Vaše skúsenosti s Bioderma

konik_testuje15.1.2018

Vitajte vo svete Modrého koníka, ktorý aj v roku 2018 pre vás pripraví množstvo zaujímavých testovaní. Snažíme sa testovaním hľadať riešenia pre ľudí, ktorých niečo trápi, a tak skrz testovanie nájsť produkt, ktorému zostanú verní.

Tentokrát sme hľadali 10 atopikov a aj sme ich našli.

Na testovanie sme mamičkám a ich deťom poslali balíček zančky Bioderma, v ktorom sa nachádzali:

Atoderm Intensive Baume - dermo-posilňujúca, vyživujúca starostlivosť obnovujúca zdravie a pohodlie suchej pokožky so sklonom k atopii. Atoderm Intensive rýchlo odstráni svrbenie kože vďaka dermatologicky liečivej látke PEA.

Je obohatený o upokojujúce a čistiace látky, okamžite zmierňuje podráždenie a začervenanie. Natrvalo obnovuje kožnú bariéru vďaka exkluzívnemu komplexu LipigeniumTM vyrobenému z biolipidov, ktoré sú prirodzene prítomné v epiderme. Jeho patentovaná Skin Barrier TherapyTM zabraňuje šíreniu zlatého stafylokoka a preniknutiu alergénov na strane druhej, teda 2 hlavných faktorov zodpovedných za zhoršovanie suchosti pokožky. Je vhodná ako na telo, tak aj na tvár tej najcitlivejšej pokožky pre dospelých, deti aj dojčatá. Je hypoalergénna, nekomedogénna a je bez parabénov a parfumácie.

http://www.bioderma-sk.com/nase-produkty/atoder...

Atoderm Sprchový olej - jemný sprchový olej zabezpečujúci 24 hodinový komfort hydratácie. Jeho exkluzívne zložky obnovujú kožnú bariéru. Intenzívne vyživuje a zvláčňuje pokožku, zmierňuje pocity pnutia a chráni pred vonkajšími vplyvmi. Patent Skin Barrier TherapyTM chráni suchú pokožku pred baktériou Staphylococcus aureus spôsobujúcou zápal a podráždenie. Atoderm Sprchový olej vytvára ultra ľahkú a jemne parfumovanú penu, ktorá je špeciálne navrhnutá tak, aby rešpektovala i tú najcitlivejšiu pokožku. Je hypoalergénny, nekomedogénny, má vynikajúcu kožnú toleranciu, neštípe v očiach, je bez parabénov, konzervantov, mydla a farbív. Je vhodný pre dospelých, detí aj dojčatá.

http://www.bioderma-sk.com/nase-produkty/atoder...

A čo na testovanie hovorí ich atopická pokožka? Prečítajte si ich recenzie, z ktorých počuť úľavu ich atopickej pokožky, ktorá našla riešenie v produktoch Atoderm od Biodermy.

Navyše, tri najlepšie a najzaujímavejšie recnezie sme odmenili novinku z dielne Bioderma - prvým bezkontaktným sprejom Atoderm SOS proti svrbeniu pokožky, ktorý je vhodný pri akútnom svrbení pokožky. Rýchle a bezkontaktné uľavenie od dráždenia a svrbenia nebolo nikdy tak príjemne jemné.

BIOderma, tu pohlaď MA! 🤗👌✋

Áno je to tu...

#test_bioderma



Ja viem. Mamičky na MK sa teraz rozdelia do troch táborov.


1. Tie, ktoré budú nadávať, že zase testovanie ktoré ich otravuje (tak vypni na chvíľu net, zober knihu a čítaj tú... Uvidíš, je to naozaj dobrá psychohygiena. Odporúčam Paulo Coelho, mám od neho všetky a ani jedna nie je zlá 😊 a usmej sa, ženám úsmev pristane 😊🤗)


2. Tie, ktoré sú smutné, že ste ich nevybrali.

... Nuž, treba skúšať. Tiež sa nezapájam všade. Ale raz sa šťastie usmeje na každú. A ak nie. Ten pocit, že máš aspoň šťastie v láske je na nezaplatenie.. 😊


3. Tie ktoré, čakajú na recenziu, tak poďme na to... Nemusím vám písať ako som sa tešila na balík a bla bla bla...


Manžel prišiel domov z práce s balíkom, keď som akurát krájala mäso na večeru 😀

Tak po dokrájan,í som nožom otvorila a pozrela obsah. - Balíka, nie manžela 😂😂😂


Na  prvý pohľad ma prekvapil objem krému - 500 ml. Sprchový olej je 200 ml.


Ale to už pri mne stepovala dcéra (4 roky) že: "Čo to jeeeeee mamiiii". Zdvihla som ju na pracovný stôl, a vysvetlila jej, čo ideme testovať. 


Keď mala 6 mesiacov, prvýkrát sa mi vyhádzala. Najviac na hrudi, brušku a chrbáte, vtedy mi ju dal doporiadku jeden mladý doktor ktorému som doteraz vďačná, ekzém jej zmizol a znovu sa objavil túto zimu. Raz mi prišla zo škôlky a hovorí: "Mami, pozri mám ekzém na ručičkách ako ty."



Oblial ma pot a... Áno, revala som. 😥😥 Lebo len človek, ktorý to zažíva na svojej koži, a vie aké je to trápenie, to o to horšie prežíva, keď to vidí aj na vlastných deťoch.

Usúdila som, že teda ekzém sa jej v zime objavil rovnako ako mne z dôvodu alergie na chlad.


No ale k veci. Ako som ju vyložila na stôl ku mne už aj pumpičkovala a krémovala si rúčky. Tak som si dala aj ja. Čo ma prekvapilo, že mi povedala po chvíľke že ju štípe, čo mňa naopak vôbec a ruky mám horšie. Ale keď som sa jej spýtala či ešte, povedala že nie. 😀 Bosorka malá.



Priznám sa patrím k tým ,,nezodpovedným" matkám, čo nekúpu deti každý deň. Niežeby som nemohla, ale nie vždy je čas a niekdy sa mi už proste nechce 😀 Tak to už chodí keď doma máte okrem dvoch malých detí aj jedno veľké - to je to chlpaté, ktoré občas tiež musíte popohnať, že už je čas na sprchu. Hahaa.


Takže prvý deň sa u nás testoval na všetkých len krém a ja som si dala večer rýchlu sprchu.


Ďalšie dni sa niesli v znamení - krémovať malému celé telíčko pretože posledné mesiace sa mu objavili suché fliačiky hlavne hore na ručičkách a na stehnách a riťke. Nebudem klamať ale natierala som ho len večer a za tri dni "účinnými " a nie lacnými krémami a nepomohlo.



V tento týždeň testovania môj malý schytal zápal priedušiek takže kúpanie som obmedzila len na nutné umytie odspodu. Keďže mal antibiotiká, a napriek probio veľmi často kakal strašne sa mu vyštípala riťka. Raz sa tak strašne rozplakal, že bolo vidno že ho to naozaj bolí. Brala som ho do vane umyť od spodu a s malou dušičkou som ho namydlila Biodermou - a vôbec ho neštípala. Bohu vďaka! Inak by som si to vyčítala.



Takže tento olejový sprchový gél prešiel testom naozaj citlivej a podráždenej pokožky. 💪👌👍


Čo sa týka sprchového oleja, je pravda že ak si ho napumpujete na ruky tak nepení. Ja som preto používala "hubku" a stačilo málo oleja a vznikla krásna pena, hubka zbaví telo odumretej kože a olej sa už postará o jej hebkosť.



