Na testovanie s Podravkou sme gazdinkám a kuchárkam poslali celý rad Natur výrobkov, v ktorom sa nachádzali:
Natur ochucovadlo v baleniach: 150 g vrecku a 300 g dóze,
Natur bujóny (slepačí, zeleninový, hovädzí)
Natur koreniace zmesi (9 druhov – na ryby, na šalát, na zlaté kurča, na pečené zemiaky, na paradajky a mozzarellu, na kebab a gyros, grill classic, grill pikant, na grilovanú zeleninu)
Podravka Natur je výsledkom rastúceho trendu v oblasti zdravého životného štýlu. Úspech spočíva vo veľmi veľkom objeme zeleniny: na jedno 150 g balenie ochucovadla Natur bolo použitých 480 g prvotriedne čerstvej zeleniny. Navyše obsahuje iba morskú soľ, vybrané koreniny a nič viac.
Ochucovadlo Natur neobsahuje pridaný glutaman sodný, ale ani žiadne iné zvýrazňovače chuti, umelé farbivá či arómy. Vynikajúcou kombináciou zeleniny a korenín vám poskytne skvelú plnú chuť! Je prirodzené, že ju budete milovať!
A milovali ju aj všetky mamičky, ktoré s jej pomocou mohli popustiť uzdu svojej fantázii, a tak pripraviť pre svojich blízkych tie najlepšie jedlá a dobroty.
Viac sa o Podravke Natur dozviete na: https://www.lenvarspodravkou.sk/sk/
Ahojte, znova som mala možnosť testovať produkty, tentokrát koreniny, ochucovadlá a bujóny od Podravky.
Veľmi rada varím a pečiem, a tak ma potešilo, že troška z mojej kuchyne môžem odprezentovať aj na MK. Snažila som sa vyberať recepty, ktoré by mohli zaujať a sú aj trocha nevšedné. Varím z lásky pre moje lásky 🙂
S Podravkou som sa vo svojej kuchyni nestretla až tak často, čo som napísala aj pri prihlasovaní na testovanie. Aj som sa trocha obávala reakcií používateliek, pretože ,,vegeta sa v kuchyni už nenosí", veľa mamičiek fičí na minimum soli a nehovorím o nejakých ochucovadlách (čo určite nezatracujem).
Koreniny Podravka naozaj krásne voňajú, hlavne pri pečení. Prevoňali celý byt a určite ich budem vo svojej kuchyni používať a vyhľadávať v obchodoch. Každá jedna korenina, ktorú som vyskúšala, obsahovala morskú soľ. Takže s dochutením jedla vo finálnej verzii už opatrne. Musím vypichnúť korenie na mozzarellu a paradajky. Veľmi príjemne ochutilo toto ľahké jedlo a pre mňa to bola nová chuť, pretože som si mozzarellu ochucovala vždy iba soľou. Korenie na grilovanú zeleninu som použila v jedle ratatouille. Pri pečení nám voňal celý byt a tiekli nám slinky :D Korenie na kebab a gyros som použila asi 5x. Manželovi veľmi chutí mäsko s týmto korením a nevie sa ho dojesť. Mäsko ma aj krásnu farbu. Korenie pikant je pre nás to práve orechové. Príjemná palivá chuť v jedle, to my máme radi. Tieto, ale aj ostatné koreniny, si našli miesto v mojej kuchyni a teším sa na ďalšie využitie.
Ako som už písala, bujóny a ochucovadlá by ste v mojej kuchyni pred testovaním nenašli, a veľké negatíva v chuti jedla som taktiež nenašla. Ale myslím si, že netreba zvyrazňovať napríklad chuť pravej domácej polievky zo slepačích kostí a zeleniny, bujónom. Keď ale potrebujete narýchlo niečo zaliať vývarom, je toto správna voľba.
Produkty neobsahujú pridaný glutaman sodný, ani žiadne pridané farbivá, arómy a konzervačné látky. Ochucovadlo vďačí za svoju plnú chuť len skvelej kombinácii zeleniny a korenín. Bujóny okrem iného obsahujú aj olivový olej. Takže tí, ktorí ste to vyradili zo svojho jedálnička len kvôli glutamanu, farbivám a podobne, ho znova môžete zaradiť.
A pár mojich receptov na záver:
Pulled pork a coleslaw šalát
Recepty som si trocha prispôsobila. Bravčové pliecko som okorenila korením classic Podravka a cesnakom, poliala olejom, zabalila do alobalu a piekla 2 hodiny pri 150°C. Potom som ho vybrala, natrela kečupom a horčicou, a dala znova piecť, no už bez alobalu, asi na 3 hodiny. V niektorých receptoch je ešte dlhšie. Potom som mäso s dvomi vidličkami trhala na malé kúsky.
Coleslaw: kapustu, cibuľu a mrkvu som pokrájala, posolila a pridala tatársku omáčku.
Krevetova-smotanové rizoto
Na masle opečieme cibuľku s cesnakom, pridáme nakrájanú cuketu a zalejeme smotanou. Uvarenú ryžu pridáme do omáčky. Na masle chvíľku opečieme krevety a okoreníme korením na ryby Podravka.
Ratatouille
Základ je paradajkový pretlak s množstvom cibule a cesnaku okorenené korením grilovaná zelenina Podravka. Na vrch striedame cuketu, paradajku, baklažán a papriku (ja baklažán nemám rada), znova posypeme korením. Vôňa je po celom byte.
Wrap s lososom
Wrap som natrela s omáčkou z tatárskej a kečupu, poukladala šalát, ktorý som okorenila korením na šalát Podravka, pridala údeného lososa s reďkovkou a zrolovola.
Keď príde návšteva
Kysnuté cesto obalíme slaninkou, potrieme vajíčkom a okoreníme korením pikant Podravka. Do stredu dáme plesňový syr, ktorý pokvapkáme olivovým olejom a cesnakom. Pečieme asi 20 minút pri 200°C.
Gyros šalát
Na oleji opražíme kuracie kúsky, ktoré okoreníme gyros korením Podravka. Do misy ukladáme za radom mäso, cibuľu, tatarku, kečup, kukuricu a šalát. Dúfam, že bude hosťom chutiť.
Snack na večer
Krabie tyčinky okoreníme pikant korením Podravka a dáme na 10 minút do rúry. A môžeme mlsať pri telke.
Domáce gnocchi so špenátovo-smotanovou omáčkou
Gnocchi: Varené zemiaky popučíme, pridáme vajíčko, polohrubú múku, soľ, vypracujeme cesto a uvaríme.
Omáčka: Na masle opražíme cibuľku a cesnak, pridáme na kocky pokrájané kuracie mäso, okoreníme korením zlaté kurča Podravka, ďalej pridáme čerstvý špenát so smotanou, povaríme a hotovo.
