Koľko náhradného oblečenia do skrinky v škôlke?

20. aug 2024

Ahojte, koľko náhradného oblečenia dávate deťom do skrinky ? Nechcem aby tam mala toho toľko, že tam ani bundu nezmestí normálne, ale ani aby jej chýbalo.
Dávate náhradnú aj mikinu ? Aj pyžamko ?
A tričká ? Dlhé/kratke ? Koľko kusov ? A.spodne prádlo a legíny/tepláky koľko kusov ?

kamagma
20. aug 2024

Gatky, tricko ,leginy ,ponozky to je vsetko

autor
20. aug 2024

@kamagma a všetko po jednom, či viac kusov ?

pribinak
20. aug 2024

Zas to je vo väčšine škôlok mala skrinka, tam sa 5 kusov z každého oblečenia asi nezmestí.

Fakt stačí 1-2 trička, gatky/slipy, 1 tepláky a čo bude špinavé zoberieš domov a ráno donesieš čisté

kamagma
20. aug 2024

Gatky a leginy dam po 2ks teraz na zaciatok,buduci rok uz po jednom

januska12323
20. aug 2024

Približne to čo si oblečie ráno daj do skrinky po jednom kuse.

4stanka4
20. aug 2024

Keď bolo premenlivé počasie dávala som 2 sety- dlhé a krátke aby sa mohla podľa potreby prezliecť. Standarne jej dávam jedno tričko s dlhým rukavom, 2 legíny, 2-3 gatiek a 2 ponožky.

floren
20. aug 2024

1xslipy,1x ponožky,1xtricko krátky rukáv,1×tričko dlhý rukáv,1x tepláky

jazula
20. aug 2024

Podľa sezóny. Teraz tam má 1x ponožky, 3x kraťasy/krátke legínky, 3x gaťky (občas si cvrkne, tak som dala spodného oblečenia viac), 2x tričko s krátkym rukávom. V zime mala dlhé legínky/tričká a aj jednu náhradnú mikinu väčšinou. Stabilne tam má pršiplášť, gumáky nesiem len keď hlásia dážď. Má jedny, ktoré je ochotná nosiť 😅. U nás zvykli väčšie bundy a kombinézy vešať na dvierka skrinky. Pyžamko náhradné nedávam, ak sa stane nehoda (za celý rok 1x), obliekli jej normálne z náhradneho oblečenia kraťasy.
Má to v látkovej taške, vždy v piatok beriem domov, skontrolujem a v pondelok ráno nesiem späť.

hygienka
20. aug 2024

Po jednom kuse. Veď keď ma špinavé/mokré, prezlečie sa a na druhý deň dám do skrinky opäť čisté. Teraz dávam aj krátke. V jeseni už len dlhé+ponožky a spodné prádlo.

kate_cs
20. aug 2024

Jedno tričko, dlhé nohavice, slipy, ponožky, pančuchy. Koniec.
Žiadne nahradne mikiny netreba, ani pyžamo. U nás ak použili niečo z náhradného, hneď mi poobede hovorili, aby som vedela, že treba do skrinky priniesť.

jaskolka
20. aug 2024

Môj má v ruksaku vždy jeden celý komplet náhradného oblečenia - čiže boxerky, ponožky tričko s krátkym alebo dlhým rukávom , kratasy alebo tepláky(podľa sezóny a počasia) a v zime mal aj mikinu. Podľa potreby som vzala domov a vymenila, keď sa oblial ci zaspinil vonku, ci od jedla. To vždy mi nechali v sáčku v skrinke, čiže som vedela, ze to bolo použité a treba vymeniť.
Keď ráno bolo veľmi zamračené a vyzeralo na dážď, ci už pršalo, tak som dala aj gumáky a pršiplášť. To som potom vzala domov.
Pyžamo nie, to v piatok nám dávali nazad na vypratie.