Ahojte, mám ročné dieťa, zaujíma má názor vás skúsenejších aj keď viem, že dostanem hejty 😁 máme barefoot topánočky, malý už chodí ale uvažujeme nad kúpou nejakých napríklad adidas superstar (napríklad). Keby kúpim ortopedické vložky narobí to veľkú zlobu? Samozrejme zdravie dieťaťa je najdôležitejšie preto sa radím. Ďakujem
Musis mu polozit nohu na papier a obkreslit ju. Ak sa jeho noha znesti do adidas, tak kludne. Ortopedicku vlozku mu netreba, ak je noha v poriadku.
A ortopedicka vlozka ma comu konkretne pomoct?
Adidas nie su vhodne kvoli ne-anatomickej spicke, neohybnej a tvrdej podrazke a casto su celkovo priuzke (zalezi samozrejme od konkretnej nohy), to, ze do nej este napchas vlozku absolutne nic na nicom z toho nezmeni, skor este zhorsi. Navyse ortopedicka vlozka sama o sebe - ta co bezne kupis a nie je vyrabana presne na konkretnu nohu- je uplne zbytocna a nevhodna vseobecne.
Za mna pre zacinajuceho chodca su adidasy atd. nevhodne, ak doteraz nosilo bf, tak to bude dost zmena a uvidis sama, ako v nich bude chodit. Ale pokial mu budu mierami sediet na nohu (sirka, priehlavok) a bude v nich vediet chodit a nebude chodit len v nich, tak kludne skus.
Ahoj, prečo hejty? Barefoot sme nemali nikdy, no moje 4 deti nosili aj Protetiku, Raky, Slovobuv, aj Nike a Adidasky, aj topánky z Pepca a Sinsay či Shein, bez ortopedických vložiek a všetko v pohode, majú zdravé nohy, neriešila by som to až tak...