Dnes som synovi prvykrat skusila barefoot topanky. Na zistenie velkosti sa postavil na vlozku, myslite ze mu sadne konkretne tato topanka s takouto vlozkou? Na porovnanie pridam aj klasicki topanku.
Takto o 1cm dlhsie ako dlzka chodidla sa kupuju zimne zateplene topanky a cizmy. Normalne topanky staci aby boli vacsie o 0.5cm. Ak potrebujes aby vydrzali dlhsie, tak kup aj vacsie ale pre niekoho kto sa len uci chodit, by bolo lepsie aby neboli prilis dlhe. Ale oboje su prilis uzke. Najma tie druhe... to mu urcite zmen.
Aká značka to je. Sú mu úzke. Obkresli nohu a podľa toho výber.
tvar spicky vyzera byt ok, len su uzke.
teraz pozeram, ze su tam 2 spicky, mne sa pozdava prva, aj ked palec ide trosku dovnutra, ale nie tak vlemi. teda na topake, nie na nozicke.
Podľa vložky sa topánka nevyberá, vnútorný priestor topánky môže byť iný. Ale podľa mňa aj tak nesadnú, vidím to na zlý výber značky.
zly tvar, vyzeraju uzke. A zalezi aj od veku a dlzky chodenia dietata, niektore zvladaju mensi nadmerok, niektore vacsi. Toapnky sa kupuju s 0.8-1.2cm nadmerkom, ked uz je 0.5 su male, dieta nema miesto na pohyb. Ale ono je to globalne a neda sa hodnotit len podla stielky
Ahoj - pojdem od zaciatku. Najprv odmeraj nozicku v stoji. Potom k dlzke pridaj cca 1cm - zalezi ako je zdatny chodec, aka velka nozicka. Minimum je 0,6cm, ale osobne viac ako 1cm by som nedavala. Do sirky prirataj cca 2mm. Tvar nohy ak chces pridat fotku daj naboso, nakolko sa mi zda, ze ponozky mu stahuju prsty.
Tie prve by mozno aj tvarovo spicka sedeli, ale su uzke a hlavne, obrovsky nadmerok. Skoro vsetky eshopy maju velkostnu tabulku s dlzkou aj sirkou. Sice sa vedia lisit, ale tak uz ked vies co hladas, mozes poprosit o premeranie 🙂 Vlozky byvaju casto aj kratsie/dlhsie ako realny priestor v topanocke. Ja ich vyuzivam fakt maximalne na porovnanie spicky, ci je vhodna, ale aj to malokedy 🙂
Su to protetiky, nekupila som, lebo tie barefoot mu boli bud male alebo vacsie cislo uz prilis velke.
@hanka_se ja som minule zistila, ze jeden dost navstevovany obchod udava ako dlzku topanky -dlzku stielky. Cize ja uz fakt neviem na co sa spolahnut a kupovat topanky je pre mna horor.
Pisete, ze uzke, ale je to naozaj tak? Lebo ved topanka nie je taka siroka ako je siroka vlozka. Topanka je realne sirsia, lebo nejde kolmo hore od vlozky, ale do mierneho oblucika. Nebola by mu topanka realne siroka, kebyze ma vlozku taku ako noha resp o nieco sirsiu?
Inak dlzka vlozky je dost nepresny udaj pri vybere topanky. Ja som zistila, ze bezne pol cisla maju uplne identicku vlozku ale realne je tam citit rozdiel vo velkosti..
daj realne miery nohy. Dlzku aj sirku. Podla toho sa vybera topanka. Plus aky tvar nohy ma, vyssi-nizsi-nizky-vysoky priehlavok, uzka-siroka päta a clenok. Takto ti nik neporadi. Realna vnutorna dlzka topanky sa najlepsie meria ale aj samotneho chodidla sa najlepsie meria meradlom Plus12. Tam uz mas aj pridavok. Sirka bus s clevermess alebo spajlou a potom šublerou.
A inak, Protetika Barefoot nie su na sirsie nohy. Su naozaj uzke ale zase v päte/clenku siroke.
Ano, mas pravdu ze vlozka je uzsia ako topanka. Takze nevyberaj velkost podla vlozky a aj co pise @akvi ze dlzka vlozky je dost nepresny udaj. Ja meriam dlzku chodidla a tabulka mi podla toho ukaze vhodnu velkost topanky.
Aj na sirku su tabulky. Ked uz, tak urob fotku nozky v stoji a vedla toho topanku a tak na oko sa da vidiet ci je priuzka.
Ja sa tiez riadim dietatom. Moje vie velmi presne co mu vyhovuje a co nie.
ideal je kupit si meradlo a sama premerat. Ja som to tak robila kym bola dcera mala, teraz uz si povie. Sirku tiez meriam spajdlou. Napr. dcera ma sirku nohy 7,6cm, odlomim spajdlik 7,8cm a vsuniem do topanky. Ak ide v poho su ok, ak sa tam nezmesti su uzke, ak tam je na volno, boli by zbytocne siroke
A viete mi poradit nejaku dobru predajnu detskej barefoot obuvi v Bratislave?
Obe topanky su mu uzke... aku znacku ste to vybrali?