Vaše skúsenosti s Baby Ring Maderna

konik_testuje27.4.2020

Budeme testovať kruhy pre detičky od firmy Maderna, ktoré sú určené na kúpanie. Detský kruh Baby Ring je unikátny produkt pre kúpanie detí od 0 do 36 mesiacov. Upevňuje sa okolo krku dieťatka – nadnáša ho, pri kúpaní spôsobuje spontánnu radosť z pohybu i vody zároveň.

Prečítajte si recenzie a skúsenosti našich používateliek! 🙂

Ak sa chcete dozvedieť viac o výrobkoch Maderna, navštívte ich webovú stránku: http://www.maderna.sk/

Baby ring a naša skúsenosť

Detský kruh Baby ring sa k nám dostal vďaka spoločnosti Maderna ( www.maderna.sk ) a tak sme ho poctivo testovali krásne tri týždne. Ďakujeme Maderna ! 

Baby ring nie je len novodobým trendom ako zaujať deti počas kúpania ale je aj vynikajúcim prostriedkom na rozvoj pohybových zručností detí už od narodenia.

http://www.maderna.sk/plavacie-pomocky/kruh-pre-deticky-0-24m-3-15kg-baby-ring/

Baby ring je možné používať už pri novorodencoch a je vhodný od 0-36 mesiacov. Predáva sa v dvoch verziách. Tá prvá je od 0-24 mesiacov ( 3 – 15 kg ) a druhá od 0 – 36 mesiacov (6 – 36 kg).

Moja dcéra má 10 mesiacov ( Baby ring 0-24 mes. ) a teda hlavným aktérom testovania bola samozrejme ona.

Už len rozbaľovanie balíčka bola pre ňu zábava.

Testovali sme doma, u babky, v aquaparku – more sme ešte nestihli 🙂 

Prvé testovanie sme zvládli asi takto:

Ja, dve deti, jeden Baby ring a jedna nechápajúca babka čoho výsledkom bolo pripnutie Baby ringu opačne a tak sa mala prvých 5 min krútila lebo jej cez Baby ring (BR) vtekala voda rovno do úst. Keď už prestala byť smädná začala jej ta voda vadiť a bola nespokojná. Tak som ju vybrala, sklamaná dala dole BR a v tom mi padol pohľad na obal. AHA jasne zjavne niekde nastala chyba 🙂 Tak od začiatku. Nasadiť BR správne a naspäť do vody 🙂 Dieťa spokojné = mama spokojná = chápajúca babka.

Tak a toto bolo naše zoznámenie s Baby ringom.

Ďalšie a ďalšie pokusy a kúpanie sa s BR bol zážitok nie len pre malú ale aj pre nás a jej brata.

Už predtým sa zvykli spolu kúpať (zábavné a praktické) no vždy som musela dcéru držať či podopierať . S BR sa ona cítila voľnejšie, spokojnejšie a ja bezpečnejšie. Odvtedy sa chceli kúpať spolu každý deň a teda nám vaňou pretieklo veľa veľmi veľa vody🙂

https://www.youtube.com/watch?v=l3_fwPmAq48

https://www.youtube.com/watch?v=yR7WocdUj9A

Plávanie v bazéne bola pre dcéru nová skúsenosť. Urobili sme všetko tak ako doma – pripli BR pekne v sede, namočili nohy a pomaly dali do vody no aj napriek tomuto jej trvalo dlho kým sa odhodlala pohnúť, bála sa. Možno nové prostredie, veľký priestor, hlboká voda. Cítila sa bezpečnejšie, keď som ju držala za rúčku, nôžku či zadok. Neskôr až taký strach nemala ale videla som na nej, že sa necíti ako doma.

https://www.youtube.com/watch?v=CweWNcoULrE

V príbalovom letáku Baby ringu je informácia, že by sa mal používať len v hĺbke kde sa dieťa dotýka nohami dna. V našom prípade to bola dobrá rada pretože tam kde sa vedela dotknúť dna sa nebála.

V závere môžem povedať, že Baby ring je skvelý pomocník pre rodičov aj detičky. S ním má plávanie a kúpanie iný rozmer. A keď máte doma viac ako jedno dieťa je o to vzácnejší 🙂

Výhody:

zdravotná pomôcka – podporuje samostatný pohyb dieťaťa

pohodlie – či už doma alebo v bazéne

bezpečnosť – dvojité zapínanie (pracka + suchý zips)

voľnosť – dieťa má voľné ruky aj nohy (moja dcéra si rukami buď držala kruh, hračku alebo nimi len tak „plávala“)

jednoduchá manipulácia – na nafúknutie stačí pár sekúnd, nasadenie je jednoduché hlavne keď už dieťa samostatne sedí, ak ide o novorodenca odporúčala by som skôr asistenciu aj otecka🙂

Nevýhody:

budete musieť deti kúpať každý deň🙂

Moje odporúčania:

V návode sa nepíše ako správne upevniť – otočiť Baby ring, pred použitím sa preto poriadne pozrite na obal, aby ste nedopadli ako my🙂

Dôležitý je pocit istoty dieťaťa, jedine tak si bude vedieť skutočne užiť plávanie a nebude mať do budúcna z vody strach.  #test_babyring

Testovanie Baby Ring Maderna

Pekný večer žienky milé,

Boli sme vybraný otestovať tento výrobok. Ja, asi natoľko nemoderná mama som ani nevedela čo ten zázrak Baby Ring vobec je a tak som to skúsila s veľkým odhodlaním, že teda naše kúpanie s deckami to oživí.

A veru som mala pravdu. Keďže mám dvoch rozdielnych kupačov a to nielen vekom ale aj vťahom ku vode, skúšala som na oboch.