Cestoviny á la svokra
Veľmi dobrý a ľahký recept, ktorý ma naučila svorka: Na masielku opečieme kúsky šunky, pridáme paradajkový pretlak, slepačí bujón a šľahačku. Necháme zovrieť. Nakoniec posypeme oreganom a mame hotovo.
Paradajková so syrom
Recept od mojej babičky: Na masielku opražíme múku, pridáme pretlak a zalejeme zeleninovým vývarom. Pridáme cibuľu, cesnak a bobkový list. Povaríme a dochutíme soľou a cukrom.
Ďakujem za prečítanie.
S pozdravom Lenka
Ahojte, znova som mala možnosť testovať produkty, tentokrát koreniny, ochucovadlá a bujóny od Podravky.
Veľmi rada varím a pečiem, a tak ma potešilo, že troška z mojej kuchyne môžem odprezentovať aj na MK. Snažila som sa vyberať recepty, ktoré by mohli zaujať a sú aj trocha nevšedné. Varím z lásky pre moje lásky 🙂
S Podravkou som sa vo svojej kuchyni nestretla až tak často, čo som napísala aj pri prihlasovaní na testovanie. Aj som sa trocha obávala reakcií používateliek, pretože ,,vegeta sa v kuchyni už nenosí", veľa mamičiek fičí na minimum soli a nehovorím o nejakých ochucovadlách (čo určite nezatracujem).
Koreniny Podravka naozaj krásne voňajú, hlavne pri pečení. Prevoňali celý byt a určite ich budem vo svojej kuchyni používať a vyhľadávať v obchodoch. Každá jedna korenina, ktorú som vyskúšala, obsahovala morskú soľ. Takže s dochutením jedla vo finálnej verzii už opatrne. Musím vypichnúť korenie na mozzarellu a paradajky. Veľmi príjemne ochutilo toto ľahké jedlo a pre mňa to bola nová chuť, pretože som si mozzarellu ochucovala vždy iba soľou. Korenie na grilovanú zeleninu som použila v jedle ratatouille. Pri pečení nám voňal celý byt a tiekli nám slinky :D Korenie na kebab a gyros som použila asi 5x. Manželovi veľmi chutí mäsko s týmto korením a nevie sa ho dojesť. Mäsko ma aj krásnu farbu. Korenie pikant je pre nás to práve orechové. Príjemná palivá chuť v jedle, to my máme radi. Tieto, ale aj ostatné koreniny, si našli miesto v mojej kuchyni a teším sa na ďalšie využitie.
Ako som už písala, bujóny a ochucovadlá by ste v mojej kuchyni pred testovaním nenašli, a veľké negatíva v chuti jedla som taktiež nenašla. Ale myslím si, že netreba zvyrazňovať napríklad chuť pravej domácej polievky zo slepačích kostí a zeleniny, bujónom. Keď ale potrebujete narýchlo niečo zaliať vývarom, je toto správna voľba.
Produkty neobsahujú pridaný glutaman sodný, ani žiadne pridané farbivá, arómy a konzervačné látky. Ochucovadlo vďačí za svoju plnú chuť len skvelej kombinácii zeleniny a korenín. Bujóny okrem iného obsahujú aj olivový olej. Takže tí, ktorí ste to vyradili zo svojho jedálnička len kvôli glutamanu, farbivám a podobne, ho znova môžete zaradiť.
A pár mojich receptov na záver:
Pulled pork a coleslaw šalát
Recepty som si trocha prispôsobila. Bravčové pliecko som okorenila korením classic Podravka a cesnakom, poliala olejom, zabalila do alobalu a piekla 2 hodiny pri 150°C. Potom som ho vybrala, natrela kečupom a horčicou, a dala znova piecť, no už bez alobalu, asi na 3 hodiny. V niektorých receptoch je ešte dlhšie. Potom som mäso s dvomi vidličkami trhala na malé kúsky.
Coleslaw: kapustu, cibuľu a mrkvu som pokrájala, posolila a pridala tatársku omáčku.
Krevetova-smotanové rizoto
Na masle opečieme cibuľku s cesnakom, pridáme nakrájanú cuketu a zalejeme smotanou. Uvarenú ryžu pridáme do omáčky. Na masle chvíľku opečieme krevety a okoreníme korením na ryby Podravka.
Ratatouille
Základ je paradajkový pretlak s množstvom cibule a cesnaku okorenené korením grilovaná zelenina Podravka. Na vrch striedame cuketu, paradajku, baklažán a papriku (ja baklažán nemám rada), znova posypeme korením. Vôňa je po celom byte.
Wrap s lososom
Wrap som natrela s omáčkou z tatárskej a kečupu, poukladala šalát, ktorý som okorenila korením na šalát Podravka, pridala údeného lososa s reďkovkou a zrolovola.
Keď príde návšteva
Kysnuté cesto obalíme slaninkou, potrieme vajíčkom a okoreníme korením pikant Podravka. Do stredu dáme plesňový syr, ktorý pokvapkáme olivovým olejom a cesnakom. Pečieme asi 20 minút pri 200°C.
Gyros šalát
Na oleji opražíme kuracie kúsky, ktoré okoreníme gyros korením Podravka. Do misy ukladáme za radom mäso, cibuľu, tatarku, kečup, kukuricu a šalát. Dúfam, že bude hosťom chutiť.
Snack na večer
Krabie tyčinky okoreníme pikant korením Podravka a dáme na 10 minút do rúry. A môžeme mlsať pri telke.
Domáce gnocchi so špenátovo-smotanovou omáčkou
Gnocchi: Varené zemiaky popučíme, pridáme vajíčko, polohrubú múku, soľ, vypracujeme cesto a uvaríme.
Omáčka: Na masle opražíme cibuľku a cesnak, pridáme na kocky pokrájané kuracie mäso, okoreníme korením zlaté kurča Podravka, ďalej pridáme čerstvý špenát so smotanou, povaríme a hotovo.
Cestoviny á la svokra
Veľmi dobrý a ľahký recept, ktorý ma naučila svorka: Na masielku opečieme kúsky šunky, pridáme paradajkový pretlak, slepačí bujón a šľahačku. Necháme zovrieť. Nakoniec posypeme oreganom a mame hotovo.
Paradajková so syrom
Recept od mojej babičky: Na masielku opražíme múku, pridáme pretlak a zalejeme zeleninovým vývarom. Pridáme cibuľu, cesnak a bobkový list. Povaríme a dochutíme soľou a cukrom.
Ďakujem za prečítanie.
S pozdravom Lenka
Na začiatok musím pripomenúť a povedať, že som neverila tomu, že výhrám testovanie od MK, začo by som sa chcela poďakovať. Veľmi som sa potešila, keď som si prečítala správu. Pretože odkedy som na materskej, často varievam JA! Po otvorení balíka som si preskúmala koreniny. V tom momente mi napadli rôzne recepty, ktoré by som uvarila.
