Vaše skúsenosti s inhalátormi Omron

konik_testuje12.11.2018

6 mamičiek so svojimi ratolesťami testovalo inhalátory Omron. Prečítajte si, ako sa im vďaka inhalovaniu podarilo bojovať s problémami dýchacích ciest a zistite, či sa inhalátor stal neodmysliteľnou súčasťou ich rodinnej výbavy pri chorobách alebo alergiách.

Inhalovaním fyziologického roztoku alebo minerálnej vody, určenej na inhalovanie, sa do dýchacích ciest dostávajú aerosóly. Ide o malé čiastočky, ktoré pôsobia protizápalovo, upokojujú sliznicu dýchacích ciest, zvyšujú obranyschopnos, pomáhajú so skvapalnením hlienu a následne s jeho lepším vykašlaním. Inhalovanie pomáha v liečbe kašľa, upchatého nosa, alergií a ďalších dýchacích problémov. Testovať sa budú tieto 3 rôzne modely.

INHALÁTOR S ODSÁVAČKOU HLIENOV OMRON DUOBABY (C301)

Inhalátor a odsávačka v jednom prístroji Omron DuoBaby je ideálny pomocník pre každú mamičku. Odsávačka jemne prečistí noštek a bábätku tak umožní voľné dýchanie. Potom je vďaka inhalovaniu možné liečiť bežné problémy s dýchacími cestami. Stačí iba vymeniť inhalačné príslušenstvo. Rýchlo, jednoducho, účinne - pretože presne to hľadajú všetky mamičky. Inhalátor je však vhodný pre všetkých členov rodiny.

INHALÁTOR S NOSNOU SPRCHOU OMRON (C102 TOTAL)

Tento jedinečný prístroj slúži ako inhalátor a nosná sprcha v jednom. Poradí si nielen s problémami dýchacích ciest a kašľom, ale zatočí aj s alergiami. Ponúka úľavu a lieči rôzne ochorenia počas celého roka. Nosná sprcha nos rýchlo a efektívne vyčistí a uvoľní, a následné inhalovanie dodá do dýchacích ciest potrebné liečivá. Ak máte doma detičky, ktoré navštevujú materskú alebo základnú školu, tento prístroj je pre vás ako stvorený. Pretože práve toto obdobie sa nezaobíde bez chorôb.

INHALÁTOR OMRON COMPAIR (C28P)

Inhalovať môže každý - a stačí vám k tomu jeden prístroj. Výkonný inhalátor, ktorý pomôže pri problémoch dýchacích ciest všetkým členom rodiny. Okrem fyziologického roztoku a minerálnej vody je možno inhalovať aj liečivá na báze kyseliny hyaluronovej. Ideálny prístroj, ktorý sa zíde do výbavy každej rodinky, ktorá sa snaží efektívne zatočiť s kašľom či alergiami.

Užitočný pomocník OMRON (Predíďme spolu chorobám)

    

       

Máme tu obdobie, keď sa naše telo bráni náporu vírusov a baktérii šíriacim sa vo vzduchu. Pomôcť mu môžeme hlavne, zvýšeným príjmom vitamínov na tanieri, ako zelenina a ovocie. Veľmi dobrým pomocníkom je aj inhalátor.  Inhalátor je múdry pomocník pri liečbe dýchacích ciest. Pomocou inhalátora dokážeme, zmierniť  zápal dýchacích ciest, kašeľ, bronchitídu a iné ochorenia dýchacích ciest. Inhalácia je terapia, ktorá umožňuje aplikáciu liekov priamo na potrebné miesto dýchacieho ústrojenstva.   