Po kúpaní sa vždy krémujem. Mojím problémom hlavne túto zimu boli rozsiahle suché mapy popraskanej kože. Takmer do krvi. Tento rok som sa vytrápila naozaj veľmi. Mala som ich hlavne na rukách, na vnútorných stehnách - najhoršie, v záhyboch pod kolenami, pár fľakov na bruchu, chrbte, a dokonca aj na prsiach.


No problém bol suchá pokožka a akýkoľvek krém mi spôsoboval hrozné štípanie a bolesť. Tým myslím krémy určené na suchú a atopickú pokožku.


Takže keď som si 1x išla dať Bioderma Atoderm na stehná, zavrela som oči a čakala na ten moment bolesti, ktorý však neprišiel. Naozaj. Toto je naozaj prvý krém ktorý ma neštípe a verte mi mala som ich už desiatky.


Ďalšie plus tohto krému vidím v tom, že zanecháva na pokožke ,,film" do ďalšieho kúpania no bez pocitu lepkavosti pokožky čo sa mi pri iných krémoch stávalo . To asi znamená že pokožka je chránená aj pred vonkajšími vplyvmi ako je v mojom prípade chlad. Čo môžem potvrdiť lebo keď som išla von, neštípal ma ekzém ako inokedy.



Za týždeň testovania sme sa zbavili fľakov na synčekovi (15m), dcéra momentálne tiež nemá červené suché ručičky.


A ja?

Pozrite si fotky pred a po. Lebo na čo to budem zbytočne komentovať. Na fotkach su obe moje stehná 7 dni rozdiel


Na fotkách sú vidno biele miesta. Po zmyznutí ekzému mi akokeby vytiahlo pigment. Stáva sa to často. Takže momentálne som úplne bez ekzému a flakatá bielo-biela 😂

Ale dôležité že bez ekzému.


Viem však že atopický ekzém je boj na celý život. Treba tomu prispôsobiť životný štýl a nájsť si pomocníkov, ktorý tento boj dokážu uľahčiť a zmierniť príznaky.



Niesom typ čo by niečo chválil len tak, ale za seba môžem potvrdiť že u nás bude mať svoje miesto už aj Bioderma Atoderm.


Cena sa môže zdať niekomu vyššia ale pri pomere: objeme/kvalita je podľa mňa veľmi dobrá.


Týždeň pred testovaním sa ku mne dostal sprej istej značky ktorý je na ekzém veľmi účinný. A samozrejme aj veľmi drahý. Avšak dozvedela som sa že pravdepodobne má skryté kortikoidy. Čo pre mňa nieje cesta k liečbe ale len k potláčaniu príznakov s vedľajšími účinkami.


Preto som rada že Bioderma prišla na trh s niečím podobným a rada sa dozviem viac aj o spreji, keďže si myslím , že táto firma by nezavádzala zákazníkov použitím kortikoidov vo svojich výrobkoch. Verím že sú všetky testované a pomáhajú tam kde treba.


Nakoniec mi ostáva len posledné. Poďakovať za to, že ste ma vybrali.


Horúca vaňa a kúpeľ je jediný čas ktorý si kradnem sama pre seba. Čas na môj relax a uvoľnenie od všetkého čo ma ťaží. Tak už aj s BIODERMOU. (aj tak sa mi tam vždy dotrepú deti a robia mi do vody,, panči panči" ale taký je už život mamky 🤣 a to predsa všetky dobre poznáme... )  Tak ich aspoň potom zapájam do masáže a natierania 😂



Tak možno niekedy nabudúce pri ďalšej zaujímavej recenzii 😉


Miša


#test_bioderma

Ani princezné nie sú dokonalé

Každý deň je krásny a výnimočný a jeden januárový deň bol aj štastný. Modrý koník ma potešil a zaradil k dalším mamičkám, ktoré dostali možnosť odtestovať kozmetiku od značky Bioderma.


Zapojila som sa do tejto sútaže kôli tomu, že ide o kozmetiku, ktorá je určená pre suchú atopickú pokožku - radu Atoderm.


Radšej by som bola, keby išlo o mastnú pokožku a nie o suchú svrbiacu a začervenanú ako u mojej dcérky. Ekzémy jej začali, keď mala zhruba mesiac. Stále sa jej vytvárali červené svrbiace ložiská. Najťažšie je pozerať sa na dieťa, keď ho niečo trápi.

Skúsili sme mnoho krémov, kvapiek do vody, ktoré boli na vnútorné použitie, masťe, oleje. Nič jej nepomáhalo. Samozrejme kordikoidy jej nechcem dávať, priklonila som sa k ním, keď už bolo ozaj veľmi zle.


Naše "ekzémove obdobie" sa neustále strieda. Cez leto v najhorších horúčavách bolo toto obdobie u nás veľmi zlé, musela som jej obliekať dlhé legíny a na ruky rukavičky, aby sa neškriabala.  Dospelý zdravý človek si ani neuvedomuje, ako sa automaticky poškriabe, keď ho niečo svrbí. Ale ako vysvetliť osemmesačnému dieťaťu, že sa škriabať nemôže? Nijako.


Dnes už 15 mesačná dcérka nevie ešte povedať svôj názor z testovania kozmetiky, tak píšem za ňu recenziu ja, jej mama. Krém a olej som testovala hlavne na dcérke, ale aj na sebe. Tiež mám suchú svrbivú pokožku s rozšírenými žilkami na tvári. Hlavne teraz cez zimu, kedy je naša pokožka najviac skúšaná rôzdnymi vplyvmi ako chlad, vietor, mráz. Aj mne sa toto počasie postaralo o pár červených svrbiacich fľakov na rukách medzi prstami. Pred testovaním sa dcérke objavil ekzém na ramene.


Natierala som jej ho s krémom ATODERM INTENSIVE BAUME. Veľmi milo som bola prekvapená,že sa jej ekzém nezapálil, ale bol vo farbe pokožky, inokedy má ich zafarbené do červena. Vôbec sa teda ekzém nezhoršoval, práve mám pocit, že mizne, aj keď pomaly.


Stačilo natierať 1x denne pre mňa aj na dcérku. Je jemný, nelepivý, príjemný na dotyk. Nezanecháva na tvári tažobu, pocit pnutia, vôbec som nemala pocit suchosti. Mne sa fľaky na rukách zlepšili.


SPRCHOVÝ OLEJ ATODERM

Má krásnu jemnú vôňu, jemne penivý. Zanecháva pokožku vláčnu, ešte aj na druhý deň som cítila olejový film na pokožke. Nevytváral tažobu.




Veľmi som vďačná tímu Modrý koník za šancu vyskúšať tieto produkty. Odporúčam ich za mňa aj za dcérku a zaraďujem ich do našej každodennej starostlivosťi o pokožku.


S pozdravom Zuzana.


#test_bioderma

Naše testovanie Biodermy s otáznikom

Pýtate sa, prečo s otáznikom? Odpoveď je jednoduchá.


