Vaše skúsenosti s RAJO Chia

konik_testuje13.1.2020

Máme za sebou chutné testovnia s jogurtovým nápojom RAJO CHIA 🙂

Raňajky sú základom dňa – tieto slová nám vtĺkali rodičia už od útleho detstva. A my môžeme iba súhlasiť! Spojenie nového RAJO jogurtového nápoja s chia semiačkami vám dodá dostatok vitality a sily na to, aby ste zvládli všetky nástrahy každodenného života. Začnite deň chutne, zdravo a bez zdržania. Pretože každá mamička si zaslúži dávku supersily.

Jogurtový nápoj CHIA, bohatý na vitamíny a minerály, sa postará o to, aby ste sa cítili dlhšie sýti a plní sily. Vybrať si môžete až z troch jedinečných príchutí. Netradičné spojenie jablka, špenátu a banánu, exotický ananás s mangom a pomarančom alebo svieža čierna ríbezľa s čučoriedkou. Svojho favorita si nájde každý.

Chia ako superpotravina obsahuje vysoký podiel prospešných látok, ktoré vám dodajú vitalitu aj počas tých najnáročnejších dní. Zároveň ide o antioxidant, ktorý podporuje detoxikáciu organizmu a podporuje chudnutie bez pocitu hladu. Chia semiačka patrili už v dobách starodávnych civilizácii kvôli schopnosti dodávať energiu k superpotravinám. Dokonca im boli pripisované nadprirodzené sily, od čoho sa, pravdepodobne, odvodil aj ich názov, keďže chia znamená v pôvodnom jazyku SILA.

Chia semiačka je potrebné namočiť do tekutiny aspoň na 15 minút. Vďaka novinke značky RAJO môžete tento zdĺhavý krok vynechať. Jogurtový nápoj CHIA je pripravený k okamžitej konzumácii. Stačí ho len otvoriť a vychutnať si jeho supersilu.

Keď si vychutnávam jogurtový nápoj CHIA od RAJO, robím niečo pre seba a svoje zdravie!

---

Naštartujte svoje ráno s jogurtovým nápojom CHIA a vkročte do nového dňa chutne, zdravo a rýchlo: https://www.rajo.sk/sk/sortiment/jogurtovy-napo...

Traja kamaráti z RAJA

Narodeninové prekvapenie


V prvom momente ako som zistila, že som bola vybraná spomedzi množstva mamičiek na testovanie produktov Rajo Chia som bola prekvapená. V druhom rade ma prepadla malá neistota, či mi budú nápoje chutiť. Semienkam chia som totiž dala už pár šancí, ale nejak extra mi nikdy nechutili. Zakaždým som si vravela, že táto zdravá superpotravina asi nebude môj kamarát. Z toho, že som bola vybraná na testovanie som sa napriek tomu tešila - doteraz som to šťastie nemala.



Balíček s produktami v troch rôznych príchutiach dorazil práve v deň mojich narodenín. Takže okrem iného som dostala darček v podobe zdravých raňajok. 


Tieto produkty som dovtedy nejak v predaji neregistrovala. Takže som bola sama zvedavá, ako budú chutiť. Ako prvá otestovala jogurtový nápoj Rajo Chia moja 4-ročná dcéra. Hneď ako sme ich rozbalili už prosíkala: "Maminka, môžem ochutnať?" Bolo síce popoludnie, ale skúsila a chutil.


Raňajky sú u nás v týždni veľmi hektické a občas sa mi stáva, že prichystám raňajky všetkým členom rodiny a ja si tie svoje ani nestíham zjesť. Tento testovací balíček ma však zachránil párkrát pri takomto ráne. Určite to mnohé poznáte... Sem-tam sa každému stane, že nestíha raňajky. Rajo Chia ma ale zasýtilo.



Zloženie


V dnešnej dobe, keď už mnohí výrobcovia do svojich produktov pridávajú rôzne umelé farbivá, É-čka a podobné veci. V tomto smere sú jogurtové nápoje Rajo Chia celkom v poriadku. Jogurt s príchuťou ovocia a pridanými semienkami šalvie má hustejšiu konzistenciu. Je určený na pitie, čo je naozaj pravda. Zloženie: 84 % jogurt ho robí hustejším, cukor, šťava z čiernych ríbezlí 1,7 %, čučoriedkové pyré 1,5 %, pyré z čiernych ríbezlí 1,4 %, semienka šalvie aztíckej 1 %, modifikovaný škrob, prírodná aróma, farbiace a rastlinné koncentráty z čiernej mrkvy, regulátor kyslosti je kyselina citrónová a citrany sodné. A na záver dávam do pozornosti aj pre tých, čo si dávajú pozor na tuk, ten má zastúpenie vo fľaške 1,6 %.



