Musí mať dieťa pri mori overal?

10. mar 2024

Ahojte musí mať 2 ročne dieťa overal s UV? Ideme v lete na dovolenku a uz teraz rozmýšľam čo dať malej k moru. Samozrejme mala bude pod slnečníkom a natretá. Vtedy podľa vás stačia normálne plavky? A keď pôjde do mora, musí mať overal alebo stačí poriadne natriet a môže mať len plavky? Ďakujem

ada12345
10. mar 2024

Aky overal mas na mysli? A nepises vek, to je tiez dolezite.

syslik81
10. mar 2024

nie nemusi mat overal staci natierat a zdrziavat sa v tieni ked je najvacsie teplo

sejbipi
10. mar 2024

Nemali sme overal. Na priame slnko som dávala biele tričko na krátky rukáv- najlacnejšie z pepca

majulino
10. mar 2024

Boli sme keď mal syn 3 roky, v auguste. Vonku bolo 35-37°C
Nemal overal. Chodili sme k vode od 9:30-12:00
A potom od 15-18

riskoh
10. mar 2024

Nikdy som nedavala detom overal s ochrannym filtrom, deti maju bledy typ pokozky, k moru chodime na mesiac, poctivo natieram a cez obed na slnku nie sme…

mima172
10. mar 2024

My sme boli minulý rok prvý x pri mori s dcérou, vtedy mala čerstvé 3r. Brala som jej viacero plaviek - celé klasické, dvojdielne, uv overal a najviac sa mi práve osvedčili gaťky od 2dielnych plaviek + uv kúpacie tričko - oboje z Decathlonu. To tričko schlo tak rýchlo, že som malú niekedy ani nevyzliekala, keď bola mokrá, príjemný materiál, čiže odporúčam pozrieť tie UV kúpacie tričká. A bolo to aj praktické, keď chcela ísť na WC, lepšie stiahnuť len gaťky ako vyzliekať celý overal.

betulinka1
10. mar 2024

Nedavali sme overal nikdy. Nema to ziadny zmysel iba, ze je v tom detom zima, potom ako sialene to plazi matky vyzliekaju, lebo Ved na holom tele to mokre nie je prijemne. Potom to zase obliekajú. 🙈🙈🙈 vzdy sa nejaka na plazi najde a vzdy to sledujem a smejem sa. Namiesto toho aby kupili kvalitny krem a dbali ma ochranu hlavy, dali kvalitne slnecne okuliare…. Nechapem

nikpa
10. mar 2024

Naši nemávaju. Ale niekoľkokrát denne ich natieram s spf 50 a vždy klobúk na hlave. No väčšinou sa snažím ich držať na chládku. K moru chodíme medzi 9-11h a potom až okolo 16h.

larena
10. mar 2024

My sme boli prvý krát pri mori keď mala malá 5m vtedy sme dávali overál ..potom sme boli keď mala 8.5m a tiež sme dávali ale boli sme na mieste kde bolo UV aj 14 takže preto..keď pojdeme v lete na dovolenku zas to bude mat 1.5r už asi nebudem dávať overal lebo fakt to bolo nepraktické 😀ak je uplne male babo tak okej..ale vela ludi na pláži čo som videla tiež s niekoľko mesačnými babatkami nedávali overal

deedol
10. mar 2024

syn mava tricko so spf. biele tricko ked sa namoci, tak vobec nefunguje, su o tom clanky. staci samozrejme aj poctivo natierat, ale za mna je tricko pohodlnejsie, hlavne ked je syn vacsinou stale vo vode/pri vode a potom sa ideme domov prezliect - nema mu byt kedy zima. overal by som nedavala, zda sa mi neprakticky.

petamich
10. mar 2024

overal nie ale pouzivame tricko s UV filtrom a tiez ciapku s UV filtrom 🙂 moje dieta je non-stop vo vode, nemam sancu ho pravidelne natierat, lebo si tu vodu neskutocne uziva, takze my si to tym UV trickom zjednodusujeme (a tesim sa, ze bavim matky naokolo, ktore si myslia, ze nemame kvalitny krem, opat ma nieco nove konik naucil)

princess59
10. mar 2024

Ja dávam buď overal, celé plavky s dlhým rukávom, alebo len tričko. Je to čisto iba moje rozhodnutie, lebo dcéra je bledá blondínka a hneď je červená ale čo som videla deti na pláži bola skôr výnimka ako pravidlo že deti mali tieto overaly. Pre mňa je to praktické lebo ju nemusím stále natierať, ale ak má dobrý pigment tak pobyt na slnku určite môže absolvovať aj bez týchto vychytávok 👌👌🍀 užite si dovču 🥳

beronsche
10. mar 2024

Tak moje dietko si same vybralo radsej tricko s dlhym rukavom (s uv filtrom) , ako sa natrierat.. 😁
Takze, aby som odpovedala na tvoju otazku, nie urcite nemusi. Ale mozno by si aj ty zistila, ze je to praktickejsie.

