Ahojte, mala má 18mesiacov a zatiaľ som jej obúvala len BF alebo BFalternarnativu. Zo zimných topánočiek už vyrástla, kúpili sme týždeň do zadu prechodne BF a plánovala som ešte jedne (lebo jedne topánky pri dieťati sú risk), no mala má úzky členok a dlhu nôžku tak je to trochu boj niečo nájsť… A vypomstilo sa mi to, topánky musím dať na reklamáciu a nové kúpiť je kúsok komplikovane (nemáme v blízkosti obchod s BF obuvou a z netu to bude dlho trvať plus neviem či jej sadnú). Tie čo sa do toho vyznajú viac, bude Ok ak dám dcére na pár dni topánky z bežnej obuvi? Často vidím, že sa predávajú topánky aj Zara a HM a pod len či v tom vôbec dcéra bude vedieť chodiť 😀 Vďaka za rady barefoot maniačky 🙂
Ja som potrebovala reklamovať topánky a reklamáciu aj uznali ale vôbec som nemusela čakať. Len som pofotila, oni to hneď uznali, dala som to zlepiť u obuvnika a oni to preplatili. Ďalšia možnosť je ze nájdeš niekoho kto predáva tu istú značku a veľkosť co si kúpila aby si ich mala skôr.
Ale samozrejme ze môžeš kúpiť aj klasickú obuv, ale snažila by som sa kúpiť niečo podobné bf, že nie zrazu robustné topánky a ešte k tomu drahé lebo ozaj nevieš ako zareaguje :D moja dcéra je taka ze som jej raz nechtiac dala krásne topánky ale o číslo menšie (podrástla noha a v tej rýchlosti som si nevšimla) tak jej ani nevadilo ze prsty skrcene ale hlavne ze je za peknú 🤣 ani sa nepriznala ze ju tlačia a zistili sme to až po oslave..
@vandicka7 hej to viem, ide to riadne do peňazí a tie topánky nie sú najlacnejšia záležitosť… a sama nekúpim nosene keďže ich nekupujem ani sebe.. iné veci nemám problém ale topánky sú topánky 🙂 Ale tak čo narobime keď im tie nohy tak rastu 🤷🏽♀️
@sims122 haha tie deti sú masky.. ale koľko krát aj dospelé zienky sa trapia v nepohodlných lodickach aby boli za pekne 😀 Reklamácia asi bude na dlhšie, lebo ako keby tie topánky dcére z vnútra plesniveju.. nechápem, predná časť topánky je čierna a to ich mala na nohe pár krát aj to viac v aute ako von.. :/ Som zvedavá ako to dopadne… Ako isto jej kúpim ďalšie BF (aj mimo tých) len to potrva nejaký ten deň… Tak asi zbehnem do najblisej obuvi a niečo skúsime na pár dni nájsť 🙈
Ja neodporucam hm, zara a pod. maju podla mojich skusenosti katastrofalne podrazky, ale z klasickej obuvi by som kupila a hladala nieco co ma aspon trochu ohybnu podrazku a nie je tvrde uzke. U nas predavaju bf detsku obuv aj v lekarni so zdravotnickymi pomockami (protetika).
@blaazi ďakujem, nenapadli mi zdravotné potreby! Tak už mame doma protetiku a nemusím riešiť 🙂
@vandicka7 ja som zatial nemala problem predat ani jedny barefoot topanky 🤷🏼♀️ tam praveze nie je co zoslapat/vyslapat, takze sa predavaju jednoduchsie.
Ja chapem ze zdravy vyvoj nohy je dolezity, no kamoskynej malej narastla nozka od tych 18 mesiacov aj kazde tri mesiace a poriadne to mala ani nestihla vynosit a potom mala problem ich aj predat lebo malokto kupi pre dieta uz nosene topanocky.