Obliekanie detí počas chladnejších dní

28. sep 2024

Ahojte,opat nastava moja dilema ako obliect dieta do skolky pocas chladnejsich dni😀
Prosim vas,co davate chlapcom do skolky,ked je uz chladnejsie?
Zvykla som leginy a na to teplaky,aby to mali ucitelky jednoduchsie. Vacsina ma nahovara na tie softshellove veci,lenze nepotia sa tie deti v tom? Maly to este nemal a nie som s tym stotoznena..akoze,najviac ma zaujimaju nohavice a v tomto prechodnom obdobi

30katrusa40
28. sep 2024

Neviem kde bývaš ale zas nie je tak chladno aby musel mať vonku dve vrstvy. Syn normálne ide do škôlky v teplákoch. Nič navrh však keď sa vonku hýbe zíma mu nebude.

autor
28. sep 2024

@30katrusa40 ved ja netvrdim ze teraz..ale postupne sa bude ochladzovat

myrra81
28. sep 2024

mam 3r. a 6r. skolkarov, momentalne maju v skolke teplaky a tricko s dlhym rukavom / alebo tricko s kratkym rukavom a mikinu. ked idu von maju v skrinke bundy.

lucijalucy
28. sep 2024

Ja dávam tak že legíny a na to softshell gate. Neprefúka, nepremokne, spotený nebýva nijak extra. Ak sa nemýlim, softshell membrána púšťa vlhkosť von ale nie dnu. Ak si dobre pamätám. Ja som spokojná. Máme také aj bundy celá rodina. Malému dávam šiť jedny/dvoje nohavice na sezónu alebo dve aby som mohla prestriedať.

sisska96
28. sep 2024

Keď si bola dieťa čo si mala na sebe ? Stačí sedliacky rozum

pohodacka03
28. sep 2024

Ak je chladno davam softshellove nohavice. Normalne na teplaky navlecie. Alebo tie pogumovane z lidlu. A co vidim, tak 90%skolkarov tak nosi 🙂

bronkax
28. sep 2024

Teraz určite nedávam žiadne spodky. Normálne tepláky tenisky ešte. Na vrch tričko a prechodnú budnu alebo softshellovu ale mikinu nedávam načo. Softshellovu súpravu celú aj s nohavicami dávam keď je chladno mokro a fúka vietor. Nato to oblečenie je. Teraz dávam bundu softshellovu a nespotia sa stačí to na tričko.

autor
28. sep 2024

@sisska96 jemine no ja si pamatam co som nosila ako dieta🤦🏻‍♀️ked nevies prispiet s niecim normalnym tak nekomentuj

anjelicek26
28. sep 2024

Softshellky su skvela vec... normalne nechas v satni/skrinke a dieta si ich da, ked pojde von... aj ked je vlhko tak si vie sadnut na dlhsie do pieskoviska vdaka tomu. Rovnako gumaky mali moji vzdy v skolke, chodili von za kazdeho pocasia... na jesen zateplene, na jar normalne.. len som to menila... rovnako som v skolke nechavala tenku ciapku, dali si podla pocasia... len to vsetko poriadne podpisat...

stanzi
28. sep 2024

@sisska96 "Keď si bola dieťa čo si mala na sebe ? "

Coze? 😀 Ja si teda fakt nepamatam, co som nosila, ked som mala 3-4-5 rokov...

jaskolka
28. sep 2024

Keď sa ochladí, tak syn - tepláky a navrch také "gumové" nohavice s trakmi, ktoré si oblečie, keď idú von. Dcéra detto, ale ona ma pod nimi legíny. Keď už je veľmi zima, teda mínusove teploty, tak klasicke oteplovacky a bunda.
Co vidím, tak v podstate všetky deti tak nosia.

anjelicek26
28. sep 2024

Som ti na nete nasla taku typicku vzorku 😂 Nepremokave nohavice zateplene/nezateplene ale hlavne nepremokave, idealne na traky, nech si vie dieta sadnut hocikde... podla teploty - tricko pod to, fliska pod to, bunda na to, ako ktory den vyjde...vacsinou je chladno len rano a poobede teplejsie, tak sa len vrstvy daju dole... na nohy gumaky alebo lahko nazuvatelne cizmy... neni o com...

sisska96
28. sep 2024

@stanzi no ale aj tak je také ťažké trošku rozmýšľať logicky?

lossless
28. sep 2024

Ked sa ochladi tak soft shell u nas vzdy, nepremoknu, su super na ihrisko aj do lesa. Spoteny nebyva. Teplaky by u nas boli hned mokre a spinave, soft shell sa tak neznici.

Teraz nosi len teplaky a mikinu, z rana na to vestu.

deedol
28. sep 2024

leginy a softshelly z HM, v tych sa nepotil. v lidlackych a tusim aj v jednych z tchiba sa potil (ked su take pogumovane, tak je to nanic). tie HM su neznicitelne, vzdy ich potom este predam alebo posuniem kamoskam.

stanzi
28. sep 2024

@sisska96 Nie, nie je to tazke. Ale tvoja otazka bola proste odveci, snad nikto si nepamata, co maval na sebe, ked mal tri roky 🙂

anjelok
28. sep 2024

Tieto nohavice si navliekol na teplaky, ked sli von. Su z priedušnej vetruodolnej a nepremokavej látky s vodným stĺpcom 10 000 mm.
https://www2.hm.com/sk_sk/productpage.116270400...

gumkac19
28. sep 2024

Keď bude chladnejšie tak legíny/tepláky a na to buď softshellove nohavice alebo také tie pogumovane z Lidla

sagitta33
28. sep 2024

Dávam pančuchy a tepláky alebo softky a keď bude sneh tak zateplené softky.

pralinka86
28. sep 2024

Teplaky/ zateplene leginy z lindexu.. to je zaklad. Bez pancuch a iných veci.
Na to, softshellove nohavice bez zateplenia, ked sa ochladi este o dost viac, tak tie s flisom. Unuo ma sikovne softshellky, v pase na širokú gumu a strih taky voľnejši, ze lahko natiahne na tie legíny. Pri softshellovych veciach treba pozerať aj na tie parametre, aby mali priedusnost aspon 3000. Tie pogumovane veci nasi nosia len doslova do dazdu, ked skacu do mlak.
Softshell zvladne aj mensi dazd, bezne vlhko, ci sa ked sa obtrie o mokry plot, hojdacku, ani to netreba často prať, staci len handrickou najhoršiu spinu dat prec
Tie softshellky ma v skrinke, oblecie podla potreby ked idu von

silvike
28. sep 2024

Moj zatial nosi normalne jednovrstvove bavlnene teplaky ktore ma v podstate aj v triede aj vonku. No a potom ked bude este chladnejsie, bude tak pod 10stupnov davam tensie bavlnene leginky a na vrch nezateplene softshelky. Takto ide rano do skolky, v satni len vyzlecie tie softshelove nohavice a v triede je v leginkach/teplackoch. No a ked idu von, natiahne si opat softshelky. Ked je este chladnejsie, davam na vrch zateplene softshelky alebo oteplovaky. Mne sa to takto osvedcilo pri vsetkych detoch. Za mna najpraktickejsie takto.

autor
29. sep 2024

Dakujem dievcata,tak ja mu objednam tie softshellky predsa🙂dam tomu sancu