Ahojte 🌸
Ktore su kvalitne znacky/vyrobcovia?Dcera zacina chodit a chcem jej kupit topanocky,potom na leto sandalky a pod.
Dakujem
Ja som začala protetika. Ale netreba hneď obuvat do topánok. Ide teplo, lepšie bez pre správny vývoj nôžky. Naša v lete behá väčšinou bez topánok aj vonku po tráve. Keď budeš kupovať, dobre zmerajú dĺžku, šírku aby mala pohodlno
Odzačiatku synovi kupujem protetika barefoot a som spokojná.
Zalezi aku ma nohu treba isť poskušat do obchodov s detskou obuvou
naš ma vysoky nart čize sme kupili camper , superfit , primigi , zatial mal len 3 topanky na leto pozrieme niekedy v maju podla toho čo bude v obchode
My sme dnes kúpili na odporúčanie kamošiek, ale aj predavačky DDstepsky a protetiku. Malý má širšiu nohu vpredu, tak sme museli prispôsobiť tvar topánky. Pekne pomerali, poskúšal a vybral si.
Dobre su take, ktore su lahke, ohybne, makke, maju dost miesta vpredu na prsteky. Ci uz pojdes barefoot alebo nie.
Bez rozmerov nozky, tazko poradit aj kupovat. Ale ak ma priemernu nohu, lahsie sa hladaju.
Na prve kroky su fajn take capackove, bobux explorer, froddo orewalkers, bundgaard petit... Ale tie nie su na baculate nozky. Aj protetiky su fajn, ak sadnu...
https://www.google.com/amp/s/www.stastnenozky.s...
Navod na zmeranie dlzky aj šírky, to je asi najpodstatnejšie na začiatok
My pri druhom ecco a superfit (mam to schvalene aj primarkou rehabilitacnej nemocnice)
Ja este pridam aj tu klasiku: Richter. Na nase chude clenky a nozky s normalnym nartom, ako stvotene. Vsetky barrefooty synovi lietali na nohe a captal, potkynal sa. Tieto mu sadli. Dcerka zvladne Koel. DD step su take puzdra a nase deti v tom strasne capcu. Maju chude nohy 😅🤣.
Musis sledovat aj toto teda. Nielen dlzku a sirku, ale aj tvar nozky (nasi maju dominantny palec a tvar plutva s uzkou patou).
@evkamotka lebo maju aj vpadnute clenky a fyzioterapeutka (a nie u jednej sme boli a mali rovnaky nazor), nam odporucala pevnejsiu patu, jemnu podporu klenby (co maju aj niektore DD step). Priestor na prsteky v tych Richter maju, aj su ohybne, Richter zacal ale robit aj BF verzie, zatial som videla len tie mensie. Skoda len, ze su take fajne len do velkosti 26, synovi uz kupujem Ponte.
Najmladsej som objednala Koel, co su BF, ale videla som ich nazivo a tu patu mali pevnejsiu ako ine, aj dobry tvar na jej nozicku, tak uvidim, ako sa osvedcia.
Mne by este pomohlo, keby existovali dospelacke pre mna v cisle 35 a sirke 10 cm. Moja noha je detska a sirka takato. Ja by som to na sebe chcela skusit. Zatial som nikde nenasla, jedine v Cine a sirku 9,6, ale bojim sa odtial objednat 🙃.
@evkamotka a este ide trosku aj o financie, kedze deti potrebuju aj na telesnu, aj tenisky, aj kozene do vlhkejsieho pocasia, dcerka aj daco k sukni, nejake balerinky. Mame 4 deti, no. Najstarsi mi ramuje vsetky topanky rad radom. Ale on ma chudu nohu a vyhovuju mu Lasocki. Tak uz neriesim az tak...Skor tych mensich.
Daujem zienky.Ste uzasne 🙂
Zarial to je pre mna spanielska dedina,kedze mala doteraz len capacky.Takze len ist do obchodu s detskou obuvou a skusat.V ziadnom pripade nekupovat cez net asi,ze?Mala ma hodne baňatu nozicku-vysoky priehlavok.
Moze sa stat,ze aj v obchode s detskou obuvou sa najdu na predaj nekvalitna obuv,alebo sa toho bat nemusim?
@zankalh to závisí aké máš v okolí možnosti, napr v Protetika predajni sa predavačky venujú riadne, aj v bf obuvách, ale zase v takých typu Deichman ti veľmi neporadia … ale keď už budeš vedieť čo jej sedí, tak do budúcna budeš vedieť aj cez net
a keby chceš rovno cez net, tak napr Ježko Bežko alebo Bosáčik majú dobré možnosti filtrovať obuv, ked zadáš rozmery a typ nôžky
@zankalh Najlepsia topanka je tak, ktora dobre sadne na nohu. Dlzkou, sirkou, tvarom. Darmo ti tu bude 100 zienok vypluvat znacky, ked mozno ani jedny nebudu pasovat na nohu tvojho dietata. Sama musis nohu zmerat do dlzky, sirky, zhodnotit aky tvar ma, aku pätu, oriehlavok atd. Plus aj ked najdes ürave teraz tu spravnu topanku nezabudni, noha sa vyvija, tvar nohy samoze zmenit, takze tento cely proces musis kontolovat stale doookola.
@zankalh treba si sledovat dlzku a sirku nozky, popozeraj si napr. Bundgaard, Froddo (na prve kroky rada Prewalkers), Jonap, BabyBare, Koel, Protetika, DD step, na zimu mam rada do snehu Ecco (s Goretex membranou), ale to az ked sa rozchodi