Ahojte, budeme prvykrat s 2 rocnym pri mori. Nosi este plienku. Netusim, ci sa odvazi do vody a zamoci sa, alebo bude skor na sucho na plazi. Mam mu dat plienky urcene do vody a na plienku kratasy s uv ochranou alebo staci plienka, nakremovat nohy a navrch UV tricko? Nebude to divne, ked by mal len plienku bez kratasov? Vdaka
@zuzinka888 preco je to divne?
Čo je divné na plienke u malého dieťaťa? Nepoviem keby mal 5 rokov ale 2?
@hanaxxx existujú aj nepriepustne plavkove nohavičky - netreba potom plienky. Kamaráti tak chodia s deťmi aj do bazenov a bez nehody.
@hanaxxx môj malý má tiež ešte plienky. Celu dovolenku behal v plienke do vody a hore mal UV tričko, na hlave klobúčik. Žiadne šortky sme nedali , úplne zbytočne. Ak náhodou mal len to stále zamočil alebo zababral od piesku. Rovnako nepraktické pri prebaľovaní, tak sme len za behu vymenili plienky a fičal ďalej ☺️
Je bežné, že menšie deti behajú na pláži v plienke. A rozhodne nie je nič divné, ak by bolo dvojročné dieťa aj nahé - samozrejme, ak sa bavíme o Európe.
@zuzinka888 ja som dceru nechavala pri mori (pri bazene nie) na holo, mala ekzem a ten sa jej takto pri mori pekne zahojil 🤷🏼♀️ mne saz pride divne natiahnut na 2 rocne doevcatko podprsenku, takze kazdy to ma zrejme inak.
@majlo1234 fakt? V dobe ked si mize hocikto, odfotit tvoje dieta na mobil? Si predstav 2 rocne nahate dievcatko/ chlapec ako si chodi po plazi a cupne si a tak sa hra. Pochopil?
@milanemila Súhlasím s tebou. Bikiny na malých dievčatkách vyzerajú doslova vulgárne.
Mam skoro 3 rocneho plienkaca pri mori bol v plienke a uv tricku lebo do mora ist nechcel behal len po plazi alebo si len omocil nohy a v bazene mal take tie plavky nepriepustne z baby plavania kedze v bazene sa cvachtal a uv tricko. A samozrejme pokrievku hlavy nonstop na hlave a natrete odhalene casti tela, hlavne tvar, uska, ruky a narty.... zelam krasnu dovolenku, este doplnim isto vziat kyblik a lopatku alebo auticko mojmu sa velmi velmi pacilo hrabat sa v piesku s kamienkami a vodou.
@surama to sa stalo sestre, ale mala tu plienku iba - takú kvalitu pustila malá do nej, že pretiekla. Akurát ju mal tato na rukach, tak si vieš predstaviť tu paniku 😀
@michaela329 tie kupacie plienky su na hovienka, moc a teda asi aj mokre hovienka😀prepustaju vo velkom.
@zuzinka888 neviem na co odpovedas fakt. Ja si to nepredstavujem, moj syn beha vacsinou holy, aj kooec inych deti. Suhlasim, ze sa najdu uchylaci, ktorych to moze vzrusovat, ale nejak sa nad tym nezamyslam. A nevsimla som si, zw ny ho niekto fotil, ale aj to sa samozrejme moze stat. Len mi to absolutne nepride divne, ze decka radi behaju naholo, je to omnoho prijemnejsie ako byt v plienke/obriahnutych plavkach
Dakujem vam za rady. Este by som mala otazku k tym uv trickam. Pouzivate to iba na plazi, alebo aj ked idete niekam len na prechadzku? Alebo v takomto pripade radsej dat obycajne bavlnene tricko?
@januska12323 neviem, nikdy som si popravde male deti na plazi nevsimala, matne si pamatam par nahych deti, ale to uz bolo davnejsie a neviem co je teraz pre deti "bezne" mat na sebe pri vode
Pozri neoprenove plavky, su pekne farebne a dobre funguju
navyse vydrzia vam aj dlhsie, kludne aj o rok
Napr
https://rybicka.sk/katalog/oblecenie/plienky-do...
@hanaxxx to uv tricko len plazi,potom som prezliekala do bavlneneho normalne. Inak bol na plazi v plienke, ked vysiel z vody tak mal take uterakove ponco, bol chvilku aj holy pod slnecnikom ked jedol melon napr a hysacil za uterak 😂 potom zase v plienke na kupanie/tricku/ iba v plienke no proste sa to strieda 🙂
prave sme sa vratili z dovolenky, maly ma 2 roky - nosil UV tricko a na plavanie tie neoprenove plavky, ked vyliezol z vody dostal klasicku plienku a tak behal pol dovolenky - tricko a plienka, ked bol vo vode hore mal UV tricko a ciapku s UV ochranou
Ja som dávala ku koncu dovolenky už len uv tričko a bez plienky(aj tak bolo to tričko skoro pod ritku) alebo plavky klasické, pri bazéne samozrejme plienka. Ta plienka do vody aj tak nasala dosť vody a načo to mať na pláži na riťke.
@hanaxxx je to praktickejšie podla mna. Vyjde z vody, das uschnut, potom zase oblecies... Pripadne prestriedas s niecim inym. Jednorazovky na plávanie aj viac nasiaknu vodu a ked ich budes stale meniť po kazdom vyjdeni z vody, tak ich množstvo bude aj riadne. Kukni nejake video ze ako funguju.
Baby a este otazka. Nemoze to dieta pri cvachtani sa vo vode prechladnut? Nesmejte sa, ja potrebujem 28 stupnove more, inak mi hned chyti mocovy mechur : -)). Ideme do chorvatska a ratam, ze voda tam bude max 24stupnova, mam nejak regulovat pobyt dietata vo vode - nemyslim teraz plavanie, kde by bol cely vo vode, ale take hranie sa v plytkej vode po kolena. (uz sme boli vyskusat pri jazere a tak viem, ze po kolena vo vode by bol aj hodiny, ale chodidla mal po chvili studene).
neregulovala som, neprechladol, kazde dieta je ine, moje nie je nachylne na prechladnutia 🤷♀️ viem, ze u dievcat sa odporuca menit plavky a aby neboli v mokrom, ja mam chlapca, takze som to nejako neriesila, vo vode/pri vode bol kludne aj 3 hodky doobeda a to iste poobede
Ak mu bude studená voda tak z nej vybehne. Aj tak bude skôr behať po pláži a tam je teplo nemá prečo prechladnut.
nas este nie je odplienkovany, takze cikal prevazne do plienky, 1-2x sa stalo, ze sa pocikal, kym ich mal na sebe pri bazene (inak som mu ich nenechavala nejako extra dlho mimo vody prave kvoli cikaniu, aby necikal kade tade, lebo sa zatial nechce pytat) a ano ak by sa pokakal (stalo sa minuly rok, teraz kaka rano po zobudeni), tak umyt, preprat, mala som so sebou cestovne zlcove mydlo a malu dezinfekciu na pradlo
@hanaxxx nie nebude. Divne je, ze aj v dnes v tejto dobe nechaju rodicia dieta " na holo".