Zúfalstvo z ekzému, ktorý sa vám neustále pravidelne vracia a skúšanie už hádam milión krémov a značiek, drahých či lacných. Scénar ten istý: prvý deň hrôza, druhý deň zlepšenie, týždeň zlepšenie, už začínam byť nadšená, že je ekzém preč a zrazu bum, zobudíte sa vyhádzaný znova. A práve preto som aj k tomuto testovaniu pristupovala takpovediac veľmi podozrievavo, priam až negatívne. Nechcem pôsobiť nevďačne, skutočne si vážim, že som mohla ZADARMO testovať výrobky Bioderma, doteraz vlastne nechápem prečo sme boli práve ja a môj syn vybratí.


No snažím sa vám opísať rozpoloženie, v ktorom som sa pred a počas testovania nachádzala. Práve to je kľúčové k pochopeniu môjho hodnotenia daných výrobkov. Nič nebudem prikľášľovať a tváriť sa, že je niečo super, ak nie je. To len na úvod, aby ste vedeli s akou testerkou máte do činenia, a či mi vlastne VY - atopici, môžte veriť!


Atopickým ekzémom som trpela od útleho detstva, spolu s o rok mladšou sestrou. Ťahalo sa to s nami dlhé roky, takpovediac až do puberty. Dodnes si pamätám pár desivých zážitkov, aj z nemocnice u kožného, ako to strašne svrbelo, štípalo, nutkanie si rozškrabať ruku, hoc aj do krvi. Horor, ktorý skutočne pochopí len ten, kto si ho prežil. Z ekzému som sa dostala na relatívne dlhý čas, až do času spred cca 2 rokov, kedy som otehotnela druhý raz s dcérkou. Odvtedy sa to so mnou opäť vlečie v tzv. sezónach. Zima je najhoršia, čo si budeme nahovárať. Ten chlad skutočne nerobí pokožke dobre. A práve tu vrcholí moje zúfalstvo v decembri 2017.


V podstate mám dve, či tri ložiská, ktoré sa neustále opakujú. Viečka, záhyb lakťa pravej ruky a prsty na rukách. Neskutočné ako mi to vie kaziť deň, náladu, život. Práve na tieto moje problematické miesta som sa upriamila s testovaním, u syna som využívala produkty celoplošne, keďže má sklon k suchej pokožke a momentálne počas testovania mal vyhádzaný chrbát, zadoček a krk.






Tak sme sa do toho pustili!


Na úvod poviem, že písať recenziu po týždni je pre mňa ťažké. Osobne by som ju radšej napísala tak aspoň o mesiac. Ten kto niekedy ekzém mal, vie, že to nie je len tak hop -šup. Krém vám hoci môže zabrať na prvý pohľad, pokus, no neskôr sa ukáže, že nebol vhodný. Preto sa posnažím, čo najpresnejšie opísať hoc aj minimálne zmeny, či už lepšie alebo horšie, ktoré som na nás spozorovala.



Syn Benjamín - 3,5 roka.


Celý týždeň som syna sprchovala v Atoderm spchovom oleji. Už v podstate po prvom použití bolo vidieť, že celá pokožka sa krásne vyčistila. Olej príjemne voňal a syna nijako neštípal, ani mu nevadil, hoci bol práve vyhádzaný. Po sprchovaní a utretí som naniesla zase Atoderm Intensive Baume na problematické miesta krku, krížov, záhybov nôh. Už na druhý deň ráno som videla, že pokožka je omnoho menej suchá a miesta, ktoré mal začervenané už začervenané nemal. Takto sme pokračovali celý týždeň a syn už nemá na tele žiadne suché miesta. Skutočne mu výrobky zabrali a vidím veľké zlepšenie. 

Musím však podotknúť, že môj syn nemá diagnostikovaný atopický ekzém, má to akoby ľahšiu formu, skôr suchá pokožka, ktorá sa príležitostne vyhodí, najmä v lete z potu máva vyhádzaný krk a teraz v zime kvôli chladu. Prejdem preto ku mne.


Júlia-  26 rokov.


Ako som uviedla, mám tri závažné a opakujúce sa ložiská. Podľa priložených fotiek môžte vidieť, že to nie je úplne najjednoduchšie. Popravde ktovie, čo by mi kožná povedala, nemala som čas k nej zájsť, určite by mi dala silné kortikoidné maste, ktoré už by zabrali, no tak to riešiť nechcem.


Sprchový olej mi veľmi sadol a som s ním skutočne spokojná. Už to, že ma neštípal považujem za zázrak (štípe ma 98% hocijakých výrobkov). Pokožka na celom tele je omnoho hydratovanejšia. Mala som ju celkovo suchú a už nie. Takisto som si viackrát denne s olejom umývala ruky a vždy mi ich príjemne ukľudnil.


Čo sa týka krému, tu už nemôžem byť 100% spokojná. Nevadil mi na prstoch rúk a záhybe ruky, no na tvár mi skutočne nesadol. Viečka sú skutočne veľmi citlivé, hoci ma na nich neštípal, no nerobil ani dobre. Po dvoch dňoch som z toho nemala dobrý pocit  a prestala som ho používať na tvár a viečka. Aj tu vidieť na fotke zmeny, začala som užívať veľké dávky hlivy ustricovej a vidím zlepšenie aj na tvári. Používala som ho však aj naďalej na ruky a celkovo aj na telo. Tu môžem vidieť pozitívne zmeny. Ruka, ktorá bola začervenaná a aj bolestivá už nie je (z tohto obdobia nemám reálne fotku, keď to bolo najhoršie ☹ ).


Keď to teda zhrniem a budem úprimná a mám  urobiť odporúčania pre atopikov, všetkými desiatimi vám odporúčam Bioderma sprchový olej, je skutočne veľmi dobrý a ukľudňujúci. Ak vám všetko vadí alebo štípe, toto je cesta. Čo sa týka krému Atoderm Intensive Baume, odporúčam ho tiež. Otázkou však je, či zaberie veľmi ťažkým stavom, ktoré majú zapálené a červené ložiská. Určite by som ho aspoň vyskúšala, hoci mne na viečka nezabral. No skutočne znova opakujem, že s hodnotením mi príde priskoro. Možno to chce len čas a videla by som výsledky aj na tvári.


Na záver poviem, že som s testovaním spokojná a som rada, že som mohla byť súčasťou. Vyskúšať takéto produkty bol skvelý zážitok, ak niekomu moje slová pomôžu, o to viac. Aj do budúcna teraz budem vyhľadávať aj iné produkty z tejto značky a dám im opäť šancu, hoci sú drahšie.


Ďakujem každému, kto za dočítal až na záver.


Majte sa a nevzdávajte sa v boji s ekzémom 🙂


#test_bioderma

BIODERMA ATODERM A TÝŽDENNÉ TESTOVANIE

Ahojte.


V spolupráci s Modrým koníkom a Biodermou sme mali tú česť vyskúšať produkty Bioderma Atoderm Intensive Baume balzam 500ml. Výživný hydratačný balzam na veľmi suchú pokožku s protisvrbivým účinkom a Bioderma Atoderm Sprchový olej 200ml. Krémový a nemastný olej bez parabénov, farbív a mydla.


Takže po týždni používania obidvoch produktov sa púšťame do recenzie. Ešte predtým ako sme obdržali balíček s produktmi sme sa rozhodli, že to odskúšame na našej Isabelke (23m), ktorá od svojich 6 mesiacov trpí atopickým ekzémom. Príčína vziku, čo to u nej vlastne vyvolalo sa veľmi ťažko odhaduje. Mohla to byť aj reakcia na niektorú potravinovú zložku, ale viac pravdepodobne to bude geneticky podmienené. Touto chorobou trpí aj moja sestra (35r) aj jej dcérka (15r). Zatiaľ sme sa ani za pomoci odborníkov nevedli dopátrať, čo to u nej vyvoláva, takže nič iné nám neostalo len utlmovať jej príznaky.



