Vaše skúsenosti s GraviFit

konik_testuje27.4.2020

Štúdio GraviFit má veľmi zaujímavé motto: "Chceme, aby vaše tehotenstvo a pôrod boli krásnou spomienkou. Bez problémov, bolestí a nepríjemností. Dôkladná príprava na pôrod vám k tomu pomôže". Na tento účel ponúka celý rad cvičení a pripravných kurzov pre tehuľky. No aj masáže 🙂

Budeme teda testovať cvičenia pre tehotné, prípravu na pôrod, jogu pre tehuľky a masáže. Budete mať možnosť testovať cvičenia a prípravu buď v štúdiu alebo online 🙂

Prečítajte si skúsenosti a recenzie našich používateliek 🙂 Tešte sa na ich názory! Bude to zaujímavý test.

Viac o štúdiu GraviFit tu: https://www.gravifit.sk/

Gravid Pilates od Gravifitu

#test_gravifit

Nech žijú babky! 🙂 Takto netradične začnem recenziu na cvičenie, ktoré testujem, ale dnes som znova bez dcérky keďže tentokrát išla k druhej babke a ja mám čas trochu na seba a na bábo v brušku. 

Po prezretí videí, ktoré mi ponúka stránka som sa rozhodla, že dnes vyskúšam Gravid Pilates - Ruky a chrbát.

Video trvá 30 minút, na cvičenie potrebujem podložku, expander a overball (ten síce nemám ale nahradila som ho dcérinou nafukovacou loptou a dokonale poslúžila 🙂 )

Síce sa mi zdalo trošku nudné toto cvičenie, ale po docvičení má svoj efekt - ponaťahovala som si svaly rúk, chrbta a o to vlastne išlo 🙂

Väčšina cvikov je v stoji, no ku koncu sa presuniem na podložku a celé cvičenie končí dýchaním v tureckom sede. 

V stoji sa cvičí najskôr s expanderom, následne ho vystrieda overball a na koniec činky (ktoré som ja nemala ale ide to aj bez nich)

Ak by som mala porovnať včerajšie cvičenie Gravid jogy s dnešným cvičením Gravid pilatesu, tak jednoznačne sa mi viac páčila zatiaľ joga. Neviem čím to je, možno aj tým, že vo videu jogy precvičuje kočka, ktorá je tiež tehotná a viac prízvukuje kontakt s bábom v brušku ako pri pilatese kde precvičuje kočka bez bruška 🙂

Ale teda uvidíme pri ďalšom videjku, ktoré si odskúšam - náhodne podľa aktuálnej nálady si jedno vyberiem 🙂


Recenzia Gravig Joga pre tehotne Gravifit

#test_gravifit

Bola som vybrana na testovanie gravig jogy pre tehotne v studiu Gravifit. Na stranke www.gravifit.sk su pre klientky na vyber rozne terminy jogy. Z doobednych, poobednych a vecernych terminov som si vybrala podvecerny 17:45-18:45. Kurz trva 5 tyzdnov. Po prihlaseni na kurz mi prisiel potvrdzovaci email o evidencii prihlasky. Neskor prisiel email potvrdzujuci moje zaradenie do kurzu. Nakolko uz mam jedno dieta, overila som si v studiu, ci by bolo mozne prilezitostne priviest dieta na hodinu. Majitelka mi potvrdila, ze v tom bude ziadny problem, ak to nebude vadit ostatnym klientkam. Zaroven informovala instruktorku jogy a uviedla poznamku o prilezitostnej pritomnosti dietata na cviceni do prezencky.


V den konania prvej hodiny mi prisla SMS sprava s informaciou, ze joga sa nekona. Dovodom bol technicky stav telocvicne, za ktory zodpovedal prenajitematel budovy - Poliklinika.


Studio Gravifit sa nachada  v budove polikliniky na Sustekovej ulici v Bratislave. 


Priamo pred poliklinikou je moznost parkovania. V podvecernych hodinach nie je problem najst volne miesto. Po vstupe do budovy sa vytahom pohodlne vyvezieme na 4.poschodie. 

Na poschodi su klientky nasmerovane do studia. Studio je na konci chodby, oddelene od ostatnych ambulancii. V cakarni su pre tehulky k dispozicii tematicke casopisy na citanie. Par minut pred zaciatkom cvicenia usmiata instruktorka otvorila dvere. Prave skoncila predosla hodiny gravid jogy. Po odchode odcvicenych tehuliek vstupujeme do prijemnej telocvicne my. Priamo cez telocvicnu sa dostavame do satne- tiez utulnej miestnosti. K dispozicii su vesiaky a makke pohovky. Za satnou je toaleta. 


V telocvicni nas cakaju pripravene jogamatky, s vankusikmi. K dispozicii su aj deky, lopty, a ine pomocky a filtrovana voda a pohare. 


Pred zaciatkom cvicenia vyplname dotaznik, v ktorom uvadzame o sebe dolezite osobne a zdravotne udaje. Instruktorka sa s nami zoznamuje a s kazdou z nas prehodi par slov, aby sme sa spoznali. Zaciname cvicit. Hra prijemna relaxacna hudba. Zaciname dychovymi jogovymi cvicenia so zatvorenymi ocami. Postupne prejdeme na natahovacie cviky a narocnejsie jogove pozicie. Vsetky jogove pozicie a pohyby su prisposobene tehotnym a nie su fyzicky narocne. Instruktorka prechadza medzi nami a pomaha nam spravne cvicit. Ku koncu hodiny si opat lihame a relaxujeme. 


Na zaver hodiny sa s nami instruktorka opat rozprava, a overuje si nasu spokojnost s narocnostou cvicenia. 