      

Vybrali nás na testovanie INHALÁTORA S NOSNOU SPRCHOU OMRON (C102 TOTAL)


Naši dvaja huncúti majú časté problémy s dýchacími cestami. Majú nábeh na astmu, takže inhalátor sme privítali s otvorenou náručou.  Raz sme si inhalátor požičali od známych. Bol to obyčajný inhalátor z nemenovaného obchodného reťazca. Inhalátor bol veľmi ale veľmi hlučný. Deti sa ho báli a nechceli vôbec inhalovať. Bála som sa teda reakcie detí na nový inhalátor Omron. Milo ma prekvapila jeho hlučnosť - vôbec nie je až taký hlučný.  Deti sa predbiehali, kto bude prvý inhalovať. Pred prvou inhaláciou som všetky umývateľné časti dôkladne umyla. Náustok som skúšala ja a je super. Zatiaľ som mala skúsenosť len s maskou. Deti používali masku, ale gumičku nechceli. Sťažovali sa že gumička ich tlačí. Keď som gumičku povolila, maska im padala. Aby boli deti spokojné, gumičku som dala dole. Držali nádobku s liečivom spolu s maskou na tvári v 90° uhle - deti spokojné, mamka spokojná.  V balení sú 2 masky  štandardnej veľkosti, jedna pre deti a jedna pre dospelých. Jediné čo môžem maske vytknúť, je že nemá možnosť stiahnutia v oblasti nosa. Dlhšie trvá kým si masku správne nasadíte, aby vám všetko liečivo nešlo do očí.


Cez náustok, alebo cez masku sa vdychuje rozprášené liečivo. Pomocou tlaku vzduchu premieňa liečebný roztok na aerosol (jemnú hmlovinu), ktorá preniká do dýchacích ciest, kde pôsobí protizápalovo a zmierňuje opuchy  slizníc.  

  

Čo môžete inhalovať:

    

1. Sterilný fyziologický roztok chloridu sodného - NaCl 0,9 % - je to základné liečivo pre inhaláciu. Môže sa použiť aj na nariedenie iných liekov.
    

2. Minerálne vody vhodné na inhalovanie - Vincentka, ktorá napomáha odhlieňovaniu a priaznivo ovplyvňuje imunitu organizmu.
    

3. Látky s mukolytickým účinkom - Bromhexin, Mucosolvan, Ambrobene, Pinosal,ktoré sa ešte riedia


Pri inhalácii liečiva dochádza k znižovaniu hlienu v dýchacích cestách. Hlien je redší, ľahšie sa vykašliava. Hltan a ústna dutina sa dezinfikuje. 

       

Kladne hodnotím nádobu na liečivo. Je väčšia, dobre sa drží. Zmestí sa do nej viac liečiva naraz. Odmerka je na maximum 12ml. Vzduchová hadička má dostatočnú dĺžku.  Deti nemuseli byť blízko inhalátora, ktorý bol na stole. Pohodlne sa usadili na gauči a pozerali rozprávku. Častým problémom elektrických spotrebičov je krátka šnúra sieťového napájania. Omron C102 Total má šnúru dostatočne dlhú.


    

Do testovania o OMRON (C102 TOTAL) som sa zapojila hlavne kvôli tomu, že je to inhalátor s nosnou sprchou.  Nosná sprcha má veľkosť, práve do ruky. Nádoba na liečivo je dostatočne veľká. Odmerka je na maximum 18ml. Nosný adaptér je mäkký, veľmi príjemný. Deti si neublížia.  Doma máme kanvičky na výplach nosa. Deti ich vôbec nechcú používať . Nosnej sprchy sa však nebáli a dokonca im nosná sprcha ani nevadí a pokračujeme vo vyplachovaní nosa. Používanie nosnej sprchy je veľmi jednoduché. Pred vdychom alebo počas vdychu stlačíme tlačidlo na nosnej sprche. Počas aplikácie si jedným prstom upcháme druhu nosnú dierku. Deti to super zvládli samé. Jemná hmla, ktorá vychádza z nosnej sprchy, je k nosnej sliznici, oveľa citlivejšia, ako bežné iné metódy. Sama som bola veľmi prekvapená, že nosná sprcha môže byť taká jemná.