Doteraz sa v našej domácnosti použivala iba vegeta od Podravky, žiadnu inú sme neskúšali, keďže sme spokojní. Vegeta Podravka Natur ma zaujala po otvorení jemnou vôňou zeleniny a korenín, ktoré sa v nej nachádzajú. Je chuťou jemnejšia ako obyčajná. Obsahuje viac zeleniny a veľké plus je, že obsahuje morskú soľ, čomu som sa potešila, pretože menej solím najmä kvôli mojej 2-ročnej dcérke. Vegetu pridávam do jedál len minimum, no vždy obohatí hociktoré jedlo, či už polievky, mäso, zeleninu, šaláty. Z bujónov najviac využívam ZELENINOVÝ, keďže niekedy robím rýchlovky a nemám čas si každý deň variť chutnú polievku z čerstvej zeleniny. Vývar z bujónu je jemnejší, cítiť vôňu zeleniny a byliniek. Do poličky s koreninami určite zaradím tento bujón s radosťou.
Koreniny od Podravky Natur krásne voňajú a pri príprave jedál rozvoniavajú v celom dome. Vynikajúca korenina je na zemiaky, či už pečené, varené, vyprážané. Výborné sú varené zemiaky na masti spojené touto zmesou. Krásne rozvoniavali a chuťovo boli tiež jemnešie. Možno by som pridala ešte trošku celej rasce, keďže mletej rasce je tam asi málinko.
Koreniny grill PIKANT, grill CLASSIC, KEBAB A GYROS len tak na minútky, na rýchly zeleninový šalát, cestoviny a rôzne iné recepty. Vyníkajúca chuť kombinovaná s olivovým olejom. U nás doma recepty s týmito koreninami MILUJÚ. Taktiež koreniny na KURIATKO, GRILOVANÁ ZELENINU a RYBY obohatia jedlá nielen chuťou, ale aj vôňou. V našej kuchyni ich určite budeme používať.
Nová skúsenosť bola s koreniacou zmesou na ŠALÁT a MOZZARELLU, keďže som doteraz pridávala len soľ a korenie. Šalátu koreniaca zmes iba prospela, mozzarella mala lepšiu chuť. Vždy mi tam niečo chýbalo a nie vždy mám čerstvú bazalku.
Ako sa hovorí - Láska ide cez žalúdok. U nás to platí. Moja rodina miluje všetko, čo navarím. A ja milujem moju rodinu preto, lebo vždy zjedia aj nepoznané. Aj keď googlim nové recepty, nebránia sa.
Čo môžem vytknúť a trošku ma to zarazilo, je "extrakt z kvasníc". Čo to vlastne je, keď sa píše bez glutamanu? Trošku som si o tom viac prečítala. Je to vlastne iné meno pre zmes glutamanu sodného a pár ďalších látok. Nezazlievam to a ani nekritizujem, keďže sme s tým varili aj doteraz. Tak isto aj palmový tuk. Mohlo by sa to nahradiť aj niečim iným.
Nakoniec pridávam zopár mojich-našich receptov:
Cesnaková polievka
Na masle speníme pretlačenú celú hlávku cesnaku, poprášime hladkou múkou a zalejeme zeleninovým vývarom. Pridáme na kocky nakrájané zemiaky a varíme. Na záver pridáme petržlenovú vňať a rozmixujeme. Podávame s opečeným chlebíkom na olivovom oleji a pretlačenom cesnaku.
Mamkine špagety
Na oleji orestujeme cibuľu, pridáme mleté mäso, pridáme koreniny, koreniacu zmes Pikant, poprášime mletou červenou paprikou a zalejeme paradajkovým pretlakom a čerstvými paradajkami, vynikajúce sú cherry. Necháme dusiť, nakoniec dochutíme a podávame so špagetami a posypané syrom. Ja si pridávam aj olivy.
Jogurtové cestoviny s kuracím mäsom
Na olivovom oleji opečieme kuracie rezne v celosti, okoreníme z každej strany koreniacou zmesou grill classic, do výpeku pridáme maslo a opečieme pretlačený cesnak. Posypeme hladkou múkou, zalejeme mliekom, poriadne rozmiešame, prisypeme postrúhaný syr, primiešame biely jogurt, nakoniec cestoviny, kuracie mäso a petržlenovú vňať.
Zeleninový šalát s kuracím mäsom
Zmiešame si olivový olej, koreniacu zmes pikant alebo classic, citrónovú šťavu a kuracie mäso na pár hodín naložíme. Medzi tým si pripravíme zeleninu: ľadový šalát, rukolu, papriku, paradajky, cherry paradajky, uhorku, olivy a jabĺčko. Všetko zmiešame, pridáme zmes korenia na šalát, nakoniec balkánsky syr, opečené kuracie mäso, cesnak, olivový olej, citrónovú šťavu a podávame s čerstvou bagetou.
Krumpli paprikáš
Na oleji speníme cibuľu, pridáme na kocky nakrájané zemiaky, poprášime ml. červenou paprikou a zalejeme vodou. Dochutíme vegetou, rascou a nakoniec pridáme na kolieska nakrájanú klobásu. Všetko spolu uvaríme, nakoniec zahustíme zemiakovým škrobom a pridáme cesnak.
Bravčové na spôsob roštenky
Cibuľu si speníme na oleji, na panvici opečieme bravčové karé, ktoré sme si naklepali, osolili, okorenili a potreli horčicou. Pečené mäso pridáme do cibuľového základu, podlejeme vývarom, pridáme na kocky nakrájané zavárané uhorky a dusíme. Uvarené mäso vyberieme, šťavu rozmixujeme, zahustíme zemiakovým škrobom, poprípade dochutíme.
Cestoviny à la svokra
Opečieme cibuľku, pridáme mäsitú slaninu, zalejeme zeleninovým vývarom a necháme prevrieť. Zmiešame si kyslú smotanu s hladkou múkou, pridáme do zmesi, dochutíme rascou a majoránkou. Primiešame cestoviny a podávame.
Po prečítaní správy z Modrého koníka som zostala v miernom šoku.
Ja, strašná kuchárka, som bola vybratá na testovanie Podravky 🙂
Keď som to oznámila mužovi, zľakol sa a povedal mi, aby som to radšej odmietla.
Tak sa poďte pozrieť, ako som toto testovanie poňala ja - trochu horšia kuchárka 🙂
Čo som vlastne testovala?
Ochucovadlá sľubujú všetko "bezglutamanové", teda bez tzv. strašiaka ľudí.
A čo ZLOŽENIE?
Naozaj sa ani v jednom z prípravkov nenachádza glutaman.
