Ahojte, viete mi prosim poradit ako a co vrstvit, druh oblecenia a odkial ste kupovali a mali dobre skusenosti..? Dakujem!!! Vcera teple teplaky a pancuchy, bunda zimna zara a bolo jej chladno, neviem ci pozriet sportove obchody 🤯
@katariiinkaa dakujem, tiez sa chcem vyhnut nejakemu nabaleniu, aby sa vedela hybat.. a presne som potrebovala rady ohladom typu, materialu.. Mas prosim skusenost s merino z konkretneho obchodu?
Woolwalk overal?
@zuzikxx kým nesnezi nemusí byť ani sofshel. Normálne rifle a pančuchy úplne stačia. Ale tepláky/legíny nie. Hlavne keď je veterno.
@zuzikxx skoda, ze je taka mala, je to blby vek na kupovanie kvalitneho oblecenia. Ja by som ti odporucila vlnu, a perie/paperie, nam sa velmi osvedcili bundy takto plnene, su priedusne a zaroven teple, ale mega drahe a ked to zatrhnes, je to v riti😀 takze asi softshell na vrch a pod to vlna, najlepsie z druhej ruky, lebo to su ozaj drahe veci, hlavne ked decka rastu
@zuzikxx nasi nosia teplaky a na to softshell od Kiwi. Zimnu bundu este nie, ked tak len s trickom s dlhym rukavom a bez mikiny. Vacsinou ale maju este jesennu bundu a pod to tricko a mikina, tenky nakrcnik a ciapka. Bundy mame z Lindex a Reima. Topanky ked ideme neskoro vecer mali uz parkrat zimne, inac prechodne s teplejsou ponozkou, nosila Protetiky.
vsetkym dakujem!!!!!
@zuzikxx dolezite su aj materialy nie iba pocet vrstiev. Skus jej kupit merino overal ako spodnu vsratvu alebo leginy+tricko, my mame z Lindexu, kupujem vlnene svetre a dolezita je aj kvalitna bunda paperova (ale su aj kvalitne synteticke materialy) 🤷🏼♀️
Skus rastuce merino Crawler, outlast od Little Angel (nas ma radsej ako merino), fleecove mikiny, softshell, doplnky fleecove alebo s outlastom, tiez Lindex ma super veci, inak softshell robi vela slovenskych a ceskych znaciek. U nas je dolezite, aj aby sa maly nespotil, tak vyberam materialy take. Chodia 3x tyzdenne do lesa na cele doobedie, ci prsi, snezi, pripeka… topanky podla sezony.
Odporucam pozriet Bergam [obchod], tam su aj clanky ako vrstvit oblecenie 😊
@zuzikxx Ja som kúpila handmade od takej mamičky z okolia, 17€ z kus, jedny jesenné nohavice a jedny na zimu s barančekom. Podľ mňa sa skoro všade nájde mamina na materskej, čo si takto privyrába, ak vie šiť. Ja som veľmi spokojná, dcérka je špagetka, šila jej s užším pásom.
Bundy má malá softshellové tiež už druhý rok. Do tých ale investujem a kupujem Nordbjorn značku cez mamičky v Čechách. Tie sa ale tiež dajú kúpiť od baby čo šije a nie sú to nejaké hrozné pálky. Ten materiál je fakt fjn, dieťa sa nespotí a zároveň ho neprefúkne, tak mu nie je zima.
Tepláky vonku nikdy. Normálne termopančuchy a rifle.
Velmi velmi odporucam softshell nohavice nosimekiwi. Mame vsetky druhy (jesenny softshell, softshell s fleesom a aj softshell s barancekom) a tie nohavice rotujeme podla toho, ako je vonku. Dnes rano (0stupnov) isla prvy krat s tymi barancekovymi a pod to som jej dala iba leginky (do skolky). Na vrch som malej prvy krat kupila bundu Reima Taho, tak uvidime (tam som trosku skepticka, lebo je akoby "tensia" na pocit (a ja som ten typ, ze to musi byt proste hrube aby to bolo teple :D), ale ide o funkcne oblecko, tak snad jej v tom nebude zima).
V našich časoch boli aj -20 a nikto sa pokakal
@zuzikxx Zatiaľ som veľmi spokojná. Aj boli nohavice veľmi rýchlo hotové, aj sú naozaj prispôsobené chudej postavičke, takže sa v nich dcérka dobre hýbe, ale nikde neplantajú. Minulý rok som brala od inej pani a tie jej boli hore vyslovene široké, aj keď som posielala obvod pása. Plus ja chcem v páse vždy taký široký patent (zdá sa mi to pre malú pohodlnejšie) a táto ho urobila akoby spevnený ešte širokou gumou, zaujímavé to je a páči sa mi to, dobre to drží.
merino oblečenie na spodok 🙏 dôležitejší je často samotný materiál ako počet vrstiev.