Obdobia zlepšenia sa striedajú so vzplanutiami. A práve takto to bolo aj u nás, akoby nie náhodou načasované. Obdobie chrípky, nádha, kašeľ... A ekzém sa viditeľne zhoršil. Veľmi suchá napnutá pokožka, s mapovitými červenými ložiskami po celom tele, úporné svrbenie, predovšetkým v noci. Dieťa bolo nepokojné, plačlivé, my - rodičia frustrovaní.

Takže bol najvyšší čas na skúšku s Biodermou. Každý večer sme ju sprchovali Sprchovým olejom. Má nemastnú textúru, jemne penivú konzistenciu s príjemnou nevtieravou vôňou. Aplikuje sa veľmi jednoducho na vlhkú pokožku a potom sa spláchne. Bez problémov to zvládlo aj 23 mesačné dieťa. Neskôr sme ho vyskúšali aj vo vani pri kúpaní s veľkým bratom. Pokožka bola po umytí hydratovaná na pocit jemná. Nasledoval 2. krok – telový balzam. Naniesli sme ho na celé telo. Pomáhala samozrejme aj Isabelka. Mala jemnú, nemastnú konzistenciu, ktorá sa veľmi ľahko rozotiera. Rýchlo sa vtrebala a zanechala na pokožke ochranný film až do rána. Pokožka ostala viditeľne hydratovaná, jemná a príjemná na dotyk. Aj svrbenie sa snížilo na minimum. Bolo to ďalšie plus čo sme zaznamenali, lebo pri ostatných krémoch a mastičkách sa procedúra premasťovania pokožky musela hneď zrána zopakovať. Pri tomto produkte sme tento náš ranný rituál mohli kľudne vynechať. Premasťovali sme len lokálne, na veľmi suchých miestach. Síce to bola len týždňová výzva, produkty sme neprestali používať.

Takže sme došli k záveru, že obidva produkty sú veľmi dobre znášané aj najmenšími deťmi. Síce to ekzém nevylieči, ale výrazne zníži jeho príznaky akým sú suchá, napnutá pokožka a hlavne svrbenie. U nás sa osvedčil najmä Bioderma telový balzam, ktorý budeme určite používať. Budeme Vás aj naďalej sledovať na Facebookovej aj na Instagramovej stránke, aby sme nezmeškali žiadne novinky.

S pozdravom,
Katka a jej rodinka


#test_bioderma

BIOderma, tu pohlaď MA! 🤗👌✋

Áno je to tu...

#test_bioderma



Ja viem. Mamičky na MK sa teraz rozdelia do troch táborov.


1. Tie, ktoré budú nadávať, že zase testovanie ktoré ich otravuje (tak vypni na chvíľu net, zober knihu a čítaj tú... Uvidíš, je to naozaj dobrá psychohygiena. Odporúčam Paulo Coelho, mám od neho všetky a ani jedna nie je zlá 😊 a usmej sa, ženám úsmev pristane 😊🤗)


2. Tie, ktoré sú smutné, že ste ich nevybrali.

... Nuž, treba skúšať. Tiež sa nezapájam všade. Ale raz sa šťastie usmeje na každú. A ak nie. Ten pocit, že máš aspoň šťastie v láske je na nezaplatenie.. 😊


3. Tie ktoré, čakajú na recenziu, tak poďme na to... Nemusím vám písať ako som sa tešila na balík a bla bla bla...


Manžel prišiel domov z práce s balíkom, keď som akurát krájala mäso na večeru 😀

Tak po dokrájan,í som nožom otvorila a pozrela obsah. - Balíka, nie manžela 😂😂😂


Na  prvý pohľad ma prekvapil objem krému - 500 ml. Sprchový olej je 200 ml.


Ale to už pri mne stepovala dcéra (4 roky) že: "Čo to jeeeeee mamiiii". Zdvihla som ju na pracovný stôl, a vysvetlila jej, čo ideme testovať. 


Keď mala 6 mesiacov, prvýkrát sa mi vyhádzala. Najviac na hrudi, brušku a chrbáte, vtedy mi ju dal doporiadku jeden mladý doktor ktorému som doteraz vďačná, ekzém jej zmizol a znovu sa objavil túto zimu. Raz mi prišla zo škôlky a hovorí: "Mami, pozri mám ekzém na ručičkách ako ty."



Oblial ma pot a... Áno, revala som. 😥😥 Lebo len človek, ktorý to zažíva na svojej koži, a vie aké je to trápenie, to o to horšie prežíva, keď to vidí aj na vlastných deťoch.

Usúdila som, že teda ekzém sa jej v zime objavil rovnako ako mne z dôvodu alergie na chlad.


No ale k veci. Ako som ju vyložila na stôl ku mne už aj pumpičkovala a krémovala si rúčky. Tak som si dala aj ja. Čo ma prekvapilo, že mi povedala po chvíľke že ju štípe, čo mňa naopak vôbec a ruky mám horšie. Ale keď som sa jej spýtala či ešte, povedala že nie. 😀 Bosorka malá.



Priznám sa patrím k tým ,,nezodpovedným" matkám, čo nekúpu deti každý deň. Niežeby som nemohla, ale nie vždy je čas a niekdy sa mi už proste nechce 😀 Tak to už chodí keď doma máte okrem dvoch malých detí aj jedno veľké - to je to chlpaté, ktoré občas tiež musíte popohnať, že už je čas na sprchu. Hahaa.


Takže prvý deň sa u nás testoval na všetkých len krém a ja som si dala večer rýchlu sprchu.


Ďalšie dni sa niesli v znamení - krémovať malému celé telíčko pretože posledné mesiace sa mu objavili suché fliačiky hlavne hore na ručičkách a na stehnách a riťke. Nebudem klamať ale natierala som ho len večer a za tri dni "účinnými " a nie lacnými krémami a nepomohlo.



V tento týždeň testovania môj malý schytal zápal priedušiek takže kúpanie som obmedzila len na nutné umytie odspodu. Keďže mal antibiotiká, a napriek probio veľmi často kakal strašne sa mu vyštípala riťka. Raz sa tak strašne rozplakal, že bolo vidno že ho to naozaj bolí. Brala som ho do vane umyť od spodu a s malou dušičkou som ho namydlila Biodermou - a vôbec ho neštípala. Bohu vďaka! Inak by som si to vyčítala.



Takže tento olejový sprchový gél prešiel testom naozaj citlivej a podráždenej pokožky. 💪👌👍


Čo sa týka sprchového oleja, je pravda že ak si ho napumpujete na ruky tak nepení. Ja som preto používala "hubku" a stačilo málo oleja a vznikla krásna pena, hubka zbaví telo odumretej kože a olej sa už postará o jej hebkosť.



Po kúpaní sa vždy krémujem. Mojím problémom hlavne túto zimu boli rozsiahle suché mapy popraskanej kože. Takmer do krvi. Tento rok som sa vytrápila naozaj veľmi. Mala som ich hlavne na rukách, na vnútorných stehnách - najhoršie, v záhyboch pod kolenami, pár fľakov na bruchu, chrbte, a dokonca aj na prsiach.


No problém bol suchá pokožka a akýkoľvek krém mi spôsoboval hrozné štípanie a bolesť. Tým myslím krémy určené na suchú a atopickú pokožku.


