Ahojte prosím vás potrebujem poradiť .ak kupujem inú aké barefoot a ortopedicku obuv tak je tam potrebný iný nadmerok ?
Ide mi o to že dcéra má dĺžku nohy 12,5 cm. Podľa tabuľky čo som našla na barefoot stránke by tenisky mali mať nadmerok 0,8 - 1 cm a teda obuv ktorá má vnútornú dĺžku 13,5 CM čiže veľkosť 21 väčšinou to vychádza..
Ale.pozerala som aj obuv na CCC a tam je uvedene (obrázok) že pri dĺžke chodila 12,7 cm mám kúpiť veľkosť 20 ktorá má vnútornú dĺžku 13,17 cm,.veľkosť 20 čo ale znamená že nadmerok je len 0,6 cm v jej prípade..
Je mi jasné že veľkosť je všade iba a to ma nezaujíma áno že akú veľkosť teda má.ide mi len o to nadmerok aký by mal byť správne pri takejto obuvi ?
Nadmerok by mal byt 1 az 1,5 cm, co je ale podla mna vela, lebo v pomere k dlzke nozky je to vela, ja vzdy kupujem 0,5-0,8 ako vychadza velkost, snazim sa drzwt 0.5 cm..radsej kupim o mesiac nove, vacsie, ako by sa mala trapit vo velkych topankach..aj dospelemu sa zle chodi, ked ma o cm vacsiu nohu, nie to este dietatu
Nadmerok zalezi od toho aky typ obuvikupujes. Velmi jednoducho napisane - V barefoot obuvi sa ma noha prirodzene hybat a teda pri chodzy sa rozsiruje do sirky ale aj dlzky prero potrebuje miesto, ano a naozja to moze byt aj 1cm a viac. Naopak pri klasickej obuvi kde je tvrda pevna podrazka a uz samotny tvar topanky iny ako ma noha, tak tam toho pohybu moc nespravi a preto mensi nadmerok.v klasickej obuvi je vacsi nadmerok na skodu, lebo v tom sa neda chodit, v barefoot obuci naopak ziadany aby sa noha prirodzene hybala
S tym nadmerkom je to individualne. Pri bf sa zvycajne pise, ze do 1,2 cm. Ale je rozdiel pridat 1,2 k 12 cm nohe a k 20 cm nohe. Pri malych detoch je to cca 0,8-1. Minimum je 0,5. Treba vyskusat, ze co dietatu sadne.
neviem,a le ymslim si, ze u deti nemoze byt uplne velky nadmerok, lebo takto male deti este nevedia dobre chodit, preto by im ten kus navyse mohol prekazat. asi trosku zavisi od strihu topanok.
samozrejme nejaky nadmerok byt musi.
ma nozicku dobre odmeranu? lebo ak by bol nadmerok maly a nebola by spravne odmerana, potom by jej boli zachvilu male.
ja som obkreslovala dcere nohu, ked na nej stala, druhu mala vzadu. a kazala som jej poriadne roztiahnut prsty/nohu.