Príchute


Chuť Rajo Chia čierna ríbezľa, čučoriedka


Mňa osobne táto príchuť až tak neoslovila. Kto má rád príchuť z tmavého bobuľového ovocia určite neoľutuje. Prevláda v ňom chuť čiernej ríbezle s jemným nádychom čučoriedky. Zastúpenie Chia semienok je v príjemnom nerušivom množstve.



Rajo Chia jablko, banán špenát


Toto bola top pre mňa top príchuť zo všetkých. Príjemná a neutrálna chuť banánu a jabĺčka jemne doplnená o špenát spolu dokonale ladí. Kto neobľubuje špenát, nie je sa čoho obávať, jeho chuť je neutrálna, a nie je ho v nápoji takmer vôbec poznať. Identifikujete ho v ňom vďaka jemnému zelenému zafarbeniu. 



Rajo Chia ananás, mango,pomaranč


Tak ako predošlá príchuť aj táto mi prirástla svojou kombináciou k srdcu. Prevláda v nej typická chuť manga a ananásu zjemnená pomarančom. 



Hodnotenie


Ak to mám zhrnúť Rajo Chia ma príjemne prekvapilo. Ideálna konzistencia s lahodnými troma príchuťami zabalená vo fľaške, ktorá padne do ruky je ideálnym začiatkom dňa. Pochutila som si na ňom najmä na raňajky, občas som po tomto nápoji siahla aj na desiatu. Dokonca som ich ponúkla aj svojim kolegom v rámci spoločných raňajok, ktoré si občas robievame. Spätná väzba od nich bola tiež pozitívna.


Niečo o Chia


Chia ako superpotravina v sebe obsahuje veľký podiel Omega3 mastných kyselín, horčík, draslík, železo a navyše aj proteín. Dodá vám energiu na celý deň. Navyše je aj účinným antioxidantom pre podporu detoxikácie organizmu a umožní chudnutie bez pocitu hladu.


Viete o tom, že Chia obsahuje v sebe:


2x viac draslíka ako banány?

8x vac omega 3 ako losos?

15x viac horčíka ako brokolica?

6x viac proteínu ako strukoviny?

3x viac železa ako špenát?

5x viac vápnika ako mlieko?

Aj pre toto všetko môžem tieto nápoje len odporučiť aby ste ich ochutnali, prípadne zaradilo do svojho jedálnička. 



PS: Po tom ako si na týchto nápojoch pochutíte, nezabudnite obal vypláchnuť a vyhodiť do žltého kontajnera určeného na plasty, je totiž recyklovateľný. 


#test_rajo_chia #recenzia

Moja výzva s RAJO CHIA

Tak... ako začať? Priznám sa, že málokedy raňajkujem. A ak raňajkujem je to minimum. Voľakedy to bolo z dôvôdu, že som nemala chuť... No teraz je to z dôvodu, že naozaj niekedy nestíham. 😃 Rajo CHIA bola preto moja výzva. Výzva v tom, že som našla niečo, čo by mohlo urobiť moje raňajky plnohodnotnými, a druhá, že sa naučím mať rada jogurtové výrobky. Nehovorím, že si jogurt nedám, no určite to nie je môj TOP v mojom jedálničku. Proste ho nevyžadujem.



Môj prvý jogurtový nápoj RAJO CHIA:


ANANÁS, MANGO A POMARANČ

Mango milujem. Chuť je výborná (nie kyslá), dominantné tam je v celom podľa mna mango a na konci cítim pomaranč. Zatiaľ nemám s čím porovnávať. Tak píšem len prvé dojmy. Tým, že som o tomto testovaní rozprávala aj známej, som sa ale dozvedela, že v Tescu túto príchuť nenájdete. Pozrela som si dokonca aj online obchod a ani tam nie je. Neviem síce prečo. No urcite by sa to oplatilo napravit. ️



Nasledovala


ČUČORIEDKA A RÍBEZĽA


Čučoriedka a ríbezľa mi prišli na chuť viac jogurtovejšie. Neviem prečo. Asi tým, že také jogurty poznám 😃 Za mňa zatiaľ 1:0 pre mango (ktoré je sviežejšie).