Avšak, v prípravkoch sa nachádzajú iné alergény, napr.: lepok, mlieko, vajcia a zeler.
Čo ma však prekvapilo, boli kúsky zeleniny, či morská soľ alebo aj vláknina 🙂
- Natur ochucovadlo (v ponímaní "vegeta")
Toto ochucovadlo som dávala teoreticky všade. Zvyknem ho kupovať pomerne často.
Ako píšu na obale, netreba soliť, stačí ochucovadlo. Toho som sa držala vždy.
Jedlo dostalo po ochucovadle krásnu farbu a aj vôňu. U mňa v kuchyni nevyhnutná pomôcka, ktorá obsahuje: morksú soľ, sušenú zeleninu (mrkvu, paštrnák, cibuľu, zemiak, paradajku, pór, papriku, zeler, petrlžlenovú vňať, ligurček, čierne korenie, kurkumu, kôpor, cesnak).
- Natur bujóny (zeleninový, slepačí, hovädzí)
Bujóny poznám tiež dôverne, patria neodmysliteľne k mojej kuchyni. Milujeme polievky a mäso na šťave, takže ich často a rada používam.
Počas testovania som minula celú krabičku zeleninového bujónu a väčšiu polovicu slepačieho, z hovädzieho iba jednu kocku. Zrejme netreba spomínať, kam všade som ich dala 🙂
Všetky bujóny obsahujú olivový olej a jedlú morskú soľ, takže kvitujem nápad vynálezcu tohto výrobku.
- Natur koreniace zmesi (9 druhov)
Na tieto ochucovadlá som bola zvedavá najviac. Samozrejme, všetko prírodné zložky, bez pridaných farbív a aróm, s morskou soľou a bez glutamanu sodného. Avšak, miestami som mala pocit, že sú aromatizované až priveľmi.
Tak poďme pekne po poradí:
Ochucovadlo na paradajky a mozzarellu:
Vôňa po bazalke nebola veľmi prenikavá, ale zasa moja rodina nebola ani zvyknutá, keďže toto ochucovadlo sme mali doma prvýkrát. Deťom chutilo, mozzarella dostala trochu iný "šmak". Skôr by som ho vedela používať v lete, keď je už všetká zelenina monotónna.
Ochucovadlo na zlaté kurča:
Mňam! Krásna farba, chrumkavá kožička. Toto sa mne najviac páčilo.
Doposiaľ som nepoužívala ani toto ochucovadlo, ale už budem 🙂
Ochucovadlo na zemiaky:
Toto ochucovadlo som mala taktiež prvýkrát doma. Najskôr som ho dala na hranolky, veď tie milujeme. Hranolky boli chrumkavé a mňamkózne. Neskôr som si ešte jedno dokúpila a dala som ho na klasické zemiaky. Tie však zostali dosť tvrdé, takže som bola mierne rozčarovaná. Chuť iná, bolo to pre nás niečo nové, ale táto chuť mi často nechýba.
Ochucovadlo na ryby:
Opäť nová chuť v kuchyni. Nová vôňa, výsledok úplne skvelý. Toto bol moment, kedy v mojej domácnosti jedla celá rodina rybu. K tomuto ochucovadlu sa určite budem vracať.
Ochucovadlo na kebab a gyros:
Túto vôňu poznám dôverne, keďže milujem kebab. Avšak, pri varení som to nechcela prehnať, tak som trochu skromnejšie ochutila nakrájané kúsky kuracinky.
Nádherne mi prevoňalo dom. Jedlo bolo skvelé, celá rodinka sme si super pochutnali.
O pár dní chcel manžel vyskúšať zbytok tohto ochucovadla, mal oveľa viac mäsa a menej ochucovadla. Takže ho dal do mäsa celé. Ale to už nebola aróma, skôr "kebab haus". Aj kuracina bola priveľmi aromatická. Toto ochucovadlo je veľmi silné a naozaj mi miestami viac prekážalo, ako chutilo.
Ochucovadlo na šalát:
Tiež som ho vnímala dosť aromaticky. Na obale je síce písané na 1,5kg zeleniny, ale ja ho miniem tak na 3kg zeleniny. Opäť by som ho zaradila skôr na leto, keď mám už klasickej zeleniny po krk.
Ochucovadlo na zeleninu-grill:
Keďže je na vonkajšiu klasiku, vonkajšie grilovanie, zima, tak tieto všetky 3 grill produkty som skúšala vnútri, resp. na panvici a v rúre na grilovacom programe.
Zeleninku som si ochutila a dala na panvicu. Toto ochucovadlo je tiež priveľmi aromatické, na obale píšu na 1kg zeleniny, čo ja využiem na 3kg zeleniny.
Ochucovadlo natur classic grill:
Niečo "pre mňa", čiže za mňa-áno. Ako som spomínala, grilovala som kura v rúre. Síce zvrchu mi chytilo trochu tmavšiu farbu, ale nesklamalo, vedela by so si ho predstaviť na hociakom mäse. Určite ho ešte niekedy kúpim, ale skôr v lete, nech má letná grilovačka trochu toho správneho šmrncu.
Ochucovadlo natur pikant grill:
Sľubuje štipľavé mňamky, takže niečo pre môjho manžela. Miluje všade a všetko pikantné. Stroho okomentoval, že je to "slabota". Skúšala som ho aj ja, cítila som mierny nádych pikantnosti, ale žiadny extrém to nebol. K tomuto ochucovadlu sa ešte rada vrátim.
A čo moje sľúbené foto s receptami?
Niektoré nevyzerajú vôbec esteticky, takže sa aj trochu hanbím. Niektoré vyzerajú celkom obstojne, ale na každom chýba tzv. "vyčančanie". Ale pochopte, že všetci sme boli hladní a nebolo kedy čančať 🙂 Niektoré som si ani nestihla odfotiť, len sa po nich zaprášilo. Konkrétne recepty ani nemám, nakoľko všetko som dochucovala "od oka", tak aspoň pár foto pridávam. Sú to väčšinou inšpirácie, polievky napr. vývar, či cestovinovo-zemiaková, tisaj a iná klasika ako ryža, zemiaky,mäso na šťave...
Ahojte,
veľmi sa teším, že som sa mohla znova zapojiť do testovania v kombinácii, kde môžem variť. Varenie je totiž moja veľká záľuba a doma mám super stravníkov, ktorí našťastie ľúbia papať 😊
Zaujala má táto rada korenín od Podravky Natur, v každom druhu je morská soľ a rôzne bylinky či ochucovadlá, bez pridaného glutamanu a rôznych ďalších prísad.
Ako prvé sme vyskúšali korenie na mozzarellu a rajčiny. Naša obľúbená večera, v kombinácii s týmto korením aj veľmi chutná. Ja som nikdy nesolila, iba som pridala korenie. Aj som sa bála, či to nebude priveľmi slané, ale vôbec nie. Slanosť bola tak akurát a isto do budúcna budeme naďalej používať.
