Overal verzus otepľovačky pre 4-ročné dieťa

20. dec 2024

Ahojte mamičky 🙂 chcela by som sa poradiť keďže bývame v teplých krajinách a zimu takmer vôbec nezazivame a teraz ideme na Slovensko a neviem nejak zhodnotiť je lepšie pre 4 ročne dieťa overal alebo bunda a oteplovaky ? Príde mi že overal je praktickejší pretože sa jej nedostane sneh pod bundu ale na druhej strane neviem či je to pre 4 ročne dieťa pohodlne pretože mi tie overaly prídu strašne veľké . Neni sú lepšie napr oteplovacky so zvýšeným pasom ? Ako obliekate do snehu vaše detičky vy ? Ďakujem za každú radu 🙂

barb06
20. dec 2024

ja som mojim deťom dávala overaly do tých 6 - 7 rokov; práve kvôli tomu, že som sa nemusela báť, že sa im dostane sneh "do gatí" a potom to riešiť; zase je to trochu nepohodlné, keď ide dieťa na wc, ale aj to je riešiteľné 🙂 ale to píšem zo skúseností z lyžovania, ale aj na sánkovanie/bobovanie mi príde ten overal lepší, tam sú deti možno ešte viac v snehu ako pri lyžovaní

patka06
20. dec 2024

Od 2 rokov len oteplovačky, je to praktickejšie.
Mali sme aj súpravu, kde sa bunda dala zispom spojiť s nohavicami, to bolo celkom fajn pre malé dieťa.

basulaak
20. dec 2024

Ja som team overal. Moj ma za par mes 4 roky a overal bude nosit este aj na zakladnej skole. Aj ja som dlho nosila. Super prakticke. Aj v skolke mal, aby som ucitelkam ulahcila robotu s obliekanim.

lenkakravcova
20. dec 2024

Keď bude sneh tak overal. 🙂
My sme na severe a je tu teraz jedine blato.. takže ideálne gumáky zateplené a gumové nohavice na pančuchy 😃

heln
20. dec 2024

vzhladom k aktualnej snehovej situacii by som to asi velmi neriesila, asi zavisi od toho kam konkretne idete.
moj 4 rocny napriklad overal minuly rok odmietol a nosi oteplovacky.

autor
20. dec 2024

Chystáme sa do Tatier v polovici januára napr Strbske pleso alebo uvidíme . Tam snáď je istota že bude sneh či ? A ďakujem za všetky odpovede 🙂

michaela329
20. dec 2024

Z pohľadu učiteľky, ktorá po sankovacke riadi 26 detí - som za overal. Tie decká aj keď majú vysoký pás na oteplovakoch, tak dokážu ten sneh narvať až pod pazuchy 😅 A ešte kuklova čiapka mi príde fajn.

ivangeline
20. dec 2024

Ak je to kvôli snehu. Overal. Ak to mienite nosiť na dlhšie, tak praktickejšie sú oteplovaky. My máme aj aj. Len deti s plienkami majú overal. ;D Staršie len do snehu overal

pralinka86
20. dec 2024

Ak ucelovo na sneh, sankovanie, tak overal. Bundu aj tak bude mat asi nejaku na cestovanie a pod..