A na koniec 


JABLKO, BANÁN A ŠPENÁT


Dnes som vyskúšala Rajo CHIA inak ako z flašky aj keď na obale je napísané, že slúži na pitie. Podľa mňa určite môže slúžiť aj vo forme, kde si týmto nápojom nahradíme jogurt. Urýchli to čas, semiačka sa nemusia nechávať napučat. Trochu som sa bála chuti špenátu, aj keď v slaných jedlách ho milujem, no ja som ho tam necítila. Ak ste v tomto konzervatívny typ a rozmýšlate, či ísť do tejto príchute tak sa jej určite nemusíte obávať.



A môj záver z tohto testovania? Raňajkovať naozaj nie je zlé. 😃 Naštartovalo mi to deň. Rýchlo a jednoducho. Tento nápoj sa dá využiť v rôznych variáciách (neslúži iba na pitie) a určite som s ním neskončila len pri tomto testovaní. Jediné, čo by ma potešilo, keby sa aj do Tesca doplnila príchuť manga, ktorá ma najviac oslovila. 🙂


Ďakujem, že som sa mohla tohto testovania zúčastniť. 🙂


#test_rajo_chia #recenzia

S RAJO-m v RAJI!

ZAČÍNAME


Keď som sa dozvedela, že ma spoločnosť Rajo vybrala na testovanie ich novinky - RAJO Chia nápojov, veľmi som sa potešila a to hneď z niekoľkých dôvodov:


1. rada skúšam nové veci,
2. rada píšem o nových veciach, ktoré skúšam,
3. rada raňajkujem, desiatujem... ehm, vlastne rada jem,
4. rada raňajkujem zdravo, desiatujem zdravo... ehm, vlastne rada jem zdravo,
5. rada zaraďujem do svojho uponáhľaného života veci, ktoré mi ho uľahčia.




Toto testovanie bolo teda pre mňa ako stvorené. Už nejaký ten čas som mamou a už nejaký ten čas sa snažím dostať naspäť do formy. Zároveň sa vo voľnom čase (ktorého je naozaj málo) venujem písaniu svojho blogu o veciach všedných i nevšedných, ktoré ma v materstve postretnú.


No a jednou z takých nevšedných vecí bolo, keď mi v jedno upršané poobedie zavolal kuriér, že má pre mňa zásielku. Na tom by nebolo nič nevšedné, veď kuriér je po mojom mužovi druhý chlap v poradí , ktorý mi volá najčastejšie. Ale nebudem odbočovať. Do rúk som dostala 3 balíčky Rajo CHIA nápojov, uhádli ste -  v 3 príchutiach:


ANANÁS,MANGO, POMARANČ



RÍBEZĽA, ČUČORIEDKA



JABLKO, BANÁN,ŠPENÁT



A testovanie sa mohlo začať!


Priznám sa, akonáhle som zabuchla dvere, vzala som nožnice a ešte predtým, ako som ich stihla pekne pokope odfotiť, ihneď som jeden musela ochutnať. No dobre, potom druhý aj tretí. K testovaniu som teda od začiatku pristúpila nazoaj zodpovedne.


Testovanie nápojov v 3 príchutiach trvalo približne dva týždne, zapojila som doň aj svojho muža, ochutnávali sme ich samostatne aj v kombinácii s inými potravinami a dali sme im šancu kdekoľvek a kedykoľvek. Ako testovanie RAJO Chia nápojov dopadlo? Chutilo nám? A čo ich zloženie? Odporučila by som ich ostatným? Čítajte ďalej a dozviete sa viac!


PRVÝ POHĽAD


Hovorí sa, že by sme nemali súdiť knihu podľa obalu, v tomto prípade RAJO Chia drink podľa fľaštičky. Tu však ide o výnimku a bude vám to povolené a prepáčené. RAJO nápoje majú naozaj na prvý pohľad príťažlivé, oku-lahodiace fľaštičky, ktoré sú vizuálne odlíšené podľa ich príslušnej píchute:


ANANÁS,MANGO, POMARANČ - žltá, oranžová

JABLKO, BANÁN,ŠPENÁT - zelená

RÍBEZĽA, ČUČORIEDKA - modrá, fialová.


