Oblečenie pre 2-ročné zimomravé dievčatko

zuzikxx
10. nov 2024

Ahojte, viete mi prosim poradit ako a co vrstvit, druh oblecenia a odkial ste kupovali a mali dobre skusenosti..? Dakujem!!! Vcera teple teplaky a pancuchy, bunda zimna zara a bolo jej chladno, neviem ci pozriet sportove obchody 🤯

katariiinkaa
10. nov 2024

merino oblečenie na spodok 🙏 dôležitejší je často samotný materiál ako počet vrstiev.

zuzikxx
autor
10. nov 2024

@katariiinkaa dakujem, tiez sa chcem vyhnut nejakemu nabaleniu, aby sa vedela hybat.. a presne som potrebovala rady ohladom typu, materialu.. Mas prosim skusenost s merino z konkretneho obchodu?

kiki68
10. nov 2024

Woolwalk overal?

beata_k
10. nov 2024

@zuzikxx Teplaky su o nicom. Tie prefukne. Musis softshell alebo obdobne materialy ktore neprefukne, ale zaroven su priedusne. Samozrejme sal/narcnim a ciapku. Vcera som videla uz aj tenke rukavice.

barka1
10. nov 2024

@zuzikxx súhlasím s @beata_k, vrchna vrstva musí byť odolná, bavlna nestačí, to platí aj o bunde. Takže dole softshell, hore nejaka neprefukujuca bunda. A potom nemusi byt ani merino a neviem co este.

jazula
10. nov 2024

@zuzikxx Ešte hrá úlohu aj to, aké mala topánky. Podľa seba obliekam aj dcérku (teraz 3,5r) - ak sú teplé topánky a bunda, nohavice nemusia byť extra teplé. Ale určite by mali byť také, ktoré neprefúka, ja dávam dcérke sofshell nohavice.

zuzikxx
autor
10. nov 2024

@jazula
@barka1
@beata_k softshell maju aj v HM ale tgo asi niekde inde kupit?

beata_k
10. nov 2024

@zuzikxx softshell kupis uz vsade

lenkakravcova
10. nov 2024

@zuzikxx kým nesnezi nemusí byť ani sofshel. Normálne rifle a pančuchy úplne stačia. Ale tepláky/legíny nie. Hlavne keď je veterno.

barka1
10. nov 2024

@zuzikxx pozri nieco online, trebars Wolf, a potom nejake outdoorove značky, nie tie street style značky, tie su akurat len na promenádu po obchodakoch.

majlo1234
10. nov 2024

@zuzikxx skoda, ze je taka mala, je to blby vek na kupovanie kvalitneho oblecenia. Ja by som ti odporucila vlnu, a perie/paperie, nam sa velmi osvedcili bundy takto plnene, su priedusne a zaroven teple, ale mega drahe a ked to zatrhnes, je to v riti😀 takze asi softshell na vrch a pod to vlna, najlepsie z druhej ruky, lebo to su ozaj drahe veci, hlavne ked decka rastu

lossless
10. nov 2024

@zuzikxx nasi nosia teplaky a na to softshell od Kiwi. Zimnu bundu este nie, ked tak len s trickom s dlhym rukavom a bez mikiny. Vacsinou ale maju este jesennu bundu a pod to tricko a mikina, tenky nakrcnik a ciapka. Bundy mame z Lindex a Reima. Topanky ked ideme neskoro vecer mali uz parkrat zimne, inac prechodne s teplejsou ponozkou, nosila Protetiky.

zuzikxx
autor
10. nov 2024

vsetkym dakujem!!!!!

milanemila
10. nov 2024

@zuzikxx dolezite su aj materialy nie iba pocet vrstiev. Skus jej kupit merino overal ako spodnu vsratvu alebo leginy+tricko, my mame z Lindexu, kupujem vlnene svetre a dolezita je aj kvalitna bunda paperova (ale su aj kvalitne synteticke materialy) 🤷🏼‍♀️

pato88
10. nov 2024

Skus rastuce merino Crawler, outlast od Little Angel (nas ma radsej ako merino), fleecove mikiny, softshell, doplnky fleecove alebo s outlastom, tiez Lindex ma super veci, inak softshell robi vela slovenskych a ceskych znaciek. U nas je dolezite, aj aby sa maly nespotil, tak vyberam materialy take. Chodia 3x tyzdenne do lesa na cele doobedie, ci prsi, snezi, pripeka… topanky podla sezony.