Takže keď som si 1x išla dať Bioderma Atoderm na stehná, zavrela som oči a čakala na ten moment bolesti, ktorý však neprišiel. Naozaj. Toto je naozaj prvý krém ktorý ma neštípe a verte mi mala som ich už desiatky.


Ďalšie plus tohto krému vidím v tom, že zanecháva na pokožke ,,film" do ďalšieho kúpania no bez pocitu lepkavosti pokožky čo sa mi pri iných krémoch stávalo . To asi znamená že pokožka je chránená aj pred vonkajšími vplyvmi ako je v mojom prípade chlad. Čo môžem potvrdiť lebo keď som išla von, neštípal ma ekzém ako inokedy.



Za týždeň testovania sme sa zbavili fľakov na synčekovi (15m), dcéra momentálne tiež nemá červené suché ručičky.


A ja?

Pozrite si fotky pred a po. Lebo na čo to budem zbytočne komentovať. Na fotkach su obe moje stehná 7 dni rozdiel


Na fotkách sú vidno biele miesta. Po zmyznutí ekzému mi akokeby vytiahlo pigment. Stáva sa to často. Takže momentálne som úplne bez ekzému a flakatá bielo-biela 😂

Ale dôležité že bez ekzému.


Viem však že atopický ekzém je boj na celý život. Treba tomu prispôsobiť životný štýl a nájsť si pomocníkov, ktorý tento boj dokážu uľahčiť a zmierniť príznaky.



Niesom typ čo by niečo chválil len tak, ale za seba môžem potvrdiť že u nás bude mať svoje miesto už aj Bioderma Atoderm.


Cena sa môže zdať niekomu vyššia ale pri pomere: objeme/kvalita je podľa mňa veľmi dobrá.


Týždeň pred testovaním sa ku mne dostal sprej istej značky ktorý je na ekzém veľmi účinný. A samozrejme aj veľmi drahý. Avšak dozvedela som sa že pravdepodobne má skryté kortikoidy. Čo pre mňa nieje cesta k liečbe ale len k potláčaniu príznakov s vedľajšími účinkami.


Preto som rada že Bioderma prišla na trh s niečím podobným a rada sa dozviem viac aj o spreji, keďže si myslím , že táto firma by nezavádzala zákazníkov použitím kortikoidov vo svojich výrobkoch. Verím že sú všetky testované a pomáhajú tam kde treba.


Nakoniec mi ostáva len posledné. Poďakovať za to, že ste ma vybrali.


Horúca vaňa a kúpeľ je jediný čas ktorý si kradnem sama pre seba. Čas na môj relax a uvoľnenie od všetkého čo ma ťaží. Tak už aj s BIODERMOU. (aj tak sa mi tam vždy dotrepú deti a robia mi do vody,, panči panči" ale taký je už život mamky 🤣 a to predsa všetky dobre poznáme... )  Tak ich aspoň potom zapájam do masáže a natierania 😂



Tak možno niekedy nabudúce pri ďalšej zaujímavej recenzii 😉


Miša


#test_bioderma

BIOderma, tu pohlaď MA! 🤗👌✋

Áno je to tu...

#test_bioderma



Ja viem. Mamičky na MK sa teraz rozdelia do troch táborov.


1. Tie, ktoré budú nadávať, že zase testovanie ktoré ich otravuje (tak vypni na chvíľu net, zober knihu a čítaj tú... Uvidíš, je to naozaj dobrá psychohygiena. Odporúčam Paulo Coelho, mám od neho všetky a ani jedna nie je zlá 😊 a usmej sa, ženám úsmev pristane 😊🤗)


2. Tie, ktoré sú smutné, že ste ich nevybrali.

... Nuž, treba skúšať. Tiež sa nezapájam všade. Ale raz sa šťastie usmeje na každú. A ak nie. Ten pocit, že máš aspoň šťastie v láske je na nezaplatenie.. 😊


3. Tie ktoré, čakajú na recenziu, tak poďme na to... Nemusím vám písať ako som sa tešila na balík a bla bla bla...


Manžel prišiel domov z práce s balíkom, keď som akurát krájala mäso na večeru 😀

Tak po dokrájan,í som nožom otvorila a pozrela obsah. - Balíka, nie manžela 😂😂😂


Na  prvý pohľad ma prekvapil objem krému - 500 ml. Sprchový olej je 200 ml.


Ale to už pri mne stepovala dcéra (4 roky) že: "Čo to jeeeeee mamiiii". Zdvihla som ju na pracovný stôl, a vysvetlila jej, čo ideme testovať. 


Keď mala 6 mesiacov, prvýkrát sa mi vyhádzala. Najviac na hrudi, brušku a chrbáte, vtedy mi ju dal doporiadku jeden mladý doktor ktorému som doteraz vďačná, ekzém jej zmizol a znovu sa objavil túto zimu. Raz mi prišla zo škôlky a hovorí: "Mami, pozri mám ekzém na ručičkách ako ty."



Oblial ma pot a... Áno, revala som. 😥😥 Lebo len človek, ktorý to zažíva na svojej koži, a vie aké je to trápenie, to o to horšie prežíva, keď to vidí aj na vlastných deťoch.

Usúdila som, že teda ekzém sa jej v zime objavil rovnako ako mne z dôvodu alergie na chlad.


No ale k veci. Ako som ju vyložila na stôl ku mne už aj pumpičkovala a krémovala si rúčky. Tak som si dala aj ja. Čo ma prekvapilo, že mi povedala po chvíľke že ju štípe, čo mňa naopak vôbec a ruky mám horšie. Ale keď som sa jej spýtala či ešte, povedala že nie. 😀 Bosorka malá.



Priznám sa patrím k tým ,,nezodpovedným" matkám, čo nekúpu deti každý deň. Niežeby som nemohla, ale nie vždy je čas a niekdy sa mi už proste nechce 😀 Tak to už chodí keď doma máte okrem dvoch malých detí aj jedno veľké - to je to chlpaté, ktoré občas tiež musíte popohnať, že už je čas na sprchu. Hahaa.


Takže prvý deň sa u nás testoval na všetkých len krém a ja som si dala večer rýchlu sprchu.


Ďalšie dni sa niesli v znamení - krémovať malému celé telíčko pretože posledné mesiace sa mu objavili suché fliačiky hlavne hore na ručičkách a na stehnách a riťke. Nebudem klamať ale natierala som ho len večer a za tri dni "účinnými " a nie lacnými krémami a nepomohlo.



V tento týždeň testovania môj malý schytal zápal priedušiek takže kúpanie som obmedzila len na nutné umytie odspodu. Keďže mal antibiotiká, a napriek probio veľmi často kakal strašne sa mu vyštípala riťka. Raz sa tak strašne rozplakal, že bolo vidno že ho to naozaj bolí. Brala som ho do vane umyť od spodu a s malou dušičkou som ho namydlila Biodermou - a vôbec ho neštípala. Bohu vďaka! Inak by som si to vyčítala.



Takže tento olejový sprchový gél prešiel testom naozaj citlivej a podráždenej pokožky. 💪👌👍


Čo sa týka sprchového oleja, je pravda že ak si ho napumpujete na ruky tak nepení. Ja som preto používala "hubku" a stačilo málo oleja a vznikla krásna pena, hubka zbaví telo odumretej kože a olej sa už postará o jej hebkosť.