Ak sa teda ponáhľate a nemáte v obchode čas čítať zloženie, farba vám napovie. Navyše vám fľašky výborne padnú do rúk a okrem toho sa z nich aj dobre pije.


CHUŤ


Čo je pri posudzovaní jogurtových nápojov dôležitejšie ako ich chuť? Všetky tri príchute ma prekvapili svojou sviežosťou. Prispelo k tomu ich dostatočné vychladenie v chladničke. Zatiaľ čo príchuť ANANÁS, MANGO, POMARANČ dominovala kyslastou chuťou, nápoj RÍBEZĽA, ČUČORIEDKA bol sladký, no nie príkry. JABLKO, BANÁN, ŠPENÁT asi poteší a prekvapí všetkých odporcov špenátu, ktorý tam takmer necítiť, pretože tu dominuje chuť jablka a banánu. Špenát je ale veľmi dôležitou zeleninou bohatou na železo.


RAJO Chia nápoj možno vypiť na tzv. ,,jedno posedenie". Častokrát sa mi totiž stávalo, že som nejaký jogurotvý nápoj piť začala, no nakoniec som ho nedopila, pretože toho bolo príliš veľa alebo mi tá chuť začala po čase prekážať.


Chuťovo nejde o smoothies alebo džús, ako by ste si mohli myslieť. Mieša sa tu lahodná chuť jogurtu so síce výrazným, ale nevtieravým podtónom jednotlivých druhov ovocia. Nápoj nie je príliš sladký ani kyslý. Chute sú výborne nakombinované a prepojené.



ZLOŽENIE


Priznám sa, že odkedy som sa stala mamou a zaujímam sa o zdravú výživu, čoraz častejšie si čítam zloženie potravín. Inak tomu nebolo ani teraz.




Vo všetkých troch príchutiach tvorí najväčší podiel zloženia jogurtový nápoj, celkovo 84 %. Ostatné zložky sú v prijateľnom zastúpení: napr. banánaové pyré (1,3 %), špenátové pyré (1 %), jablková šťava (1 %) v nápoji JABLKO, BANÁN, ŠPENÁT atď.


Všetky nápoje sú obohatené o tzv. CHIA semienka alebo aj semená šalvie aztéckej (Salvia hispanica) a to v pomere 1 %. CHIA sa za posledné roky stali fenoménom v zdravej výžive a stravovaní. Ide o tzv. superpotravinu. Obsahuje vysoký podiel Omega 3, vápnik, horčík, draslík, železo, proteín, vďaka čomu dodáva energiu počas náročného dňa. Je to aj účinný antioxidant, ktorý podporuje detoxikáciu organizmu a zároveň umožňuje chudnutie bez pocitu hladu.


Ja osobne si zvyknem na raňajky robievať CHIA puding alebo si semiačka večer namočím do obľúbeného smoothie, aby cez noc napučali. Tu som to však robiť nemusela a ušetrila som si tak čas aj energiu.


Jediná nevýhoda tohto nápoja a to, čo by mohlo niektorým spotrebiteľom prekážať, je fakt, že RAJO Chia nápoje obsahujú cukor. Každopádne, toto malé sladké previnenie by mohlo byť výrobcovi a následne aj nám konzumentom odpustené. Život si predsa treba osladiť. A prečo nie v tejto forme?


VYUŽITIE


RAJO Chia nápoje majú skutočne široké využite. Počas dvoch týždňov nám poslúžiil ako rýchle raňajky alebo ako sladká desiata počas kočíkovania. Taktiež si ich obľúbil aj môj manžel ako snack v práci, keď sa kvôli pracovnej vyťaženosti nestíhal poriadne najesť.



Ja som po nich častokrát siahla najmä v čase obeda, keď mi už skvŕkalo v bruchu, no obed sa ešte len varil. Taktiež som si ich zamilovala ako raňajky v miske obohatené o čerstvé ovocie, granolu a oriešky. Fantázii a využitiu sa medze naozaj nekladú!



ZHRNUTIE


RAJO Chia nápoje ma skutočne prekvapili svojou nevtieravou a lahodonou chuťou. Aj napriek pridanému cukru nie sú vôbec presladené a dominuje v nich chuť ovocia. Ich hlavná ingrediencia, CHIA semienka, je príjemným spestrením a zároveň výbornou superpotravinou, ktorá je zdraviu prospešná. Sú sladkou maškrtou, zdravými raňajkami aj prvou pomocou pre hladké brušká.


