing môžete použiť aj k mäsu či ku grilovanej zelenine. Neskôr som použila túto čistú príchuť aj do šalátu namiesto jogurtu.




Posledné moje jedlo ala degustácia cottage bolo zmiešať cottage s francúzskymi zemiakmi, ktoré ale neboli klasickými zemiakmi, ale zeleninovými. Cottage som nemusela ani mixovať, iba som ho použila namiesto klasickej smotany a dala s nimi zapiecť. Family ani nemala tušenie, že cottage tak super nahradil obvyklú používanú smotanu.



Jediná príchuť, ktorá nás neoslovila, bola chilli, ale to bude asi tým, že nie sme rodina, ktorá by mala rada extra štipľavé chute. A teda musím povedať, že v tejto príchuti cottage bolo tej štipľavej chuti až-až. Ale samozrejme pre niektorých ľudí môže byť táto chuť prijateľná.


Cottage je naozaj výrobok vhodný pre tých, ktorí sa snažia žiť zdravšie a preto je výbornou alternatívou do jedál, ktoré dokážu nahradiť tie nezdravšie produkty. Jeho zloženie obsahuje vysoký podiel vápnika, bielkovín a minerálnych látok, a obsah tuku je úplne minimálny. Preto tento výrobok bude naďalej obývať miesto v našej chladničke a som rada, že zachutil aj viacerým členom rodiny a nielen mne.


#test_rajo_cottage #recenzia

Experimentujem s cottage cheese

Cottage cheese bol pre mňa vždy spájaný s diétou. Prešla som si už všelijakými a vždy som sa musela premáhať, aby som zjedla na večeru cottage samotný alebo so zeleninou. Myslela som: ,,Málo tuku a veľa bielkovín: ideálny na poobedie.'' Pravdupovediac neznášala som to a nekupovala ho. Aj keď som sa hlásila na testovanie napísala som, že bude pre mňa výzva pripraviť ho tak, aby mi chutil.



Výzvu som prijala a musím povedať, že všetky kombinácie z cottage cheesse mi veľmi chutili. Charakterizovať chuť cottage cheese snáď ani nemusím, väčšina ľudí sa s ním už stretlo a ochutnalo, za mňa sú to kyslasté hrudky syra podobné chuti tvarohu. V tomto testovaní 10 z nás dostalo úlohu vymyslieť tradičné aj netradičné recepty s touto dobrotou. Ja sa rada obšmietam v kuchyni a vymýšľam nové jedlá a ešte radšej ochutnávam nové chute.


Cottage cheese rajo je redšej konzistencie, obsahuje minerálne látky a má vysoký obsah vápnika. Pri zachovaní správnej životosprávy a zdravého životného štýlu má priaznivý účinok na vývoj kostí a zubov a je nenahraditeľným v prevencii osteoporózy. Voľné ióny vápnika zasa znižujú obsah cholesterolu v krvi. Príchute chilli a pažítka sú v praktickom obale s plastovou lyžičkou. Vhodné pre rýchle občerstvenie v práci za pochodu. Nedomysleli, resp. nemysleli na teraz tak veľmi omieľané životné prostredie. Človek, ktorý sa snaží (čo i len troška) myslieť ekologicky by po ňom nesiahol, zbytočný plast.



Cottage cheese chilli je pálivý. Každý má ten prah štipľavosti inde, pre nás to bolo tak akurát. Máme radi chili jedlá. Príjemná chuť pažítky v cottage cheese. Pažítka neurazí.


Najviac som využila cottage cheesse biely, pretože sa dá pripraviť aj na sladko. Keď som hľadala inšpirácie na internete prekvapilo ma, že je toho celkom dosť - rôzne sladké koláče, lievance, muffiny. Ja som upiekla karamelový cottage cheessecake, lievance s čokoládou a čokopenu. Na slano som kombinovala cottage s medvedím cesnakom, lososom či syrom s modrou plesňou. Nech sa páči receptíky pre vás.


Grilovaný ananás s cottage cheesse


Ananás som očistila, pokrájala na kolieska a dala na grilovaciu panvicu. Opekala som z každej strany asi 3 minúty. Cottage cheese som zmiešala s medom a škoricou. Za pár minút hotová rýchla sladká večera.



Chlebíčky


Kombinovanie cottage cheesse s lososom a syrom s modrou plesňou sa ukázalo ako veľmi dobrý nápad, a vynieslo mi to pár pekných komplimentov od kamarátov.



Lievance s cottage cheese


Jeden cottage cheese som vymixovala s vajíčkom, práškom na pečenie, medom a šálkou ovsených vločiek. Pozor cesto sa rýchlo pripaľuje. Túto zdravú alternatívu lievancov som vyvážila veľkou porciou čokolády a ovocia.