  

       

Čo môžete použiť do nosnej sprchy:

    

1. Sterilný fyziologický roztok chloridu sodného - NaCl 0,9 % - je to základné liečivo pre inhaláciu. 

    

2. Minerálne vody vhodné na inhalovanie - Vincentka, ktorá napomáha odhlieňovaniu a priaznivo ovplyvňuje imunitu organizmu.
       

Nosná sprcha zmierňuje ochorenia, ako nádcha, alergia, kašeľ, chrípka. Čistí a ošetruje nosovú dutinu.

  

       

Celkovo hodnotím INHALÁTORA S NOSNOU SPRCHOU OMRON (C102 TOTAL) veľmi kladne. Inhalátor má primeranú hlučnosť. Nádoba na liečivo je väčšia, dobre sa drží. Z nosnej sprchy som nadšená. Jej jemnosť na mňa veľmi zapôsobila. Sama som sa bála čo to bude. Výplach nosa a spreje s morskou vodou boli pre mňa, vždy veľmi nepríjemné. Teraz sme našli to čo nám všetkým vyhovuje.

       

    

Ďakujem za možnosť testovania, tak super výrobku ako je INHALÁTORA S NOSNOU SPRCHOU OMRON (C102 TOTAL)

#test_omron  #recenzia

      

Moji prieskumníci objavujú čaro inhalátora

A tak sme boli medzi štastlivcami. Potešila som sa ohromne, veď kto by nie, avšak moju radosť nahlodávala pochybnosť. Hm, testovať inhalátor, keď sme všetci zdraví? Uf to bude fuška. Ale kým k nám inhalátor dorazil, už boli obe decká „soplavé a kašľavé“. Takže testovacie vzorky sa vyskytli na zavolanie. Čo však zhoršovalo našu východiskovú situáciu bol fakt, že medzi testovacími vzorkami bol aj oslávenec, teda hlavný protagonista detskej narodeninovej oslavy. Mali sme teda pár dní na vyzdravenie testovacej vzorky č.1 = syn 5r (a ideálne aj testovacej vzorky č.2 = dcéra, 3r).


Kuriér nás zastihol pripravených. Milujem detskú zvedavosť! Samozrejme som ich naťahovala ako gate (je to pre nich, no sa s tým hrať ani to zjesť).


Pod dohľadom som im dovolila balíček rozbaliť. Oni sa krásne a úprimne potešili z inhalátora, pričom ani len netušili čo to je a na čo sa to používa. Nechala som ich objavovať, vybaľovať, pýtať sa a zisťovať. A bol to dobrý ťah. K prístroju mali rešpekt, lebo vedeli, že to nie je nijaká hračka len tak a keďže ho pomáhali poskladať, chceli ho aj vyskúšať. Prirovnávali a skúšali si jednotlivé masky, náustok aj nosnú sprchu. Zuzke sa zmestil noštek aj do tej menšej masky určenej ešte pre bábätká, naopak Miškovi už sedela tá väčšia. Preštudovali a vyskúšali si „na nečisto“ aj nosovú sprchu. Strategicky som vyrokovala čas na svedomité štúdium manuálu a vyhovorila som sa na tatinka, že keď príde, pomôže nám ho spojazdniť.


Ďalší dobrý ťah. Keď tato prišiel domov, decká mu objavne vyrozprávali, že máme inhalátor, na čo je to dobré a aby sme ho vyskúšali. Začali sme s Vincentkou. Po zapnutí som ostala však nemilo prekvapená. Na môj vkus je prístroj veľmi hlučný. Čo je však podstatnejšie, deťom to vôbec nevadilo. Ochotne si pridržiavali masku, pekne sa striedali, raz jeden raz druhý. Celkom ich to bavilo, nemuseli sme využiť ani priložené gumičky na upevnenie masky na tvár, pekne si masky držali na tváričke a aerosól šiel kam mal. Jediný problém pri používaní vznikol v začiatkoch, kým sme zistili, že nesmie byť nádobka naplnená na viac ako predvolené maximum, lebo potom to nefunguje. Para z prístroja nešla do masky, ale vychádzala kolmo z nádobky von. V tomto prípade je teda menej viac a keď sme ju naplnili menej, zaručene fungovala.


