Ahojte, koľko náhradného oblečenia dávate deťom do skrinky ? Nechcem aby tam mala toho toľko, že tam ani bundu nezmestí normálne, ale ani aby jej chýbalo.
Dávate náhradnú aj mikinu ? Aj pyžamko ?
A tričká ? Dlhé/kratke ? Koľko kusov ? A.spodne prádlo a legíny/tepláky koľko kusov ?
@kamagma a všetko po jednom, či viac kusov ?
Zas to je vo väčšine škôlok mala skrinka, tam sa 5 kusov z každého oblečenia asi nezmestí.
Fakt stačí 1-2 trička, gatky/slipy, 1 tepláky a čo bude špinavé zoberieš domov a ráno donesieš čisté
Gatky a leginy dam po 2ks teraz na zaciatok,buduci rok uz po jednom
Približne to čo si oblečie ráno daj do skrinky po jednom kuse.
Keď bolo premenlivé počasie dávala som 2 sety- dlhé a krátke aby sa mohla podľa potreby prezliecť. Standarne jej dávam jedno tričko s dlhým rukavom, 2 legíny, 2-3 gatiek a 2 ponožky.
1xslipy,1x ponožky,1xtricko krátky rukáv,1×tričko dlhý rukáv,1x tepláky
Podľa sezóny. Teraz tam má 1x ponožky, 3x kraťasy/krátke legínky, 3x gaťky (občas si cvrkne, tak som dala spodného oblečenia viac), 2x tričko s krátkym rukávom. V zime mala dlhé legínky/tričká a aj jednu náhradnú mikinu väčšinou. Stabilne tam má pršiplášť, gumáky nesiem len keď hlásia dážď. Má jedny, ktoré je ochotná nosiť 😅. U nás zvykli väčšie bundy a kombinézy vešať na dvierka skrinky. Pyžamko náhradné nedávam, ak sa stane nehoda (za celý rok 1x), obliekli jej normálne z náhradneho oblečenia kraťasy.
Má to v látkovej taške, vždy v piatok beriem domov, skontrolujem a v pondelok ráno nesiem späť.
Po jednom kuse. Veď keď ma špinavé/mokré, prezlečie sa a na druhý deň dám do skrinky opäť čisté. Teraz dávam aj krátke. V jeseni už len dlhé+ponožky a spodné prádlo.
Jedno tričko, dlhé nohavice, slipy, ponožky, pančuchy. Koniec.
Žiadne nahradne mikiny netreba, ani pyžamo. U nás ak použili niečo z náhradného, hneď mi poobede hovorili, aby som vedela, že treba do skrinky priniesť.
Môj má v ruksaku vždy jeden celý komplet náhradného oblečenia - čiže boxerky, ponožky tričko s krátkym alebo dlhým rukávom , kratasy alebo tepláky(podľa sezóny a počasia) a v zime mal aj mikinu. Podľa potreby som vzala domov a vymenila, keď sa oblial ci zaspinil vonku, ci od jedla. To vždy mi nechali v sáčku v skrinke, čiže som vedela, ze to bolo použité a treba vymeniť.
Keď ráno bolo veľmi zamračené a vyzeralo na dážď, ci už pršalo, tak som dala aj gumáky a pršiplášť. To som potom vzala domov.
Pyžamo nie, to v piatok nám dávali nazad na vypratie.
Gatky, tricko ,leginy ,ponozky to je vsetko