Karamelový cottage cheesecake



Základ sú sušienky s maslom, plnka sa skladá s 2x cottage chesse, vajíčko, jedna lyžica zlatého klasu a med na osladenie. Všetko spolu som piekla pri teplote 170 stupňov 50 minút. Na vrch som od oka urobila karamel s trochou cukru, do ktorého som pridala maslo a šľahačku.



Pečené avokádo s dipom


Avokádo som pokrájala a obalila v strúhanke, piekla som asi 7 minút pri 200 stupňoch. Dip som urobila zmiešaním cottage cheeseu pažítka a pesta z medvedieho cesnaku.



Cestoviny na víne


Špagety som uvarila v menšom množstve vody, do hrnca som postupne pridávala červené víno. Keď boli špagety mäkké pridala som kúsok masla. Na vrch cestovín som využila cottage cheese chilli a opečené proscuto. Príjemné palivá chuť cottage cheese chilli dodali jedlu šmrnc.



Čokopena


Ďalší dezert som urobila veľmi jednoducho. Cottage cheese biely som zmiešala s rozpustenou bielou a horkou čokoládou a vyšľahanými bielkami. Dezert bol príjemne jemný a kyslastý, aj keď bublinky v dezerte neboli až také očividné.



Posúchy


Kysnuté cesto potrieme cottage cheese chilli a pridáme opečenú slaninku s cibuľkou. Dáme zapiecť do rúry na pár minút.



Dúfam, že som Vás svojimi receptami aspoň trocha inšpirovala. Ja som rada, že som našla iné využitie cottage cheese v kuchyni. Pre mňa bol vždy symbolom diéty, od teraz si nájde miesto aj pri iných receptov. Ďakujem za možnosť testovať. Ďakujem za prečítanie.


S pozdravom.


Lenka


#test_rajo_cottage #recenzia

Náš cottage od RAJO 😍😍

Keď ma vybrali veľmi sme sa potešili. Celkovo sa snažíme jesť zdravo a myslím že cottage spadá do kategórie zdravého ☺️. 


V deň, keď mi ho priniesol kuriér do práce, som nevedela, či sa smiať alebo plakať. Toľko kusov, druhov, že fuuu ha. Hneď som z každého kusu dala testovať kolegyniam, ktoré to bežné nekupujú. Boli prekvapené, že ako dobre to chutí. Keď som im to naservirovala s čerstvou celozrnnou žemľou a cherry paradajkami. 


Doma sme 5 členovia. Každý si našiel svoje. Ja čistý. Muž a dedo chilli a moja mamina pažítka. Ten som si dávala pokojne aj ja. Chilli si miesto v mojich chuťových pohárikoch miesto nenašlo. Ale práve za to je toľko príchutí, aby si každý našiel to svoje 😄.


Muž poctivo ako desiata do práce. On to nikdy nejak nejedol, až pred pol rokom som ho naučila, že RAJO je najlepší a s čerstvým pečivom a zeleninkou. Že to to najlepšie spojenie chuti. A tak teraz sa už len tešil.


Ja som si zas pochutnávala na cestovinách s cottage bielym a kukuricou. K tomu nič iné ani netreba. V jednoduchosti je krása. 



Pomazánku som robila vajíčkovú raz s pažítkovym cottage, raz s bielym. K tomu len varené vajco, soľ a trošku horčice. 


Alebo len tak na ražnú kocku so šunkou a paradajkami. Najlepšie každému chutil takto.



K testovaniu som pridružila jednou dávkou aj kamarátku, aby som mala viac recenzií od ľudí. Ona kupuje inú značku a bola prekvapená, že RAJO není len sama voda ako konkurencia. 


Za nás môžem povedať že toto testovanie malo úspech nie len u nás, ale aj u kolegýň a kamarátky.


Pre nás to bolo spestrenie jedálnička a skúšanie niečoho nového. Keďže ešte dva kusov máme, chceme ešte nejaký koláčik na slano skúsiť. Držte palce.


#test_rajo_cottage #recenzia

Moja výzva s cottagecheese


Keď sa povie slovo cottage cheese, každý si podľa mňa predstaví niečo zdravé, jednoduché, rýchle a chutné, no skôr na letné mesiace k čerstvej zelenine. Priznám sa, že aj ja pred testovaním som mala cottage zaškatuľkovaný, ako prílohu k jedlu, maximálne do pomazánok. Keď som sa v mojom okolí pýtala, aké má podľa nich cottage využitie, nikto neodpovedal, že by ho pripravil na sladko. No po mojom testovaní musím uznať, že má naozaj veľmi veľa možností využitia.