Po kúpaní sa vždy krémujem. Mojím problémom hlavne túto zimu boli rozsiahle suché mapy popraskanej kože. Takmer do krvi. Tento rok som sa vytrápila naozaj veľmi. Mala som ich hlavne na rukách, na vnútorných stehnách - najhoršie, v záhyboch pod kolenami, pár fľakov na bruchu, chrbte, a dokonca aj na prsiach.


No problém bol suchá pokožka a akýkoľvek krém mi spôsoboval hrozné štípanie a bolesť. Tým myslím krémy určené na suchú a atopickú pokožku.


Takže keď som si 1x išla dať Bioderma Atoderm na stehná, zavrela som oči a čakala na ten moment bolesti, ktorý však neprišiel. Naozaj. Toto je naozaj prvý krém ktorý ma neštípe a verte mi mala som ich už desiatky.


Ďalšie plus tohto krému vidím v tom, že zanecháva na pokožke ,,film" do ďalšieho kúpania no bez pocitu lepkavosti pokožky čo sa mi pri iných krémoch stávalo . To asi znamená že pokožka je chránená aj pred vonkajšími vplyvmi ako je v mojom prípade chlad. Čo môžem potvrdiť lebo keď som išla von, neštípal ma ekzém ako inokedy.



Za týždeň testovania sme sa zbavili fľakov na synčekovi (15m), dcéra momentálne tiež nemá červené suché ručičky.


A ja?

Pozrite si fotky pred a po. Lebo na čo to budem zbytočne komentovať. Na fotkach su obe moje stehná 7 dni rozdiel


Na fotkách sú vidno biele miesta. Po zmyznutí ekzému mi akokeby vytiahlo pigment. Stáva sa to často. Takže momentálne som úplne bez ekzému a flakatá bielo-biela 😂

Ale dôležité že bez ekzému.


Viem však že atopický ekzém je boj na celý život. Treba tomu prispôsobiť životný štýl a nájsť si pomocníkov, ktorý tento boj dokážu uľahčiť a zmierniť príznaky.



Niesom typ čo by niečo chválil len tak, ale za seba môžem potvrdiť že u nás bude mať svoje miesto už aj Bioderma Atoderm.


Cena sa môže zdať niekomu vyššia ale pri pomere: objeme/kvalita je podľa mňa veľmi dobrá.


Týždeň pred testovaním sa ku mne dostal sprej istej značky ktorý je na ekzém veľmi účinný. A samozrejme aj veľmi drahý. Avšak dozvedela som sa že pravdepodobne má skryté kortikoidy. Čo pre mňa nieje cesta k liečbe ale len k potláčaniu príznakov s vedľajšími účinkami.


Preto som rada že Bioderma prišla na trh s niečím podobným a rada sa dozviem viac aj o spreji, keďže si myslím , že táto firma by nezavádzala zákazníkov použitím kortikoidov vo svojich výrobkoch. Verím že sú všetky testované a pomáhajú tam kde treba.


Nakoniec mi ostáva len posledné. Poďakovať za to, že ste ma vybrali.


Horúca vaňa a kúpeľ je jediný čas ktorý si kradnem sama pre seba. Čas na môj relax a uvoľnenie od všetkého čo ma ťaží. Tak už aj s BIODERMOU. (aj tak sa mi tam vždy dotrepú deti a robia mi do vody,, panči panči" ale taký je už život mamky 🤣 a to predsa všetky dobre poznáme... )  Tak ich aspoň potom zapájam do masáže a natierania 😂



Tak možno niekedy nabudúce pri ďalšej zaujímavej recenzii 😉


Miša


#test_bioderma

Náš týždeň s Biodermou

Môj problém s ekzémom začal veľmi nenápadne a ani za svet by som si nepomyslela, aký dlhý boj mám pred sebou. Hneď na začiatok musím povedať, že hoci som svetlokožka a môj muž sa zo mňa často smeje, pretože žilky mi cez moju svetlú kožu doslova presvitajú, nikdy som s pokožkou problém nemala. Sem tam bola suchšia, no premastenie obyčajným telovým mliekom úplne postačovalo. 


Moje peripetie začali cca. v roku 2015 ako nenápadný výsyp na prstoch. Malým vodnatým pľuzgierikom som neprikladala nejaký veľký význam, svrbeli, ale vedela som, že je to len chvíľková záležitosť. Väčšinou do dvoch dní som o nich nechyrovala.


Tentokrát to však bolo iné. Všetko sa mi začalo vymykať spod kontroly. Zrazu som pľuzgieriky nemala len na prste, ale medzi prstami, na vonkajšej strane rúk, zapästiach, vnútorných lakťových jamkách. Keďže som doma mala kortikoidnú mastičku, premastila som to a všetko sa zdalo byť ok. Lenže ono sa to vrátilo. A ešte horšie. Takto som fungovala pár mesiacov, ale vedela som, že kortikoidmi to nemôžem mazať donekonečna. Na jeseň 2015 som sa konečne donútila ísť k alergologičke. Verdikt... Atopický ekzém. Príčina? Nezistená. 





Každodenný kontakt s vodou, mydlom, umývanie riadu moje problémy len zhoršovali a boli utrpením, nehovoriac o tom, keď koža popraskala. S pani doktorkou sme ekzém dali ako tak pod kontrolu, no opakovane sa stále vracal. Už nie tak vo veľkom, ale bol tu.

Keď som v lete 2016 otehotnela, vedela som, že s mastičkami je koniec. Ak som si doteraz vravela, že trpím, teraz to bolo ešte horšie. Každý večer som sa škrabala skoro do krvi, uprostred noci som sa zobudila na neznesiteľné svrbenie a odpočítavala som hodiny do rána. Po nociach som hľadala na nete babské recepty, čo s tým. Jediné, čo nachvíľku zabralo bola totálne horúca voda na ruky. Každý večer som mužovi nariekala, že to už dlhšie nevydržím, že sa musím aspoň 1x namazať. Ruky som mala ako spálené. Bola zima, nosila som dlhé rukávy, no tie to celé ešte zhoršovali. Raz som si požičala od susedy hrniec a keď som ho vracala, zbadala moje ruky a až ju zamrazilo. Myslela si totiž, že som sa tak veľmi popálila. 




Skúšala som aj močenie vo vode s morskou soľou, s ovsenými vločkami... Nič.  Moje trápenie sa skončilo zo dňa deň. Neviem čo sa stalo, ale cca v 8 mesiaci tehotenstva zrazu ekzém ustúpil. A ja som konešne mohla spať.


Teraz je tomu rok. Ekzém už vystrkuje rožky. A tak, keď som zbadala výzvu na test Biodermy neváhala som a hneď som napísala. Podarilo sa mi to a bola som medzi vybratými.


V pondelok mi dorazil balíček a ja celá natešená som ihneď fotila a postovala tu. Mliečko som si dala na miesto tak, aby bolo na očiach. No a olejček putoval do kúpelne. 

Najprv som sa bála parfumov v týchto dvoch produktoch. Na moje počudovanie, mliečko vôbec necítiť a olejček má veľmi príjemnú a jemnú vôňu. Nič násilné.

Obidva produkty som otestovala aj na mojich deťoch. Hlavne na tej mladšej, ktorá má po celom tele suchšiu pokožku.