Prvé dni sme inhalovali iba Vincentku. Nosnej sprchy som sa trochu obávala, tak ju otestoval ako prvý náš tatino a zhodnotil „pohoda, môže byť“. Čo je asi najviac uznania akého je môj muž so soplíkom schopný. Mne osobne však na moje škriabajúce hrdlo najlepšie vyhovoval náustok. Liečivo išlo priamo kam malo. Je dokázané, že najväčšia výhoda kompresorového inhalátora voči klasickému naparovaniu je tá, že pri kompresorovom inhalovaní sa účinné látky v najmenších možných kvapôčkach dostávajú hlbšie do priedušiek než pri bežnom naparovaní nad hrncom a teda je aj účinok lepší a viditeľnejší, skorší.


Druhý týždeň sme teda testovali my dospelí a prvé to zvládli deti. V priebehu prvého týždňa som sa odhodlala vyskúšať v inhalátore aj Ambrobene. A bola to výborná voľba. Choroby sme sa prekvapivo rýchlo zbavili. Asi to má naozaj svoje opodstatnenie. Predtým sme sa vždy s kašlíkom a sopľami trápili minimálne 2 týždne, Zuzka dokonca vždy dlhšie. Minulý rok sme doma ostali rekordných 1,5 mesiaca :( A teraz obaja do týždňa! Velebím tento prístroj. OMRON C102 Total.


Odporúčam všetkým nerozhodnutým aj pochybujúcim. Mňa jeho fungovanie a kvality presvedčili a ďakujem na sto krát celému tímu modrého koníka, ktorý nám testovanie umožnil.


#test_omron #recenzia

Opäť na vás čosi lezie? Šup šup inhalovať!

Ahojte!


V prvom rade by som chcela poďakovať Modrému koníku a firme Celimed za možnosť vyskúšať inhalátor Omron.


Asi každá mi dá za pravdu, že jeseň je ideálnym časom na choroby. Doteraz som si veselo vyhlasovala, aké majú moje deti super imunitu – veď oni choré nebývajú! Hop, zakríkla som si to a s príchodom jesene, nástupu do škôlok a striedaním počasia sme sa zaradili do kolotoča plného kašľu, teplôt a sopľov. Skúšala som všetko možné aj nemožné. Jediné, čo som ešte neskúsila, bolo inhalovanie. Na inhalovanie som počula neskutočné množstvo pozitívnych ohlasov. Tak som si povedala, dobre Barbora! Idú Vianoce, napíšeme Ježiskovi a baby dostanú darček. Ale ani neviem ako, večer pri uspávaní som scrollovala Koníka a bum! Testovačka na inhalátor. No žeby to bol osud? Tak som sa prihlásila na testovanie a o nejaký čas neskôr mi došla tá krásna správa, ze práve nás vybrali 🙂


Kto bude testovať?


Naša rodinka sa skladá z mamy Barbory (ja), tata Martina a dvoch malých teroristiek Kristínky a Viktorinky (1 rok a 8mesiacov). Práve ony bývajú najčastejšie choré (nebudem klamať, vo väčšine prípadov to schytáme aj my s mužom), a tak som chcela, aby inhalovali práve naše dvojičky. Ako to prebiehalo, o tom neskôr ;)



Čo budeme testovať?


Na testovanie je dostali inhalátor s odsávačkou hlienov Omron Duobaby C301. Odsávačka prečistí nos a dieťatku sa potom lepšie dýcha a tým pádom aj inhalovanie má väčší účinok. Ide o kombináciu odsávačky hlienov a kompresorového inhalátora v jednom. Ja, ako doublemama, mám veľmi rada takéto kompaktné prístroje, pretože sú to 2 použiteľné veci v jednom a zaberie menej miesta ako dva samostatné prístroje.