Skôr než som sa do testovania pustila, som si o ňom prečítala.


Vedeli ste, že? Cottage syr je nízkotučný čerstvý syr vyrábaný z kvalitného odtučneného mlieka. Obsahuje vysoký podiel vápnika, bielkovín, minerálnych látok, vitamínov a iba 4 % tuku? Cottage syr obsahuje minerálne látky dôležité pre človeka. Priaznivý je obsah vápnika a fosforu. Vysoký obsah vápnika má, pri zachovaní správnej životosprávy a zdravého životného štýlu, priaznivý účinok na vývoj kostí a zubov a je nenahraditeľným v prevencii osteoporózy, voľné ióny vápnika zasa znižujú obsah cholesterolu v krvi.


A teraz prejdime k tým praktickejším veciam. Keď som dostala zásielku od firmy RAJO mala som naplánované raňajky. Začala som slanou voľbou. Ako prvé som vyskúšala cottage do omelety. Zvyčajne do nej dávam iba nastrúhaný syr, no hovorím si, že cottage syrom nemôžem nič pokaziť. Tak som si nachystala maslo, vajíčka, šunku, čerstvú cibuľku, rajčiny, strúhany syr, soľ, čierne korenie a samozrejme biely cottage.


Postupovala som ako zvyčajne pri mojej klasickej omelete. Cibuľku som spolu so šunkou opražila na masle. V miske si zarobila vajíčka, ktoré som osolila okorenila pridala som cottage cca dve lyžičky (POZOR!! pri pomere cottage to neprehánajte, lebo sa Vám omeleta bude rozpadávať). Zmes som vyliala na opraženú šunku s cibuľkou, pridala nakrájané paradajky, posypala nastrúhaným syrom a upiekla. Poviem Vám, bolo to výborné, jemné a sýte. Cez víkend som pripravila takú istú omeletu aj svojmu snúbencovi, iba so štiplavým cottage syrom a taktiež mu chutila 🙂



Hovorím si, čo vymyslím ďaľšie? Predsa nechcem všetok biely cottage využiť iba v slaných jedlách. A v tom to prišlo... Poznáte to? Máte naplánovanú úplne inú večeru. Idete do obchodu, no na materskej už aj zabudnete, že je zajtra sviatok. Prídete na poštu... Invázia... Prídete do obchodu a neviete kúpiť ani šunku. Dnes ma naozaj zachránil cottage a rozmýšlala som, čo rýchlo navariť a napadli ma lievance. Tam je kopa sladkého. Tak som si ich aj urobila.


Cottage lievance


Potrebné suroviny: 500 ml plnotučného mlieka alebo smotany na šľahanie, 100 g cottage cheese, 80 g hladkej múky, 3 vaječné bielka, lyžica medu, ovocie buď čerstvé alebo ak nie je aj mrazené. V mojom predvojnovom stave som sa musela spoľahnúť na mrazené, keďže v obchode nič nemali.


Najprv si v jednej miske spolu zmiešame cottage cheese, mlieko a múku. Následne si v druhej mise vyšľaháme z vaječných bielok sneh, ktorý potom opatrne pridáme primiešame do misky, v ktorom máme pripravenú hmotu na lievance. Takto pripravenú zmes nanášame pomocou naberačky na panvicu s rozpáleným olejom a opečieme ju vždy z oboch strán. Medzitým si v hrnci uvaríme jahody, pridáme trocha cukru a plnka je na svete. Lievance prelejeme nutellou.



No ak by som na tieto lievance mala viac času, čo si do budúcna určite nájdem, by som ich pripravila s cottage plnkou. Rozmýšľala som nad niečím takým, ako by som cottage rozmixovala a pridala vanilkový cukor,ovocie alebo ovocný džem 🙂 A znova tu máme ráno. Konečne voľný deň (sviatok) a ja mám pri synovi trocha viac času na prípravu raňajok. V noci, ako som zaspávala, som nad nimi rozmýšľala... Milujem tuniaka a napadlo mi, že skúsim nájsť na internete niečo s cottage a tuniakom. Tušila som, že to bude chutiť, no môj snúbenec pri tom- ako som mu o tomto recepte nadšene rozprávala iba gúľal očami. Tak som ostala zneistená, ako to dopane.


Cottage nátierka s tuniakom


Potrebujeme :


1ks tuniak 80g, 1ks cottage pažítkový, 1ks na tvrdo uvareného vajíčka, jarná cibuľka (podľa chuti), 1 čajová lyžička horčice , čierne korenie, soľ.