luliu
10. mar 2024

Prvýkrát sme boli s deťmi pri mori v ich roku, nikdy overal nemali, nikdy neboli spálení

beronsche
10. mar 2024

@betulinka1 zima? To Kam chodite?

basulaak
10. mar 2024

@beronsche ano je v tom detom zima ked su v mokrom overali a vyjdu z vody a maju v nom sediet. Ak pofukuje vetrik nemusi to byt prijemne. My sme boli na rodose 35 stupnov a maly mal 2 roky a nechcel si to uz davat. Mal studene ruky a nohy a to sme boli za horuceho pocasia pri mori. Na slniecku ok, ale v tieni slnecnika je im zima.

beronsche
10. mar 2024

@basulaak mojmu zima nebola, to viem naisto. Ale nenosi overall ale kupacie tricko. A ma o dost viac Ako 2r, takze by mi povedal, koniec koncov som sa aj pytala 🙂.
Ale beriem, ze moze byt veterno a vtedy je pocitova teplota Ina..

silviaeli
10. mar 2024

Určite áno❣️..hlavne v čase od 9-16h..a nemusi to byt overal..tricko a gate zvlášť..po 16h zhodis tricko, natries a v pohode..😊

silviaeli
10. mar 2024

@basulaak Ved predsa tricko vyzleciem, keď dieta vyjde z vody🫣..na lehátku v chládku ho nepotrebuje..ale oblečiem normálne tricko ..na slnku preschne za 5min..naposledy sme boli so známymi..deti spálené 1.vy deň 😞utekali kupovat trička..
Robim tak už od 1roka..syn má 9r..a aj napriek tomu je pekne opálený …pri mori hrozí rýchlejšie úpal, lebo pofukuje a nezdá sa, že pripeka a vo vode už ani nevravim..

siska53
10. mar 2024

Cooo? Aky overal? Tak nasi mali kupaciu plienku a na hlave vhodnu pokryvku a boli natreti. V case najailnejsieho slnka sme pri vode neboli.

bela30
10. mar 2024

Netreba, staci natierat UV 50.

basulaak
10. mar 2024

@silviaeli mame aj tricka, aj ciapky aj overaly. Testovala som vsetko. Ano pouzivame. Pohoda, klidek. 👌

matkahelka
10. mar 2024

ano, moje 2 rocne ma overal (y). ma ich viac, aby som ho z mokreho do sucheho prezliekla. za mna omnoho praktickejsie ako nahanat neposedne dieta 120x denne a natierat ho. a neporovnatelne zdravsie obliect dietatu overal s SPF 50 ako ho 120x denne natierat chemiou, lebo ano, kazdy opalovak je znoska chemie, inak by nechranil, ze ano.

tenerifka
11. mar 2024

Moje deti sa narodili a vyrastali pri mori, tu je sezona po cely rok, a nikdy ziadny overal nemali, a to naozaj prezili pol detstva na plazi

cookie29
11. mar 2024

a preco by muselo? Ale... zalezi to od vela faktorov. Kam idete, aky je tam index UV a podobne... ja osobne radsej overal ako natierat, pretoze ta chemia co je v opalovaku prenika cez pokozku a navyse pomalicky sa odmyva a ide do mora... Mladsie malo overal, starsie len tricko, su rychloschnuce takze ani prezliekat netreba

acsa
11. mar 2024

Podľa mňa netreba overal. Dieťa treba natrieť kvalitným krémom a nezabúdať na klobúčik.

princezna_bosorka
17. mar 2024

ja by som to bez oblecka s UV filtrom neriskovala - budes musiet mazat cele dieta kremom s UV filtrom 50 minimalne 3x za den (deti nonstop niekde pobiehaju, nebude sediet pod slnecnikom). Overal som nekupovala ani ja, len tenucke tricko s uv filtrom a klobucik s uv filtrom (nohy a tvar namazem, overal mi prisiel trochu neprakticky, ze to bude prilis studenit, ked to bude mokre).