Nevyhodou je teplota v telocvicni. Nakolko studio je na poslednom poschodi, je vyhriate. Dalsou nevyhodou je, ze budova polikliniky sa o 18:45 zamyka a instruktorka nas musi von vyprevadzat. Cize sa musime v satni cakat, aby sme spolu zisli na prizemie a spolu odisli. Zaroven pred poliklinikou cakaju klientky na dalsiu hodiny jogy.


Domov odchadzam prijemne unavena a uvolnena a neviem sa dockat dalsej hodiny o tyzden!


Modry konik testuje: studio Gravifit

#test_gravifit


Ahojte,

zapojila som sa do sutaze s MK o hodnotne ceny v GraviFit – e.... Vyhrat sa dalo:

  • cvicenie pre tehotne
  • masaz pre tehotne
  • predporodny kurz
  • joga pre tehotne

Prijemne ma prekvapilo, ked mi prisiel mail, ze som vyhrala PREDPORODNY KURZ 🙂


Z terminov, ktore mali v ponuke mi vyhovoval vikendovy: 25 – 26. 06 . 16 v case od 8:-12:30.

Kurz prebiehal v budove polikliniky na Sustekovej 2 v Bratislave na 4.poschodi. Priestory su velmi pekne a je tam miestnost na prezlecenie, WC.

Po cele trvanie kurzu bolo zabezpecene aj obcerstvenie vo forme ovocia, sladkych tyciniek a pitneho rezimu.

Na kurz sme si mali priniest tehotensku knizku,uterak, ak sme chceli svoj pitny rezim, oteckovia ak chceli mali moznost absolvovat kurz na druhy den od 10:45 az do konca. Pozitivum je, ze tie, ktore rodia na Kramaroch a chcu tam mat manzela/piatela, ten nemusi uz absolvovat kurz priamo na klinike – plati mu to..


Na pripravenej karimatke sme mali: malu gumenu loptu, dva vankusiky, vzorky kremu,caju a vloziek do podprsenky, ak sme chceli fitloptu bola k dispozicii.

Zacal sa kurz a pani lektorka mala kopec materialu: caje na podporu laktacie, nocne kosielky, tehotenske podprsenky, rozne druhy vloziek do podprseniek, poporodne vlozky, poporodne nohavicky, masazne oleje, jednorazove podlozky, jednorazove plienky, latkove plienky, pomocky na masaz hradze, Annball, rozne olejceky pre babatko, kremiky na bradavky, odsavacky -elektricke a mechanicke, ... atd


Pomocky, ktore mala so sebou medzi nami kolovali, postupne vysvetlovala, hovorila vyhody a nevyhody, cenovu relaciu, aby sme mali prehlad, co hodnotim velmi pozitivne 🙂

Boli nam vysvetlene veci ohladom:

-cvicenia s Aniballom

-masaze hradze

-poplatkov v nemocnici (Antolska, Kramare a Ruzinov)

-starostlivosti o prsia

-problemy s laktaciou

-dychania pri porode

-ulavove polohy

-moznosti vyprazdnenia hrubeho creva pred porodom

-uloha otecka pri porode

-kupanie, otacanie, manipulacia, prebalovanie novorodenca


Tak isto sa mi velmi pacilo ked sme si skusali tlacenie pri porode, dychanie. Chodila ku kazdej z nas a vysvetlovala co robime zle. No nebolo to az take lahke ako som si myslela. Tak som rada, ze som si to odskusala a doma mozem pokracovat, lebo viem ako ...


Druhy den kurzu sme si ukazovali dalsie pomocky, polohy pri dojceni, moznosti zlepsenia laktacie, ako riesit problemy s prsnikmi. Dozvedela som sa, ze sa nemusim plasit ak babatko bude pit menej, kratko, alebo prilis casto – boli vysvetlene dovody. Myslim, ze to zvladnem a ked pride nejaky problem budem schopna ho vyriesit sama ... 🙂


Prisli oteckovia. Bolo im vysvetlene, ze nie za kazdu cenu musia byt pri porode, ze treba sledovat aj svoje potreby(ak mu je zle treba odist, vyvetrat sa, ..), co je logicke, lebo chcu byt napomocni svojej partnerke tak aj oni musia byt fit 🙂

Pekne sme si natrenovali ako otacat novordenca pri kupani, pri podavani inej osobe, prebalovanie, prezliekanie a aj osetrenie pupku.

Bola to celkom sranda.


Moj manzel hovoril, ze na tomto kurze sa naucil vela novych veci a je rad, ze tam mohl byt. A ja som na nom videla, ze ho to zaujalo a zaroven pobavilo. Nwm co by robil keby to bolo prvy krat hned naostro. A aj manzel bol spokojny, ze nemusel pocuvat do podrobna ako ma budu osetrovat. Jednoducho same prakticke veci, ktore vyuzije. Ale ako povedala nasa lektorka: Vsetko je len o skusenostiach a casom sa kazdy do toho kazdy dostane.


Ja mozem tento kurz ohodnotit len pozitivne. Dozvedela som sa vela veci, ktore vam nik nepovie bud preto, ze sa mu nechce alebo ich jedoducho nevie. Kurz bol ponaty aj s humorom a aj mna pobavil...

odporucam kazdej zienke, ktora chce mat informacie, ktore potrebuje a nie zbytocnosti. Davali sme aj mailove adresy, kde nam budu zaslane materialy. V pripade nejakych otazok sa mozeme keykolvek ozvat. Tak aj pre tento dovod odporucam tento kurz pretoze zaujem neskoncil skoncenim kurzu.


Jedine negativum bolo hrozne teplo ale to sa uz nepodarilo vybavit 🙂 teda az na druhy den 🙂