Postup :


Dala som uvariť vajíčko na tvrdo. Do misky som dala cottage, tuniaka, horčicu, nakrájanú jarnú cibuľku a nakoniec uvarené vajíčko (buď nakrájané alebo pretlačené). Osolila a pridala čierne korenie 😉 A výborná pomazánka bola na svete 🙂 Bolo to prekvapivo rýchle. Môj snúbenec to zjedol a dokonca uznal, že sa zbytočne obával a pochválil to. Pomazánku sme si opäť spravili aj cez víkend.



Nastal čas obeda a ja som rozmýšľala, kde by som mohla cottage opäť použiť. Kuracie prsia bežne plním eidamom, no ten som tento raz nahradila cottage syrom. Jeden kurací gordon bol plnený šunka + chilli cottage a druhý špenátom, šunkou a cottage pažítka 🙂 Mňam. Ku kuracím prsiam som pridala špenátovú podstieľku. Bolo to lahodnejšie a oveľa jemnejšie. Určite si recept zopakujem znovu 🙂



Priznám sa, keby mal deň aspoň 30 hodín experimentovala by som aj viac. Tak som si zaspomínala, kde som použila cottage aj mimo výzvy a našla som túto fotku.


Avokádová nátierka bez cottage už nie je pre nás avokádovou nátierkou, no cottage tam vačšinou popučím alebo pomixujem. Pridám soľ, čierne korenie, vajíčko na tvrdo, a sem tam aj paradajky (pridávam ich, keď jej robím menej a viem, že sa v ten deň zje celá). Používam biely cottage.



Posledným receptom v mojom týždni testovania bol cheesecake. Priznám sa, nikdy som ešte v našej domácnosti cottage nepoužila na sladko. Výsledok bol famózny.


Cottage cheesecake


Potrebujeme : 250 g maslových sušienok, 130 g masla, 500 g cottage biely, 1 téglik bieleho gréckeho jogurtu, 2 veľké vajcia, 1 vanilkový cukor, 2 čajové lyžice múky, 1/4 šálky javorového sirupu alebo 2 lyžice medu.



Postup :


Maslové sušienky som rozdrvila na jemno. Pozor! Nerozdrvte ich na prach. Najlepšie je ich dať do sáčku a podrviť valčekom. Zaliala roztopeným maslom a zmiešala dokopy. Formu som vystlala papierom na pečenie tak, aby pretŕčal cez kraje z formy. Formu som vymastila maslom. Spodok formy vystlala sušienkami, aby vyšli aj trochu na kraj. Formu som odložila do chladničky cca na 15 minút. Medzitým som si zarobila cottage, jogurt, vajíčka, vanilkový cukor, múku a javorový sirup. Cottage som predtým ešte pomixovala do hladka. Následne som hmotu vyliala do formy a vložila do vyhriatej rúry na 180 stupňov. Piekla som ho cca 50minút.


A záver môjho testovania s cottagom?


Určite moja cesta s cottage nekončí iba pri týchto receptoch. Naďalej budem využívať cottage, či už v slanej, alebo sladkej verzii. Nebudem sa báť experimentovať. Určite sa ešte s receptami na tejto stránke spolu s cottage podelím. A už teraz viem, že to bude na sladko, pretože ma chuť cottage na sladko naozaj milo prekvapila. 🙂


#test_rajo_cottage #recenzia

Tvaroh z chaty?

Áno, toto je doslovný preklad a ja samozrejme žartujem 🙂 Cottage cheese je pre nás v domácnosti vítaným hosťom. Kupujeme ho pomerne často a skúšame rôzne značky. Keď som niekde v obchode a padne mi do oka, tak ho jednoducho kúpim - má ho rada moja malá dcérka, môj manžel a ja tiež. Keď som zbadala možnosť testovať RAJO Cottage Cheese, tak som sa zapojila a dúfala, že sa na nás usmeje šťastie, už len kvôli tomu môjmu dieťaťu 🙂 A tak, keď sa nám podarilo dostať sa do testovania bola to pre mňa výzva, chcela som skúšať rôzne recepty a novinky u nás doma, no to som ešte nevedela, ako to dopadne :D Ale nepredbiehajme ...



Deň 1


Cottage cheese k nám domov dorazil v pondelok večer cca o 19:00, a to hneď v 3 variáciách - čistý, chilli a s pažítkou. Ako som sa dočítala cottage cheese má málo tuku a veľa bielkovín (nikdy som tomu nevenovala nejakú zvláštnu pozornosť). Môj muž sa toho chytil, a hneď mi uchmatol jeden kelímok a zjedol ho. Zjedol? NIE, on ho "zožral" :D Vybral si chilli príchuť a pustil sa doň, chutil mu veľmi, no po dojedení zhodnotil, že je ozaj pikantný. 