A keďže my sme hlavne polievkoví, deti na obed zjedia riadnu porciu akejkoľvek polievky, ale musí byť ozaj hustá. Prišla na rad riadne sýta krémová cesnačka. S korením od Podravky bola jemná. Vegeta veľmi ozvláštnila chuť, ale v dobrom. Deťom veľmi chutila a aj napriek tomu, že chvíľku pred naložením na tanier dojedli iné jedlo, tak zhltli aj toto 😊 K polievke krutóny z domáceho kváskoveho chleba okorenené korením na zemiaky a mňamka aj večer ku telke, napr. namiesto chipsov 😊
Naša tiež veľmi obľúbená večera, rybka na pare s parenou zeleninou. Korenie na zeleninu a na ryby, nič som nemusela pridávať. Vždy som musela minimálne rybu dochucovať okrem korenia na ryby. Tu som nemusela nič a chuť bola výborná 😊
A slovenská klasika, segedín, bol výborný. Dokonca manžel povedal, že lepší som ešte nespravila, aj keď aj doteraz mu veľmi chutil 😊
U nás najčastejšie varená a najobľúbenejšia polievka, a to mäsová. Či hovädzia, bravčová, kuracia, slepačia, skrátka akákoľvek, ide u nás najviac. Vegeta od Podravky ju nielen ešte krajšie zafarbila, aj chuťovo bola lepšia. Soliť ju už nebolo veľmi treba.
Pečené zemiaky boli výborne ochutené, nič iné som nepridávala, len pár kvapiek olivového oleja. Ako príloha, alebo len tak, mňam ❤️
Mali sme aj tekvicovo-cuketový deň. Polievka tekvicová so zemiakmi a krupicovými haluškami (keďže deti musia mať husté, inak im nestačí, aj keď je to samo o sebe sýte jedlo). Druhé jedlo cuketový prívarok s vajíčkom a zemiakmi. Dochutené bujónmi a vegetou, deti sa zalizovali.
A troška aj cestoviny zapečené v syrovej omáčke s karfiolom a údeným mäsom. Milujeme toto jedlo. Pridala som korenie na zeleninu, okrem toho som nemusela vôbec nič pridávať. Iba bazalku, keďže pri syre sa to žiada. Cestoviny boli super 😊
Dokonca kurča zmizlo bleskurýchle a ryža ostala. Tak som dorobila mäsko so zeleninou a spravila rizoto z ostatkovej ryži (to už som nestihla odfotiť). Tam som použila korenie na mäso classic a rizoto bolo super ochutené.
A čo ma najviac teší, mohla som vegetu využiť aj pri zaváraní kečupu. Tohtoročný október bol ešte veľmi štedrý na úrodu a podarilo sa mi zavariť ešte 10l kečupu. Recept káže aj vegetu, ktorú som tam nikdy nedala, no kečup si každý chválil. Teraz som sa rozhodla to skúsiť, keď je zložením táto vegeta super, a kečup je ešte lepší. Už ho budem robiť iba s ňou ❤️
V globále výrobky od Podravky Natur hodnotím veľmi pozitívne, hlavne zložením. Nemala som žiadne námietky a isto v domácnosti bude patriť medzi najvyhľadávanejšie pomôcky pri varení a ochucovaní 😊
Ahojte!
Som mamkou dvoch krásnych detí a bývame v dedinke na východe Slovenska. Varím takmer každý deň, aj napriek tomu, že deti majú obed v škôlke a muž je v práci do večera. Pretože aj napriek rozmanitosti bežného dňa, večer sa stále všetci stretávame pri spoločnom stole pri jedle. Sme taká typická slovenská rodina. Obľubujeme typické slovenské jedla, zvyky a zachovávame tradície. Toto platí aj o mojom varení. A vďaka spolupráci Modrého koníka s Podravkou sme v našej kuchyni mali možnosť ochutnať, resp. testovať, nové produkty - Podravka Natur.
Po doručení správy o výbere do testovania som sa naozaj úprimne potešila. Myšlienka ozvláštniť jedlá mojim stravníkom, a to novými koreninami, sa mi zdala viac ako lákavá. Ale poďme pekne po poriadku.
Po rozbalení balíčka produktov Podravka Natur ma ako prvé zaujala milá červená krabička, po ktorej otvorení ma ovanula krásna vôňa. Vôňa korenia zmiešaná s vôňou nevtieravých byliniek a soli. Prvý dojem teda pohladil moje dva zmysly a hlava už začala snovať plán, ako čo najlepšie využiť túto ponúknutú šancu.
Ako prvé som z voňavej červenej krabičky vytiahla a následne použila zeleninový bujón. Do rýchlej zeleninovej polievky. Na dochutenie som tiež použila ochucovadlo, tzv. vegetu. Ochucovadlo som použila aj v takmer všetkých jedlách, ktoré som varila. Bujónu nemám naozaj čo vytknúť, je bez pridaného glutamanu a iných prídavných látok. Nechcem sa pasovať za niečo, čo nie som, teda žiadna bio, eko, raw matka, ale to, že tam to zloženie je také aké je, má vcelku potešilo. V priebehu ďalších dní som bujóny používala na dochutenie aj špenátovej polievky s vajíčkom, vajíčkovej s hráškom a zemiakmi alebo paradajkovej polievky.
V jeden deň som opäť v rámci testovania varila kuracie mäso na spôsob číny. Mäsko som si nakrájala na väčšie kúsky a z oleja a korenia Podravka Pikant a Podravka Classic som urobila marinádu. Neskôr som mäso orestovala vo woku a keď sa "stiahlo", nechala som ho dusiť do zmäknutia. Následne som pridala čínsku zeleninovú zmes a ešte chvíľu podusila. Na dochutenie som pridala sójovú omáčku. Podávala som to s ryžou s hráškom, opäť ochutenou ochucovadlom od Podravky. Musím podotknúť, že počas celého varenia s koreniacimi prípravkami som použila minimum soli, pretože vo všetkých je už pridaná morská soľ - a musím potvrdiť, že v dostatočnom množstve.
Mali sme aj lenivú sobotu, kedy sme si len upiekli zemiaky, hokkaido tekvicu a cibuľku. Zemiačiky som ochutila čisto len koreniacou soľou na pečená zemiaky a tekvicu iba koreniacou soľou na zeleninu. Pokvapkané olejom sa správne do chrumkava upiekli a bolo to naozaj vynikajúce! Toto odporúčam všetkými desiatimi.
