Topánky z druhej ruky

12. mar 2024

Ahojte, máme doma chodca od januára cca chodí sám v priestore. Doteraz nosil po dome rak papučky a von nosí ddstep čižmičky. Dali sme za ne skoro 40€. Rovnako aj papučky neboli najlacnejšie. Veď to určite poznáte 🙂. Ide o to že synovi treba nové topánky ide teplo, treba mu určite nejaké prechodne a potom gumáky. Lenže manžel je momentálne PN a nemôžem si dovoliť dať na nové topánočky 40€+. Napadlo ma kúpiť z druhej ruky lacnejšie Nosené ale nie veľmi, žeby mal aj trošku kvalitu (rak, protetika…) aj ked by boli trošku Nosené. Je to zlý nápad? Nechcem mu kupovať lacné tenisky v ktorých sa mu neohne poriadne chodidlo

pralinka86
12. mar 2024

Jasne, daju sa najst vo velmi peknom stave topanocky. Niekedy fakt, ze len par krat obute. Tieto male cisla su na nosenie 2-3 mesiace a niekedy menej...

diewcatqoo
12. mar 2024

Ahoj, pokial vas tlacia financie, tak asi by som zvolila moznost, ze kvalitnejsie boty, aj ked obnosene (ale urcite nech si ich dieta vyskusa a ked mu na nohu nesadnu, pripadne budu prilis rozcaptane, tak nekupovat), nez kupit nejake najlacnejsie tenisky, v ktorych sa mu nebude dobre chodit.

anavixy
12. mar 2024

Pokial su BF tak mozu byt nosene, pevna obuv by sa nosena nemala davat, pretoze sa vychodi (zasa take 12 kg dieta ju asi az tak nevychodi..). No treba sa rozhodnut akou cestou chces ist, rak mozno je kvalitny, ale nie vzdy vhodny/najlepsi, pokial chces nohe nechat volnost (ale zasa ked davas papucky doma tak asi to nebude priorita). Urcite lepsie nosene ako z pepca, hm, sinsay 🍀

autor
12. mar 2024

@anavixy rada si nechám poradiť aké by ste odporučili? 🙂 rak papučky máme po dome lebo syn trošku zle držal nohu tak nám ich odporučila fyzio

mia_von_prag
12. mar 2024

Za mňa bazarove áno, ak su v dobrom stave, často nájdeš ponuky, že sa niekto netrafil do veľkosti alebo nosene 2 mesiace a su male.
Pripadne topanky bazarove a dokupiš len vlastnú vložku.

Prvému dieťaťu som kupovala všetko nové barefoot, každe 3 mesiace 40 eur fuč.
Ale tie menšie čísla používajú krátko, realne ich ma možno 2 hodiny denne vonku a za 3 mesiace sú malé. Takže druhe dieťa má občas aj zdedené.

pink_lady
12. mar 2024

Topanky nosene nie. Skus pozriet vypredaje.

luccija
12. mar 2024

Kúpila by som, ale v dobrom stave aj tak ich bude mať na 3 m.Vela ľudí predá aj nové , alebo kúpili dopredu a sú male

katulienocka999
12. mar 2024

Ak sú v dobrom stave prečo nie 🙂 ja by som popytala fotku napr vložky do topánky aj tam vidno ci je vychodena. Kopec ináč mamiciek predáva aj nové, kúpia skôr a potom sú malé 🙂 a predávajú aj lacnejšie keďže nevedia predať za kúpnu cenu 🙂

anavixy
12. mar 2024

Ak je to odporucanie fyzio, tak to samozrejme beriem, hoci aj tam sa nazory roznia. Len ak rodicia obuvaju dieta doma len tak lebo ved to sa patri, tak to nie je uplne spravne, pokial ide o zdrave dieta bez problemu s nozkami. 🙂 No zaklad je vybrat si aky typ obuvi chcete alebo dieta potrebuje a podla toho a hlavne podla sirky chodidla vyberat znacky. Nose ale neznicene topanky (hlavne teda bf a hlavne po dietati co “nesmatle”, na to pozor) z druhej ruky su ok (aj podla fyzioterapeutov), odporuca sa vymenit vnutornu vlozku 🍀

iwesska
12. mar 2024

Nie je to zly napad,vsak tito prvochodci to nemaju sancu ani obnosit a zoslapat. Maju to 5x na nohe a noha narastie. Vsetky ako som kupila,tak som v stave ako nove posunula.

marylinmary
12. mar 2024

Ved ak su neni nejake skrpalky nevidim dovod preco nie. Este jedine ze by dieta malo vyslovene ortopedom nakazane nejaky druh topanociek, no takto das ortopedicku vlozku dnu a ides 😀 Ked vidim tie ceny za detske topanky a celkovo za oblecenie, ktore mozno ani nestihne vynosit, az sa mi hlava kruti. My sme mali vascsinu veci podedenych, uz ozaj muselo byt ked som kupila nieco cisto nove. Potom este zo sekacu skor som kupovala.