Po týždni testovania sú moje závery tieto:


Atoderm Intesive Baume - veľmi príjemná konzistencia, ktorá nezanecháva mastný film. Bez parfumov, čo  mne neskutočne vyhovovalo. Používala som ju vždy po kontakte s vodou, čiže po umývaní riadu, po kúpaní detí. Proste vždy, keď moje ruky prestali byť premastené. Najmladšej toto mliečko tiež vyhovovalo, hneď po prvom použití bolo na dotyk cítiť zmenu. Lyšaje po telíčku ustúpili. Výrobok hodnotím kladne. 


Atoderm Huile de douche - tak tu som trochu v rozpakoch. Hoci je olej príjemný vôňou, bohužiaľ mne nepasuje. V lakťových jamkách sa mi hneď po prvom použití objavilo začervenanie a pokožka zostala suchšia. Obom dcérkam vyhovoval, nevšimla som si nič podráždené.


Po týždni sa naše testovanie skončilo. Ja som vďačná za túto príležitosť. Ak by sa ma moji známi pýtali, či túto kozmetiku odporúčam, určite by som im povedala, nech ju vyskúšajú. Veď nikdy neviete, čo zaberie práve vám 🙂


#test_bioderma

Testovanie Atoderm Intensive Baume a Atoderm Sprchový olej na tvári

Testovanie na tvári.

So značkou Bioderma sa pravidelne stretávam, pretože na odličovanie používam už dlhých pár rokov micelárnu vodu Sensibio H2O, ale rad Atoderm som vyskúšala prvýkrát. Suchou pokožkou na tvári trpím približne 15 rokov a do testovania som sa zapojila, pretože som vyskúšala viac krémov a spôsobov starostlivosti o pleť, ale buď mi pleť zhoršili alebo zabrali len na určitý čas a potom sa mi problémy, sčervenanie, svrbenie a pálenie pokožky vrátilo späť a jediným riešením boli kortikosteroidy.

Niekoľko dní pred testovaním som mala zhoršenú pokožku, ktorá už bola v takom stave, že som musela použiť kortikosteroidnú masť, čo je celkom škoda, že som nemohla vyskúšať túto dvojkombináciu v priamom prenose. Počas testovania som mala pokožku akurát v norme, takže neviem plne posúdiť, ako by zareagovala moja poškodená pleť na testované produkty. 

Počas testovania som oba produkty používala na tvár ráno a večer vždy spolu.



Atoderm Sprchový olej

Na prvý pohľad ma potešil pumpičkový aplikátor, s ktorým sa ľahko manipuluje a pri umývaní tváre je to určite najjednoduchšia aplikácia. Prekvapila ma konzistencia. Myslela som si, že bude viac olejová, ale pekne sa na tvári spenila a jednoducho sa dala zmyť. A jemná vôňa gélu ma nadchla, je fakt príjemná. Po umytí som mala pokožku tváre čistú a jemnú.

Atoderm Intensive Baume

Velikánske balenie balzamu mi vystačí aj na celý rok 😃 a možno aj na viac. Skvelá konzistencia, nie príliš mastná, dobre sa vtiera do pokožky a zanecháva ju hydratovanú po celý deň, no na tvári predsa len vyzerá troška lesklo.

Keď som predtým používala mastnejšie krémy, tak sa mi robili tukové vyrážky a upchávali sa mi póry na tvári. Pri tomto balzame sa mi nové póry netvorili a nezväčšovali, napriek tomu sa mi zapálili dve vyrážky v oblasti brady.

Dvakrát som použila balzam na kolenách, pretože som tam mala suchú pokožku a na tú zabral dokonale, už týždeň som si nekrémovala a stále mám kožu na kolenách v poriadku. Myslím, že tento balzam je skôr vhodný na pokožku tela ako na tvár.

Takže podľa mojej skúsenosti by som to zhrnula tak, že sprchový olej je použiteľný rovnako na tvár aj na telo a naozaj pokožku veľmi pekne hydratuje. Balzam by som používala skôr len na telo. Predsa len, je ho vidieť, a robí akoby taký ochranný film, ale dobre chráni kožu, a ak máte problémy so suchou kožou, tak pekne hydratuje a suché miesta zmiznú za pár dní a u niekoho už po prvom použití.



Myslím si, že problém v mojom prípade tkvie v tom, že keď počas dňa prijímam menej tekutín, tak sa mi zhoršuje pokožka. A zrejme budem musieť vysadiť postupne niektoré potraviny, aby som prišla na koreň problému.

Ďakujem "Koníkovi" za možnosť zapojiť sa do testovania 🙂


#test_bioderma

BIODERMA ATODERM A TÝŽDENNÉ TESTOVANIE

Ahojte.


V spolupráci s Modrým koníkom a Biodermou sme mali tú česť vyskúšať produkty Bioderma Atoderm Intensive Baume balzam 500ml. Výživný hydratačný balzam na veľmi suchú pokožku s protisvrbivým účinkom a Bioderma Atoderm Sprchový olej 200ml. Krémový a nemastný olej bez parabénov, farbív a mydla.


Takže po týždni používania obidvoch produktov sa púšťame do recenzie. Ešte predtým ako sme obdržali balíček s produktmi sme sa rozhodli, že to odskúšame na našej Isabelke (23m), ktorá od svojich 6 mesiacov trpí atopickým ekzémom. Príčína vziku, čo to u nej vlastne vyvolalo sa veľmi ťažko odhaduje. Mohla to byť aj reakcia na niektorú potravinovú zložku, ale viac pravdepodobne to bude geneticky podmienené. Touto chorobou trpí aj moja sestra (35r) aj jej dcérka (15r). Zatiaľ sme sa ani za pomoci odborníkov nevedli dopátrať, čo to u nej vyvoláva, takže nič iné nám neostalo len utlmovať jej príznaky.



Obdobia zlepšenia sa striedajú so vzplanutiami. A práve takto to bolo aj u nás, akoby nie náhodou načasované. Obdobie chrípky, nádha, kašeľ... A ekzém sa viditeľne zhoršil. Veľmi suchá napnutá pokožka, s mapovitými červenými ložiskami po celom tele, úporné svrbenie, predovšetkým v noci. Dieťa bolo nepokojné, plačlivé, my - rodičia frustrovaní.

Takže bol najvyšší čas na skúšku s Biodermou. Každý večer sme ju sprchovali Sprchovým olejom. Má nemastnú textúru, jemne penivú konzistenciu s príjemnou nevtieravou vôňou. Aplikuje sa veľmi jednoducho na vlhkú pokožku a potom sa spláchne. Bez problémov to zvládlo aj 23 mesačné dieťa. Neskôr sme ho vyskúšali aj vo vani pri kúpaní s veľkým bratom. Pokožka bola po umytí hydratovaná na pocit jemná. Nasledoval 2. krok – telový balzam. Naniesli sme ho na celé telo. Pomáhala samozrejme aj Isabelka. Mala jemnú, nemastnú konzistenciu, ktorá sa veľmi ľahko rozotiera. Rýchlo sa vtrebala a zanechala na pokožke ochranný film až do rána. Pokožka ostala viditeľne hydratovaná, jemná a príjemná na dotyk. Aj svrbenie sa snížilo na minimum. Bolo to ďalšie plus čo sme zaznamenali, lebo pri ostatných krémoch a mastičkách sa procedúra premasťovania pokožky musela hneď zrána zopakovať. Pri tomto produkte sme tento náš ranný rituál mohli kľudne vynechať. Premasťovali sme len lokálne, na veľmi suchých miestach. Síce to bola len týždňová výzva, produkty sme neprestali používať.