Pampúch vodu miluje. Už dávno sme ho presťahovali s malej vaničky do vane, pretože jeho nesmierne šialene kúpanie vždy odniesla plávačka v obývačke.

Baby ring sme nafúkali a založili na správne miesto. Sestrička to hneď so smiechom okomentovala „ale veď on ma dievčenské“. Kúpanie sa mu strašne páčilo a mne uľahčilo už len o toľko, že som nemusela byť celý čas zohnutá nad vaňou.

Baby Ring mu pekne držal hlavičku nad vodou a teda moja ruka bola úplne zbytočná . Konečne mohol kopcovať rúčkami a nožkami len čo mu dych stačil.

Naša mrkva ma odmala fóbiu „kvapka vody v očiach“, nenormálny rev, myslím, že niektoré mamičky presne vedia o čom točím, alebo teda dúfam, že nie som sama. 

To ružové čudné koleso vyskúšala aj ona a bolo to to isté. Myslím, že z tej „fóbie“ musí proste vyrásť.

Ja Baby Ring hodnotím kladne. Síce „fóbie“ nás nezbavil, ale to asi nie je ani jeho účelom, pampúch sa s ním dokonale vybláznil. Ináč sme ho využili aj ako super hračku, keďže vo vnútri kolesa sú malé hrkálky.

PLUSY:

• Rýchlo sa nafúkne a je uskladniteľný všade
  • Drží hlávku pekne nad vodou a teda si možte trebárs aj vychladnutý čaj dopiť
  • Hrkálky vo vnútri kolesa

MÍNUSY:

• Jediný mínus  v Baby Ringu bol ten, že ostával odtlačený pás vzadu na krčku dieťatka

#test_babyring

Toľko z mojho pohľadu na tento výrobok, ďakujem #konik_testuje za možnosť otestovať Baby Ring a určite sa znovu zapojím do niektorej z testovačiek.

Baby Ring a moje dvojičky

#test_babyring

Na našom obľúbenom koníkovi existuje možnosť vyskúšať rôzne produkty a tak sme sa zapojili aj my s babami a podarilo sa nám získať Baby Ring od Maderny 🙂 Tu je moja recenzia..

Prišla ku nám previazaná škatuľka a v nej bola...Nie nebola to Bambuľka, bol to Baby Ring 🙂 a okrem neho aj veľmi milá pozornosť - tri vzorky od Baby sebamed (krém proti zapareninám, mydielko a šampón).

Čo to vlastne ten Baby Ring je? Ide o pomôcku na kúpanie pre detičky od 0 do 36 mesiacov. Je to nafukovacie koleso, ktoré sa dáva na krk, okolo hlavičky dieťatka a tým vlastne udržiava hlávku nad hladinou vody. Netreba bábätko držať (ale samozrejme treba byť pri ňom!) a ono sa môže krásne jašiť vo vodičke. Je vhodný do vane - tam sme to skúšali aj my - aj do bazénu, ale maximálne do hĺbky 1 meter.

Niektoré mamičky sa obávajú o zdravie dieťaťa, či to nemôže uškodiť. Pri výrobe tohto produktu výrobcovia konzultovali výrobok s detským fyzioterapeutom aj neurológom, takže pri správnom zaobchádzaní by sa naozaj nemalo stať nič zlé. Práve naopak, Baby Ring pomáha v zdravom vývoji, podporuje dobrý spánok aj chuť k jedlu (a to potvrdzujú aj obidve moje dievčatká).

Po nasadení kruhu na krk sa nasmeruje tak,aby bola brada bábätka na označenom mieste. Vzadu za hlavičkou je zo spodnej strany suchý zips, na vrchnej časti je zatvárací patent. Koleso sa nafukuje na dvoch miestach,pretože sa skladá z vonkajšieho a vnútorného kruhu. Je to hlavne kvôli bezpečnosti - ak by náhodou jeden kruh vyfúkol,stále bábätko udrží druhý kruh.

Koleso je pekne farebné a po nafúknutí zahrkajú malé guľôčky, ktoré sú súčasťou Baby Ringu. Moje baby sa práve z týchto hrkálok veľmi tešili, pri väčšom kopkaní nožičiek pekne hrkali 🙂

Kedže moje baby majú necelé 4 mesiačiky a teda nevedia ešte samé sedieť, musel mi pomôcť pri nasadzovaní Baby Ringu môj manžel. Kedže máme dvojičky a koleso (zatiaľ) len jedno, skúšala ho najprv Natálka. Keď sme ju vložili do vody, najprv len pozerala s veľkými očkami, čo sa to deje, bez pohybu 🙂

Veľmi rýchlo však zistila, že mamina ju nedrží a tak opatrne kopla nožičkou. Potom druhou...a už to išlo 🙂 To bolo radosti,keď mohla bezstarostne kopkať, špliechať a užívať si vodu.

Nechala som ju takto len pár minutiek, predsalen je to ešte bábätko. Po vybraní z vody bola spokojná, kľudná, pekne sa napapala a hneď sladko zaspinkala.

Rovnaký priebeh to malo aj s Emkou, tá však "plávala" viac s celým telíčkom, nielen s nožičkami.

Rovnako po kúpkaní bola spokojná,vysmiata a hladná 😀 napapala sa a okamžite zaspinkala, takže som si do postielky niesla už spiacu princeznú 🙂

Dievčatá ešte nerozprávajú no som si istá,že by Baby Ring veľmi chválili. A ja s nimi. Zabavili sa, pocvičili s celým telom a boli to vyškerené slniečka 🙂 Už sa teším, keď si Baby Ring vezmeme na letnú dovolenku...