Už len si vybrať tú správnu príchuť!


Spoločnosti RAJO ďakujem za prejavenú dôveru a možnosť testovať tieto nápoje.


#test_rajo_chia #recenzia

Moje Rajo Chia

Veľmi rada som sa potešila, keď som sa mohla stať súčasťou testovania Rajo Chia produktov. Popravde aj som trošku na to zabudla, že som sa zapojila do súťaže a prekvapila ma správa od koník_testuje 😉



Keď prišiel deň "D" s produktami, tak som bola nedočkavá 😜



Ako prvú príchuť som si vybrala
️ ➡️ čierna ríbezľa, čučoriedka ️⬅️
Najprv som si myslela, že je to jogurtový nápoj, ale po liatí do pohára som zistila, že nejde o nápoj, ale skôr o jogurt, keďže je hustejšej konzistencie. Viac som cítila chuť čučoriedok, potom ríbezle. Kombinácia s chia semienkami bol jogurt výborný. Zajedela som ho so špaldovým rohlíkom, bola to mňamka 😋



Moja druhá ochutnávka️ bola v kombinácii s bábovkou a z RAJO CHIA som si vybrala s príchuťou ➡️ ananás🍍, mango, pomaranč️🍊

Viac preniká príchuť manga, potom pomaranč a nakoniec ananás. Trošku som sa bála tejto príchute, lebo ananás nemám rada, ale jeho najmenej cítiť.


Nakoniec som si nechala príchuť ➡️ špenát, banán, jablko ⬅️

Špenát skoro vôbec necítiť, najviac cítim banán a chia semienka, ktoré oživia nápoj.



Zo všetkých príchutí Rajo Chia mi najviac sedela čučoriedka, čierna ríbezľa.

Túto príchuť som použila aj do "jednoduchej" bábovky, vďaka ktorej chuť bábovky zvýraznila.




A čo na záver?

Určite produkty odporúčam. Sú skvelým riešením na raňajky, desiatu či olovrant. Sú super aj v kombinácii s pečivom, cereáliami alebo len tak si dať samotné.

Chia semienka sú ľahko stráviteľné a zdravé, hlavne pre diabetikov.

Už som ich dlhšie chcela vyskúšať a teraz som mala príležitosť.

Som rada, že som sa mohla zúčastniť testovania, a určite neostanem iba pri testovaní. Chutili nie len mne, ale aj rodinke 😉


#recenzia #test_rajo_chia

Testovanie Rajo chia jogurtové nápoje

Vďaka spoločnosti Rajo som mala možnosť otestovať s svojimi drobcami a manželom jogurtové nápoje Rajo Chia. Jednalo sa o kombináciu všetkých troch príchutí: ananás-mango-pomaranč, jablko-banán-špenát a čučoriedka-ríbezľa. Celkovo sme z každej príchute testovali po 6 ks.



Spoločným znakom týchto jogurtových nápojov je "superpotravina" chia - šalvia hispánska s priemerným podielom cca. 1 %z celkovej objemovej zložky nápoja. Chia predstavovala už v minulosti jednu zo základných zložiek stravy Aztékov. Chia bola Aztékmi preferovaná ako zdroj energie a vytrvalosti s údajnou schopnosťou zasýtenia až na 24 hod. V jej zložení prevládajú omega-3 tuky nad omega-6, veľké množstvo vlákniny, minerálov a stopových prvkov. V tomto kontexte je chia výborným zdrojom energie, ktorá sa uvoľňuje postupne, pomáha zabraňovať odvápneniu kosti a rastu svalovej hmoty. Chia vzhľadom na antioxidanty spomaľuje starnutie, obsah vlákniny napomáha dobrému tráveniu, omega-3 podporuje zdravé srdiečko, a vápnik a fosfor zase zdravie zubov - v skratke superpotravina!


Odporúčaný spôsob konzumácie chia je po jej napučaní vo vodnom roztoku, kde zväčší svoj objem a vytvorí jemný gél, aj z tohoto dôvodu je jej zakomponovanie do jogurtu priam ideálne.