Súčasťou balenia je:

  • kompresor
  • detská maska
  • náustok
  • vzduchová hadička
  • vrchný kryt na horné dýchacie cesty
  • vrchný kryt na dolné dýchacie cesty
  • spodná časť inhalátora (nádobka na liečivo s vaporizačnou hlavicou)
  • odsávačka hlienu
  • návod na používanie

Ok, na prvý pohľad som na to pozerala ako teľa na nové vráta, že toto je na mňa priveľmi komplikované. Ale! Našťastie na druhý pohľad to už bolo v poriadku. Jednotlivé časti k sebe perfektne pasujú a používanie je úplne easy.


Ale poďme pekne po poriadku.


Ideme testovať!


Odsávačka hlienov. Asi ako väčšina matiek, pred odsávaním do nosa streknem aj fyziologický roztok/morskú vodu, aby sa hlieny ešte viac zriedili a išli von rýchlejšie a ľahšie. Keďže moje 1,5 ročné deťuchy nie sú nadšené týmto typom aktivity, tak to u nás sprevádza krik, plač a jasné, že aj boj. Odsávačku musíte držať vo vodorovnej polohe, ideálne aj dieťa (ide to ťažšie odsať, keď dieťa leží). Myslím, že každý má svoj grif na odsávanie a nebudem tu opisovať žiadne metódy a taktiky, avšak aby sme správne a hlavne úspešne odsali sople je dôležité, aby sme na odsávačke mali prst na otvore, aby hlien šiel len do zbernej nádoby. Zo začiatku som si na to nevedela zvyknúť. Odsávajúce dieťa sa metá ako ryba na suchu, druhé sa mi snaží odpojiť vzduchovú hadičku a ja mám myslieť ešte na prst na otvore. Sopeľ však u nás trvá nekonečne dlho a keď sa konečne teším, že to skončilo, dostane to ta druhá dvojička. Takže po pár razoch som to robila už automaticky.


Inhalovanie. No teda, ak sa to, čo sme robili dá nazvať inhalovanie :D K prístroju sú priložené 2 nadstavce – na horné a dolné dýchacie cesty. Nadstavec na horné dýchacie (zelená farba) lieči predovšetkým rhinitídu (nádcha), sínusitída (zápal prínosových dutín), faryngitída (zápal hltana), tonzilitída (angína/akútny zápal krčných mandlí) a laryngitída. Nadstavec na dolné dýchacie lieči najmä astmu, bronchitídu (zápal sliznice priedušiek), bronchiolitídu (zápal dolných úsekov dýchacích ciest), bronchiektáziu (stav s abnormálne rozšírenými prieduškami) a bronchopneumóniu (zápaľ pľúc). Najčastiejšie sme využívali zelený nadstavec na horné dýchacie cesty, pretože baby boli predovšetkým zasoplené a teda to mali klasickú nádchu spojenú s kašľom.


Ahoj, ja som inhalátor!


Zoznamovanie sa s inhalovaním prebiehalo všelijako. Najprv sme nechali dvojky pozrieť sa, čo to je, čo to obsahuje, aké zvuky to vydáva, ukázali sme načo sa to používa, skúsili sme si priložiť masku na tvár (jeden kus spolupracoval, druhý to prudko odreval) a pod. Takto nenásilne sme sa snažili babám ukázať, že inhalovanie nie je žiaden strašiak. Zo začiatku sme inhalovali s mužom a keď k nám dvojky prišli, dali sme aj jej masku na tvár, nech sa nadýchne. Postupne sme inhalovali raz ty – raz ja (teda bola o to snaha, lepšie by bolo pomenovanie raz ty – 56 x ja), nechali sme ich samé inhalovať (áno, Vincentka bola všade), robili sme si bunker (schovali sme sa pod deku a nenápadne som sa im snažila podstrčiť inhalátor), čítali sme si pri tom knižku (maska im zavadzala vo výhľade) a nakoniec sme skúšali inhalovať pri pozeraní rozprávok – to zaznamenalo najväčší úspech. Ale stále to nebolo také, ako som si predstavovala. Moja predstava bola, že si sadneme spolu, pekne si nastavíme na inhalátor a budeme spolu inhalovať, prípadne im to budem len pridržiavať. Ha :D bolo vidieť, že som matka prvorodička a veľmi som si to zidealizovala.



