Systém vo výmene detského oblečenia

2. nov 2023

Ahojte. Mam 2 male deti, rapidne rastu kazdym dnom. Nonstop sa topim v pradle, nieco vyskusam a je to male, potom to niekam rychlo pohodim a beriem dalsie, opat male, takze ma najblizsie caka preberanie odlozenych veci na povale ci nakupovanie noveho, dalsie pranie, dalsie skladanie, nekonecny pribeh. Velke triedenie vratane spodneho pradla robim kazde 3 mesiace, ale to je naozaj o hubu a niekolkodnova robota. Mate pravidelny system, ktory vam s tymto pomaha? Alebo ako to riesite, ak to nechcete robit narazovo? (Pozn.nemame v skrini miesto, aby som vyprala hned aj vacsie cisla a ulozila). Dakujem

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tanyag
2. nov 2023

Nenakupujem dopredu, kupujem vtedy, keď to dieťa potrebuje, mám max. po 1ks o číslo väčšie oblečenie pre dieťa, ak vidím, že to, čo práve nosí je už malé, všetko ide do škatule a hurá nakupovať 😁 nepotrebných veci sa zbavím darovaním do detského domova.

autor
2. nov 2023

@tanyag
Ale do skatule to davas okamzite? Ked vidis, ze to je male? Lebo toto je najvacsi problem, ze mne sa tie veci rozne kopia a miesaju, ale nemam take miesto, kde by bola jedna obria skatula a tam som to hadzala

jakubkoanjelik
2. nov 2023

Nekupujem dopredu a keby som mala po staršom tak si to vytriedim všetko naraz , do každej škatule inú veľkosť a vybrala len tú , ktorú dieťa aktuálne potrebuje. Čiže ak mi vyrástla z 80. Tak to všetko zbalím a vymením za škatuľu s 86.

majlo1234
2. nov 2023

A chces este dalsie deti? Ja triedim vzdy po velkostiach a celej garderobe. Planovali sme este jedno, tak som vsetko skladovala, ale s druhym budem tie veci, ktore uz budu male, rovno davat prec a velmi sa na to tesim. Nove nakupujem zvycajne tiez naraz

autor
2. nov 2023

@jakubkoanjelik
Lenze to castokrat vobec nesedi 😏 cislovania su take blaznive, ze 1.5r mi nosi aj 3 cisla

tanyag
2. nov 2023

@autor
Netriedim, všetko do jednej škatule, samozrejme čisté opraté zo skrine, viem, že ďalšie dieťa mať nebudem a aj kebyže som mala, nenechávala by som, lebo to nemám kde skladovať a aj tak o pár rokov to aj tak zažltne aj ked je to uložené, je to proste tak. Moja tiež nosí aj 116 aj 122 a niečo má aj 128, keďže číslovania nesedia, ale všetko čo je menšie od toho ide preč, ale ja nekupujem drahé kúsky, skôr z bazárov, sekáčov alebo pepco/sinsay, čiže mi to nie je ľúto dať preč. Samozrejme má drahšie, ale to je obuv, na čom si potrpím.

saxana000
2. nov 2023

Triedim po kazdej sezone vzdy danu velkost alebo dvojvelkost.co je male ide hned do krabice.co si chcem odlozit alebo uznam vhodne na predaj alebo posunutie kamoskam len odfotim a sup do nadstavca do boxov.teraz odislo napriklad vsetko 122/128 topanky 28/29 jedna obrovska krabica co hodim na bazar za 5-10e a.este v ten tyzden je to fuc.ak sa nepreda posuvam v darovacich skupinach.robim to vacsinou na jar a na jesen.ked sa blizi leto poskusame co je v skrini.male hned vyradim a co chyba dokupim.po lete zas poskusam vyradim a co treba dokupim.medzitym ak nieco vytiahnem a vidim na dcere ze je male alebo kratke hadzem do krabice.hlavne neodkladat neskladovat nezapelesit sa s tym..nebudem odkladat po 7 rocnej oblecenie pre dalsie dieta ktore sa mi narodi o.pol.roka.nebude to uz moderne a nemusi to sadnut velkostne ani rocnym obdobim.. kazdy ma toho oblecenia doma prebytok lahko babo oblecem na bazari v pepcu a podobne. poznam baby co to aj 10 rokov skladuju od bodyciek 50ky a potom placu ze to nikto nechce zazltnute zatuchnute v mechoch z nejakej povaly.
Takisto svoju a muzovu skrinu ak zvysok domacnosti priebezne triedim neznasam ked sme zahadzani so zbytocnostami..

0laracroft0
2. nov 2023

Mám malé deti, chlapca a dievča. Každý ma svoju skriňu s oblečením. Na každej skrini mám dva väčšie plastové boxy. Do toho vľavo ide všetko, co odchádza z našej domácnosti - veci male, alebo také, ktoré nosil syn a pre dcéru to nie je dosť dievčenské. Krabica vpravo je na veci, ktoré sú o kúsok väčšie nez je aktuálna veľkosť daného dieťaťa, ale uz sa mi to dostalo do bytu, alebo veci na nadchádzajúcu sezónu (napr. svagrina mi da jesennú bundu pre dcéru v júli, tak sa s tým jednym kusom odevu neobťažujem do pivnice s krabicami podedeneho detského oblečenia zoradenými podľa veľkosti, ale rovno to hodím do tohto boxu vpravo).
Funguje to dobre. Napríklad keď skladám prádlo zo susiaka, občas niečo vyradim a sup rovno do krabice vľavo.
Keď je krabica vľavo full, robím všetko preto, aby co najskôr zmizla z bytu (najčastejšie darujeme, mame komu)

tinkavvv
3. nov 2023

Ja vyradujem priebezne. Ked je nieco male, dam to do jednej tasky na to urcenej, ktoru mam naspodku skrine. Ked je plna - po mladsej posuvam dalej a po starsej ulozim do krabice, oznacim a dam na strechu.
Vacsie veci triedim 2x za rok - jar, jesen. Zlozim dole co mam podedene a vyberiem veci na dalsieho polroka. Nezabera mi to nejak vela casu.

angeli121212
5. nov 2023

Mám jedno dieťa ešte drobca, robím to tak, že keď nakúpim do predu väčšie tak ich vždy vyperiem a odložím osobite do tašky resp. krabice na to určenej. Keď z niečoho vyrastie tak to preperiem a hneď odkladám, zväčša si pamätám čo som chcela odložiť. Pravidelne ho meriam a keď sa už blížime k novej veľkosti tak si ju už pripravím osobitne a postupne vymieňom. Už viem z ktorého obchodu mu aké veci sedia čiže to nie je príliš náročné