Nedeľu som vyvážila opäť mäsom a na grilované kuracie stehienka som použila koreninovú soľ na zlaté kurča. Vôňa bola úžasná v celom dome, dokonca aj pred domom, a chuť skutočne fantastická! Keďže ja mám zvykom podlievať počas pečenia vývarom, nebolo to inak ani teraz. Slepačí bujón dostal konečne šancu - a nemám mu čo vytknúť. Stehienka sa zjedli hneď a moji najbližší naozaj chválili moje kulinárske schopnosti. Neskôr som si ešte dala s touto koreniacou zmesou rande, keď som upiekla celé kurča. Toto korenie bude mať u nás v budúcnosti určite čestné miesto.
Na žiadosť drahého som uvarila aj mäsové guľky v paradajkovej omáčke. Do paradajkovej omáčky som pridala korenie od Podravky Natur na paradajky a mozzarellu. Týmto korením som omáčku naozaj ozvláštnila, a teda, musím sa priznať, že som ju takmer sama zjedla lyžicou pri ochutnávaní 🙂 Nabudúce ho pridám aj do paradajkovej polievky. Skúste aj vy.
Boli však aj dni, kedy si moji najbližší zaželali aj sladké jedlo, ako sú parené buchty, dukátové buchtičky s vanilkovým krémom, palacinky, ryžový nákyp či žemľovku. Stihla som však uvariť aj bravčovú pečienku ochutenú ochucovadlom od Podravky, kuracie kúsky v paradajkovej omáčke s mexickou zeleninou a s koreninovou soľou Podravka Classic a Podravka Pikant, podávané s pečenými zemiačikmi, opäť s korením od Podravky na pečené zemiaky. Alebo jednoduchý šošovicový prívarok nakyslo s opečenou klobáskou a vajíčkom, ochutené ochucovadlom od Podravky. Všetky spomínané jedla boli naozaj veľmi chutné, nielen mojimi kulinárskymi schopnosťami, ale aj vďaka použitím týchto korenín. Vcelku to ocenila aj moja polovička, ktorá nešetrila chválou.
V konečnom dôsledku musím povedať, že som nad touto recenziou dlho premýšľala. A asi aj preto ju píšem v posledný možný deň. V mysli som si počas celého testovania premietala, akým smerom by som sa mala uberať, aby moja recenzia nebola len jednou z mnohých, ale poskytla naozaj cenné informácie, vďaka ktorým by sa k vám dostali relevantné výsledky testovaného produktu. Za mňa a moju rodinku musím povedať, že ďakujeme za možnosť vyskúšať. Chutilo nám. A veľmi.
Pekný dník. Už mi dorazil balíček na testovanie od Podravky. Veľmi sa teším, že vám budem môcť o ich produktoch povedať niečo bližšie. A taktiež pridám aj fotky jedál, v ktorých som produkty od Podravky použila.
V rámci testovania s Podravkou som na svoj prvý receptík použila korenie classic. Pripravovala som špagety a zistila som, že nemám špagetové korenie. A tak som sa rozhodla použiť toto classic na mäsko. A urobila som dobre. Má nádhernú vôňu, obsahuje majorán a muškátový oriešok, ktorý dodal jedlu super šmrnc. Recept je jednoduchý.
500g mleté mäsko
1 pohár zavárané paradajky
zavárané sójové bóby
čerstvá bazalka,
soľ, korenie a zmes korenia classic od Podravky
Dúfam, že sa vám recept páči a vyskúšate ho aj vy ️.
Prajem dobrú chuť.
V mojom druhom recepte vám predstavím korenie na mozzarellu a paradajky. Vždy, keď som robila moju obľúbenú klasiku, použila som len soľ, korenie a občas bazalku. Ale teraz v rámci testovania s Podravkou som mala možnosť vyskúšať túto super novinku.
Obsahuje zmes korenín bazalky, sušeného cesnaku, oregana, majoránky, rozmarínu..., ktoré toto jednoduché jedlo krásne ozvláštnia a posunú na iný level. Odporúčam vyskúšať, určite si obľúbite tak ako ja.
V ďalšom recepte som sa rozhodla pre korenie na šalát. A tak vám dnes predstavím tento ľahký obedík a to miešaný šalát s feta sýrom.
V zložení som našla cesnak, koriander, zeler, cibuľa, mrkva... Vôňa a chuť je opäť veľmi príjemná. Recept je jednoduchý.
balenie čerstvého špenátu
kučeravý šalát
jarná cibuľka
paradajky
Feta syr
Na dresing som použila kôpor, grécky jogurt, soľ a korenie.
Je to ľahký a chutný obed, ktorý si určite obľúbite.
Ako posledný recept som varila našu obľúbenú kuraciu polievku so zeleninkou. Použila som kurací bujón a korenie Podravka - naša obľúbená klasika už dlhé roky. Neobsahuje konzervačné látky, glutaman sodný ani umelé farbivá. Obsahuje morskú soľ a sušenú zeleninku.
S testovaním produktov od Podravky som veľmi spokojná. A môžem ich odporučiť.
Musím sa ospravedlniť, že recenziu pridávam až teraz, no detičky sa nedá len tak odložiť.
Moje testovanie s Podravkou Natur začalo ochucovadlom. Tak, a išla sa robiť klasická polievočka. No nie iba taká obyčajná, ale vývar z diviny. Pridaním ochucovadla dostala super chuť.
Neskôr sme otestovali aj bujóny, a to ku klasickým zeleninovým polievkam. Robila som šošovicovú s pridaním hovädzieho bujónu a bola to mňamka. Klasicky som prebrala šošovicu, umyla a dala variť s mrkvou a petržlenom. Pridala som ešte asi 4 veľké zemiaky a vegetu natur s už spomínaným hovädzím bujónom. Nakoniec, keď už bolo všetko mäkké, pridala som len surové maslo a mrazenú petržlenovú vňať. Je to mňamka.
Obyčajný zeleninový bujón spravil hokkaido polievku neobyčajnou. Vyzdvihol jej chuť. Ja ju robím tak, že orestujem cibuľku s ošúpanou a vydlabanou tekvicou hokkaido, ktorú pokrájam na menšie kúsky. Podlejem vodou a pridám bujón a samozrejme moju obľúbenú vegetu natur. Nechám povariť do zmäknutia a potom všetko rozmixujem ponorným mixérom. Taktiež pridám na zjemnenie trošku bieleho korenia a smotany na varenie. Po uvarení taktiež pustím len surové masielko. Slepačí bujón som použila vo fazuľovej polievke. U nás sa volá "podbitá". Neviem prečo... haha. Voláme to tak doma. Tu varím najradšej v tlakovom hrnci. Preberiem fazuľu, umyjem, dám prevrieť. Prvú vodu scedím, aby fazuľa nenafukovala. Dám druhú vodu a spolu s fazuľou údené mäsko, mrkvu a jeden strúčik cesnaku. To okorením, pridám bujón slepačí, vegetku a tri celé čierne korenia. To uzavriem a varím tých dvadsať minút od pískania tlakového hrnca. Hrniec otvorím a už len zahustím polohrubou múkou a smotanou. No ja dávam len trochu múky. Nakoniec na zjemnenie trošku masla, nakrájam údené varené mäsko a hotovo. Mňam, mám slinky na jazyku.