(Ok, dieťa 2 na mňa pozerá štýlom:"Čo to ten tata robí?!")

Naša teória raz ja - raz ty sa veľmi neosvedčila :D


Inhalovali sme 2x denne, po dobu cca 10-15 minút. Dovolím si tvrdiť, ze inhalovanie naozaj pomáha. Deti inhalovali Vincentku a tata Martin inhaloval Ambrobene roztok. Po pár dňoch sa deťom spustil soplík (čo u nás trvá aj viac ako týždeň), následne sme už nemuseli dávať lieky a baby sa pekne doliečili.


Plusy:

  • kompaktné balenie (inhalátor ma praktickú priehradku, kde sa zmestí všetko príslušenstvo a a tým pádom sa nič nepostráca)
  • bohaté príslušenstvo (maska, nadstavce, náustok)
  • jednoduchá obsluha
  • dlhá inhalačná hadička (fakt super, zabezpečí to pohodlné inhalovanie)

Mínusy:

  • troška hlučnejší
  •  vo balení nie je maska pre dospelých (dá sa dokúpiť samostatne)

Osobne si myslím, že inhalátor je veľmi dobrá vec, predovšetkým pošas týchto sychravých jesenných dní. Ešte raz ďakujem za možnosť testovať.


#test_omron #recenzia

Kompresorový inhalátor NE-C28P

Ahojte maminky,


vybrali nás na testovanie inhalátora značky Omron. Keďže sme ja aj syn od septembra pernamentne chorí, testovanie sa nám veľmi hodilo. Ešte by som dodala, že za 3 roky bol syn chorý cca 3-4 x, ja vôbec a od septembra sú u nás problémom klasické škôlkarske choroby - nádcha, kašeľ, časté antibiotiká. 



Schválne dávam foto aj s taštičkou, lebo syn ju používa po byte ako kabelku, čiže u nás má všestranné využitie, aj na hračky. 


Ku kompresoru je nádobka na liečivo, vzduchová hadička, náustok, 1 x maska pre dieťa, 1 x maska pre dospelého, nosný násadec a 5 náhradných vzduchových filtrov. Čo sa týka samotného testovania (inhalovali sme vincentku) u syna nebol veľký problém, po chvíli sa odhodlal a sám si dal masku a pekne vydržal pri rozprávke. Hodnotenie masky za mňa však nie moc pozitívne, maska mu dosť často padala aj keď som mu ju viac zatiahla, tak si ju držal. Taktiež mám výhradu voči maske pre dospelého, prepúšťala mi hore pri nose a para mi niekedy šla do oka. Tiež som si ju držala.


Nosný násadec a náustok hodnotím na výbornu, nemám čo vytknúť, u syna som ich však nepoužila, ten si stále pýtal masku a vlastne dosť často aj sám od seba sa chcel inhalovať. Prístroj nie je ani hlučný ako som si myslela. Jediné čo by som privítala je, aby sa vypínal automaticky sám a nemuselo by sa sledovať či je, prípadne nie je tam liečivo.

Inhalátor nám prišiel ku koncu choroby takže ešte neviem posúdiť, či nám pomohol s nádchou, syn ju už nemá, ja áno, sme nerozlučná dvojka. Vlastne som si už 2x všimla, že po inhalovaní mám veľmi suchú sliznicu nosa, tak si musím dať na noc kvapky. Používať ho samozrejme budeme obaja aj naďalej a sme radi, že si nás vybrali na testovanie.


#test_omron #recenzia