tinalia
10. nov 2024

Odporucam pozriet Bergam [obchod], tam su aj clanky ako vrstvit oblecenie 😊

jazula
10. nov 2024

@zuzikxx Ja som kúpila handmade od takej mamičky z okolia, 17€ z kus, jedny jesenné nohavice a jedny na zimu s barančekom. Podľ mňa sa skoro všade nájde mamina na materskej, čo si takto privyrába, ak vie šiť. Ja som veľmi spokojná, dcérka je špagetka, šila jej s užším pásom.
Bundy má malá softshellové tiež už druhý rok. Do tých ale investujem a kupujem Nordbjorn značku cez mamičky v Čechách. Tie sa ale tiež dajú kúpiť od baby čo šije a nie sú to nejaké hrozné pálky. Ten materiál je fakt fjn, dieťa sa nespotí a zároveň ho neprefúkne, tak mu nie je zima.

sisska96
10. nov 2024

Tepláky vonku nikdy. Normálne termopančuchy a rifle.

sondziss
11. nov 2024

Velmi velmi odporucam softshell nohavice nosimekiwi. Mame vsetky druhy (jesenny softshell, softshell s fleesom a aj softshell s barancekom) a tie nohavice rotujeme podla toho, ako je vonku. Dnes rano (0stupnov) isla prvy krat s tymi barancekovymi a pod to som jej dala iba leginky (do skolky). Na vrch som malej prvy krat kupila bundu Reima Taho, tak uvidime (tam som trosku skepticka, lebo je akoby "tensia" na pocit (a ja som ten typ, ze to musi byt proste hrube aby to bolo teple :D), ale ide o funkcne oblecko, tak snad jej v tom nebude zima).

sisska96
11. nov 2024

V našich časoch boli aj -20 a nikto sa pokakal

zuzikxx
autor
12. nov 2024

@sondziss vcera som objednala zatial kiwi, bundu a gate, aspon na skusku, vdaka, este merino frogy ale ved popozeram, uz musim inak premyslat s tym oblecenim 🙂

zuzikxx
autor
12. nov 2024

@jazula bola si spokojna s tou pani? som tiez Ba kraj tak by som riesila aj takto.. Lucka je chuda, vysoka na svoj vek a bolo by to fajn riesenie

zuzikxx
autor
12. nov 2024

@zuzikxx inak zimne topanky - znacka?? dakujem

jazula
12. nov 2024

@zuzikxx Zatiaľ som veľmi spokojná. Aj boli nohavice veľmi rýchlo hotové, aj sú naozaj prispôsobené chudej postavičke, takže sa v nich dcérka dobre hýbe, ale nikde neplantajú. Minulý rok som brala od inej pani a tie jej boli hore vyslovene široké, aj keď som posielala obvod pása. Plus ja chcem v páse vždy taký široký patent (zdá sa mi to pre malú pohodlnejšie) a táto ho urobila akoby spevnený ešte širokou gumou, zaujímavé to je a páči sa mi to, dobre to drží.

jazula
12. nov 2024

@zuzikxx Mojej dcérke dobre sedia DD step, kupujeme tie “kompromisné”, nie barefoot, majú mäkučkú podrážku a spevnenú pätu. Na zimu má verziu s ovčím rúnom, sú super.

zuzikxx
autor
14. nov 2024

@jazula nahodou si nepamatas prosim jej meno? tej pani co dobre usila, dnes som kupila dd step ale zdaju sa mi vpredu siroke, ci ta kozusina to skresluje. Nedala si dobre vyskusat, dakujem

letfenixa
14. nov 2024

@zuzikxx tenké merino ponožky plus vhodné leginy, na to softshelky. Ja kupujem softshel hlavne z 2.ruky, najviac unuo. A do topánok merino/vlnene vložky.

jazula
14. nov 2024

@zuzikxx Našla som 🙂, na FB nájdete pani ako Pinky handmade.