Takže sme došli k záveru, že obidva produkty sú veľmi dobre znášané aj najmenšími deťmi. Síce to ekzém nevylieči, ale výrazne zníži jeho príznaky akým sú suchá, napnutá pokožka a hlavne svrbenie. U nás sa osvedčil najmä Bioderma telový balzam, ktorý budeme určite používať. Budeme Vás aj naďalej sledovať na Facebookovej aj na Instagramovej stránke, aby sme nezmeškali žiadne novinky.

S pozdravom,
Katka a jej rodinka


#test_bioderma

Naše testovanie Biodermy s otáznikom

Pýtate sa, prečo s otáznikom? Odpoveď je jednoduchá.


Zúfalstvo z ekzému, ktorý sa vám neustále pravidelne vracia a skúšanie už hádam milión krémov a značiek, drahých či lacných. Scénar ten istý: prvý deň hrôza, druhý deň zlepšenie, týždeň zlepšenie, už začínam byť nadšená, že je ekzém preč a zrazu bum, zobudíte sa vyhádzaný znova. A práve preto som aj k tomuto testovaniu pristupovala takpovediac veľmi podozrievavo, priam až negatívne. Nechcem pôsobiť nevďačne, skutočne si vážim, že som mohla ZADARMO testovať výrobky Bioderma, doteraz vlastne nechápem prečo sme boli práve ja a môj syn vybratí.


No snažím sa vám opísať rozpoloženie, v ktorom som sa pred a počas testovania nachádzala. Práve to je kľúčové k pochopeniu môjho hodnotenia daných výrobkov. Nič nebudem prikľášľovať a tváriť sa, že je niečo super, ak nie je. To len na úvod, aby ste vedeli s akou testerkou máte do činenia, a či mi vlastne VY - atopici, môžte veriť!


Atopickým ekzémom som trpela od útleho detstva, spolu s o rok mladšou sestrou. Ťahalo sa to s nami dlhé roky, takpovediac až do puberty. Dodnes si pamätám pár desivých zážitkov, aj z nemocnice u kožného, ako to strašne svrbelo, štípalo, nutkanie si rozškrabať ruku, hoc aj do krvi. Horor, ktorý skutočne pochopí len ten, kto si ho prežil. Z ekzému som sa dostala na relatívne dlhý čas, až do času spred cca 2 rokov, kedy som otehotnela druhý raz s dcérkou. Odvtedy sa to so mnou opäť vlečie v tzv. sezónach. Zima je najhoršia, čo si budeme nahovárať. Ten chlad skutočne nerobí pokožke dobre. A práve tu vrcholí moje zúfalstvo v decembri 2017.


V podstate mám dve, či tri ložiská, ktoré sa neustále opakujú. Viečka, záhyb lakťa pravej ruky a prsty na rukách. Neskutočné ako mi to vie kaziť deň, náladu, život. Práve na tieto moje problematické miesta som sa upriamila s testovaním, u syna som využívala produkty celoplošne, keďže má sklon k suchej pokožke a momentálne počas testovania mal vyhádzaný chrbát, zadoček a krk.






Tak sme sa do toho pustili!


Na úvod poviem, že písať recenziu po týždni je pre mňa ťažké. Osobne by som ju radšej napísala tak aspoň o mesiac. Ten kto niekedy ekzém mal, vie, že to nie je len tak hop -šup. Krém vám hoci môže zabrať na prvý pohľad, pokus, no neskôr sa ukáže, že nebol vhodný. Preto sa posnažím, čo najpresnejšie opísať hoc aj minimálne zmeny, či už lepšie alebo horšie, ktoré som na nás spozorovala.



Syn Benjamín - 3,5 roka.


Celý týždeň som syna sprchovala v Atoderm spchovom oleji. Už v podstate po prvom použití bolo vidieť, že celá pokožka sa krásne vyčistila. Olej príjemne voňal a syna nijako neštípal, ani mu nevadil, hoci bol práve vyhádzaný. Po sprchovaní a utretí som naniesla zase Atoderm Intensive Baume na problematické miesta krku, krížov, záhybov nôh. Už na druhý deň ráno som videla, že pokožka je omnoho menej suchá a miesta, ktoré mal začervenané už začervenané nemal. Takto sme pokračovali celý týždeň a syn už nemá na tele žiadne suché miesta. Skutočne mu výrobky zabrali a vidím veľké zlepšenie. 

Musím však podotknúť, že môj syn nemá diagnostikovaný atopický ekzém, má to akoby ľahšiu formu, skôr suchá pokožka, ktorá sa príležitostne vyhodí, najmä v lete z potu máva vyhádzaný krk a teraz v zime kvôli chladu. Prejdem preto ku mne.


Júlia-  26 rokov.


Ako som uviedla, mám tri závažné a opakujúce sa ložiská. Podľa priložených fotiek môžte vidieť, že to nie je úplne najjednoduchšie. Popravde ktovie, čo by mi kožná povedala, nemala som čas k nej zájsť, určite by mi dala silné kortikoidné maste, ktoré už by zabrali, no tak to riešiť nechcem.


Sprchový olej mi veľmi sadol a som s ním skutočne spokojná. Už to, že ma neštípal považujem za zázrak (štípe ma 98% hocijakých výrobkov). Pokožka na celom tele je omnoho hydratovanejšia. Mala som ju celkovo suchú a už nie. Takisto som si viackrát denne s olejom umývala ruky a vždy mi ich príjemne ukľudnil.


Čo sa týka krému, tu už nemôžem byť 100% spokojná. Nevadil mi na prstoch rúk a záhybe ruky, no na tvár mi skutočne nesadol. Viečka sú skutočne veľmi citlivé, hoci ma na nich neštípal, no nerobil ani dobre. Po dvoch dňoch som z toho nemala dobrý pocit  a prestala som ho používať na tvár a viečka. Aj tu vidieť na fotke zmeny, začala som užívať veľké dávky hlivy ustricovej a vidím zlepšenie aj na tvári. Používala som ho však aj naďalej na ruky a celkovo aj na telo. Tu môžem vidieť pozitívne zmeny. Ruka, ktorá bola začervenaná a aj bolestivá už nie je (z tohto obdobia nemám reálne fotku, keď to bolo najhoršie ☹ ).


Keď to teda zhrniem a budem úprimná a mám  urobiť odporúčania pre atopikov, všetkými desiatimi vám odporúčam Bioderma sprchový olej, je skutočne veľmi dobrý a ukľudňujúci. Ak vám všetko vadí alebo štípe, toto je cesta. Čo sa týka krému Atoderm Intensive Baume, odporúčam ho tiež. Otázkou však je, či zaberie veľmi ťažkým stavom, ktoré majú zapálené a červené ložiská. Určite by som ho aspoň vyskúšala, hoci mne na viečka nezabral. No skutočne znova opakujem, že s hodnotením mi príde priskoro. Možno to chce len čas a videla by som výsledky aj na tvári.


Na záver poviem, že som s testovaním spokojná a som rada, že som mohla byť súčasťou. Vyskúšať takéto produkty bol skvelý zážitok, ak niekomu moje slová pomôžu, o to viac. Aj do budúcna teraz budem vyhľadávať aj iné produkty z tejto značky a dám im opäť šancu, hoci sú drahšie.


Ďakujem každému, kto za dočítal až na záver.


Majte sa a nevzdávajte sa v boji s ekzémom 🙂


#test_bioderma