Topánky pre 11-mesačné dieťa

janinnnna
11. nov 2024

Ahojte žienky, prosím o radu (skúsenosti). Malý bude mať za dva týždne 1 rôčik a pred pár dňami sme boli s ním na neurológii. Mal ukázať ako sa stavia na nohy a ako sa posúva do strany, samozrejme chvála že aký šikovný ale potom dodala že by bola potrebná pevná obuv lebo keď stojí tak na vnútornej strane nôh čiže na klenbách. Povedala že by bolo fajn kúpiť mu pevnú obuv s klenbou. Chodiť sám ešte nevie. Ani prvé kroky do priestoru tiež nie. Všade čítam že netreba nasadzovať topánky pokiaľ dieťa samo nechodí. Tak má sa kúpiť ortopedická obuv alebo to máme nehať ešte na ňom.

minesasubu
11. nov 2024

topanky sa kupujú až ked dieta chodí samé bez pomoci, sorry ale neurolog nevie posudiť spravnu chodzu na to sú iný odborníci a ešte k tomu ak samé nechodí ved to nemá ešte vyvinuté potrebné svaly na chodzu
jeho nohy a klenby a pod sa stále vyvíjajú
ja som malému kupovala topanky až ked chodil sám asi 2 týždne po byte , vonku sa mu moc nechcelo a nekupovala som barefoot ( u nás v Ba to nemá zmysel vonku )

janinnnna
autor
11. nov 2024

@minesasubu ďakujem za odpoveď, mne to aj bolo čudné. Priznám sa osobne som ani ja nevidela tak malé deti v topánkach.