Dobrý deň prajem. Viete mi odporučiť detské ortopedické vložky do topánok? Syn má 3r. Áno boli sme aj u ortopéda aj u fyzio. Chcem ešte ďalšie do iných topánok. Máte skúsenosti aká značka je dobrá? Aby dieťa netlačili. Fyzio nám ide tiež dať ale vravela, že to budú do konkrétnych topánok a ďalších 60e dávať nechcem do ďalších. Ortopéd povedal, že netreba. Ale je jazne vidieť, že má vpadnutu klenbu. Ďakujem 🙂
Nas ortoped tvrdi ze 3r este nema uplne vyvinute nohy, stale je tam tukovy vankusik ako pri narodeni a postupne mizne, nemusi mat klembu este
ak ma dieťa ortopédom predpísané vložky do topánok na mieru, individuálne zhotovené, tak mu nemôžeš kúpiť alebo zbytočné mu budeš kupovať sériovo vyrábané ortopedické vložky. máš nárok dvakrát do roka na ortopedické topánky a dvakrát do roka na ortopedické vložky takže v podstate máš na rok v štvore topánky.
Môj mal predpísané, doplatok 10€. Máme jedny a tie dávame do topánok čo aktuálne nosí. Ale robené na mieru
@andreatytler vložkami sa trápia deti? To som ešte nepočula. Tie majú pomôcť, nie trápiť
@domka222 No autorka pise ze hlada vlozky ktore netlacia, tak usudzujem ze tie co maju, dieta tlacia a to je veru trapenie.
Vlozky pomozu vtedy ak ma clovek probelmy koli plochym noham. Je cely kopec ludi co maju ploche nohy a funguju uplne normalne a ak zacnu nosit vlozky, budu ich tlacit.
Vlozky plochu nohu nevyliecia, iba zmiernuju bolesti alebo problemy s drzanim tela. Cize ak problemy nemam, naco sa trapit vlozkami. Ono uz len fakt ze ich clovek musi kupit, napasovat do topanok je trapenie. Niekedy nepasuju poriadne, lebo su hrube a ak ma dieta vysoky nart nie je miesto na vlozku.
A to ze musia byt robene na mieru ako vravela @kacena4. Ze nejake kupovane z obchodu nie su vhodne.
A aj to co vravi @lossless ze pri malych detoch sa tie nohy vyvyjaju. Maju prirodzene tvar noh do X a vtedy automaticky sa straca klenba. Ja by som urcite neriesila ploche nohy u 3 rocneho ortopedickymi vlozkami, lebo tie praveze sposobia ze slachy ktore maju drzat klenbu zleniveju kedze sa spoliehaju na vlozku a problem bude este vacsi. Riesila by som to cvicenim a masazou... alebo niecim cim by som tu slachu nutila aby pracovala. Vlozky su dobre pre starsich ludi, ktori maju uz tie slachy znicene a malu sancu ze sa to zmeni.
vlozky 3r dietatu bezne netreba, jedine ze su predpisane ortopedom a teda vyrobene na mieru.
inak len tak nejake kupovat je hlupost - 3r dietatu sa noha stale vyvija a este dlho bude, treba trenovat svalstvo, vela naboso po nerovnom povrchu, kvalitna obuv, vela vonku behat, lozit, sportovat,… posilovat svalstvo brucha, chrbta, tzv. vnutorne svaly, lebo s tym suvisi pevne brucho, chrbat a aj klenba/nohy, je to prepojene
Nevyhadzujte zbytočne peniaze. Syn 5r. má tiež riadne plocháče, ale ortopéd neodporúčal žiadne vložky, vraj to dieťa akurát tlačí. Treba chodiť bosý, cvičiť cviky na chodidlá, mať dobrú obuv... Ak sa nemýlim, ortopéd vravel, že klenba sa vyvíja do 8 rokov.
A ma dieta aj problemy s rovnovahou, alebo motorikou, alebo drzanim tela, alebo bolesti?
Lebo ak nie, naco ho trapit vlozkami?