Poďme k celkovému dojmu z nápojov a účinkov - čo sa týka chutí je u všetkých troch príchutí veľmi jemná bez nadbytku cukru, pri príchutí jablko-banán-špenát doznievala po konzumácii na jazyku kyslejšia zložka, ale nekazilo to celkovú vyváženosť chutí. Čo sa týka účinku - pri konzumácii ráno dokonale zahnal nápoj pocit hladu až do obeda, možno so subjektívnym, ale z môjho pohľadu prítomným pocitom energie a aktivity. Pocit pravej ovocnej chutí bol asi najsilnejší pri kombinácii čučoriedka-ríbezľa. Nápoj je pred konzumáciou vhodné pretrepať.


Celkové chuťové vlastnosti nápoja viac vyzneli, keď bol chvíľu vybratý mimo chladničky, došlo k vyrovnávaniu teplôt a nekonzumoval sa úplne studený.


Nápoj testoval aj manžel s našimi deťmi (4 a 2 roky). Ich celkové dojmy boli tiež veľmi poztívne, preto sa u nás nápoje dlho v chladničke neohriali.



Ďakujem spoločnosti RAJO za možnosť otestovať jogurtový nápoj Chia. Môžem ho za seba len a len odporučiť.


#test_rajo_chia #recenzia

Chute z RAJA, nielen na jar 😊

Vďaka spoločnosti RAJO a.s. a Modrému koníkovi som mala možnosť testovať jogurtové nápoje Rajo CHIA. 👏 👏😊😊

Koncom apríla 2019 som sa zapojila do súťaže, kde sme mali napísať ako vyzerajú naše raňajky, či sú kráľovské alebo raňajkujeme skôr za behu. Môj komentár bola takýto:

Pomaly som na testovanie pozabudla, pripomenula mi to až správa z 9.5.2019, že som bola vybratá. Keďže som mala zopár dní, kým zásielka s jogurtovými nápojmi dorazí ku mne domov, na stránkach www.rajo.sk som si zatiaľ prečítala články o chia semienkach a jogurtových nápojoch RAJO chia, aby som pripravená a infomovaná mohla začať testovať. Aby ste aj vy boli dobre informovaní, tu sú články, ktoré som si prečítala:

https://www.rajo.sk/sk/sortiment/jogurtovy-napo...

https://www.rajo.sk/sk/aktuality/5-veci-ktore-s...

https://www.rajo.sk/sk/aktuality/5-superpotravi...

Dovtedy som o chia semienkach len počula, vedela som, že existujú, ale netušila som ako sa pripravujú, kedy, koľko a ako ich konzumovať. Čiže všetky informácie v článkoch boli pre mňa úplne nové.

Dozvedela som sa napr. toto:

➡ CHIA sú semená Šalvie aztéckej (Salvia hispanica), ktorá pochádza z horských oblastí Strednej Ameriky a boli základom výživy Aztékov a Mayov,

➡ slovo „chia“ znamená v pôvodnom jazyku „sila“,

➡ ich maximálna denná dávka je najviac 15g,

➡ CHIA ako superpotravina obsahuje:

✅ 2x viac draslíka než banány 🍌

✅ 8x viac omega 3 než losos 🐟

✅ 15x viac horčíka než brokolica 🌱

✅ 6x viac proteínu než strukoviny 🌿

✅ 3x viac železa než špenát 🍃

✅ 5x viac vápnika než mlieko 🍶

Tieto informácie ma potešili, že budem testovať niečo veľmi zdravé ☺.

Potom prišiel deň - poobedie, kedy mi bola zásielka s jogurtovými nápojmi Rajo CHIA doručená ✉.

Nevedela som vopred koľko kusov jogurtového nápoja mi príde. Vedela som, že testovanie bude trvať 2 týždne a ochutnávať budeme všetky 3 príchute Rajo CHIA. Na moje prekvapenie prišlo až 18 ks – z každej príchute jogurtového nápoja bolo 6 kusov. Po ich obdržaní som si prečítala celé etikety, všetky balenia sa zahrali na modelky ☺, lebo som si ich pofotila a potom jednotlivé kusy nastúpené a zoradené ako vojaci ☺ putovali do chladničky, keďže sa majú skladovať pri teplote od 2 do 8 stupňov Celzia.

Z článkov som bola poučená, že je najlepšie chia semienka zaradiť do jedálnička v doobedňajších hodinách, lebo pri neskoršej konzumácii môžu spôsobiť nespavosť, tak som si ich ochutnávanie nechala na ďalší deň ráno 🌞🌞🌞.

