Od koľkých stupňov dávate deťom zimné topánky?

3. okt 2024

Od akej teploty cca davate zimne vyteplene topanky detickam?

thirstymonk
3. okt 2024

Od nuly

hanka_se
3. okt 2024

zalezi ako velke dieta. Ja som vzdy ako prve dala max do celorociek merino vlozku namiesto tej original. Zimne asi az tak pri -5 a menej. Ale viac som si zvykla kupovat flisove zvnutra a "chlpate" zimne potom tak od -10. Tento rok kedze chodi dcera rano na bus a caka na zastavke, to mozno prehodnotim a bude ich nosit aj skor 🙂 Je ine, ked kraca/beha a ine ked postava 10 minut napriklad na jednom mieste. Hlavne, co mi ona povie, samozrejme, ze ju nenecham mrznut 🙂

tamvtme
3. okt 2024

ked je okolo nuly, ale moje dieta je celkovo velmi potive, ak jej dam zimne prilis skoro, poti sa jej noha velmi a potom sa jej super koza medzi prstami.....

autor
3. okt 2024

Maly ma 2,5r, chodime von 2x denne cca na 1,5-2h vybehat sa.
Aktualne mame kozenne celorocky, take tosku vyssie.

hanka_se
3. okt 2024

@autor ak je to v ramci prechadzky, behanie atd... tak by som zatial neriesila. Neviem ci nosi barefoot alebo klasicke (kde sa prsteky menej hybu), ale celkovo kym bude mat nozicky po vyzuti teple, je to ok. Ak date zimne napriklad, tak skuste ked pridete domov, ci nema spotene, studene nozicky, lebo ak bude na zimne topanky skoro, spoti sa mu zbytocne noha a bude mu teprv chladno 🙂

cookie29
3. okt 2024

zalezi od dietata, aktivity a podobne.

tramtada31
3. okt 2024

My už dávame zimne (mame barefoot)

hanka_se
3. okt 2024

@tramtada31 kolko je u vas stupnov ked uz zimne? Mne sa zda este velmi skoro. Ale teda sme zo zapadu a tu je cez den okolo 8-10 zatial 🙂

autor
3. okt 2024

@hanka_se u nas je tiez tak stupnov. Mame barefood, takze nozka sa hybe dost.

letfenixa
3. okt 2024

@autorka daj merino vložku.

tramtada31
3. okt 2024

@hanka_se my sme z Bratislavy a je tu 13 stupnov teraz😀 ale napriklad syn nemá spotenu nohu a je aj casto chory, takze už sme nahodili aj zimnu bundu a snažím sa ho držať v teple.

hanka_se
3. okt 2024

@tramtada31 oooj, len skor co potom v zime? chapem strach z choroby, ale radsej vrchne oblecenie vrstvit. Aj topanocky by som nechala este prechodne, ked tak vlozku teplu. Ak sa hybe, zahreje sa. Ak by sedel v kociku, tak je to samozrejme ine 😉

hanka_se
3. okt 2024

@autor ak ma teda nozky teple, nedavala by som este zimne. Ak ma dostatocny nadmerok, tak by som pri ochladeni pod 5 stupnov ked tak dala merino vlozku namiesto povodnej. Zimne vazne az tak pri 0 ked tak a menej

autor
3. okt 2024

Dakujem vsetkym za radu 🙂👍
@hanka_se
@letfenixa
@tamvtme
@thirstymonk

mamatroch
3. okt 2024

Moj nosi teraz take vyssie topanky na jesen a zateplene. vyslovene zimne az ked bude cca. 5 stupnov myslim.

dory11
3. okt 2024

Zimné buď keď nepadne sneh alebo sneží prípadne je pod nulou .teraz nosí tenisky ale mám v pláne na budúci týždeň kúpiť také ani nie zimné ani nie tenisky tie také prechodné topánky ale moja zase neznesie hrubé ponožky iba tenšie + bývame je Liptove a je rozdiele či ideme rano do škôlky alebo pôjdeme vonku na pol dňa

tianna
4. okt 2024

Od nôh treba teplo. Záleží ale od dieťaťa. Najmladší drobec nosí zimné už keď je okolo 8-10 stupňov. Ale kožené čižmičky. Snehulky (vysoké, nepremokavé) od cca 5 stupňov. Zimná bunda tiež okolo 10-12 stupňov keď je. Ak by sa niekto pýtal čo v zime na tú máme extra teplý overal s plyšovou podšívkou. On je ale ako ja, pomerne zimomravy 🙂

11bodka11
4. okt 2024

@hanka_se prosim ta kde kupujes tie merino vlozky do topanok? Dakujem

hanka_se
4. okt 2024

@11bodka11 kedysi som cele platy, ale to uz si nepamatam kde. Ale inak normalne v obuve velke panske a obstrihnem 🙂 a sebe castokrat aj u cinanca 🙂

kikuska1416
4. okt 2024

Mala má 3 roky, chodíme ráno do škôlky ak je tak 3 až 0 dávam celoročne, ak je mínus dávam zateplené a ak je úplne že viac ako minus 5 už bude mať zimne, bývame na Kysuciach

kikuska_wedge
7. okt 2024

Podla seba sa riadim. Rano chodime autom. Poobede je u nas este dost teplo, takze zatial maju tenisky.

silvia2013
7. okt 2024

@tramtada31 a odkial ste? Tu na vychode je 18st a ma byt 21

mimi3008
7. okt 2024

Ja som teraz chlapcom kupila take trocha zateplene zvnutra, nie je to kozusina, ale flis. Pisalo sa sice, ze su to zimne topanky, ale toto si v zime neviem predstavit. Nosia ich uz teraz, na tenisky sa mi uz zda chladno od noh

b_mommy
7. okt 2024

No my sme dnes išli ráno do škôlky bolo 6 stupňov a poobede keď sme išli domov 18 🙈 Nemám rada takéto počasie veď buď nech je zima alebo teplo 😃 Nervy mám z toho lebo neviem ako obliecť seba ani dieťa, keďže ráno "mrzneme", keď idú doobeda von je fajn a poobede sa "topíme" 🙄

barbie2023
7. okt 2024

No hlavne naobliekajte deti do hrubých búnd,ciapok a na nohy botasky. To tak teraz väčšina čo som videla. Minule na slnku dobrých 27°C a deti spotené v parku ledva sa im chcelo hýbať. Komplet všetky poobliekane. Nečudujem sa,že teraz deti majú mizernú imunitu lebo rodičia strašne tie deti babusia. Včera som v parku stretla 5 blonďavych deti bez čiapky v teplákoch a tenkom tričku. Vravím si,že toto isto nebudú Slováci a veru nie - Dáni 😂

adelkaa159
7. okt 2024

Ja som asi krkavčia mater 😂moje nosia botasky my sme este nestihli prechodne ani kupiť ne to ešte zimné 😂

zitaje
7. okt 2024

My nosíme tenisky, a ešte dlho budeme, BA, škôlkar, školák... ale napr. ja som vlani skoro celú zimu prechodila v teniskách, sneh tuším ani vôbec nebol.

mclissa
7. okt 2024

@tramtada31 no a sa div, ze je stale chory ked mu pri takychto teplotach obliekas zimnu bundu. Co nosi v zime?
Autorke a k tebe. U nas je tak max -6, nosi prechodne, popripade vyssie tenisky.
Zimne topanky iba do snehu.

tramtada31
7. okt 2024

@mclissa vo veľkej zime nosi kombinézu😀 nemyslím, ze je to zimnou bundou, nie je pod nou spotený.