Tým, že pestujeme zemiaky, sú u nás často na akýkoľvek spôsob. Tak sme vyskúšali pečené zemiaky pečené v rúre. Na vrch som poukladala kuracie krídla v marináde na zlaté kurča. Spolu som to dala piecť a poviem vám, bola to mňamka. Pikant korenie sme testovali na grilované mäsko z jelenice. Napacovala som ho asi na dva dni v olivovom oleji zmiešanom s korením classic a pikant. Potom som ho prudko opiekla na panvici a dala dopiecť na 15 minút do rúry. K tomu sme si dali zeleninový šalát s korením na šalát.
Pretože tento rok bola super úroda cukiet, tak som to využila a korenie na zeleninku som použila na zeleninové špízy. Narezala som si cuketky, okorenila ich a k tomu pridala červenú cibuľu, papriku a kuracie mäsko. Všetko som narezala a napichovala postupne na špajdle. Všetko som jemne poliala olivovým olejom a ešte raz okorenila korením na zeleninu a mäsko korením na kebab. Potom som to poukladala na plech a piekla asi 40 minút na 200°C v rúre. Do zmäknutia. Nuž, a na záver sme otestovali aj korenie na ryby. Podkovičky z kapra nám pripomenuli Vianoce. Mäsko z rybky sme si namočili asi na hodinku do mlieka. Potom som to zliala, osušila a okorenila korením na ryby. Ošúpala som asi tri veľké cibule a nakrájala ich na mesiačiky. My kapra robíme tak, že si opražíme cibuľku na masle dosklovita, potom pridajte kapra. Opražte z oboch strán a pridajte vodu so zeleninovým bujónom. Zakryjte pokrievkou a nechajte asi 15 minút dusiť. Keď je to už mäkké, je to hotové.
Mne najviac chutí s domácim kváskovým chlebíkom. Takto sme otestovali Podravku Natur. Boli sme spokojní, no mne osobne prídu všetky korenia na jeden spôsob. A čo sa týka vegety, tak ostaneme pri klasike, pretože vôňa kôpra mne osobne ničí celú super chuť. Okrem tohto je však všetko super. Veľmi chválim aj to, že tam nie je glutaman sodný. Čo by som pre praktickosť ešte zmenila, sú obaly. Viac by som prijala znovu uzatvárateľné, pretože ja veľmi koreničky nepoužívam. Ďakujem Podravke za balíček a Modrému koníku za to, že ste ma vybrali a dali možnosť tieto výrobky otestovať.
Lenka
Najskôr sa poďakujem za testovačku, ktorá bola moja prvá v živote. Ďakujem Podravka! Ďakujem Modrý koník!
Sme 5-členná rodina. Žijeme 3 generácie v jednom dome. S varením sa striedame. Testovali sme všetci (deti, rodičia aj stará mama) a poviem vám, chutilo nám. Snažili sme sa otestovať všetko, čo nám Podravka ponúkla. Priznám sa, že koreniny do jedál pridávam málokedy, bujóny vôbec nie, ale zato ochucovadlo používam vo veľkom (i do trojobalu, pri karfiole, syre, či šampiňónoch).
V rámci testovačky sme sa prispôsobili a snažili variť jedlá, na ktoré sme využívali ponúknuté produkty.
Začala som hlivovou polievočkou, keďže akurát sa nám urodila poriadna kopa. V nej sme otestovali zeleninkový bujón.
Musím povedať, že chuť ma príjemne prekvapila a hríbiky vylepšila. Tiež sme robili pečené zemiačiky v šupke. Boli mňam, mňam.
Takmer v každom recepte, ktorý sme varili, sa dalo použiť ochucovadlo.
Musím ho vyzdvihnúť, pretože je to môj favorit. Zamilovala som si jeho chuť. Prekvapilo ma, že je s morskou soľou a veľmi som sa potešila, že je bez glutamanu.
Využila som i bujóny, a to v polievkach (vývar, fazuľová, kelová, hrachová s párkom).
Výborná a rýchla polievočka je z fazule v paradajkovej omáčke, ktorá je v konzerve. Najprv si na oleji osmahnem zemiaky na kocky, poprášim ochucovadlom a zalejem vodou. Keď sú zemiaky uvarené, vylejem fazuľu z konzervy, krátko povarím, pridám kečup, dochutím cesnakom a zjemním maslom. Výborná je aj ostrá. Bujóny chválim za príjemnú chuť a olivový olej v nich. Super!
Robila som i rybacie fašírky, recept som mala od svojej maminky, ktorá ryby miluje na každý spôsob a korenie na ryby, čo som použila, vychválila do neba. Robíme ich dlhšie a s týmto korením to bolo fakt mňam a vylepšilo to recept. Recept taktiež pridávam, lebo je dosť neznámy.
Rybacie fašírky: Uvaríme rybku (akú máte radi). Varíme cca 7-10min podľa veľkosti. Ochladenú rybku odkostíme a zmiešame s bravčovým bôčikom v pomere 1:1, dochutíme Podravka korením na ryby, pridáme ešte soľ, cesnak. Ďalej postupujeme tak isto, ako pri klasickej fašírke. Vyskúšajte!
Korenie na mäsko sme použili niekoľkokrát, a to verziu i štipľavú. Ja pálivé nedávam kvôli deťom, ale manžel si zgustol a pochválil.
Zeleninku máme taktiež v záľube. Rôzne šalátiky, ale i zeleninové hranolky (môžeme použiť cuketu, mrkvu, zeler, cvikľu...). Naše deti rýchlosťou blesku pojedli všetky. Preto konštatujem, že korenie na zeleninku, či šalát, boli chutné a chute v nich boli vyvážené.
V konečnom dôsledku nám koreniny chutili a každý si našiel to obľúbené jedlo či korenie. Mám však aj negatíva, čo mi v koreniacich zmesiach vadilo. A to bol takmer všade pridaný cukor. Nerozumiem. prečo tam je, a kvôli čomu je do korenín pridávaný. Nemôžem povedať, že mi to vadilo, ale keď som sa zamysela a rozoznávala chute, tak som cukor cítila. Tiež by som uvítala iné balenie. Buď také, ktoré sa dá zohnúť alebo také s tým "zipsom", pretože keďže do jedál nie som zvyknutá pridávať koreniace zmesi, neminiem celé balenie na jedenkrát.
