Ahojte baby,
malý začal chodiť do škôlky tu na Slovensku. Chcela by som sa opýtať, aké oblečenie dávate deťom do škôlky ? V zahraničí vyžadujú vyslovene staršie oblečenie, musí byť bez dier a čisté, ale môže mať známky používania (žmolky, nedrží tvar, vypraté). Napríklad veľa kúskov z pepca mám pocit, že tak vyzera po pár praniach. Dávate deťom aj takéto kúsky ?
V ktorom zahranici vyzaduju stare oblecenie a la pepco?
Ja to poviem takto - v kazdej jednej svetovej skolke je im uplne jedno, co ma dieta na sebe, presne ak je to ciste a funkcne a dieta si to vie idealne SAME s minimalnou pomocou obliect, nie je mu v tom prilis zima, prilis teplo na dane rocne obdobie. Nevadi pre pana, ze su veci pekne a nove, len sa chcu vyhnut tyradam niektorych prepnutych matiek, ktore potom - ale nie, ze si sadnes do piesku v tych pancuskach, nie, ze si neprezlecies tu suknicku, nie, ze sa okydas pri obede a nie hento ci tamto, lebo mas tricko guess a tutu suknicku od marmar... to je cele... a dieta potom stoji vedla pieskoviska a boji sa ist smyknut na mokrej smyklavke, lebo co by povedala mama... my sme vzdy nosili pekne nove oblecenie a bolo mi uplne hlboko, ze prisli domov ako prasa... mame pracku 😅 Mne ide o kvalitu, material, ktory moje dieta nosi a nebudem kupovat pepco len aby som vyhovela ja ani neviem comu..
Neriesia oblecenie absolutne, davaj co chces akurat treba mysliet na to, ze dieta sa moze zaspinit (aj nevypratelne), ak ti toto nevadi kludne fungl nove a biele 🙂
Ďakujem za odpovede. Nie, mne to nevadí, keď niečo zničí. Ale už má niektoré kúsky opotrebované praním a sušením.
Nám riaditeľka škôlky a aj učitelky prizvukovali, že nedávať drahé oblečenie, lebo nejdú sa do škôlky promenádovať ale idú sa hrať, majú tam povinnosti, aktivity a samozrejme sa zašpinia, polepia oblečenie lepidlom, zababrú farbami a plastelínou atď.
Ja dávam aj drahšie oblečenie a väčšinou svetlé farby, ale mám dcéru pedantku a už bude mať 6 rokov a ešte ani raz neprišla zo škôlky zašpinená, zafarbená, polepená, so zošúchanými kolenami od koberca atď. Takže je to na tebe, určite ťa za pepco oblečenie nikto nepokarhá.
Davala som veci volne a pohodlne aby sa sama vedela obliect a vyzliect ziadne prekombinovane suknicky saticky rifle..normalne leginky teplacky tricko alebo svetrik topanky na lepacky capica nakrcnik rukavicky palcaky a bolo mi jedno ci h&M ci pepco..slusne a ciste nikdy ziadne flaky ani diery to automaticky vyhadzujem.na flaky som uplne uchyl takze 99% sa mi vzdy podarilo odstranit a ked spadla a roztrhla koleno vyhodila som.
Ja obliekam dieta podľa toho čo majú na obed. Ak je to červené, respektíve ťažko vypratelne tak mu dávam tmavé veci ak je obed vypratelnej farby dávam bledé. Zmolkove nedávam nič a vlastne ani také nemám a obliekam ho úplne normálne. Tričko s dlhým rukávom, tepláky... ale deravé nedávam tie rovno vyradujem lebo ak si môj syn všimne mini dierku na teplákoch za 10 minút je diera cez celé koleno😂
Pockaj ty sa bojis, ze ho posielas do skolky "v skaredom" spratom zmolkatom obleceni a ci to "nevadi"? Otazka je postavena z tejto strany? Tak nie, nevadi. Deti toto neriesia. Ucitelky tiez nie, ako pisem vyssie, dieta ciste, ostrihane nechty, upravene vlasky, proste vidno, ze sa o neho mama stara...
Je jedno aké, hlavne nech je ciste a pohodlne, žiadne rifle ani tesne oblečenie. Ideal teplaky, mám škôlkara už druhý rok, raz nás take maminy(čo obliekame deťom teplaky😅) na rodičku učiteľky dali za “príklad” a pochválili nezávisle od seba, že nehladime na vzhľad, ale na pohodlie a boli by radi, keby tak robili aj ostatni rodičia. Takze treba hľadieť hlavne na pohodlie😊
Ja som časom prišla na to , že moje deti nemusia mať plnú skriňu vecí, ale stačí pár kvalitnejších kúskov, ktoré môžem prať do nemoty, držia tvar, farbu a ešte ich vynosia aj ďalšie dve deti. A aj sa teda musím priznať, že pri prvej dcére nie vždy lacnejšie tričká prežili moje pranie , drhnutie , namáčanie vo Vanishi🫣lebo stále chodila špinavá - akrylové farby,polievky atď. Ale mám kamarátky ktoré to majú opačne , radšej 15 tričiek z pepca, keď zničia vyhodí, kúpi ďalšie. Nemyslím si však,že niekto rieši ako chodia deti oblečené.