Deň 2


To sme s testovaním začali už ozaj naplno. Moja Ema si hneď na raňajky vypýtala cottage bez príchute, ktorý má najradšej. Zjedla hneď pred odchodom do škôlky polovicu balenia a zhodnotili sme, že nám v tomto prípade chýbal vrchnáčik, ktorý je priložený aj s lyžičkou pri ostatných príchutiach.


Ja som si dala na raňajky chilli príchuť (keď už muž zhodnotil, že je pikantný). Keďže som momentálne tehotná, tak moje chute sú nejaké pomotané a tak mne sa nejak vôbec nezdal až tak pikantný, každý má svoj prah citlivosti iný, tak to je možno aj preto. Každopádne mi chutil a aj konzistencia bola vyhovujúca.



Na večeru som chcela využiť pažítkovú príchuť a skúsiť niečo nové. Dopadlo to ako čistá katastrofa :D Kúpila som hrášok (u nás využívaný len ako chladenie, keď sa niekto udrie, jednoducho ho nechcú jesť). Ema tvrdila, že zelená nátierka jej v škôlke chutí, tak prečo to neskúsiť. Bez mučenia sa priznávam, že toto bola ozaj zlá kombinácia. Hrášok, cottage pažítka, maslo, tatárska omáčka. Môj muž mi povedal, že toto je suverénne najhoršia vec, ktorú som pripravila. A moje dieťa? Po ochutnaní sa utekalo napiť vody :D No fiasko :D Ja som tomu dala šancu, až tak zlé to nebolo, no aj tak sa to nakoniec nedojedlo. 



Deň 3


1. máj - sviatočný deň, všetci sme boli doma. Na raňajky sme si dali s manželom praženicu a pažítkový cottage, aby sme mu dali ešte jednu šancu. Bol chutný, no nejak nás extrémne neoslovil. Moje dieťa ako inak, jedla čistý cottage cheese (dojedla ten z predošlého dňa - vrchnáčik sme si zapožičali z chilli príchute, aby nám v chladničke neobschol).



Počas dňa som skúsila trošku tvoriť na sladko 🙂 Nerada vyhadzujem jedlo a tak sme použili hrušky, ktoré sme orestovali na masle, pridali sme rum a med a po vychladnutí sme hruškovú zmes zmiešali s cottage cheese bez príchute. Toto tvorenie dopadlo lepšie ako hráškové :D Zjedlo sa všetko.



Deň 4


Dnes sa testovanie nieslo opäť v klasickom duchu ako príloha k jedlu. Moja família ma zrušila, že nemám experimentovať, oni ho chcú jesť takto jednoducho ako prílohu a tak som pomaly rezignovala na nejaké čarovanie v kuchyni.


Deň 5


Piekla som domácu kváskovú vianočku, no experimentovala som už len pre seba. Do cottage cheese bez príchute som pridala vanilkový cukor a malinky. Táto kombinácia mi veľmi chutila.



Deň 6


Tentokrát som piekla, keďže sme čakali návštevu. Robila som tvarohový krémovník a skúsila som pridať aj cottage, už keď ho doma mám. Výsledok? Stihla som odfotiť už len kraj koláčika, keďže som pri návšteve nestíhala "stajlovať" a všetko sa rýchlo zjedlo.



Recept pridávam tu (k tvarohu som pridala jeden cottage cheese bez príchute):

https://tortyodmamy.sme.sk/tvarohovy-kremovnik


 Deň 7


Posledný deň testovania. Mali sme návštevu a tak ochutnala aj návšteva. Zhodnotili, že je chutný a má dobrú konzistenciu.


Záver testovania? Konzistencia jednotlivých príchutí nám vyhovovala a taktiež chuť cottage bez príchute (dochucovali sme len soľou) a chilli. Pažítkový cottage cheese nás nejak neoslovil. Pribalené lyžičky v balení sú dobrou súčasťou, cottage sa dá jesť aj vonku na výlete a netreba baliť domáci riad. Jednou nevýhodou bolo, že sme biely cottage dostali bez vrchnáčika, a tak sme si "menili" vrchnáčiky z iných príchutí. Ale prišla som na to, že biely cottage vrchnáčik má, len v našom testovaní bol bez neho.


Ešte raz ĎAKUJEME spoločnosti RAJO a Modrému Koníku za túto možnosť, tak teda skúšajte a chutnajte 🙂 Dobrú chuť


#test_rajo_cottage #recenzia