Moju/našu testovačku hodnotím na výbornú a pri Podravke určite ostanem. Ostatným môžem odporučiť koreniace zmesi i ochucovadlo. Chute zodpovedajú zloženiu na obale, sú vyvážené a jedlu dodajú šmrnc. My sme si pochutnali a na Podravku sme si zvykli. Keďže som sa dosť bála do jedál pridávať viac chutí, no teraz sa už báť nebudem.
Ešte raz ďakujeme!
Ahojte 😊
Ďakujem MK a Podravke za možnosť testovať nové produkty 😊
V našej rodine sa varí skoro každý deň. S varechou pobehujem ja, manžel a dcérka sú moji stravníci. Zjedia všetko čo navarím, neprotestujú, nevymýšľajú a ja im zato ďakujem 😊
Varím klasiku. Rodinka obľubuje sladké a mučné jedlá. Najviac im chutia palacinky, buchty, žemľovka, pirohy, lokše... 😊 Povedzme si úprimne, ťažko v týchto jedlách využiť bujóny a rôzne ochucovadlá. Potešila som sa, že konečne navarím aj niečo iné.
Koreniny a ochucovadlá sú krásne voňavé, plné zeleniny, s olivovým olejom a morskou soľou, bez umelých farbív. Prevoňali celú kuchyňu, majú super chuť a určite ich budem aj naďalej využívať 😊
Ponúkam vám niekoľko mojich receptov 😊
Grilované kuracie mäsko ochutené koreniacou soľou Classic. Mäsko bolo chutné, voňavé a so šalátom to bola super kombinácia na ľahkú večeru.
Paradajková omáčka a mäsové guľky ochutené ochucovadlom od Podravky. Klasika, ktorá nikdy nesklame. Na domácu knedľu si netrúfam, preto podávame s kašou 😊
Ľahká a fajnová večera, mňam. Korenie dodalo chuť a vôňu, určite ho budem používať.
Bratislavske rizoto 🙂 Použitý zeleninový bujón.
Mäsko s hríbikmi a tarhoňa. Tiež od Podravky.
Plnené vtáčiky, to bola dobrota 😊
Kuracia polievočka nesmie chýbať 😊
A aj rybka bola...
Všetkým prajem dobrú chuť s Podravkou 😊
Dominika
Ahojte, žienky!
Balíček s koreninami NATUR od Podravky, ktorý mi prišiel, veľmi potešil!
Písala som síce, že veľmi v kuchyni takéto ochucovadlá nepoužívam, ale novým veciam treba dať šancu. Ja preferujem himalájsku soľ, klasické korenie a bylinky. Zmesi korenín používam zriedka, medzi moje obľúbené patrí napríklad adžika.
Testovala som všetko postupne, a keďže chodím do práce, naozaj bol poskytnutý krátky čas na testovanie...
V krásnej červenej krabici prišlo všetko zabalené...
Ako prvý som vyskúšala balíček koreniacej zmesi "na pečené zemiaky".
Prečítala som si, aký návod a spôsob odporúčajú použiť, a že netreba už soliť. Tak som teda skúsila... Výsledná chuť bez dosolenia bola postačujúca, ale keďže je na moje prekvapenie v každom korení pridaný cukor, mali zemiačky mierne "nasládlú" chuť. Ale musím napísať, že voňali úžasne!
V ďalšom kroku bol balíček korenia "na zeleninu". Robievam niekedy pečenú cviklu, tak som ju vyskúšala "okoreniť". Pečená cvikla s korením bola vynikajúca, ale ešte som predsa len trošku na záver dosolila. Nerozumiem, prečo je v každej koreniacej zmesi pridaný aj cukor. Ja viem, že dolaďuje mnohé chute, ale veľakrát ho použiť naozaj netreba.
Hokkaido polievka je v tomto období u nás veľmi obľúbená, takže prišiel na rad zeleninový bujón, ktorý občas pri varení používam. Takže taká "klasika". Nebol citeľný rozdiel medzi ostatnými značkami bujónov ponúkaných "na trhu".
Hovädzí bujón som použila na grécku špecialitu "pasticio", kde je hlavnou ingredienciou mleté hovädzie mäso. Mäsko zostalo príjemne dochutené, soliť ho bolo treba už minimálne, takže som bola spokojná.
Koreniaca zmes "na zlaté kurča" má zaujímavé zloženie, ale chýbalo mi dochutenie so soľou. Takže moja skúsenosť nabudúce: najprv treba nasoliť mäsko a potom dokoreniť. Potom to bude super! V tomto jedinom korení sa nenachádza cukor 🙂
Zmes korenia "pikant" som použila na kurací steak. Len sa priznám, že niečo z tej zmesi tam "horelo" a urobili sa na panvici malé hrudky, čo sa mi pri inej koreniacej zmesi nestáva. Je to vidieť aj na fotke, že je to trošku viac čierne ako by malo. Inak príjemne pikantná chuť, ale na môj vkus zase sladšia.
Koreniaca zmes "na ryby" je výborná, doteraz som pri varení vždy volila zmes korenín a Podravka nesklamala. Zmes použitých byliniek a korenín je dobrou voľbou.
Zmes "na šalát" je príjemnej chuti, ale pozor je dosť slaná. Takže sypať treba veľmi opatrne.
Toto sú všetky koreniny, ktoré som vyskúšala. Ako som aj na začiatku písala, zmesi korenín nie sú v mojej kuchyni na prvom mieste, ale nebránim sa...
Ako nevýhodu tu vidím použitý palmový olej vo všetkých bujónoch. Dnes sa dbá, aby sa používal čo najmenej, v podstate tým šetríme prírodu. Veľa som čítala, čo všetko "spracovanie" palmového oleja pre prírodu obnáša ☹
Vo všetkých koreniacich zmesiach okrem jednej je cukor... a načo vlastne? Nie vždy je to na škodu, pretože cukor dá vyniknúť mnohým chutiam, ale pri pečených zemiakoch, ktoré inak mali výbornú chuť, som mala pocit, že "zmrzli" a sú sladké ☹
Koreniace sáčky namajú žaden spôsob uzatvárania, takže rýchlo sa zmes "zhrčkavie" od nasiaknutej okolitej vlhkosti, čo som si všimla teraz ku koncu testovania. Sáčok je z pevnejšieho materiálu a teda sa nedá ani preložiť ani zalomiť obal, aby sa neotváral.
Ale toto všetko je iba môj osobný názor, kto má iný, tak nech sa páči 🙂
Koreniace zmesi sú fajn, keď sa ponáhľate v kuchyni niečo rýchlo "vykúzliť", ale ja zostávam pri mojej "klasike".
Dúfam, že som nebola príliš "prísna".
Pekný deň všetkým a ďakujem za prečítanie, prípadne postrehy k mojej recenzii!