iwesska
12. mar 2024

@marylinmary Nie je nic horsie ako kupit minichodcovi od buka do buka ortopedicku vlozku. Tie sa robia na mieru, podla toho,ktora cast nohy pada,ci priecna,alebo pozdlzna klemba. Neuvazene nosenie "nejakej" ortopedickej vlozky uskodi viac,ako rovna podrazka.

lucia13022023
12. mar 2024

Ja som predávala po synovi fskt ze v top stave, mal ich tak 5x na nohe, a za menej ako polovicu. Takže určite sa dajú nájsť aj takéto, len si pýtaj viac fotiek a aj vnútro po fotiť, atď ☺️

tibor79
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
biglovemom
12. mar 2024

Ja som striktne proti nosenym topankam radsej nejake deichmanovske resp popozerat vypredaje a pod..

marcella1979
12. mar 2024

ahoj.mame vela topanok, lebo rada nakupujem.mniohe su nove, nestihli sme vynosit. pripadne ich mal obute sporadicky. napis mi v sukromnej sprave velkost v cm. a ake by ste potrebovali, darujem. ak by ste boli zo ziliny, mozete si aj prist osobne.

majlo1234
12. mar 2024

Uplne v pohode, ja kupujem synovi vzdy jedny nove, a k tomu dalsie z druhej ruky. Pre tak male deti sa tie topanky moc neznosia, ked maju jednu velkost na dva tri mesiace.

tatiana56
12. mar 2024

Ahoj práve dnes som bola vyzdvihnúť na pošte rak kožené topánočky. Kúpila som ich tu na bazari za 10e, sú ako nové ale vážne, pani písala ze ich nosili iba do kočíka a verím jej lebo aj podrážka je ako nová. To vidíš už na fotkách ako vyzerajú, či je palčeky pomaly vytisnuty, či sú ošúchané, obité. Ja som bola kedysi za určite vlastné, nové topánky ale trochu som povolila a som maximálne spokojná

kathhii
12. mar 2024

Ak má nie pevné nožičky, tak napríklad protetika, kľudne aj batefood, tie môžu byť aj použité, to nevadí, pokiaľ nie sú moc obnosené. Aj papuče treba s pevnou patou, čiže radšej sandálky, nie nejaké klasické papuče, tie málokedy sú dostatočne spevnené na päte.

animus
12. mar 2024

Raz som niekde zachytila od nejakej poradkyne na detské topánky, že môžu byť aj topánky z druhej ruky ale treba vymeniť vložky v topánkach.

malinovka333
12. mar 2024

Kludne mozes kupit aj z bazara.predavaju sa tu aj malo nosene a ver mi ze nie si jedina ktora takto kupi.nevidim na tom nic zle.

ailiba
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ailiba
14. mar 2024

@katulienocka999 presne tak. U malych deti sa to stava. Tiez som kupila v polke augusta prechodne topanky (bola som velmi iniciativna) a v polke septembra uz mu boli male. Mal ich asi 3x na nohe. A to sa podla mna stalo viacerym.

vykrik1111
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
letfenixa
14. mar 2024

Najprv sa rozhodni, či budeš dávať barefoot alebo klasiku. Potom by som zašla do nejakej špeciálky, aby si zistila, aký typ nohy má tvoj syn. A potom by som prehľadala bazár tu na koniku alebo aj V., marketplace.

derdia
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ankare
14. mar 2024

Ja kupujem topánky len nové. Ani mladší syn nenosí topánky po starsom. Kupujem bežné botasky, gumáky, papuče, v Sportisime alebo v Lidli za 15€.

aurora33
14. mar 2024

Na topánkach by som nešetrila a nosene by som absolútne nekupovala. Za mňa nie.

matkahelka
14. mar 2024

topanky nosene nieeeee, oblecenie, bundy, hocico, ale topanky fakt nie. kazda noha je ina a aj za 3 mesiace 10 kilove dieta moze "vychodit" topanku nespravne a potom to nohu a chodzu tvojho dietata ovplyvni a moze aj "pokazit". topanky sa nemaju nosit ani po surodencoch. mne toto hovorila ortopedicka este pred rokmi pri prvej dcere a uz som tuto info neraz zahliadala aj na insta u pediatriciek.

anavixy
14. mar 2024

Ano, zeny, topanky za 15€ skutocne nemaju nosit deti po inych detoch. Ani tvrde “ortopedicke”. Pri BF topankach je uplne v poriadku nosit aj uz nosene topanky (tam sa podrazka len tazko zoslape) v dobrom stave, staci vymenit vnutornu stielku. Rozhodne je lepsie dat dietatu so zdravou nohou (a telom) nosene kvalitne bf topanky nez kupovat topanky dietatu (obzvlast zacinajucemu chodcovi) v HMku, Sinsay, Pepcu, Deichmanne a inych takychto obchodoch (keby aj hned boli Nike…).