Ahojte, viete mi poradiť dobrý obchod kde ste kupovali dieťatku prvé papučky? 🙂) počula som že je dobrá značka RAK. Pripadne budem rada za každú radu čo sa týka výberu papučiek, na čo si dať pozor a pod. 🙂)
@aliaray1 to naozaj? Keď sa dieťatko uci chodit, nie je lepsie keď ma papučky? Kľudne napíšte viac o tom ak viete, necham si poradiť. Vy ste teda kedy dali prvé papučky? Až keď bolo dieťatko väčšie?
Naša tiež chodila zo začiatku naboso. Až keď si bola v chodení istejšia dostala kožené capacky. Tie nám odporučila pediatricka
Veru aj moje deti len naboso od malicka....doteraz tak behaju po dome (uz su starsi)...a dokonca v lete ked je teplo, tak aj vonku 😁 papuce maju len do skolky a skoly ...
No, ale aby to bolo k teme... zavisi akym smerom chces ist, co sa tyka topanok... ak nebarefootovym, tak RAK alebo MANIK..pridu mi dost rovnake...alebo teda potom capacky alebo barefoot papucky
Tak ako dievcata pisu, najlepsie papucky su ziadne papucky a naboso. Minuly tyzden som bola aj na prednaske od fyziomamy, co sa chodze tyka, tak mozog prijima 70% informacii prostrednictvom proprioreceptorov na chodidle, 20% usami a 10% ocami. Nas ide do skolky o 2 tyzdne a este papuce nevidel. Pokial viem tak RAK ma vyvysenu patu, takze urcite nie je vhodna obuv pre zacinajuceho chodca, lebo meni sklon.
Ziadne👌🏻👌🏻
Ako prve som kupovala kozene capacky (tiny shoes, liliputy,... je vela znaciek). Ked dieta zacalo naozaj pekne chodit, tak sme boli kupit prve 'ozajstne' papucky.
Doma beha v protismykovych ponozkach. Papucky davam iba ked si ich vypyta lebo potom ma prepotene nohy. Beriem ich hlavne na navstevy. Podla zmeranej nozky prve sadli pegres barefootove. Kupovali sme ich v predajni, ale uz som sla na istotu lebo som doma mala zmerane a nastudovane.
Robia sa aj take 'ponozkotopanky' napr od znacky Sterntaler. Dolu maju silikonovu vrstvu, ale stale su to ponozky. Tie su tiez fajn. Jedina nevyhoda, ze ak nahodou potom potrebujem dietatu obut topanky, tak tam sa veru nenapchaju a musim prezut na normalne ponozky.
Ahoj. Nie, vobec to nie je podla odbornikov spravne. Dovody su aj, ze dieta si cvici nohy prirodzene, klenba sa ma tvorit a clenky a slachy natahovat prirodzene. Cize v lete uplne na boso a idealne aj vonku (byvame v Ba a tu sa to zial dalo len v sade j krala, inak vsade skla, chrachle a bordel na zemi). V jeseni a zime v hrubsich protismykovych ponozkach (napr.pepco).
Chodime na kontroly k tej primarke a vyjadrila sa, ze sa jej zmiernilo padanie clenkov dovnutra (to maju vsetky deti), nema zatial ploche nozky, a nohy ma vvraj vyborne.
Pozrela a skontrolovala aj topanky a vraj sme jej vybrali svetove topanky a ze jej sedeli uzasne (vdaka pani z dupidup).
Pri vybere topanok je treba ist do obchodu s detskymi topankami osobne. Nie je to ako pri nas dospelych. Totiz ak vyberies nespravny typ topanky, moze sa zdeformovat noha a aj sa dietatku nebude chciet chodit, moze plakat, sadat si, odmietat... nasa ma napriklad buclate nozky v tvare plutvicky, vysoky nart a jemne dominantny palec.
Na takuto nozku jej sadli najlepsie ceske Beta boty. Su to tzv barefoot s zero drop, co znamena, ze ma uplne uvolnenu patu (jej topanky nemaju spevnenu patku = slachy a vsetko si natahuje pocas chodze prirodzene), ohybna podrazka, velmi lahunke su, kozene, stielka rovna = ziadne umele klenby. Lebo ze ked ma topanka klenbu, piodla toho tvaruje aj klenbu na nohe a akonahle ju to dieta nema, klenba sa strati (lebo neni topanka a prirodzene sa klenba nevytvorila), potom su ploche nohy. Vyber zlych topanok sa odrazi podla ortopedov nikedy po 10, 15, 20 atd rokoch...su z toho problemy s chrbticou, pohyb.aparatom (mam to aj ja).
No ja na tvojom mieste by som sla aj do 2 predajni poskusat a zistit ake ma vlastne nozky ale az ked zacne samostatne chodit. Aby ste mohli chodit po vonku potom.
Nasej topanky vydrzia cca 3-4 mesiace kym z nich vyrastie. Ma vzdy dvoje...napr.teraz na jesen/zima mala jedny s kozusinkou a druhe cizmy (akoby gumaky s kozusinkou). Na jar/leto budu tenisky a asi dalsie platenky.
Ahoj, no rada od primarky fyzio u nas bola: najlepsie papuce = ziadne. Ale tak ked pojde nezskor do skolky, asi rak znacku.