Nastal môj prvý deň testovania. Ako som už spomenula, testovali sme 3 rôzne príchute. Ja osobne som si ich zoradila podľa toho, že ktoré mi pravdepodobne bude chutiť najmenej, to ochutnám ako prvé ☺. Vybrala som si ako prvú príchuť jablko 🍏, banán 🍌, špenát 🍃. Práve kvôli špenátu som si myslela, že toto mi asi chutiť nebude. Špenát mám síce rada, ale čo vie robiť v jogurtovom nápoje? Na moje veľké prekvapenie a aj potešenie, špenát vôbec nebolo cítiť. Hlavne som cítila chuť jablka a banánu. nápoj chutil sladko, pripomínal mi detskú výživu – to robila tá chuť jablka a banánu. Mňam ☺. A ešte som očakávala jednu vec. Bola to pre mňa novinka, dovtedy som jedla len jogurty alebo pila mlieko, ale jogurtový nápoj som nikdy nemala, tak som netušila, čo to urobí s mojím trávením. Našťastie aj toto dopadlo dobre a môj žalúdok prijal niečo nové úplne v pohode, mohla som sa tešiť na ďalší deň testovania druhej príchute ☺.

V druhý deň testovania som si zvolila príchuť ananás 🍍, mango, pomaranč 🍊. Túto príchuť som na začiatku zaradila medzi neutrálnu, preto bola ako druhá. Tento nápoj bol pre mňa oproti prvému kyselkavejší, ale to vôbec nevadilo, je to osviežujúce. Prevláda chuť manga. Aj s týmto nápojom som bola veľmi spokojná ☺.

Na tretí deň som ochutnávala jogurtový nápoj s príchuťou čierna ríbezľa, čučoriedka. Posledný preto, lebo moje najobľúbenejšie jogurty sú čučoriedkové ☺, išla som teda v hesle: „To najlepšie na koniec". Chutil sladko, viac som cítila čučoriedky ako čiernu ríbezľu. Bolo to pre mňa ako klasický čučoriedkový jogurt, takže vyhovoval mi aj tento jogurtový nápoj.

V ďalšie dni som pokračovala v testovaní jogurtových nápojov Rajo CHIA. Boli pre mňa raňajkami, či už s celozrnnými sušienkami 🍪, pečivom 🍞, vianočkou, s müsli alebo len tak samotné. Celkovo mi chutili všetky 3 príchute. Rozmýšľala som aj nad tým, ktorú príchuť by som vybrala ako najlepšiu 🔝, ale nemám vybraté poradie, pretože každá je iná a každému vyhovujú iné chute. Možno by som ich usporiadala v poradí, v akom som ich testovala. No aj tak som stále najviac zaťažená na čučoriedkovú príchuť ☺, pre mňa je teda 🔝.

Počas testovania som zažila aj zaujímavé a úsmevné chvíle ☺. Vymyslela som básničku, dňa 21.5.2019 práve prebiehal počas môjho testovania Medzinárodný deň mlieka 🐄🍶🍼 – aká milá symbolika. Dokonca som si všimla, že doma, na našich obľúbených šálkach je podobné ovocie, aké je aj na jogurtových nápojoch ☺. Toto všetko som priebežne zverejňovala na svojom profile.

Aká je cena týchto jogurtových nápojov? Pozerala som vo viacerých obchodoch, momentálne sa ceny pohybujú od 1,19 € po 1,39 €, ak prebieha akcia, môžete si ho kúpiť už od 0,99 €. Jedno balenie má 330g a nezabudnite ho pred použitím pretrepať ☺.

Som rada, že som mohla otestovať jogurtové nápoje Rajo CHIA. Objavila som niečo nové, chutné, voňavé a hlavne zdravé. Predtým by ma nikdy nenapadlo kúpiť si ich v obchode. Teraz, keď na ne dostanem chuť, určite si ich kúpim. Nielen pre ich dobrú chuť, ale aj pre praktickú stránku. Nemusíte ráno namáčať chia semiačka na 15 minút do tekutiny, ale máte hneď pripravený jogurtový nápoj ku konzumácii. Odporúčam ho aj ostatným. 👍👍😊😊

#test_rajo_chia #recenzia