Ked jej nieco obleciem, vzdy ratam s tym ze to donesie spinave. Ucitelkam moze byt jedno ci si okyda obedom mikinu za 100€ alebo za 4. Ja som pokupila nove, lacnejsie veci, aj v H&M sa daju kupit tricka s dlhym rukavom a teplaky za par eur. Takze co nechcem aby znicila to jej do skolky neobleciem. A co jej obleciem a zaspini vyperiem a ked je to nevypratelne tak hodim do kosa alebo ma na dvor. Dbam hlavne na to, aby si to vedela obliect aj sama (sirsie strihy, elasticke, ziadne pancuchy)
Nam ucitelky v skolke prizvukuju, ze oblecenie pre deti v MS ma byt pohodlne, funkcne a MOZE (nie musi) byt aj starsie. Hlavne aby bolo ciste, bez dier a poskodeni.
Ja mam dieta, ktore chodi domov ako dokazovy material dennych aktivit, teplaky su u nas spotrebny material, takze ziadne fancy outfity.
No v Nórsku majú ľudia asi iný pohľad na svet a je to v škôlkach ako požiadavka. Samozrejme dieťa ktoré chodí v novom nevylúčia 😂. Je to z môjho pohľadu aj kvôli ekológii, oni nechcú aby rodičia dávali nové veci dieťaťu do škôlky a z nových veci budú za mesiac staré a tým padom budes kupovať oveľa častejšie oblečenie. Ja nedávam malému veci čo som kupila den pred tým keď ide do piesku, alebo na ihrisko, alebo keď ide malovat, jesť. Toto všetko deti v škôlke robia a toto je asi pointa v mojej otazke. Viaceré ste mi odpovedali, že take veci dávate a to je vlastne odpoved na moju otázku. Vôbec tu nechcem riešiť kvalitu a značky😀. Lindex nohavice a pepco nohavice sú od paradajkovej polievky rovnako špinavé. Má 90 % šatníka škandinávske kvalitne značky, ale kolena zodraté rovnako na väčšine, takže asi tak. Reima kukla pred mesiacom kupovaná a dosť zguľkavená. A to som ju prala iba raz a sušila na vešiaku. Za mna pepco niektoré kúsky katastrofa, iné úplne super. Človek sa musí naučiť trochu ktorú vec odtiaľ môže kúpiť a ktorú nie. Pančuchy po jednom praní ako po troch súrodencoch. Teplaky má viaceré a kvalita porovnateľná s Lindex. Ale o tomto táto otázka nebola.
Ja dávam vždy, čisté, bez zmolkou, popraskanych nápisov a dofarbebych od fixiex farbiciek. Určite by som nedávala sprane a vyťahané veci. Však keď domaze bude mať na doma na dvor mi tiež nechodíme vo vytahanom do roboty.
slušné, čisté, pohodlné treba niečo viac? žiadne znečky, gýčové ani roztrhané.
@vahcaac na SR urcite nie su poziadavky na oblecenie deti v skolkach, ale u nas v skolke som teda nevidela dieta ani vo vytahanom, ani v spranom, ani v zmolkovom obleceni. mam dievca, vsimam si preto viac dievcata a 80% dievcat chodieva denne v roznych satach a k tomu pancuchy/leginy. moja dcera rovnako. mne sa sice podari 90% flakov oprat vdaka zlcovemu mydlu, ale co neoperiem, flakate uz do skolky nedavam, zostava na doma. pepcove veci velmi neodporucam, tiez sem-tam nieco kupim, pretoze sa mi velmi paci vzor (dcera zboznuje potlace zvierat), ale eko hladisko ide vtedy daleko dokelu, pretoze po 2 praniach to je uz suce na utieranie vonkajsich parapet na dome, na rozdiel od hm ci reservedovych veci, kt.aj po x praniach drzia aj farbu aj tvar.
Ďakujem všetkým za odpovede ❤️
Moje dieta ani nema drahe oblecenie, napr tricko za 40e a podobne….kupujem veci skor HM, lindex, takko, ma aj par pepco ci sinsay….pozeram sa skor na to, aby jej v tom bolo cely den pohodlne, vedela sa sama obliect/vyzliect, aby jej dnu nebolo teplo a von zima…vyslovene vyblednute a vytahane jej do skolky nedavam….ked sa zaspini, nevadi mi to
Syn ked chodili do skolky tak nas riaditelka na rodicovskom poprosila nech nedavame nove drahe veci, decka si denne malovali a travili v zahrade par hodin, takze maly mi chodil domov ako prasiatko 😃 bezne tam deti boli v znackach primark, Zara, Tesco, Name it a podobne. A ano, kludne som dala malemu nieco co malo mini flak ale nic roztrhane ani inak znicene.
Hlavne pohodlne a nič zložité na obliekanie, aby to zvládli s malou pomocou aj sami. Mám chlapcov, takže tepláky a tričko. Vyťahané a úplne fľakaté nedávam. Sem tam minifliačik od fixky v pohode dám aj do škôlky. Značkové a drahé veci ani nemám. Učiteľky v škôlke nám hovorili, že kľudne aj staršie veci, aby nám nebolo ľúto, keď sa zašpinia, zababrú, vyderú kolená. Oblečenie mám väčšinou z druhej ruky, niečo aj dokúpim nové, ale to väčšinou tepláky Pepco, tričká C&A a pod. Už mám vyhliadnuté čo a kde kúpim. A samozrejme mladší nosí oblečenie po staršom.
@vahcaac samozrejme